Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@22:43:08 GMT

آب گل آلود«بیرم»و وعده‌های بی سرانجام مسئولان / مردم درحال مهاجرت

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۵۵۱۱

آب گل آلود«بیرم»و وعده‌های بی سرانجام مسئولان / مردم درحال مهاجرت

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: بی رم یکی از شهرهای جنوب استان فارس ایران واقع در بخش بی رم شهرستان لارستان است. شهر بی رم در فاصله ۱۳۵ کیلومتری مرکز شهرستان و ۳۶۰ کیلومتری مرکز استان قراردارد. آب و هوای منطقه گرم و خشک و متوسط بارندگی سالیانه کمتر از ۲۰۰ میلی متر است.

در یک دهه اخیر و به دنبال بروز خشکسالی‌ها از یک طرف، برداشت‌های بی رویه برای کشاورزی از سوی دیگر و همچنین فرسایش و استهلاک خطوط و تأسیسات منابع آبی که عمر برخی از این تأسیسات به بیش از ۲۵ سال نیز می‌گذرد به ویژه در سطح روستاها و مناطق محروم موضوع دسترسی به منابع آبی و همچنین تأمین آب شرب سالم را با چالش جدی مواجه ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی آبی و قطع مکرر آب گل آلود

افت فشار و قطعی‌های مکرر و عدم دسترسی مناسب مردم به آب و گل آلود بودن آن نیز از جمله مسائلی است که بیرمی ها و مردم این منطقه هر روز با آن مواجه هستند این در حالیست که بی رم از جمله مناطق گرم استان است که این روزها نبود آب شرب نیز بر رنج مردم افزوده است.

یکی از اهالی منطقه بی رم گفت: افت محسوس فشار آب در منطقه بی رم و روستاهای اطراف آن همواره به عنوان یکی از مشکلات ودغدغه های جدی و چندین ساله این شهر است اما باوجود همه نامه نگاری‌ها و درخواست‌های مکرر اقدام خاصی برای رفع آن صورت نگرفته است.

بیرمی ها در حال مهاجرت به دلیل بی آبی

یکی دیگر از اهالی منطقه بی رم همچنین افت فشار آب و کم آبی در حوزه شرب و کشاورزی را یادآور شد و گفت: این مشکل تنها مربوط به این دولت نیست بلکه بیش از ۳۰ سال است که مردم منطقه با این مشکلات و سختی‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

نمونه‌ای از نامه نگاری‌ها به استاندار وقت

وی بیان داشت: مشکلات و دغدغه‌های مردم بویژه در زمینه نداشتن آب در طی این سال‌ها منجر به مهاجرت مردمی شده که اصلی ترین راه درآمدشان دامداری و کشاورزی است.

وی در ادامه با اشاره به مهاجرت ساکنان بی رم به مناطق اطراف افزود: برخی به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دیگران به عسلویه و بندرعباس مهاجرت کردند

کم آبی تهدید جدی برای کشاورزی / نخل‌ها ایستاده می‌میرند

او مشکلات مربوط به آب بی رم را تنها در حوزه شرب ندانست و گفت: کمبود آب در حوزه کشاورزی نیز مردم این منطقه را سالهاست که رنج می‌دهد.

وی با بیان اینکه در منطقه بی رم هزاران اصله نخل وجود داردکه روزگاری خرما مهمترین محصول منطقه به حساب می‌آمد و قسمت اعظم خرمای آن ازطریق مرکز استان به سراسر کشور حتی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادرمی شد، گفت: در سال‌های اخیر به دلیل خشکسالی‌های مکرر و استفاده ۱۲۰ حلقه چاه عمیق در دشت بی رم و توسعه کشاورزی و کشت محصولاتی همچون گندم جو ذرت یونجه و دانه‌های روغنی و به تبع آن افت شدید سطح ایستابی آب‌های زیرزمینی، باغ‌های نخل در حال نابودی هستند.

این ساکن بی رم گفت: البته نامه نگاری‌ها و درخواست‌های مکرر با بسیاری از مسئولان و مقامات استانی و استانداران وقت بویژه در دولت فعلی انجام شده اما متأسفانه هر بار حل مسئله به تعویق افتاده است.

او با بیان اینکه حل مشکل آب بی رم ابتدا به سد هایقر ارجاع شده بود، گفت: پس از بررسی‌های مختلف مشخص شد این سد آبگیری نشده است. در مرحله دوم رفع مشکل آب بی رم به سد محرم ارجاع داده شد که با گذشت زمان شاهد هیچ اتفاقی نبودیم.

