Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@00:39:40 GMT

موسوی: ترامپ و همراهانش افول آمریکا را سرعت بخشیدند

تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۰۷۰۰۷

موسوی: ترامپ و همراهانش افول آمریکا را سرعت بخشیدند

‍‍‍‍‍‍

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: ایران هژمون آمریکا را در منطقه به چالش کشانده است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید حامد موسوی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و پژوهشگر حوزه روابط بین‌الملل، در نشست «یکجانبه‌گرایی آمریکا در جهان چندقطبی» از سلسله نشست‌های پیش رویداد همایش بین ‎المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» با نگاهی به رویکردهای یکجانبه‌گرایانه و چندجانبه گرایانه آمریکا در نظام روابط بین‌الملل بیان کرد: در این واقعیت که آمریکا دچار افول شده است اتفاق نظر وجود دارد و حتی اندیشمندان آمریکایی از نخستین روزهای پس از پایان جنگ سرد پیش‌بینی می‌کردند این افول رخ خواهد داد؛ این افول با روی کار آمدن ترامپ شتاب گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پنجمین نشست پیش رویداد همایش افول آمریکا| باید به درک صحیحی از وضعیت افول آمریکا برسیم/ چین قدرتی نوظهور در برابر نظم آمریکایی

وی در این نشست با اشاره به دیدگاه نظریه‌پردازان واقع‌گرای آمریکایی مبنی بر فرارسیدن دوران افول هژمونی این کشور گفت: بر سر این که آمریکا دچار افول شده است در میان اندیشمندان آمریکایی اتفاق نظر وجود دارد. واقع‌گراها از نخستین روزهای پس از پایان جنگ سرد و فروپاشی شوروی که ایالات متحده در اوج قدرت‌مندی قرار داشت، پیش‌بینی می‌کردند این افول، دیر یا زود رخ خواهد داد. از سویی لیبرال‌ها و نئولیبرال‌ها معتقدند در دوره‌های گوناگونی -به طور مثال ریاست جمهوری بوش پسر-  به قدرت نرم آمریکا آسیب وارد شده است. حتی رویکرد یکجانبه‌گراها افول ترامپ را نمایان می‌کند و شعار ترامپ مبنی بر این‌که دوباره آمریکا را عالی کنیم، گواهی بر این حقیقت است که آمریکای دچار افول میخواهد دوباره به اوج بازگردد.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به تفاوت ماهوی میان افول و فروپاشی گفت: فروپاشی آمریکا در کوتاه‌مدت محتمل نیست اما افول این کشور حتمی است. افول ممکن است 50 سال یا حتی یک قرن به‌طول بیانجامد و شتاب این افول، موضوعی است که جای بحث دارد.

موسوی مهم ترین دلیل افول قدرت‌ها را طبق نظریه ثبات هژمونیک، استفاده بیش از حد از قدرت هژمون عنوان کرد و گفت: یک هژمون وقتی قدرتمند می‌شود، تا جایی مداخلاتش را افزایش می‌دهد که هنگام افول، بیش از حد درگیر شده است و هنوز باور دارد می‌تواند تمامی این چالش‌ها را مدیریت کند در حالی‌که قدرت رو به افول باید اولویت‌های اصلی خودش را دنبال کند که برای کشور رو به افولی چون آمریکا، قطعاً یکجانبه‌گرایی، تمامیت‌خواهی، ماجراجویی خاورمیانه و دخالت در امور کشورها جزو این اولویت‌ها نیست.

وی با بیان این‌که دولت ترامپ، افول آمریکا را تسریع بخشیده و آسیب‌های جبران‌ناپذیری به این کشور وارد کرده است، ادامه داد: معتقدم رویکرد اوباما که واقع‌گرایانه بود افول آمریکا را تا حدی کند کرد و از این سو، ترامپ و همراهان او به این افول شتاب بخشیدند. در حال حاضر در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، هزینه‌های جبران ناپذیر تازه‌ای بر دوش آمریکایی‌های خواهد بود، چراکه اصولاً ترامپ تصمیماتی اتخاذ می کند که به ضرر آمریکا و به نفع شخصی خودش است.

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: تصمیمات یکجانبه‌گرایانه ترامپ نه تنها به قدرت آمریکا و فاصله رقبا کمک نکرده، بلکه کشورهای مدعی مانند چین را به شدت انگیزه‌منده کرده است تا با شتاب بیش‌تری آمریکا را به کنار بزنند.

