Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد علایی روز دوشنبه در نشست خبری درباره این عملیات بازگشایی افزود: کال و رودخانه اسماعیل آباد در ضلع شمال شرق مشهد بین روستای اسماعیل آباد و مجموعه تجاری صنعتی الماس شرق واقع شده است که متاسفانه سالهای قبل بستر و حریم این رودخانه توسط مردم و بخشهای صنعتی تصرف شده است.
وی ضمن انتقاد از عدم برخورد مسوولان پیشین آب منطقه ای با این تصرفات ادامه داد: در بخش غرب کال تاسیسات صنعتی، سوله و سردخانه های تجاری ساخته شده و در روستای اسماعیل آباد نیز این تصرفات با ساخت ۱۷۲ واحد مسکونی در بستر رودخانه ادامه یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی به سابقه وقوع سیلابها در این کال و خطرات ناشی از آن اشاره کرد و گفت: تصرفات مسکونی در بستر رودخانه صحنه های شرم آوری را در این روستا به وجود آورده است و متاسفانه  وجود این اقامتگاه‌ها با بروز آسیبهای اجتماعی نیز همراه بوده است، نکته دیگر اینکه اکنون به واسطه شرایط ذکر شده مالکان ۱۷۲ واحد مسکونی یاد شده قابل شناسایی نیستند.
علایی طول کال اسماعیل آباد را  ۶.۵ کیلومتر و مساحت بستر آن را بیش از  ۴۹ هکتار عنوان کرد و گفت: شرکت آب منطقه ای در اجرای تکالیف قانونی خود، حریم و بستر این رودخانه را مشخص کرده   است و رفع تصرف این کال از فردا سه شنبه انجام خواهد شد به این صورت که ابتدا آن بخش از بستر که تصرف نشده، لایروبی و بازگشایی خواهد شد و سپس در فاصله یک ماه به متصرفان مسکونی شامل ۱۷۲ واحد ذکر شده اخطار خواهیم داد که محدوده را ترک کنند.
وی اضافه کرد: در این راستا شهرداری و فرمانداری به افراد آسیب دیده که در این مکانها در اسماعیل آباد سکونت دارند کمک خواهند کرد البته تصریح می کنم شهرداری به واسطه اینکه حضور این افراد در قالب تصرف غیرقانونی بوده است خسارتی به ایشان پرداخت نخواهد کرد.
علایی گام نخست در بازه یک ماهه پیش رو را کمک به ساکنان منطقه از سوی نهادهای متولی عنوان کرد و گفت: اما کسانی که پس از این مدت در منطقه باقی بمانند نه تنها از کمکها بهره مند نخواهند شد بلکه به دلیل تخلفاتشان با شکایت کیفری و حقوقی شرکت آب منطقه ای مواجه شده و برای مدت حضورشان در بستر رودخانه ملزم به پرداخت اجاره و حقوق دولتی خواهند شد.
وی افزود: تنها دلیل اقدامات آب منطقه ای برای این اقدامات  از جمله تخریب منازل در بستر رودخانه، پرهیز از تهدیدات سیل و کمک به بهبود محل زندگی مردم در محیط نامساعد کال اسماعیل آباد است.
وی ادامه داد: قطعا در ادامه این مسیر حدود ۵۰ هکتار از اراضی در حریم رودخانه آزادسازی شده و به جز بستر رودخانه، بقیه این اراضی در اختیار شهرداری قرار می گیرد تا با ساخت یک پارک زیبا در اختیار مردم اسماعیل آباد قرار گیرد و همچنین به فضایی مناسب برای استفاده زائران و گردشگران مشهد تبدیل شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سابقه سکونت ساکنان ۱۷۲ واحد مسکونی متخلف را حدود ۱۵ سال عنوان کرد و گفت: دلایل متعددی منجر به عدم برخورد با این متخلفان شده است که بخشی مربوط به کمبود بودجه و نیروی انسانی و بخشی نیز به دلیل گسترده بودن نظارت آب منطقه ای در طول ۲۸ هزار کیلومتر رودخانه های استان است و رسانه ها توجه کنند هدف از این نشست اطلاع رسانی برای رفع مشکل در بستر اسماعیل آباد است و تداوم ساخت وسازها طی این مدت دلایل متعددی دارد.

