Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@10:14:32 GMT

رفع نیاز مسکن خراسان جنوبی تا افق ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۲۰۹۵

رفع نیاز مسکن خراسان جنوبی تا افق ۱۴۰۰

به گزارش ایرنا حوزه مسکن از جهاتی مشابه بخش کشاورزی است و شامل مراحل کاشت، داشت و برداشت می‌شود؛ تا زمانی که نسبت به ساخت مسکن در مرحله نخست اقدام نشود نمی‌توان به برداشت آن و تامین مسکن امیدوار بود.

تدبیر دولت دوازدهم برای افزایش تولید و عرضه مسکن و پاسخ به نیاز جامعه با اجرای طرح اقدام ملی مسکن در شهرها همچنین ساخت مسکن محرومان در روستاها علاوه بر آثار اقتصادی، امید مردم برای خانه‌دار شدن را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استان خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان کمتر از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که از این تعداد ۴۵۳ هزار نفر شهری (۵۹ درصد) و حدود ۳۱۵ هزار نفر در مناطق روستایی مستقر هستند.

براساس آخرین آمار مجموع خانوار شهری و روستایی این استان ۲۲۳ هزار خانوار بوده که از این تعداد ۱۲۹ هزار خانوار شهری و ۹۵ هزار خانوار روستایی هستند اما تعداد واحدهای مسکونی استان ۲۱۴ هزار واحد است و در شرایط فعلی حدود ۱۰ هزار واحد مسکونی در استان کمبود مسکن داریم که باید این تعداد در بخش روستایی و شهری ساخته شود.

دولت در بخش شهری با پیاده سازی طرح اقدام ملی مسکن به دنبال خانه‌دار کردن مردم به خصوص قشر جوان است و از آنجا که خراسان جنوبی جزو چهار استانی بود که زمین لازم برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن را تامین کرد بر همین اساس دولت، خراسان جنوبی را جزو اولین استان‌هایی قرار داد که این طرح در آن آغاز شد.

آبان ماه سال گذشته اولین ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در خراسان جنوبی انجام شد و با وجود اینکه ۲ هزار و ۴۴۹ واحد سهمیه خراسان جنوبی بود در همان ساعت‌های ابتدایی جمعیت زیادی برای ثبت‌نام مراجعه کردند که منجر به ثبت‌نام ۲ هزار و ۴۷۸ نفر شد و با توجه به تکمیل ظرفیت امکان ثبت‌نام سایر متقاضیان وجود نداشت.

۳۰ آذرماه سال گذشته نیز ظرفیت جدید نام‌نویسی در برخی شهرهای استان ایجاد شد. 

تامین زمین مهمترین بخش احداث مسکن

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه مهمترین بخش احداث مسکن، تامین زمین است  گفت: در راستای اجرای طرح اقدام ملی با همکاری وزارت راه و شهرسازی ۵۰۰ هکتار زمین اختصاص یافت و آورده دولت ۱۰ هزار میلیارد ریال است که اراضی به صورت آماده‌سازی به بخش خصوصی واگذار و عملیات اجرایی آن آغاز شده است.

محمدصادق معتمدیان افزود: در راستای تحقق منویات رییس جمهوری در تامین زیرساخت‌های مسکونی استان در تمامی اراضی توجه ویژه‌ای به همه زیرساخت‌های درمانی، فضای سبز، فرهنگی و مذهبی داشته‌ایم و با هدف تامین امکانات و رفاه و رعایت حقوق شهروندی ۲۰ درصد از اراضی برای مسکن و مابقی برای خدمات روبنایی و سایر در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: تراکم واحدهای مسکونی در قالب ۲ تا پنج طبقه دیده شده است تا دهک‌های مختلف بتوانند مشارکت داشته باشند.