موسوی با بیان این پرسش که چرا آمریکا در برهه‌هایی یکجانبه‌گرایی و در برخی مواقع چندجانبه‌گرایی را  برگزیده است، افزود: طبق نظریه ثبات هژمونیک که در روابط بین الملل توسط برخی اندیشمندان مورد توجه قرار گرفته است، نظام بین الملل در یک سیکل بسته حرکت می‌کند که در مرحله نخست این چرخه، تعادل هژمون مد نظر است.

وی ادامه داد: مرحله دوم سیکل، مرحله‌ای است که هژمون برای نظام بین‌الملل، فواید و آورده‌هایی را برای دیگر قدرت‌ها دارد. مثلا اگر ناامنی در نقطه‌ای از دنیا ایجاد شود، هژمون با هزینه خودش این ناامنی را برطرف می‌کند و با این کار اگرچه به نفع خودش کار می‌کند، آورده‌هایی برای کل سیستم دارد. در مرحله بعدی این چرخه، رقبا سعی می‌کنند با شتاب بسیار زیاد خود را به هژمون برسانند. اگر در یک مسابقه، هژمون مسابقه دهنده پیشتاز باشد، در مرحله چهارم یعنی عدم تعادل هژمون، باقی رقبا به هژمون رسیده‌اند.

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به کاهش رشد سهم آمریکا از GDP جهانی، آن را نشانه‌ای از افول آمریکا دانست و گفت: این میزان  از 40 درصد در دهه 60 میلادی به 21 درصد رسیده است. اگرچه ممکن است آمریکا رشد خود را ادامه دهد، اما جایگاهش در قیاس با سایر رقبا، نازل و این فاصله کم‌تر شده است.

موسوی با بیان این‌که در مرحله جنگ هژمونیک، میان هژمون موجود و رقیبی که می‌خواهد جایگزین هژمون شود، چالش جدی شکل می‌گیرد، ادامه داد: آن کشوری که در حال رشد است هژمون را به چالش می‌کشد، با هم می‌جنگند و معمولاً رقیب پیروز می‌شود و این چرخه هژمونیک از نو تکرار می‌شود.

وی با بیان این‌که بر مبنای دیدگاه نظریه‌پردازان واقع‌گرایی، افول قدرت‌ها حتمی است، اظهار کرد: در مورد مراحل زمان این افول باید بر اساس شرایط و مورد مطالعه، زمان‌بندی محاسبه شود. البته اکنون این نظام به چالش کشیده شده است. بر اساس گزارش CIA همین امروز هم PPP چین از آمریکا جلو زده است.

پژوهشگر حوزه علوم سیاسی با بیان این‌که در نگاه اندیشمندان واقع‌گرا، تغییر نظم لزوما نظامی نیست و بازیگری که می‌خواهد نظم را تغییر دهد صرفا به گزینه نظامی متوسل نمی‌شود و به توسعه جعرافیایی، سیاسی و اقتصادی علیه هژمون عمل می‌کند ادامه داد: این دست دولت‌ها را تجدید نظر طلب می‌خوانند. بر اساس آخرین NSS منتشر شده، چهار بازیگری که می‌خواهند این نظم را تغییر دهند در درجه اول چین و روسیه در سطح جهانی و نیز ایران و کره شمالی هستند که می‌خواهند نظم و معادلات قدرت را در سطح منطقه‌ای تغییر دهند.

موسوی با بیان این‌که شاه‌بیت سیاست خارجی آمریکا در نظام روابط بین الملل، حفظ جایگاه برتر آمریکا است، عنوان کرد: هدف تمامی رویکردها از جمله یکجانبه‌گرا، لیبرال یا چندجانبه‌گرا و واقع‌گرا این است که آمریکا بیش‌ترین قدرت را در نظام روابط بین‌المللی داشته باشد. در اهداف دولت‌ها بر سر این موضوع اشتراک وجود دارد و اختلاف بر سر تاکتیک‌ها است.

وی درباره رویکرد نخست یعنی واقع‌گرا توضیح داد: واقع گرایان معتقدند پایان جنگ سرد و نظام قدرت تک قطبی، لحظه‌ای بوده و بعد از چند صباحی، جایگاه خود را از دست خواهد داد و افول در این رویکرد اجتناب‌ناپذیر است. دیگر پیش بینی این دست نظریه‌پردازان این بود که دیگر کشورها به شدت در تلاش هستند شرایط را متعادل کنند و در دوران پس از جنگ سرد، آلمان و ژاپن با شرایطی بهتری که نسبت به سایر کشورها داشتند، کاندیداهای محتملی برای رسیدن به قدرت آمریکا محسوب می‌شدند؛ اما از ابتدای قرن بیستم به این سو، رئالیست‌ها بر چین متمرکز شدند و به اعتقاد آن‌ها، چین آمریکا را کنار خواهد زد. به اعتقاد آنان، گرچه تحقق این واقعیت را می‌توان به تعویق اندخت اما وقوع آن اجتناب‌پذیر نیست.
 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره راهکاری که واقع‌گرایان برای رهایی آمریکا از این وضعیت ارائه داده‌اند، بیان کرد: آمریکای دچار افول باید به لحاظ ذهنی این حقیقت را بپذیرد و هرچه زودتر با این واقعیت کنار بیاید، کم‌تر آسیب می‌بیند. آمریکا باید محدودیت‌های قدرت خود را درک کند و اولویت‌های خود را مورد تجدید نظر قرار دهد.

موسوی افزود: رویکرد Offshore balancing  می‌گوید به جای این که آمریکا به جای این که خودش دخالت مستقیم داشته باشد از متحدان نظامی‌اش استفاده می کند، چراکه سرعت و شتاب سابق را ندارد و دخالت مستقیم، سرعت رسیدن رقبا به جایگاه آمریکا را تسریع می‌بخشد.

وی با اشاره به رویکرد دوم با مبنایی لیبرالیستی بیان کرد: اندیشمندان این دیدگاه تأکید می‌کنند که دنیا به سوی یک نظم لیبرالیستی حرکت می‌کند و تلاش آمریکا برای رفع چالش‌های موجود باید در راستای حفظ این نظم لیبرال باشد. لیبرال‌ها و نئولیبرال‌ها به شدت طرفدار چندجانبه‌گرایی هستند و بر همین اساس منتقد شدید یکجانبه گرایی‌های آمریکا، از جمله اقدامات ترامپ هستند. آنها معتقدند آمریکا با یکجانبه‌گرایی، نظم نئولیبرالی را که خود ایالات متحده برپا کرده است نابود می‌کند و خودش که بیش‌ترین نفع را از این نظم می‌برد، در دراز مدت بیش‌ترین آسیب را می‌بیند.

استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران درباره رویکرد یکجانبه‌گرای سیاستی آمریکا گفت: گروه سوم بر خلاف واقع‌گرایان و لیبرال‌ها، بر یکجانبه گرایی تاکید دارند. این مکتب فکری بیان می‌کند آمریکا به عنوان پیروز جنگ سرد، باید امور مهم به ویژه مسائل امنیتی را با قدرت تمام و بدون نیاز به اجازه گرفتن از دیگران به پیش ببرد تا منافع خود را تأمین کند. بر خلاف لیبرال‌ها که می گویند دیگر کشورها هم نقش‌آفرین شوند، این گروه احساس می‌کند آمریکا هنوز کشور اول جهان است و باید مقتدر عمل کند تا دیگر رقبا به آن نزدیک نشوند.

موسوی افزود: ترجیع‌بند مشترک باورمندان به این رویکرد این است که آمریکا برای امنیت خودش نیازی به اجازه گرفتن از دیگران ندارد و رویکردشان در برجام هم همین بود که کسی نمی تواند برای آمریکا تصمیم بگیرد.

وی با بیان این‌که رویکرد استثناءگرایی آمریکایی و مسئولیت الهی که در میان برخی از نظریه‌پردازان و جامعه آمریکایی رواج دارد، انگیزه دیگری برای اصرار آمریکای روبه افول بر یکجانبه‌گرایی است، افزود: این گروه معتقدند آمریکا یک کشور خاص و استثنائی است و بنابراین، لزومی ندارد که از قوانین، قراردادها، ساختارها یا معاهده‌هایی که بر دیگر کشورها حاکم است تبعیت کند. باید نگاه به این خودعزیزکرده نیز متفاوت باشد. بحث دینی آن اصطلاحی است که یکی از اندیشمندان آمریکایی به نام «والتر راسل مید» با کتاب مسئولیت الهی بیان می‌کند که می‌گوید آمریکا بر اساس مسئولیت الهی اش بر جایگاه حق نشسته و به خاطر این جایگاه، باید متفاوت عمل کند.
 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: به دلیل این که در این نگاه چندجانبه گرایی معنا ندارد، پس آمریکا باید قائم به خود و بدون پاسخ‌گویی به هیچ نهاد بین‌المللی عمل کند. این اندیشه معتقد است آمریکا از چندجانبه گرایی متضرر شده است و بر همین اساس ترامپ قرادادهای چندجانبه گرایانه مثل معاهده پاریس، معاهده برجام یا حتی قرارداد تجارت آزاد با برخی از کشورهای متحد مانند کانادا را ملغی کرد.

