Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-29@09:57:50 GMT

باباآدم، گیاهی موثر در درمان دیابت

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۰۲۰۰

باباآدم، گیاهی موثر در درمان دیابت

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، در مطالعات آزمایشگاهی انجام شده در پژوهشکده گیاهان دارویی، اثرات ضد دیابتی عصاره ریشه گیاه دارویی باباآدم در موش‌های آزمایشگاهی نشان داد در ریشه گیاه ترکیبات متعددی از جمله تری ترپن‌ها، اسیدهای چرب، پلی ساکاریدها، پلی فنول‌ها و لیگنان‌ها وجود دارد.

دکتر حسن فلاح حسینی مدیر گروه فارماکولوژی و طب کاربردی و عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با اشاره به نتایج این تحقیق بیان کرد: تجویز عصاره ریشه گیاه دارویی باباآدم به موش‌های آزمایشگاهی به طور قابل توجهی موجب کاهش قند خون و افزایش سطح انسولین در موش‌های دیابتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: مصرف خوراکی عصاره ریشه این گیاه باعث کاهش معنی دار اوره و کراتینین سرم و محتوای گلیکوژن در بافت کبد می شود، که این نشان دهنده بهبود وضعیت دیابت است.

مدیر گروه فارماکولوژی پژوهشکده گیاهان دارویی در خصوص تداخلات این گیاه با دارو و عوارض جانبی آن گفت: دم کرده ریشه گیاه باباآدم به مقدار شش گرم و یا میوه آن به مقدار 12 گرم در روز به مدت 28 روز روی انسان بدون عوارض جانبی آزمایش شده است و مصرف باباآدم همراه با داروهای ضد انعقاد مانند آسپیرین، پلویکس، ایبوپروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و ... ممکن است موجب کبودی و خونریزی شود.

وی درخصوص مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی تاکید کرد که باباآدم در مدل حیوانی موجب تحریک رحم می‌شود، بنابراین با توجه به این اثر و عدم وجود داده‌های ایمنی، استفاده از باباآدم در دوران بارداری و شیردهی توصیه نمی‌شود.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دیابت عصاره انسولین قند خون اوره ریشه گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۰۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی

در این فصل از سال انواع گیاهان کوهی با خاصیت‌های غذایی و دارویی از دامن طبیعت برداشت و برای تهیه انواع غذا‌های سنتی استفاده می‌شود.

هر سال از اردیبهشت بازارچه‌ای برای عرضه گیاهان کوهی در مراغه راه اندازی و ده‌ها گونه توسط روستاییان حاشیه مراتع از دامن طبیعت چیده و عرضه می‌شود.

علاقه مردم مراغه و شهر‌های منطقه به تهیه غذا‌های محلی و سنتی از جمله آش، آبگوشت، بورانی با این گیاهان رونق این بازار را دو چندان کرده است.

در این بازار بیشتر از ۱۵ نوع انواع تره کوهی از جمله قارترسی، کنگر، ریواس، قازی یاغی، سورولو، گل آقا و بزگوش به فروش می‌رسد.

البته برداشت و فروش بی رویه و غیر اصولی این گیاهان سالهاست دوستداران طبیعت و محیط زیست را نگران کرده است.

برداشت بیش از ظرفیت با گذشت زمان موجب کاهش سطح رویش و جمعیت این گونه ها‌ی باارزش گیاهی در مراتع و طبیعت سهند شده است.

در بیشر موارد بهره برداران به علت بی توجهی به اهمیت این گیاهان آنها را از ریشه برداشت می‌کنند و با پیاز از خاک بیرون می‌آورند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه گفت: برداشت بی رویه و غیر اصولی این گیاهان در طول سال‌های گذشته موجب به خطر افتادن تنوع گیاهی مراتع سهند شده است.

زارع افزود: میزان بالای برداشت این گیاهان موجب وارد آوردن آسیب‌های جبران ناپذیر به ذخایر ژنتیکی سهند شده است. با مدیریت در بهره برداری می‌توان فرصتی فراهم کرد تا این گونه‌های باارزش برای نسل‌های آینده نیز حفظ شود.

در مراتع سهند بیش از یک هزار گونه گیاهی شناسایی شده که از این گیاهان ۵۰ گونه آن خوراکی است و خاصیت غذایی و دارویی دارد.

کوه سهند با ۱۲۹ هزار هکتار مرتع در شمال شرقی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی واقع شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • آستر نازکی که داخل روده قرار می‌گیرد؛ روش جدید برای کاهش وزن و درمان دیابت نوع ۲