در حالی الان ۱۰ هزار واحد مسکونی در استان خراسان جنوبی کمبود احساس می‌شود که براساس برنامه‌ریزی‌ها و نیازسنجی‌های صورت گرفته، ۲۸ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی در استان احداث می‌شود و این تعداد واحد مسکونی با احتساب نرخ رشد جمعیت در جوامع شهری و روستایی، نیاز استان را تا افق ۱۴۰۰ برطرف می‌کند.

انقلاب در بخش مسکن استان

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با احداث بیش از ۲۸ هزار واحد مسکونی، انقلابی در زمینه مسکن در این استان رقم می‌خورد.

سید کمال الدین میرجعفریان با اشاره به آمار احصا شده از وضعیت موجود استان افزود: با وجود ۲۲۴ هزار خانوار ساکن در سطح شهرها و روستاهای استان، تعداد واحدهای مسکونی موجود ۲۱۴ هزار واحد است که تعدادی هم نیاز به بازسازی دارد.

وی گفت: برای جبران کمبودهای موجود در این زمینه چهار برنامه کلی در قالب تامین مسکن اقشار کم درآمد، تامین مسکن خانه اولی‌ها، نوسازی بافت‌های ناکارآمد شهری و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی روستایی طراحی شده و در دستور کار حوزه‌های متولی قرار گرفته است.

معاون استاندار خراسان جنوبی درخصوص تامین نیاز مسکن اولی‌ها گفت: افراد متاهلی که فاقد مسکن هستند و فرم جیم آنان سبز است و از خدمات دولتی برای تامین مسکن استفاده نکرده‌اند، در قالب طرح اقدام ملی با تسهیلات خاص خانه‌دار می‌شوند.

وی اظهار داشت: زمین رایگان ۹۹ ساله و تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۱۸ درصد از برنامه‌های حمایتی دولت برای ۲ هزار و ۴۵۰ متقاضی طرح اقدام ملی در استان است.

میرجعفریان گفت: با عنایت‌های دولت و پیگیری‌های شخص استاندار برای ۲۵ هزار واحد از مجموع ۲۸ هزار و ۸۰۰ واحد نیازسنجی شده، هدف‌گذاری صورت گرفته که تا الان حدود ۹۰ درصد پروژه به تعداد ۲۲ هزار و ۸۰۹ واحد عملیاتی شده است.

وی افزود: در بخش مسکن روستایی نیز براساس تفاهم‌نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور ساخت ۱۰ هزار واحد در دستور کار کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفت که هفت هزار واحد آن تاکنون در ۶۵۰ روستا به متقاضیان تحویل شده است.

وی گفت: سه هزار واحد باقیمانده هم به طور میانگین بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

وی بیان کرد: طی تفاهم‌نامه‌ای با بنیاد شهید و امور ایثارگران که در سفر اخیر رییس این بنیاد به استان امضا شد، برای ساخت هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی ویژه ایثارگران برنامه‌ریزی شده و تحویل زمین رایگان و پرداخت تسهیلات ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومانی از برنامه‌های حمایتی خاص جامعه هدف در این طرح است.

میرجعفریان با اشاره به سومین سفر رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان در خرداد امسال اظهار داشت: در این سفر طی تفاهم‌نامه‌ای برای احداث ۶ هزار واحد مسکن شهری برنامه‌ریزی شد و از این تعداد پنج هزار واحد برای افراد فاقد مسکن یا ساکنان بافت‌های فرسوده، حاشیه شهرها و  شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت در نظر گرفته شده و هزار واحد هم به بازنشسته‌های فاقد مسکن اختصاص دارد.

وی گفت: تحویل زمین رایگان و نیز پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ۵۰ میلیون تومانی و کمک بلاعوض ۳۰ میلیون تومانی از جمله طرح‌های حمایتی دولت از متقاضیان این واحدهاست.

معاون استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: تامین ۷۲۰ واحد ویژه کارکنان ارتش، هزار و ۴۱۱ واحد ویژه فرهنگیان، ۲۸۲ واحد ویژه مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره)، ۶۶ واحد ویژه مددجویان بهزیستی، هزار واحد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و ۱۸۰ واحد در اختیار خیرین مسکن ساز ویژه دهک‌های اول و دوم و سوم از دیگر برنامه‌های استان برای رفع نیاز فاقدین مسکن است.

آغاز ساخت هزار و ۴۶۴ واحد مسکن اقدام ملی در خراسان جنوبی 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: از مجموع ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ابلاغی طرح اقدام ملی در سراسر کشور سهمیه استان خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۵۰ واحد بوده که هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر و یک هزار و ۶۷ واحد در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر ساخته می‌شود.

وحید داعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استان خراسان جنوبی با وجود سهمیه ابلاغی هزار و ۳۸۳ واحد در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر، اراضی موردنیاز برای بهره‌مندی چهار هزار و ۶۲۰ واحد به مساحت ۳۶ هکتار را تامین کرده که تا تیرماه امسال هزار و ۳۲۰ واحد دارای قرارداد ساخت شده‌اند. 

وی اظهار داشت: در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر نیز اراضی موردنیاز به میزان ۱۶.۷ هکتار برای ساخت هزار و ۱۷۶ واحد تامین شده که در حال حاضر در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر ۱۴۴ واحد دارای قرارداد ساخت است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سطح استان تا این لحظه یک هزار و ۴۶۴ واحد وارد فاز اجرا شده است تصریح کرد: علاوه بر اقدامات اعلام شده در دولت تدبیر و امید تعداد ۲۷۴ واحد برای بهره‌مندی مددجویان کمیته امداد اراضی به صورت رایگان واگذار شده که به میزان حدود ۳.۷ هکتار در سطح استان است.

وی گفت: تاکنون تعداد کل ثبت‌نام متقاضیان طرح اقدام ملی مسکن در استان خراسان جنوبی ۱۱ هزار و ۷۷۹ نفر بوده است. 
 
داعی گفت: از آنجا که زمین و مسکن به عنوان یک محرک اقتصادی در ایجاد توسعه جوامع مطرح است، اجرای طرح اقدام ملی مسکن با گردش مالی بیش از ۱۳ هزار میلیارد ریال موجب ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم قابل توجه در حوزه مباحث مربوط به ساخت و ساز در استان می‌شود.

وی افزود: با اجرای طرح اقدام ملی ضمن افزایش شاخص تامین مسکن استان، شاهد بهره‌مندی اقشار مختلف جامعه خواهیم بود به طوری که هم محرومان و دهک‌های یک و دو و سه جامعه و هم دهک‌های متوسط چهار و پنج و ۶ جامعه از مسکن مناسب برخوردار خواهند شد.

ابرپروژه مسکن محرومان در مراحل پایانی

یکی از مهمترین اهداف دولت در ساخت مسکن، مقاوم سازی منازل روستایی است که بر همین اساس ساخت مسکن محرومان در استان خراسان جنوبی بعد از کرمان و سیستان و بلوچستان به عنوان سومین استان پایلوت رقم خورد و یک ابرپروژه نام گرفت.
 
با امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان استان بین سازمان برنامه و بودجه کشور، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کمیته امداد امام خمینی (ره) در اسفند ۹۷، ساخت پنج هزار واحد برعهده بنیاد مسکن خراسان جنوبی گذاشته شد و پنج هزار واحد دیگر را کمیته امداد تقبل کرد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: به ازای هر واحد از مسکن محرومان ۴۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۱۵ ساله و ۲۵ میلیون تومان کمک بلاعوض سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با پیگیری استاندار خراسان جنوبی پرداخت می‌شود.

علی اصغر آسمانی مقدم بیان کرد: در طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان که ساخت پنج هزار واحد آن در تعهد بنیاد مسکن و پنج هزار وام در تعهد کمیته امداد است، مشکل تامین زمین وجود ندارد و در روستاهایی که کوهستانی بوده و امکان الحاق زمین نیست پیشنهاد شده افراد از خانه‌های مخروبه بافت فرسوده زمین تهیه کنند.