موسوی با بیان این‌که باید بررسی شود رویکرد آمریکا در یکجانبه‌گرایی تاکتیکی مقطعی یا راهبردی است که امکان بازگشت آمریکا به شرایط قبلی را سلب می‌کند، عنوان کرد: اروپایی‌ها از بعد از جنگ جهانی دوم در مباحث اقتصادی، امنیتی و تجاری به شدت به آمریکا وابسته هستند و اگرچه در سال‌های اخیر و به واسطه اقدامات ترامپ زمزمه‌هایی از استقلال مانند ارتش اروپایی داشته‌اند، اما این‌که اروپایی‌ها در کوتاه مدت رویه و رویکرد خود را نسبت به آمریکا تغییر دهند، قدری خوش بینانه است.

وی افزود: اروپایی‌ها به قدری وابسته آمریکا هستند که حتی وقتی از عملکرد آمریکایی ها رضایت ندارند با این‌که اعتراضات خود را بیان می‌کنند اما در عمل کار چندانی صورت نمی‌دهند. حتی در موضوع معامله قرن و الحاق به کرانه باختری، تهدید به تحریم‌هایی کردند که در عمل بسیار خفیف بود. حتی در بحث برجام علی‌رغم این که خیلی شلوغ‌کاری کردند و به خروج آمریکا معترض بودند اما در عمل کاری از پیش نبردند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان این‌که در دولت ترامپ علی‌رغم یکجانبه‌گرایی نوعی اذعان به افول آمریکا مشهود است، عنوان کرد: در عمل می بینیم که آمریکا حتی در منطقه خاورمیانه از جمله سوریه با وجود تمام سروصداهایی که به راه انداخت، تنها به یک حمله محدود نظامی بسنده کرد چراکه ترامپ هم می‌داند آمریکای کنونی، توان راه انداختن یک جنگ همه جانبه را ندارد. بر خلاف دیدگاه افرادی مثل بولتون، شخص ترامپ به عنوان راه اندازی یک جنگ تمام عیار و حمله همه جانبه به ایران نیست، چراکه به روشنی می‌داند از آن قدرت اقتصادی و توان نظامی خبری نیست. این دولت با تمام ژست یکجانبه‌گرایانه‌اش موافق عقب نشینی نیروها از سوریه، عراق و افغانستان‌ است.

موسوی درباره اینکه چه رویکردی بر حاکمیت آمریکا حاکم است، گفت: راهبرد اعظم آمریکا در تمام دولت‌ها مشابه یکدیگر است و رویکرد کلان این است که باید جایگاه آمریکا در نظام بین‌الملل را حفظ کنیم. تفاوت روش ها و عمل آمریکا در 3 دهه گذشته، مربوط به افراد و تصمیم‌گیرانی بوده است که یکی از این 3 رویکرد را اتخاذ کرده‌اند و در آینده نیز با توجه به رویکرد افرادی که بر سر کار می‌آیند، این رویکرد و اقدامات متفاوت خواهد بود.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به ارتباط امارات و رژیم اشغالگر قدس به عنوان یک هنجارشکنی آشکار گفت: اگرچه بر اساس مستندات موجود، کشورهای حاشیه خلیج فارس بیش‌ترین همکاری‌های امنیتی را در منطقه خاورمیانه با اسرائیل داشته‌ و حتی چهار کشور ارتباط تنگاتنگ امنیتی دارند که عربستان سعودی و امارات قطعا جزوشان هستند، یا ترکیه با تمام سرو صداهایش از 70 سال پیش تا کنون بیش ترین همکاری‌های منطقه‌ای را با اسرائیل داشته، اما رسمی شدن این ارتباط، یک هنجارشکنی آشکار و به ضرر کشورهای اسلامی منطقه است.

گفتنی است همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به همت پژوهشکده مشترک شهید صدر (ره) دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و با همکاری بیش از بیست دانشگاه و نهاد پژوهشی در تاریخ 6 آبان ماه برگزار خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در فراخوان مقالات، به تارنمای همایش به نشانی www.usdecline.info و صفحات مجازی دبیرخانه همایش در رسانه‌های اجتماعی به آدرس @usdecline مراجعه نمایند.