یکی دیگر از ساکنان بی رم با اشاره به فعالیت‌های مردمی و نماینده شهرستان گفت: پس از بی نتیجه ماندن انتقال آب از خلیج فارس بالاخره طرح خط ۲ سد سلمان مشخص و ردیف بودجه آن معین شده است.

او می‌گوید: بیشترین میزان فشار آب در منطقه بی رم تنها از ساعات پایانی شب تا قبل از ساعت هشت روز بعد است به گونه‌ای که استفاده از آب برای شستشو و بویژه استحمام باید در این ساعت‌ها صورت گیرد.

تلاش‌های مردمی برای رفع مشکل ۳۰ ساله

یکی دیگر از اهالی بی رم نیز گفت: پس از تأیید طرح آبرسانی از طریق سد سلمان به بخش بی رم به دلیل اینکه این طرح نیز به فراموشی سپرده نشود به همراه جمعی از جوانان بی رم تلاش کردیم تا از طریق رسانه‌های جمعی و نامه نگاری مشکلات مردم این منطقه را به گوش مسئولان برسانیم

وی با اشاره به اینکه نامه نگاری‌های صورت گرفته هر بار به دلیلی به نتیجه نرسیده است افزود: از سال ۹۳ تا تیر ماه ۹۹ نامه نگاری‌های مختلفی به استاندار رئیس مجلس وزارت نیرو و صورت گرفته است که پاسخ همگی به همین خط دو سلمان می‌رسد.

این ساکن بی رم با بیان اینکه مسئله آبرسانی به بی رم در لایحه بودجه ۹۹ با ردیف بودجه مشخص شده است افزود: فاز یک آبرسانی از سد سلمان سال‌ها به طول انجامید و با این شرایط مسئله فاز دو نیز مسلماً چندین سال زمان می‌برد و نمی‌دانیم تا آن زمان چگونه باید با مشکل کم آب سر کنیم.

وی با اشاره به اینکه برآورد بودجه برای آبرسانی در فاصله ۳۶۷ کیلومتری فاز دو سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیارد اعتبار نیاز داشته است گفت: با توجه به بالا رفتن قیمت ارز و طبق نظر کارشناسان امسال به دو برابر این رقم اعتبار نیاز است و بی تردید سال آینده اعتباری سه برابری را می‌طلبد.

افزایش قیمت آب شرب آب شیرین کن‌ها / مردم آب ندارند

او در پاسخ به اینکه چه پیشنهادی از سوی مردم منطقه برای حل کوتاه مدت و بلند مدت مسئله وجود دارد گفت: یکی از پیشنهادات راه اندازی دستگاه آب شیرین کن دولتی است.

وی افزود: در بی رم ۳ دستگاه آب‌شیرین‌کن خصوصی وجود دارد که عملاً یکی از آنها به صورت مستمر فعال است.

او با اشاره به اینکه مشکلات این مراکز خصوصی نیز بسیار است از آن جمله اینکه قیمت مواد مصرفی همانند فیلتر که سال گذشته ۴۰۰ هزار تومان بوده است امسال به مبلغ ۴ میلیون رسیده است.

وی درباره افزایش قیمت آب توسط شرکت‌های خصوصی آب شیرین کن گفت: تاکنون دوبار قیمت آب افزایش پیدا کرده است یکبار در ابتدای سال به دلیل بالا رفتن قیمت بنزین یک بار به دلیل گرانی‌ها و گران شدن قطعات یدکی که متأسفانه با همین افزایش قیمت هم در فواصل زمانی طولانی به دست مردم می‌رسد.

این فعال مردمی در ادامه با اشاره به اینکه به دلیل خصوصی بودن، بخشداری هم نمی‌تواند فشار بیشتری برای تأمین آب به این شرکت‌ها بیاورد افزود: کار به جایی رسیده است که به دلیل نرسیدن آب توسط تانکرها به اهالی بی رم عده‌ای ناچار به خرید آب معدنی برای نیازهای روزانه خود شدند و حتی به دلیل شرایط نامساعد حاضر به خرید آب حتی به قیمت بالاتر هستند.

انشعاب موقت درخواست اهالی بی رم

یکی دیگر از فعالان اجتماعی و اهالی بی رم که در این سال‌ها مسئله آب را روش‌های مختلف پیگیری کرده است می‌گوید: آب به همسایگان بی رم یعنی لامرد رسیده اما متأسفانه همچنان بی رم با مشکل کم آبی دست و پنجه نرم می‌کند

وی با بیان اینکه فاصله «لامرد» تا بی رم تنها ۳۰ کیلومتر است، افزود: می‌توان با انشعابی موقت از این منطقه به بی رم مشکل افت فشار و کیفیت پایین آب را تا زمان آبرسانی از خط دو برطرف کرد.