تخلفات مجموعه‌های تجاری ساماندهی می شود

علایی در خلال این نشست به ساخت و ساز غیرمجاز سوله های صنعتی در غرب این رودخانه هم  اشاره و بیان کرد: بخشی از این تاسیسات تجاری در حریم و بخشی در بستر کال بنا شده اند، البته مسیر رودخانه در این  محدوده به مرور زمان تغییر داده شده است اما اعلام می کنیم هدف در نهایت تخریب بنا نیست، اگر مشخص شود سیلاب از محلی ایمن عبور خواهد کرد، آن بنا تخریب نخواهد شد و سوله های منطقه خین عرب نیز در این قالب ساماندهی خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: این اقدام در راستای دستور شورای تامین استان نیست بلکه آب منطقه ای در راستای تکلیف اداری خود عمل می کند اما کمک دادستانی و نهادهای امنیتی در این راستا همراه ما خواهد بود.

طول رودخانه های اصلی داخل شهرهای خراسان رضوی ۳۳۴ کیلومتر و در خارج از شهرهای این استان ۲۸ هزار و ۲۶۹ کیلومتر برآورد شده است.
مساحت زمینهای بستر رودخانه های استان در خارج از شهرها بیش از ۱۲۵ هزار و ۲۱۹ هکتار و در داخل شهرها ۸۰۶ هکتار اعلام شده است.

برچسب‌ها مشهد شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی مشهد شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی شرکت آب منطقه ای بستر رودخانه اسماعیل آباد ۱۷۲ واحد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۸۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد

سید محمد موسوی معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: با انجام اقدام به موقع برای لایروبی و ساماندهی یکی از نقاط حادثه‌خیز رودخانه بابلک در شهرستان سوادکوه شمالی از وقوع خسارت ناشی از طغیان این رودخانه طی روز‌های اخیر و آسیب به زیرساخت‌ها و تاسیسات حاشیه رودخانه جلوگیری شد.

او با بیان این‌که لایروبی رودخانه‌های مازندران بر اساس اولویت و با شناسایی نقاط حادثه‌خیز در حال انجام است، افزود: انباشت رسوبات سیلاب سال‌های اخیر در بستر جاری و آبرو رودخانه بابلک در محدوده بالادست روستای امامکلا از توابع دهستان لفور شهرستان سوادکوه شمالی، این محدوده از رودخانه را به یکی از نقاط حادثه‌ساز در زمان طغیان رودخانه و جاری شدن سیلاب تبدیل کرده بود که با لایروبی و ساماندهی به موقع از بروز خسارت ناشی از سیل در هفته جاری جلوگیری شد.

موسوی گفت: در این نقطه حادثه‌خیز چند بار شاهد طغیان رودخانه و خارج شدن سیلاب از مسیر اصلی بودیم که به جاده دسترسی و تاسیسات مجاور رودخانه خسارت می‌زد و بخشی از روستا نیز دچار آبگرفتگی می‌شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: پیش از بارندگی‌های اخیر اجرای عملیات خروج مصالح رودخانه‌ای مازاد، لایروبی و ساماندهی رودخانه در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت و با استفاده از ظرفیت تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ (تهاتر مصالح) و بخش خصوصی، بخش‌هایی از مسیر رودخانه ساماندهی و امکان عبور جریان سیلاب ایجاد شد.

موسوی گفت:با انجام این اقدامات جریان سیلاب روز‌های ۳ و ۴ اردیبهشت بدون انحراف در بستر رودخانه جاری شد و خسارتی به جاده دسترسی روستایی و اماکن گردشگری حاشیه رودخانه وارد نکرد.

او افزود: در صورت همکاری بیشتر منابع طبیعی برای قطع و جمع‌آوری درختان موجود در بستر جریانی رودخانه، عملیات لایروبی با سرعت بیشتری انجام می‌شود و با افزایش عرض آبگذری رودخانه، بستر بابلک سیلاب‌های بزرگ‌تری را هم عبور خواهد داد که در نهایت باعث کاهش خسارات احتمالی در سیلاب‌های آینده خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • پیکر ۲ کودک سراوانی در رودخانه ماشکید پیدا شد
  • عملیات بازگشایی راه‌های مواصلاتی زیرکوه آغاز شد
  • لایروبی بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد برای مدیریت سیلاب
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود
  • صدور سند برای ۵۶ هزار هکتار از بستر و حریم رودخانه‌ها در خوزستان
  • آماده باش دستگاه‌های خدمت رسان در بخش یزدان آباد
  • هلال احمر استان یزد در حالت آماده باش/در صورت وقوع حادثه با شماره ۱۱۲ تماس بگیرید
  • هلال احمر استان یزد در حالت آماده باش
  • جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز در کهگیلویه