انتهای پیام/

R1531/P/S1,1412/CT12 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" بیشتر بخوانید... روحانی: رئیس‌جمهور آمریکا بدترین خباثت‌ها و جنایت‌ها را در حق ملت ایران مرتکب شده است بادامچیان: شکست مفتضحانه آمریکا در شورای امنیت بی‌سابقه است قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... روحانی: رئیس‌جمهور آمریکا بدترین خباثت‌ها و جنایت‌ها را در حق ملت ایران مرتکب شده است بادامچیان: شکست مفتضحانه آمریکا در شورای امنیت بی‌سابقه است واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" پربیننده‌ترین اخبار سیاسی ۱ فیلم// واکنش «حداد عادل» به اظهارات رئیس بنیاد مستضعفان ۲ سرلشکر باقری:‌ رویکرد ایران نسبت به امارات تغییر خواهد کرد/ امنیت ملی ایران دچار خدشه شود تحمل نمی‌کنیم ۳ گزارش| اعلام آمادگی عجیب آخوندی برای ۱۴۰۰؛ لودریسم هم به انتخابات آمد! ۴ بررسی قرارداد ویلموتس در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس ۵ گزارش تاریخ| "ساواک" یا "انقلابیون" چه کسانی فاجعه سینما رکس را رقم زدند؟ ۶ گزارش تاریخ|"شکنجه" و "جاسوسی"؛ اقدام منافقین علیه هموطنان خود در زندان‌های بعثی ۷ تحلیلی بر یادداشت اخیر حجاریان/ تغییر راهبرد اصلاح‌طلبان برای ۱۴۰۰ و اقرار به انسداد رادیکالیسم؟ ۸ قالیباف: مجالس کشورهای اسلامی مانع طرح سازش امارات و رژیم صهیونیستی شوند مهمترین اخبار سیاسی قالیباف: مجالس کشورهای اسلامی مانع طرح سازش امارات و رژیم صهیونیستی شوند بررسی قرارداد ویلموتس در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس فیلم// واکنش «حداد عادل» به اظهارات رئیس بنیاد مستضعفان خبر خوش "صالحی" به هنرمندان درباره تسهیلات کمک معیشتی مهمترین اخبار تسنیم روحانی: نقشه راه اقتصادی کشور در هفته دولت اعلام می‌شود قالیباف: مجالس کشورهای اسلامی مانع طرح سازش امارات و رژیم صهیونیستی شوند سفیر روسیه: تلاش آمریکا برای راه‌اندازی مکانیزم ماشه غیرقانونی است "امام خامنه‌ای" حجت‌الاسلام سلیمانی را به امامت جمعه کاشان منصوب کردند تحولات سیاسی لبنان/ نبیه بری، سعد حریری را برای نخست‌وزیری آینده معرفی کرد درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار آمریکا عضو هیئت علمی دانشگاه تهران روابط بین الملل چندجانبه گرایی کشورهای اسلامی نظریه پردازان یکجانبه گرایی امارات و رژیم چندجانبه گرا افول آمریکا ترین اخبار لیبرال ها دچار افول واقع گرا بیش ترین بر اساس جنگ سرد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۷۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیانیه سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در حمایت از تجمعات دانشجویی در آمریکا و اروپا و در واکنش به سرکوب اعتراضات گسترده در ده‌ها دانشگاه آمریکا، به این شرح است:

محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین و غزه عزیز مدتهاست که از مرز‌های کشور‌های محور مقاومت فراتر رفته و بویژه در کشور‌هایی که حاکمان‌شان با حمایت آشکار از ددمنشی‌های اسرائیل در غزه، نقطه سیاه دیگری بر عملکرد خود ثبت نموده‌اند، انسان‌های حق‌طلب و آزادی‌خواه به میدان آمده‌اند.

امروز اعتراضات ماه‌های اخیر مردم جویای نور و بری از ظلمت در کشور‌های حامی رژیم خونخوار صهیونیستی، دیگر محدود به تظاهرات مردم در خیابان‌ها نیست بلکه با شکلی منسجم‌تر، خود را در قالب شکل‌گیری و گسترده شدن اعتراضات و تجمعات دانشجویی در قلب آمریکا و کشور‌های اروپایی نشان می‌دهد؛ اعتراضاتی که بی‌شک با ورود اساتید و دانشجویان، لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیسم انداخته است.