وی در خصوص دیگر راهکارهای بررسی شده گفت: خط یک سلمان با ظرفیت ۸۴۰ لیتر بر ثانیه کار می‌کند که طبق نظر کارشناسان اگر به ظرفیت ۹۱۰ لیتر بر ثانیه برسد بخش عمده‌ای از مشکلات بی رم تا زمان بهره برداری از خط دو حل می‌شود.

مسئولان مشکل را ساده سازی می‌کنند

یکی دیگر از اهالی بیرم با گلایه از برخی مسئولان می‌گوید: متأسفانه برخی از مسئولین به جای پیگیری مطالبات مردمی و پس از شنیده شدند مشکلات مردم بی رم در پی ساده نشان دادن مشکلات و ادامه ندادن فعالیت‌های مردمی در این زمینه بودند.

وی با بیان اینکه تمام مشکلات افت فشار یا کمی آب را می‌توان به هر شکل تحمل کرد افزود: اما نمی‌توان با آبی با کیفیت پایین و گل آلود سر کرد.

او با اشاره به اینکه کیفیت پایین و آلودگی آب حتی برای شستشو هم مناسب نیست، افزود: املاح شناور و رنگ تیره آب با چشم کاملاً قابل دیدن است و به گفته کارشناسان بهداشتی با توجه به نیترات بالا سلامتی مردم را هم به خطر می‌اندازد.

وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات و بیماری‌های مردم را می‌توان در مصرف چنین آب بی کیفیتی مشاهده کرد، افزود: تقاضای مردم بی رم از معاون رئیس جمهور محمد باقر نوبخت و وزارت نیرو تنها این است که فکری اساسی برای سلامتی و بقای مردم بی رم بکنند.

آب بی رم قابل آشامیدن نیست

نماینده مردم شهرستان‌های لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی پیش از این در خصوص مشکلات آب در بی رم اظهار داشت: یکی از موضوعات اساسی مطرح شده با وزیر نیرو را علاوه بر مشکلات اساسی مردم منطقه لارستان در این حوزه، مربوط به آب بخش بی رم و موضوع کمبود و افت شدید آب و نیز غلظت بالای آب بی رم دانست و از وزیر خواست که در اسرع وقت نسبت به رفع این چالش جدی منطقه اقدام کند.

حسین حسین زاده با بیان اینکه بر اساس آزمایش‌های شیمیایی انجام شده و بررسی‌ها میزان سختی آب بی رم بالای هزار است گفت: با این شرایط آب بی رم به هیچ وجه قابل آشامیدن نیست.

حسین زاده همچنین در دیدار با وزیر نیرو خواستار تسریع و شتاب بخشی در اجرای خط دوم سد سلمان فارسی و آبگیری سریع‌تر این سد شد و گفت: اعتبارات تخصیص یافته و قطره چکانی این طرح روند اجرای آن را کند کره است.

وی ابراز داشت: استان فارس به لحاظ مساحت و وسعت جغرافیایی جز چهارمین و یا پنجمین استان‌های کشور است و بدون شک اجرای طرح‌های مربوط به صنعت آب و برق در این منطقه نیز باید با شتاب بیشتری عملیاتی و اجرایی شوند.

وی تاکید کرد: بسیاری از مناطق و روستاهای چهار شهرستان لارستان، اوز، گراش و خنج در جنوب استان فارس با وجود گرمای شدید و طاقت فرسا با کمبود شدید و افت محسوس آب مواجه هستند.

حسین زاده گفت: سختی آب بخش بی رم بالای هزار است، املاح دارد و قابل شرب نیست و مردم مجبور هستند آب بخرند.

آب شیرین کن تنها چاره کوتاه مدت است

فرماندار لارستان در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه کیفیت آب بی رم واقعاً پایین است، گفت: احداث چاه‌های جدید هم هیچ کمکی به کیفیت آب نمی‌کند و متأسفانه برداشت آب چاه در آبرفت عملاً تنها کمیت آب را بیشتر می‌کند.

جلیل حسنی با یادآوری اینکه هزینه لازم برای آبرسانی از خط دو سد سلمان اعتبار بسیار بالایی را می‌طلبد افزود: هرچند با پیگیری‌های صورت گرفته اعتبارات مربوط به این طرح در بودجه سال ۹۹ مصوب سده است اما مسلماً اتمام این پروژه زمان بر خواهد بود.

وی با بیان اینکه بهترین راه حل در کوتاه مدت افزایش ظرفیت آبرسانی خط یک هست افزود: خط یک که تا خنج را آبرسانی می‌کند با افزایش ظرفیت می‌تواند اوز، گراش و لار را هم تحت پوشش قرار دهد.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

حسنی با یادآوری اینکه مشکلات کم آبی تنها به بی رم ختم نمی‌شود، گفت: مناطق جویم، بنارویه، صحرای باغ، بی رم و قسمتی از روستاهای بخش مرکزی لار دچار مشکلات عدیده در حوزه کم آبی هستند.

وی با بیان اینکه ظرفیت خط یک جوابگوی این مناطق نیست، افزود: با افزایش ظرفیت آبرسانی خط یک و نهایتاً اتمام پروژه خط دو می‌تواند کاستی‌های قبلی را پوشش دهد.

فرماندار لارستان با اشاره به جلسات برگزار شده با مدیران استانی و سازمان آب، افزود: راه اندازی دو واحد آب شیرین کن در این منطقه می‌تواند بخش عمده‌ای از دغدغه‌های مردمی را برطرف کند هرچند حل مشکل منوط به اقدامات اساسی است.

به گزارش خبرنگار مهر، بخش بی رم جنوبی ترین شهرستان لارستان است و مرز میان دو شهرستان لار و لامرد، با جمعیتی بالغ بر ۱۵ هزار نفر و ۱۴ روستا محسوب می‌شود. کیفیت آب شرب منطقه بی رم از جمله مسائلی است که این روزها بیش از سایر مشکلات و حتی بیش از موضوع کمبود آب بر آن دامن زده شده است و مدتی است کمپین‌های مردمی توسط اهالی این منطقه باعث توجه به مشکلات مردم شده است.

مردم در عطش هستند و مسئولان با وعده درمانی نباید مشکلات این منطقه را به زمان‌های دیگری موکول کنند.

کد خبر 5001689

منبع: مهر

کلیدواژه: آب شرب لارستان حسین حسین زاده بی آبی ویروس کرونا محرم 99 روز خبرنگار شیراز ماه محرم بوشهر آمار کرونا شیوع کرونا شهرکرد کرمانشاه عید غدیر خم گرگان آزادگان جنگ تحمیلی قزوین نامه نگاری ها یکی دیگر آب شیرین کن افت فشار سد سلمان گل آلود آب شرب کم آبی سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۵۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان خراسان جنوبی گفت: باید توجه داشت که بی توجهی مسئولان منجر به کوچک‌تر شدن سفره کارگران می شود و امروزه با توجه به اینکه حدود 50 درصد حوادث در ساختمان‌ها است چند صد هزار نفر در انتظار بیمه هستند.

حسن علیزاده، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه لازمه حل مشکلات کارگران که کارگر و کارفرما دو بال هستند و لذا برای پرواز هرکدام ضعیف عمل کند دیگری را تحت الشعاع قرار می‌دهد

وی افزود: به رسمیت شناختن شرکاء اجتماعی و رعایت اصل سه جانبه گرایی، تقویت سندیکاهای کارگری وکارفرمایی و تخصیص بودجه برای پویایی تشکل‌ها در راستای دفاع از حقوق کارگر، معافیت‌های مالیاتی و تخفیف در هزینه‌های امتیازها و تامین مواد اولیه کارگاه‌های تولیدی کارفرمایان، کمک دولت در ساخت مسکن کارگران از کارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان کرد: سفره کارگران روز به روز کوچک و کوچک‌تر می‌شود و لذا در تصویب قوانین کارگری و  همیشه در نرخ دستمزد کارگرها ظلم می‌شود و لذا مهم ترین عامل پیشرفت و توسعه یک مجموعه یا یک کشور نیروی انسانی(کارگر) آن است.

 علیزاده گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب در نامگذاری سال به خوبی بر این موضوع صحه گذاشتند و امیدواریم مسئولین هم سر لوحه کار خود قرار دهند و با استیفای حقوق عامه مردم شاهد پیشرفت بیش از پیش کشور باشیم.

رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی استان خراسان جنوبی گفت: بی توجهی مسئولان به مشکلات کارگران باعث شده امروزه تعداد زیادی از جوانان کشور در مناطق مختلف به کارهایی از جمله قاچاق سوخت،کوله بری، دست فروشی و... دامن بزنند و از کارهای فنی فاصله بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اژه‌ای: در زمینه امور فرهنگی نباید فقط نیروی انتظامی در کف خیابان کار کند
  • باید با روحیه جهادی، پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • باید پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • بستر واگذاری امور به مردم فراهم شود
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبود‌های عشایر
  • آمادگی بسیج سازندگی برای برطرف کردن مشکلات و کمبودهای عشایر
  • مسئولان مشکلات کارگران را مورد توجه قرار دهند
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • وعده‌های پوچ نمکی بر زخم اهالی شهرک ابریشم چهارباغ
  • بن سلمان: مخالف آوارگی مردم غزه هستیم