Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:15:59 GMT

جنگلبانان، عاشقان طبیعت و حافظان انفال هستند

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۹۹۸۵۵

جنگلبانان، عاشقان طبیعت و حافظان انفال هستند

خلیل آقاجانلو روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۹ مردادماه مصادف با ۳۱ جولای از سوی اتحادیه بین‌المللی جنگلبان به عنوان روز جهانی جنگلبان، نامگذاری شده که این مناسبت در ایران نیز با معرفی جنگلبانان نمونه، گرامی داشته می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: امسال چهارمین جشنواره ملی روز جنگلبان با رویکرد ایثار و شهادت، امروز (دوشنبه/ ۲۷ مرداد ماه) به صورت ویدئوکنفرانس برگزار می‌شود که از استان زنجان نیز سه نفر به عنوان جنگلبان نمونه به مرکز، معرفی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آقاجانلو با بیان اینکه ۶ درصد از اراضی ملی استان زنجان از جنگل تشکیل شده است، گفت: مساحت جنگل‌های طبیعی این استان حدود ۷۳ هزار هکتار و جنگل‌های دست‌کاشت نیز حدود ۱۸ هزار هکتار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان افزود: غالب گونه‌های جنگلی استان را اُرس، بَنه، زالزالک و بلوط تشکیل می‌دهد.
وی اظهار داشت: بیشتر جنگل‌ها در ارتفاعات شمالی رودخانه قزل‌اوزن در شهرستان‌های طارم، خرمدره، ابهر، سلطانیه، ماهنشان و شمال‌غربی شهرستان زنجان واقع شده و وسیعترین آن در شهرستان طارم است.
آقاجانلو در خصوص حفاظت از این جنگل‌ها خاطرنشان کرد: برای توسعه و غنی‌سازی جنگل‌ها، طرح صیانت و صندوق توسعه ملی در حال انجام است.
وی با بیان این که سالانه برای توسعه زراعت چوب، تامین مواد سلولزی و تامین چوب کشور، اقدامات اساسی انجام می‌شود، ادامه داد: امسال نیز ۱۰۰ هزار اصله قلم صنوبر نهال تهیه شده که اسفندماه در بین متقاضیان زراعت چوب توزیع می‌شود.
آقاجانلو تصریح کرد: زنجان، یکی از قطب‌های تولید صنوبر کشور است.
این مسؤول با بیان اینکه میزان آسیب وارده به جنگل‌ها سالانه متفاوت بوده و به شرایط اقلیمی مربوط می‌شود، خاطرنشان کرد: بیشترین تهدید جنگل‌های استان زنجان، آتش‌سوزی است و اگر آتش‌سوزی اتفاق نیفتد، آمار تخریب‌ها بسیار پایین است زیرا جنگل‌های زنجان، حفاظتی بوده و برداشت چوب به آن صورت وجود ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با اشاره به اهم اقدامات این اداره کل در سال ۹۸ گفت: جنگلکاری و توسعه فضای سبز به مساحت ۱۶۰ هکتار و اصلاح و احیای ۳۲ هزار هکتار از مراتع استان، بخشی از اقدامات در حوزه فنی است.
وی اظهار داشت: حدنگاری و اجرای طرح کاداستر (محدوده‌بندی) در ۱۸۲ هزار هکتار از اراضی ملی، تغییر الگوی سوخت فسیلی با نصب ۸۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی و کنترل و مبارزه با آفات و بیماری‌های جنگلی در ۷۰۱ هکتار نیز از جمله اقدامات حوزه حفاظت و امور اراضی است.
آقاجانلو با بیان اینکه سال گذشته، مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری در ۵۶ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شده است، افزود: رفع تصرف ۲۰۳ هکتار از اراضی ملی، ۸۹ مورد اطفای حریق و ۵۴ فقره مبارزه با قاچاق چوب نیز بخش دیگری از مهمترین اقدامات این اداره کل در سال ۹۸ است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در سطح کلان از سال ۹۷ توجه ویژه‌ای به حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری شده و اعتباراتی از محل صندوق توسعه ملی برای این امر، اختصاص یافته که سهم استان زنجان در سال‌های ۹۷ و ۹۸ به ترتیب ۱۳ و ۲۸ میلیارد تومان بود و برای سال جاری نیز حدود ۱۶ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.
وی اظهار داشت: در کنار این اعتبارات، تلاش شده تا از منابع استانی و سایر منابع نیز برای تقویت منابع طبیعی و آبخیزداری استفاده شود.

برچسب‌ها صندوق توسعه ملی جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان جشنواره ملی جنگلبان منابع طبیعی جنگلبان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی جنگل جشنواره ملی جنگلبان منابع طبیعی جنگلبان صندوق توسعه ملی جنگل جشنواره ملی جنگلبان منابع طبیعی جنگلبان منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان هزار هکتار جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۹۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر | طبیعت بهاری کردستان

آفتاب‌‌نیوز :

استان کردستان منطقه‌ای کوهستانی است که با ارتفاع حدود دو هزار متر از سطح دریا از مرتفع‌ترین استان‌های کشور به شمار می‌آید، میانگین سالانه بارندگی در استان معادل ۵۰۰ میلیمتر است و اختلاف ارتفاع بین بلندترین و پست‌ترین نقاط استان حدود ۲۴۰۰ متر است.

کوه شاهو در جنوب غربی استان با ارتفاع ۳۳۰۰ متر بلندترین و منطقه آلوت در بانه با ارتفاع حدود ۹۰۰ متر کم ارتفاع‌ترین نقطه استان محسوب می‌شوند.

این اختلاف ارتفاع موجب به وجود آمدن اقلیم‌های متفاوت شده و این موضوع از نظر گردشگری حایز اهمیت است چرا که از نظر تنوع اقلیمی و وجود عوارض طبیعی و توپوگرافی، استان کردستان دارای جاذبه‌های متنوع و ارزشمندی است.

بی‌شک استان کردستان دارای جاذبه‌های طبیعی و گردشگری بسیاری است که مسافران را وا می‌دارد تا برای تماشای رنگین کمان رنگ‌های بهاری در فصل زیبای بیداری طبیعت به این استان زیبا سفر کنند و از آن بهره ببردند.

دیگر خبرها

  • تصاویر | طبیعت بهاری کردستان
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • برگزاری نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآنی
  • نوزدهمین دوره آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در زنجان
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی