Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@16:53:05 GMT

نحوه کاشت ریحان ارگانیک در خانه

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۵۴۶۹

نحوه کاشت ریحان ارگانیک در خانه

 در این روز‌های گرم تابستانی که دوران شیوع کرونا نیز هست، هم لازم است تغذیه سالم داشته باشیم تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنیم و هم این که باید سعی کنیم کمتر برای خرید از منزل بیرون برویم! خب پس، چاره کار چیست؟ ما به شما توصیه می‌کنیم که خودتان آستین بالا بزنید و سبزیجات غنی از ویتامین را در خانه و داخل منزل پرورش دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

می‌خواهیم در چهار مرحله ساده به شما آموزش دهیم که بتوانید لذت کاشت و پرورش ریحان را در خانه تجربه کنید و در تمام فصول سال بتوانید سر سفره خود سبزیجات ارگانیک و سالم داشته باشید.

چیز‌هایی که لازم دارید:

کار کاشت ریحان در خانه را با یک کیسه خاک ارگانیک باکیفیت و یک بسته بذر ریحان شروع کنید. شاید شما هم مثل ما عاشق ترکیب ارگانیک بذر‌ها باشید، زیرا این نوع بذر‌ها آنقدر غنی از مواد مغذی هستند که حداقل تا ۶ هفته دیگر نیازی به اضافه کردن کود نخواهید داشت. یک بسته از بذر ریحان به اندازه کافی برای کاشت و پرورش این گیاه در منزل کافی خواهد بود و خیلی از آن‌ها را می‌توانید با دیگران سهیم شوید.

شما می‌توانید از گلدان‌های معمولی ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری برای کاشت و پرورش ریحان استفاده کنید، اما در صورت استفاده از ظروف خودآبی مانند گلدان‌هایی که مخزن آب مخصوص دارند و به طور خودکار گیاه را آبیاری می‌کنند، خاک به طور مرتب مرطوب باقی می‌ماند و گیاهان شما شادتر، سالم‌تر و سریع‌تر رشد می‌کنند.

ریحان در یک مکان گرم و روشن مانند پنجره جنوبی که بیشتر روز‌ها آفتابی است رشد خوبی دارد. اگر پنجره مناسبی ندارید، از چراغ رشد استفاده کنید. گزینه‌های متنوع و زیاد دیگری وجود دارد. مثلا ممکن است انتخاب مورد علاقه شما چراغ LED رشد خانگی بامبو با طیف کامل باشد. این طراحی زیبا و با کیفیت به شما امکان رشد گیاهان سالم و مقوی را در هر مکانی از خانه یا محل کار می‌دهد.

چهار مرحله برای پرورش ریحان در خانه

مرحله اول:

مخلوط خاک تازه برای گلدان را به آرامی مرطوب کنید و داخل گلدان‌های ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری بریزید. مقداری دانه را در کف دست خود ریخته و روی سطح خاک چند دانه بپاشید. دانه‌ها را با لایه نازکی از خاک بپوشانید و به آرامی فشار دهید تا خاک محکم شود. خاک را به آرامی آب دهید یا از یک دستگاه رطوبت زا برای ایجاد مه روی سطح خاک استفاده کنید.

مرحله دوم:

گلدان ریحان را مقابل یک پنجره گرم در معرض نور خورشید (پنجره‌ای به سوی جنوب) قرار دهید. از گذاشتن گلدان در مجاورت پنجره‌هایی که باد سرد دارند یا مکان‌هایی که دمای هوا به میزان قابل توجهی در شب کاهش می‌یابد، خودداری کنید.