مقابله با این اعتراضات دانشجویی، ضرب و شتم و دستگیری گسترده دانشجویان و هتک حرمت استادان دانشگاه در آمریکا و حتی تهدید و اجبار رؤسای دانشگاه‌ها به برکناری و استعفا، همه حکایت از تنگ‌تر شدن عرصه و باختن قافیه از سوی هیأت حاکم در کشور حامی اصلی رژیم اشغالگر قدس دارد و باطل‌السحر ادعا‌ها و القاگری‌ها درباره آزادی آکادمیک در دانشگاه‌های این کشور است.

گسترده شدن اعتراضات در ده‌ها دانشگاه آمریکا و کشیده شدن زبانه‌های آن به دانشگاه‌هایی در انگلیس و فرانسه و …، با خطا‌های محاسباتی که از سوی حکام این کشور‌ها در قبال این حرکت صورت می‌گیرد، رژیم صهیونیستی و ایادی آن را در باتلاقی به مراتب دهشتناک‌تر و عمیق‌تر از آنچه در آن فرو رفته‌اند، می‌بلعد؛ و تازه این آغاز ماجراست.

در اندیشه ما "خون شهید جاذبه خاک را خواهد شکست و ظلمت را خواهد درید و معبری از نور خواهد گشود. " آن زمان که می‌گفتیم عاشقان مکتب حاج قاسم سلیمانی، عاشق شهادتند و هر قطره خون یکایک شهدایی که تقدیم راه مقاومت می‌شود، مایه رویش انسان‌هایی بیدارتر و مصمم‌تر برای نهضت و تحکیم و تقویت گفتمان الهام‌بخش مقاومت در سراسر گیتی خواهد شد، وعده صادق آن یعنی همین به میدان آمدن استادان و جوانان دانشجو از هر دین و آئینی در قلب آمریکا و اروپا را قریب می‌دانستیم.

کشتار وحشیانه کودکان، زنان و مبارزان و مجاهدان در غزه و ناتوانی سازمان‌های بین‌المللی در متوقف ساختن جنایت‌های ددمنشانه رژیم صهیونیستی و حامیانش، موضع‌گیری‌های آزادگان دنیا را عالم‌گیر نموده و وجدان‌های بیدار جامعه دانشگاهی آمریکا و اروپا در نفی بیدادگری و کشتار مردم مظلوم فلسطین توسط آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل را رقم زده است.

اکنون که دانشجویان در آمریکا و اروپا، اراده خود برای ایستادگی در برابر ظلمت و سیاهی را فریاد می‌زنند و با وجود مقابله گسترده پلیس و دستگاه‌های امنیتی، نه تنها از مسیر خود منحرف نشده بلکه اعتراضات را گسترده‌تر نموده‌اند، به آنها پیام می‌دهیم که ما در ایران تجربه مقابله با جور را در دوران ستمشاهی داریم، دانشجویان و جوانان و استادان و فرهیختگان بسیاری در کشورمان هزینه داده‌اند تا نهضت به رهبری پیر روشن ضمیر انقلاب اسلامی ایران به نتیجه برسد.

امروز آرمان‌های انقلاب خمینی کبیر فراتر از مرز‌های جغرافیایی و ملت‌ها رفته است و به برکت خون شهدا و هدایت‌های ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی)، اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است و‌ای بسا هراس ایادی استکبار از امکان ملحق شدن شما به این اندیشه است که زورمندانه و با اعمال قدرت قهری در صدد تحدید و تهدید حرکت شما برآمده‌اند.

دانشجویان عدالت‌خواه و استادان پیشگام آزادی در آمریکا و اروپا؛ پیام ما را دریافت کنید، از پای ننشینید، رهایی هزینه دارد. ما دانشگاهیان ایران اسلامی به برکت خون شهیدان‌مان، آزادانه آرمان آزادی فلسطین را فریاد می‌زنیم؛ باشد که با ایستادگی و رادمردی، همپای همه آزادی‌خواهان جهان، سرافرازانه در جشن آزادی، شکرگزار باری تعالی باشیم، به یکدیگر سلام دهیم و به ارواح شهدای مقاومت درود فرستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • فصل بیداری
  • واکاوی ریشه‌های اعتراضات ضداسرائیلی در دانشگاه‌های آمریکا
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • رئیس دانشگاه تهران: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی