Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، اپراتور‌ها سازمان‌هایی هستند که در راستای ارائه خدمات ارتباطی بین کاربران خود فعالیت می‌کنند. عمده‌ترین و شناخته شده‌ترین فعالیت‌های آن‌ها ارائه بستر مناسب برای ایجاد تماس‌های تلفنی، تبادل پیامک و دسترسی به اینترنت را برای مردم فراهم کرده و در ازای آن هزینه‌هایی را از مشترکان دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه با گسترش دامنه ارتباطاتی افراد، اپراتور‌ها نقش بی بدیل و پررنگی در زندگی افراد پیدا کرده اند به گونه‌ای که می‌توان گفت اکثریت قریب به اتفاق افراد جامعه روزانه حداقل یک بار از خدمات ارائه شده توسط اپراتور‌ها استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید

دستیابی ایران به نسل پنجم اینترنت/ تجاری سازی 5G تا ۱۴۰۲ طول می‌کشد شرکت MTN از خاورمیانه خارج می‌شود

در این زمینه سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل در ایران فعال بوده و به رقابت با یکدیگر می‌پردازند. به همین دلیل هر اپراتور سعی دارد با ارائه خدمات بهتر و طرح‌های به صرفه‌تر برای مشترکان، آن‌ها را دعوت به عضویت در خانواده خود کرده و تعداد مشترکانش را حفظ کند. استفاده زیاد مردم از اینترنت در سال‌های اخیر باعث شده است که بر گستره خدماتی اپراتور‌ها افزوده شده و برای ارائه این خدمت نیز به دنبال کسب سکوی قهرمانی باشند.‌

می‌توان گفت نقش اپراتور‌های تلفن همراه در جای جای زندگی مردم به چشم می‌خورد و خدمات آن‌ها به تمامی بخش‌های زندگی مردم رسوخ کرده است؛ از نیاز دائمی مردم به اینترنت در تمام ساعات شبانه روز و در حالی که از یک مکان به مکان دیگر منتقل می‌شوند گرفته تا تماس‌هایی که گاهی گره‌های بزرگی را از کار دیگران باز می‌کنند. یکی از شرایطی که افراد را ملزم به روی آوردن به خدمات اپراتور‌ها می‌کند سفر است.

پایداری ارتباط در اربعین حسینی نیازمند افزایش ظرفیت ارتباطی کشور عراق است

افراد در مسافرت به دلیل اینکه در حال انتقال از یک مکان به مکان دیگر، از یک شهر به شهر دیگر و یا از یک مکان به مکان دیگر هستند برای استفاده از خدمات ارتباطی به ویژه اینترنت نمی‌توانند از سرویس‌های ثابت مانند تلفن ثابت یا اینترنت خانگی استفاده کنند، در چنین شرایطی اولین گزینه برای رفع نیاز‌های ارتباطی مشترکان، خدمات ارائه شده توسط اپراتور‌ها مانند بسته‌های اینترنت همراه است.

در این میان چیزی که برای برخی از افراد چالش آفرین شده است سفر‌های خارجی است. می‌توان گفت درصد بسیار زیادی از مردم جامعه حداقل یک بار از کشور خارج شده و به سفر‌های زیارتی، سیاحتی، کاری و یا تحصیلی در خارج از ایران رفته اند. پس از خارج شدن از مرز‌های ایران اولین موضوعی که توجه مسافران را به خود جلب می‌کند پیامکی است که صفحه تلفن همراهشان آن را نمایش می‌دهد و خبر از خارج شدن از محدوده ارائه خدمات اپراتور داخلی می‌دهد و در پی آن علامت R که در کنار آنتن سیم کارتشان به چشم می‌خورد. این موضوع ذهن افراد را درگیر می‌کند که در چنین شرایطی نیاز‌های مبرم ارتباطی خود را چگونه می‌توانند تامین کنند. شاید اولین پاسخ به این سوال استفاده از خدمات رومینگ اپراتور باشد، اما این موضوع می‌تواند هزینه‌های بسیار زیادی را بر افراد تحمیل کند. این موضوع در سال‌های گذشته بیشتر در اجتماع عظیم زائران امام حسین (ع) در اربعین حسینی به چشم می‌خورد. در اجتماع عظیم اربعین حسینی شبکه اپراتور‌های عراقی نیز باید ظرفیت مناسبی داشته باشند، زیرا این ظرفیت ارتباطی ۱۰ روز از سال به یکباره باید به بیش از ۱۰ میلیون نفر بیشتر از جمعیت همیشگی خود سرویس دهی کند و وقتی افزایشی در ظرفیت این اپراتور‌ها ایجاد نمی‌شود، تلاش‌های اپراتور‌های ایرانی برای ایجاد ارتباطی پایدار بی نتیجه خواهد ماند؛ همانطور که در سال‌های گذشته اپراتور‌ها تمام توان خود را صرف این مراسم کردند، اما این ارتباط به هر حال در محدوده پوشش دهی اپراتور‌های عراقی اتفاق می‌افتد و وقتی ظرفیت مناسب برای استفاده این تعداد زائر وجود نداشته باشد تلاش اپراتور‌ها در داخل ایران بی فایده است.

اپراتورهای چندملیتی سفر خارجی برای مشترکانشان را تسهیل کرده اند

برخی از اپراتور‌های فعال در کشور‌های اروپایی به صورت چندملیتی فعالیت می‌کنند به این معنا که یک اپراتور در یک کشور خاص تاسیس و فعال شده و پس از جلب اعتماد مخاطبان خود، اقدام به راه اندازی شبکه‌هایی در کشور‌های دیگر می‌کند. این کار باعث می‌شود تا مشترکان این اپراتور‌ها با حضور در کشور دیگری که اپراتورشان خدمات ارائه می‌کند، بدون هیچ تغییری دقیقاً مانند زمانی که در کشور خودشان حضور داشتند خدمات ارتباطی دریافت کنند. جای خالی این ظرفیت در بین اپراتور‌های ایرانی به ویژه برای اعزام زائران به سفر‌های زیارتی کشور عراق به چشم می‌خورد.

درحال حاضر تنها خدمتی که در حوزه بین الملل از سوی اپراتور‌های ایرانی ارائه می‌شود، رومینگ بین الملل است و درصورت سفر افراد به هر کشور خارجی می‌توان با فعال کردن این سرویس به راحتی از رومینگ بین الملل استفاده کرد، اما هزینه‌هایی را به واسطه برقرار شدن این ارتباط در محدوده‌ای خارج از گستره سرویس دهی اپراتور داخلی، برای مشترک به دنبال دارد.

اپراتورها چگونه هزینه ارتباط در کشورهای خارجی را برای مخاطبانشان کاهش داده اند؟

برخی از اپراتور‌ها در دیگر کشور‌ها با انجام اقداماتی سعی در کاهش هزینه مشترکان خود در جریان سفر به کشور‌های خارجی داشته اند؛ یکی از این اقدامات عقد قراردادی با اپراتور‌های فعال در کشور‌های دیگر است به طوری که هزینه رومینگ مشترکان را خود اپراتور متقبل شود، زیرا در هر حال اپراتور در کشور مقصد شبکه مجزا نداشته و مجبور به استفاده از شبکه اپراتور دیگر است.

بستن قرارداد و فروختن سیم‌کارت داخل کشور دیگر از جله اقداماتی است که اپراتور‌ها در راستای بهبود خدمات بین المللی خود انجام داده اند؛ استفاده از چنین سیم‌کارت‌هایی برای ارتباط با دیگر اپراتور‌های فعال در کشور مقصد محدودیتی ایجاد نمی‌کند. در ایران اگر اپراتوری خارجی بخواهد برای فروختن سیم‌کارت هایش درون ایران قرارداد ببندد باید از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مجوز بگیرد. اپراتور‌های ایرانی نیز می‌توانند سیم‌کارت‌های خود را پس از عقد قرارداد با کشور مقصد، در آن کشور به فروش برسانند.

رایزنی‌های سیاسی لازمه اصلی چندملیتی شدن اپراتورهای ایرانی

یکی از بهترین راه‌هایی که اپراتور‌های چندملیتی اقدام به انجام آن کرده اند، ایجاد شبکه مجزا برای اپراتور در کشور‌های دیگر است. به تازگی گفت‌وشنود‌هایی درباره راه اندازی اپراتوری ایرانی برای ایجاد شبکه در کشور سوریه به وجود آمده است، اما اینکه پروژه آن چه زمانی کلید خورده و اجرا شود هنوز غیر قابل پیش بینی است. از نظر فنی و مهندسی ظرفیت لازم برای ایجاد شبکه‌های مجزا در کشور‌های دیگر در اپراتور‌های ایران وجود دارد، اما موضوع اصلی مسائل سیاسی موجود بین ایران و دیگر کشور‌ها است که باید برای ایجاد امنیت و تضمین برای همکاری کشوری با اپراتور‌های ایرانی، رایزنی‌های لازم آن با همکاری وزارت امورخارجه انجام شود.

چندملیتی شدن اپراتور‌ها برای راه اندازی اپراتور، خرید تجهیزات و جذب نیروی کاری هزینه زیادی را برای اپراتور به همراه دارد، اما مهم‌تر از آن تضمین‌هایی است که باید برای این کار قبل از انجام چنین پروژه‌ای در داخل کشور مقصد ایجاد شود. در حال حاضر هیچ یک از اپراتور‌های ایرانی در کشور‌های خارجی شبکه ندارند.

گزارش از عطیه طالب‌پور

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اپراتور تلفن همراه اپراتورهای تلفن همراه اپراتور موبایل اپراتور های ایرانی اپراتور های ایران کشور های دیگر چشم می خورد برای ایجاد اپراتور ها کشور مقصد سیم کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۲۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور

مدیر مسئول خبرگزاری ایمنا گفت: لازمه پیگیری و حل مسائل مردم شناخت دقیق موضوعات استانی و شهری و مدیریت صحیح در نوع و روش پیگیری است، جامع دیدن مسائل و تعامل مسئولان با فعالان رسانه‌ای نیز قطعاً نتایج مثبتی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، محسن آنالویی امروز_ چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در آئین افتتاح رسمی دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در اراک اظهار کرد: عزم و اراده ملت ایران در نفی سلطه، استبداد و زورگویی مستکبران و استقلال و اقتدارطلبی دشمنان را برای طراحی و عملیاتی کردن شدیدترین تهاجم رسانه‌ای مصمم کرده است.

وی در بیان دلایل این اقدام اظهار کرد: پیش از انقلاب امور مردم و کشور در دست دیگران بود و آن‌ها برای غارت و چپاول سرمایه‌های ملی به دروغ خود را نجات دهنده مردم معرفی می‌کردند اما مردم با کنار زدن آنها خود زمام امور کشور را در دست گرفتند و مستقل از ابرقدرت‌ها توانستند پیشرفت کنند و امروز معادلات منطقه و جهان به نفع جبهه حق در حال تغییر است و این یعنی آنکه مردم علاوه بر اینکه خودش را از زیر بار ظلم نجات داد به یک ملت الگو تبدیل شده است.

مدیر مسئول ایمنا با اشاره به نشانه‌های اقتدار ملی گفت: وقتی رهبر انقلاب برای جوانان اروپایی نامه نوشتند کمتر کسی امروز را می‌دید که جوانان دانشجو در قلب اروپا و آمریکا که اسلام را درک نکرده‌اند اینگونه فریاد عدالت خواهی و ظلم ستیزی سر دهند و نفرت و انزجار خود را از رژیم فاسد صهیونیستی فریاد بزنند.

وی ادامه داد: اما می‌بینیم سلطه گران به بدترین شکل آنها را سرکوب می‌کنند و تنها جرمشان هم حمایت از مظلوم است اما با وجود تلاش رسانه‌های نظام سلطه برای حذف و سانسور اخبار اعتراضات، آنها نتوانستند مانع از بازتاب جهانی این اقدام عدالت‌طلبانه شوند و این همان آرمان ملت ما است.

وی ادامه داد: در عملیات موشکی ایران علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی با اقتدار اعلام کردیم خواهیم زد و آن را رسانه‌ای کردیم و دیدید با وجود حمایت و پشتیبانی هم پیمانان این رژیم کودک کش چگونه حیثیت آنها جلوی چشم ملت‌های جهان از بین رفت و این جز با اتکا به قدرت ملی و پشتیبانی مردم میسر نمی‌شد.

وی افزود: دشمن وقتی می‌بیند در جنگ نظامی جواب نمی‌گیرد دست به تهاجم و ترور رسانه‌ای می‌زند و با ابزار عملیات روانی برای بر هم زدن امنیت روانی مردم، انسجام و همدلی اجتماعی وارد میدان می‌شود و گاهی برخی به عمد یا ناآگاهانه در راستای هدف دشمن به جای امیدآفرینی با برجسته کردن مسائل حاشیه و فرعی به این هدف کمک می‌کنند.

مدیر مسئول ایمنا با اشاره به ضرورت اتحاد و همدلی رسانه‌ها در این شرایط گفت: با وجود تهاجم رسانه‌ای و نبردی که تلاش می‌کند با سیاه نشان دادن شرایط، حرکت مردم به سمت قله پیشرفت را کند یا متوقف کند هر حرکتی که این هدف دشمن را تقویت کند قطعاً مردود است.

وی تصریح کرد: با این شرایط، باید عرصه فعالیت رسانه را فراتر از بازی‌های سیاسی و دوقطبی‌ها تعریف کرد و لذا لازم است با هر عقیده و سلیقه از اختلاف پرهیز کنیم و خود را در یک جبهه رسانه‌ای بدانیم تا ان شاءالله قوت و قدرت جمعی‌مان توفیقات ما را در نبرد با جبهه باطل بیشتر کند.

مدیر مسئول خبرگزاری ایمنا در همین راستا با بیان اینکه ایجاد دفتر سرپرستی ایمنا در استان مرکزی با هدف تقویت و اضافه کردن ظرفیت جدید رسانه‌ای با گفتمان تخصصی شهر و شهروندی به جبهه رسانه‌ای انقلاب اسلامی است و امید داریم با عنایات خداوند در کنار سایر دوستان رسانه‌ای این استان در پیگیری مسائل شهروندان و افزایش امید و سرزندگی مردم تلاش کنیم، گفت: لازمه پیگیری و حل مسائل مردم شناخت دقیق موضوعات استانی و شهری و مدیریت صحیح در نوع و روش پیگیری است، جامع دیدن مسائل و تعامل مسئولان استانی با فعالان رسانه‌ای نیز قطعاً نتایج مثبتی خواهد داشت.

عملیات «وعده صادق» هیمنه پوشالی اسرائیل را شکست

رئیس شورای اسلامی کلان شهر اراک هم گفت: عملیات «وعده صادق» نیروی هوافضای سپاه، هیمنه پوشالی اسرائیل و استکبار جهانی را شکست.

داوود قربانی اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» در راستای مکاتبه مقام معظم رهبری با جوانان اروپا و اقدام ارزشمند نیروهای مسلح در یک راستا قرار گرفت و هم اینک موجب بروز تظلم خواهی عموم مردم جهان شد.

وی افزود: امید می‌رود به زودی شاهد پیروزی مردم غزه و همه آزادی‌خواهان جهان باشیم.

رئیس شورای اسلامی کلان شهر اراک با اشاره به افتتاح رسمی دفتر سرپرستی ایمنا در استان مرکزی گفت: امید می‌رود با فعالیت این خبرگزاری به صورت تخصصی در حوزه شهر و شهروندی شاهد رشد و تعالی شهر اراک باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، با حضور مدیران شهری، اعضای شورای شهر، مدیران خبرگزاری ایمنا و اصحاب رسانه دفتر ایمنا در اراک افتتاح شد.

کد خبر 749819

دیگر خبرها

  • نوآوری و خلاقیت لازمه عبور از بحران‌های اقتصادی
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • تجار افغانستانی در نمایشگاه توانمندی های صادراتی + فیلم
  • آخرین وضعیت سرعت و قطعی اینترنت در اپراتورهای مختلف
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • دادستان کل کشور: لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است
  • لازمه فسادزدایی نظارت هوشمند است
  • رایتل پرسرعت‌ترین سیم‌کارت کشور
  • ویدیو/ جریمه ۲۰۰ میلیون دلاری اپراتورهای تلفن همراه متخلف در آمریکا
  • تجلیل از مربیان عقیدتی و هادیان سیاسی بسیج در بندرعباس