وقتی گیاه در حال رشد است، گلدان‌ها را بچرخانید تا از خم شدن گیاه در یک جهت به سمت نور جلوگیری شود. اگر از چراغ‌های رشد استفاده می‌کنید، یک تایمر تنظیم کنید تا آن‌ها به مدت ۱۴ ساعت در روز فعال شوند. چراغ‌ها را چند سانتی متر بالاتر از نهال‌ها قرار دهید و با رشد گیاهان، چراغ‌ها را بالاتر ببرید. اگر گیاهان ساقه بلند به نظر می‌رسند، چراغ‌ها را نزدیکتر کنید. اگر لکه‌های سفید روی برگ‌ها مشاهده می‌کنید، چراغ‌ها خیلی نزدیک به گیاه قرار داده شده اند.

از قیچی برای تنک و خلوت کردن نهال‌های شلوغ استفاده کنید.

مرحله سوم:

سعی کنید همیشه خاک را مرطوب نگه دارید، اما خیس نشود. اگر گیاه ریحان شما در هنگام رشد شلوغ به نظر می‌رسند، از قیچی برای خلوت و تنک کردن آن‌ها استفاده کنید. نهال‌های اضافی در نزدیک خط خاک را بکنید و از آن‌ها در سالاد لذت ببرید.

مرحله چهارم:

یک ماه پس از کاشت، می‌توانید با نوازش برگ‌های کوچک ریحانی که با دست‌های خودتان کاشته اید از عطر آن لذت ببرید. دو ماه بعد از کاشت، ممکن است آن قدر برگ ریحان داشته باشید تا بتوانید در سس پستوی تازه استفاده کرده و دوستان خود را تحت تأثیر قرار دهید!

اگر رنگ برگ‌ها سبز کم رنگ یا رنگ پریده به نظر می‌رسد از کود مایع استفاده کرده و به میزان توصیه شده روی بسته مخلوط کنید. برای برداشت مداوم ریحان، هر چند هفته یک دسته از دانه‌ها را در گلدان بکارید.

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کاشت سبزی سبک زندگی پارسی خبر ریحان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۵۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان

 علیرضا مالکی رئیس بیمارستان فوق تخصصی الزهرا (س) زاهدان گفت: از سال ۱۳۹۸ با راه اندازی بخش کاشت حلزون در این بیمارستان، تاکنون ۱۰۶ کودک ناشنوا، با کاشت حلزون شنوایی خود را به دست آورده اند.

وی ادامه داد: مناسب‌ترین سن برای شروع فرآیند کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا قبل از ۳ تا ۵ سالگی است، متاسفانه به علت عدم مراجعه، تعداد زیادی از بیماران از سن مناسب کاشت حلزون خارج شده اند.

  مالکی افزود: از والدین عزیز بیماران ناشنوا در کلّ استان می‌خواهم تا در زمان لازم و قبل از اینکه خیلی دیر شود برای شروع فرایند درمان به مرکز کاشت حلزون واقع در بیمارستان فوق تخصصی الزهراء (س) زاهدان مراجعه کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۶ کودک ناشنوای دیگر نیز شناسایی شده اند و در نوبت کاشت حلزون در بیمارستان تخصصی الزهرا (س) زاهدان قرار دارند.

 مالکی افزود: با حضور نیرو‌های متخصص و کادر درمانی خبره و تجهیزات به روز، در مرکز فوق تخصصی کاشت حلزون زاهدان خدمات کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا به صورت رایگان انجام می‌شود و بیمار نیازی به انجام مسافرت درمانی و صرف هزینه‌های زیاد ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کاشت برنج به سبک مکانیزه در روستای کیامحله جویبار + فیلم
  • آغاز کاشت نشا برنج در شالیزار‌های بابل + فیلم
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • نحوه پرورش درخت انبه با کمک میوه آن در گلدان خانگی (فیلم)
  • کاشت ۵۲ هزار نهال در بخش کدکن
  • راز نگه‌داشتن گل طبیعی به مدت طولانی را می‌دانید؟
  • چراغ شور خودروهای کلاسیک (فیلم)
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • (ویدئو) کاشت نهال به‌جای درختان قطع شده در جنگل‌های هیرکانی
  • چراغ سبز قایدی به استقلال