او گفت: در این شرایط نیز کمک بلاعوض سه تا چهار میلیون تومانی به منظور تخریب و آواربرداری از محل حساب ۱۰۰ امام (ره) به متقاضیان پرداخت می‌شود.

مدیرکل بنیاد مسکن خراسان جنوبی با اشاره به زلزله‌خیز بودن این استان افزود: ساخت مسکن محرومان در مقاوم‌سازی منازل روستایی نقش بسزایی داشته زیرا مطابق استانداردهای روز و مقررات ملی ساختمان اجرا و ساخته می‌شود لذا در زمان حوادث و بلایای طبیعی شاهد تلفات انسانی گسترده نخواهیم بود.

افزایش سهمیه مسکن محرومان شهری به ۶ هزار واحد

وی همچنین از افزایش سهمیه مسکن محرومان شهری استان به ۶ هزار واحد خبر داد و گفت: در سفر رییس سازمان برنامه و بودجه کشور به خراسان جنوبی در خرداد سال جاری، کلنگ ساخت پنج هزار واحد مسکن محرومان در مناطق شهری به زمین زده شد که با پیگیری استاندار این سهمیه به ۶ هزار واحد مسکونی افزایش یافت.

آسمانی مقدم افزود: به ازای ساخت هر واحد مسکونی ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه ۵ درصد با بازپرداخت ۱۵ ساله و ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه وام و کمک بلاعوض براساس پبشرفت فیزیکی طرح آزاد می‌شود اظهار داشت: متقاضی برای اتمام واحد مسکونی باید ۸۰ میلیون تومان آورده داشته باشد.
 
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی تصریح کرد: اولین بار در کشور در خراسان جنوبی ساخت مسکن شهری محرومان با پشتیبانی تسهیلات قرض الحسنه و کمک بلاعوض اجرا می‌شود.

وی گفت: متقاضیان برای ثبت‌نام و تشکیل پرونده باید به ادارات بنیاد مسکن شهرستان مراجعه کنند و پس از بررسی و تایید در کمیته شهرستانی برای دریافت تسهیلات معرفی می‌شوند.

آسمانی مقدم افزود: مدت زمان اجرای پروژه مسکن شهری محرومان تا پایان دولت دوازدهم اعلام شده است.

پنج هزار واحد مسکن محرومان در مناطق روستایی خراسان جنوبی ۲۲ خرداد امسال در سفر «محمدباقر نوبخت» معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی افتتاح شد.

۲ هزار واحد مسکونی هم دی ماه سال گذشته با حضور نوبخت در این استان به بهره‌برداری رسید و مابقی واحدها نیز طبق برنامه تا شهریور امسال به اتمام می‌رسد.

برچسب‌ها طرح اقدام ملی مسکن تسهیلات مسکن توسعه ایران دولت تدبیر و امید بنياد مسكن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی توسعه روستایی پروندهٔ خبری بازار مسکن

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طرح اقدام ملی مسکن تسهیلات مسکن توسعه ایران دولت تدبیر و امید بنياد مسكن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی توسعه روستایی طرح اقدام ملی مسکن تسهیلات مسکن توسعه ایران دولت تدبیر و امید بنياد مسكن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی توسعه روستایی سازمان برنامه و بودجه کشور بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هزار واحد مسکن محرومان استاندار خراسان جنوبی اجرای طرح اقدام ملی استان خراسان جنوبی طرح اقدام ملی مسکن هزار واحد مسکونی مسکن محرومان خراسان جنوبی واحدهای مسکونی میلیون تومانی پنج هزار واحد میلیون تومان ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ هزار واحد برنامه ریزی کمیته امداد هزار خانوار ۶ هزار واحد تامین مسکن قرض الحسنه تفاهم نامه کمک بلاعوض شهرهای زیر واحد ویژه ساخت مسکن ۲ هزار ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۲۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟

به گزارش خبرآنلاین، "مسکن" یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. چرا که با افزایش و نوسانات قیمت مسکن در بازار، توان کارگران برای تهیه آن دشوار شده است. آمارها حکایت از این دارد که نزدیک به ۷۰درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها و تأمین مسکن می شود.

به نقل از تسنیم، قیمت سرسام‌آور مسکن و به تبع آن اجاره بهای سنگین عملاً بیش از نصف حقوق کارگران را می‌بلعد و حال در شرایطی که حتی کارگران برای پرداخت اجاره در تنگناهای مالی هستند، دیگر توانی مالی برای خرید خانه حتی به شرط دریافت وام هم ندارند.

به واسطه افزایش شکاف میان مزد و معیشت در سال‌های گذشته، نمایندگان کارگری، تقاضای ترمیم مزد را برای جبران هزینه‌های تورم و حل مشکل روزمره کارگران به شورا فرستاده بودند اما آذر ماه سال ۱۴۰۲ جلسه شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی تشکیل و مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری تشکیل شود و به امورات مسکن کارگران رسیدگی شود.

هلو
در جلسه ۲۷اسفند ماه ۱۴۰۳, به‌پیشنهاد وزیر کار در راستای توجه به اختصاص بخش قابل ملاحظه‌ای از سبد هزینه کارگران به مسکن، قرار شد یک کمیته سه‌نفره با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان و وزیر کار تشکیل شود و از اول سال آینده مسکن کارگران را پیگیری کنند.

صولت مرتضوی گفت: باید به بحث مسکن توجه ویژه داشته باشیم، بارها پیشنهاد دادم یک شورایی تشکیل شود و نماینده‌ای از سه شریک اجتماعی در آن عضو باشد.

محمد چکشیان, معاون وزیرکار در هفته کارگر خبر از ساخت ۶۰ هزار مسکن کارگری داد.

وی از ساخت حدود ۶۰هزار واحد مسکن کارگری خبر داد و گفت: وزیر کار چند ماه قبل دستور تشکیل قرارگاه مسکن کارگری را صادر کردند که با حضور سازمان‌های تابعه وزارتخانه و دستگاه‌های مختلف و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شکل گرفت ولی ما تمرکز کردیم روی اینکه چند سناریو را طراحی کنیم و برخی از این سناریوها،تعاونی‌ محور،‌ برخی کارفرما محور و برخی دیگر روی رفع موانع پیش روی کارگران و کارفرمایان است.

چکشیان با بیان اینکه تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده رویکرد جدید و بسته‌های اختصاصی و رویکرد جدیدی در مسکن کارگری داشته باشیم، اظهار کرد: این رویکردها در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد.جلساتی با تشکل‌ها برگزار شده و درحال رفع موانع هستیم و امیدواریم اقدامات خوب و متفاوت از گذشته رخ بدهد.

تفاهمنامه برای اختصاص مسکن به کارگران
علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری نیز اخیراً با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰هزار واحد مسکونی به کارگران، گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

رئیس فراکسیون کارگری گفت: از معیشت تا مسکن جزو مطالبات اصلی کارگران است که در چند سال اخیر به صورت مختلف در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، مجلس برای شاخص‌های اصلی همچون مسکن کارگران پیگیری‌های جدی داشته باشد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسکن کارگران به لحاظ سبد معیشتی و رفاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: حدود ۶۴ماده و تبصره از قانون کار در مورد رفاه کارگران است، منهای سال‌های دهه ۶۰که موضوع رفاهیات کارگران در قالب تعاونی‌ها به صورت ویژه در دستور کار دولت قرار داشت در سال‌های گذشته چندان به این مسئله به صورت ویژه پرداخته نشده است.

رئیس فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بنگاه‌های بزرگ در جوار کارگاه‌های شهرک‌های صنعتی و مسکونی دایر بودند، اظهار داشت: با گذشت زمان اقدامات ساخت مسکن برای کارگران در حاشیه قرار گرفت، در دهه ۷۰به بعد به دلیل گرایش‌های توسعه‌ای که در کشور حاکم بود نتوانستیم به ظرفیت‌های رفاهی کارگران توجه کنیم، امروز کارگران با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که بخش زیادی از آن به مسائل بی توجهی حقوق کارگران در سال‌های پیشین باز می‌گردد.

بابایی کارنامی با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰هزار واحد مسکونی کارگران، اظهار داشت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود و تقریبا تحت عنوان ابلاغیه به ادارات کل استانی وزارتخانه کار، تعاون و رفاه ابلاغ شده است تا در این راستا کار جدی صورت بگیرد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید برنامه‌ای برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه به ویژه کارگران داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری دارند وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت راه و شهرسازی مشکلات مسکن کارگران را پیگیری کرده تا موفقیت‌های لازم را داشته باشیم.

بابایی کارنامی با تاکید بر اینکه فراکسیون‌های کارگری مجلس دارای شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس است، بیان کرد: فراکسیون کارگری جز فراکسیون‌های شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس دوازدهم باقی خواهد بود تا مسائل کارگران را پیگیری کند.

آخرین وضعیت اقدامات انجام شده در حوزه ساخت مسکن کارگری
همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در روزهای اخیر، درباره سیاست دولت درخصوص مسکن کارگری آن هم باتوجه به نابسامانی که در بازار مسکن وجود دارد، گفت: جهت‌گیری دولت برای طرح ملی مسکن اقشار ضعیف مانند جامعه عزیز کارگران است‌. هنگامی که ۴میلیون مسکن هدف‌گذاری می‌شود حقیقتا همین جامعه (کارگران) محور اصلی هستند و ساخت مسکن ملی با هدف توسعه تولید و ساخت در جهت ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: اولویت اول ما در حوزه مسکن جامعه کارگری هستند تا ان‌شاالله بتوانند از مزایای آن بهره‌برداری کنند. به طور خاص تعاونی‌های مسکن کارگری متولی ساخت و ساز مسکن کارگران هستند و کارفرمایان هم مکلف به حمایت شدند.

سخنگوی دولت بیان کرد: ۲۳۰تعاونی کارگری در حوزه مسکن در کشور وجود دارد که دولت هم حمایت‌های لازم را انجام داده است و بعد از این هم انجام خواهد داد و توافقات مختلفی بین مجموعه‌های صنعتی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.

وی با بیان اینکه درحال ساخت ۱۴۰هزار مسکن مسکونی فقط برای بخش صنعت هستیم، گفت: برای ساخت ۱۴۰هزار مسکن برای بخش صنعت وزارت راه زمین در اختیارشان قرار داده است این به غیر از زمین‌هایی است که خودشان داشته اند.

بهادری جهرمی گفت: ۵هزار هکتار برای ساخت مسکن در کنار شرکت های صنعتی پیش بینی شده است تا در صورت نیاز در اختیار کارگران قرار گیرد. دولت همه ظرفیت‌های خودشان را قرار داده است. تعاونی‌های مسکن کارگری هم پیشگام هستند و دولت هم همراه است.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904196

دیگر خبرها

  •  مسکن کارگری در راه است؟
  • متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟
  • ۱۶۹۰ واحد مسکونی اردستان در حال ساخت است
  • جریمه ۳ میلیارد تومانی قاچاق سوخت، برای مدیرعامل واحد تولید فرآورده‌های نفتی
  • ساخت و بازسازی ۲ هزار قلم قطعات نیروگاهی به‌ دست متخصصان مشهدی
  • واگذاری ۶۰ واحد نهضت ملی مسکن شاهدیه یزد تا خرداد ماه
  • ساخت مسکن‌های «استطاعت پذیر» در تهران به کجا رسید؟
  • تعاونی‌های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می‌سازند
  • تعاونی های قم ۲۰ درصد طرح نهضت ملی را می سازند
  • تامین امکانات مورد نیاز برای برگزاری دومین مرحله انتخابات مجلس