Web Analytics Made Easy - Statcounter

انفجار مصیبت‌بار روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد در بندر بیروت که به مرگ ۱۳۵ نفر و زخمی شدن حدود ۵۰۰۰ نفر منجر شد، ظاهرا از انباری حاوی مقدارهای فراوانی نیترات آمونیوم منشا گرفته است.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، انفجار اولیه باعث یک آتش‌سوزی بزرگ شد و انفجار دوم ابر انفجاری آخرالزمانی ایجاد و موج ضربه‌ای ناشی از آن سراسر پایتخت لبنان را در نوردید و باعث ویران شدن ساختمان‌ها و زخمی‌شدن هزاران نفر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیترات آمونیوم که در ساخت کودهای شیمیایی و نیز ساختن بمب‌ به کار می‌رود، یک ترکیب نمکی ساخته شده از آمونیاک و اسیدنیتریک است که قابلیت انفجاری دارد.

هر چه مقدار نیترات آمونیوم یا NH4-NO3 بیشتر باشد قدرت انفجاری آن بیشتر می‌شود.

حسن دیاب، نخست‌وزیر لبنان می‌گوید ۲۷۰۰ تن نیترات آمونیوم از سال ۲۰۱۴ در بندر انبار شده بود. همچنین به گفته دیاب، مقامات بندری درباره خطرات انبار کردن این مقدار ماده شیمیایی با قابلیت انفجاری در آنجا هشدار داده بودند.

نیترات آمونیوم اغلب برای افزایش محتوای ن نیتروژن کودها به کار می‌رود. این ماده شیمیایی در اغلب شرایط نسبتا پایدار و تولید آن ارزان است، بنابراین نسبت به سایر ترکیبات نیتروژن‌دار گران‌تر پرطرفدارتر است.

اما نیترات آمونیوم یک جنبه بالقوه مرگبار دارد: این ترکیب یک ماده اکساینده یا اکسیدکننده است، به این معنای که در سطح اتمی در یک واکنش شیمیایی الکترون را از سایر مواد برمی‌دارد. به زبان ساده‌تر، این ماده شیمیایی می‌تواند قابلیت سوختن مواد سوختی را با افزایش اکسیژن در اختیار آنها تشدید کند. برای اینکه این واکنش آغار شود، نیترات آمونیوم باید در تماس با یک شعله باز یا یک منبع محرقه دیگر قرار است. کارشناسان می‌گویند در حادثه بیروت وسائل آتش‌بازی این آتش اولیه را ایجاد کرده‌اند.

هنگامی که این واکنش آغاز می‌شود، خود نیترات آمونیوم با شدت منفجر می‌شود. نیزوی انفجاری در این مورد هنگامی ایجاد می‌شود که نیترات آمونیوم جامد به سه سرعت به دو گاز دیگر یعنی اکسید نیتروژن و بخار آب تجزیه می‌شود.

ابر نارنجی رنگی که درست پس از انفجار بر فراز بیروت مشاهده شد، را می‌تواند به گاز دی‌اکسید نیتروژن مربوط دانست که پس از انفجار مواد نیتراتی ایجاد می‌شود.

این نخستین باری نیست که نیترت آمونیوم باعث چنین حادثه مرگباری می‌شود.

مرگبارترین حادثه صنعتی در تاریخ آمریکا در بندی در شهر تگزاس در ایالت تگزاس در سال ۱۹۴۷ رخ داد. یک سیگار خاموش نشده پرت‌شده باعث آتش سوزی در عرشه یک کشتی حامل بیش از ۲ تن نیترات آمونیوم شد که در کیسه‌های کاغذی بسته‌بندی شده بودند.

هنگامی که این ماده شیمیایی منفجر شد، انفجار قدرتمند ناشی از آن باعث پرت کردن مردم در شهر گالوستون ایالت تگزاس که در فاصله ۱۶ کیلومتری قرار داشتند، به روی زمین شد.

این انفجار ناشی از این واکنش زنجیره‌ای باعث شد که یک کشتی مجاور که آن هم حامل نیترات آمونیوم بود منفجر شود و در مرحله بعد محفظه‌های حاوی مواد شیمیایی و پالایشگاه‌های نفت در بندر مجاور هم آتش گرفت و در نهایت ۵۸۱ نفر در این حادثه کشته شدند.

کارشناسان می‌گویند در مورد بیروت، جرقه انفجار را آتش‌سوزی اولیه‌ای زده است که ممکن در وسائل آتش‌بازی انبار شده رخ داده است.

همه حوادث ناشی از نیترات آمونیوم تصادفی نیستند: تیموتی مک‌وی و تری نیکلاس، تروریست‌های دست‌راستی افراطی در سال ۱۹۹۵ از این ماده شیمیایی برای ساختن بمبی استفاده کردند که درون یک وانت اجاره‌ای کار گذاشته شده است. انفجار حاصل از این بمب در ساختمان فدرال در شهر اوکلاهماسیتی در آن هنگام ۱۶۸ نفر را کشت.

این ماده شیمیایی دوباره در سلا ۲۰۰۲ در بمب‌گذاری یک نایت‌کلاب در جزیره بالی اندونزی به کار رفت و انفجار حاصل ۲۰۴ نفر را کشت.

بالاخره اندرس برینگ بریویک، یک تروریست دست‌راستی دیگر در سال ۲۰۱۱ با استفاده از همین ماده شیمیایی در اسلو پایتخت نروژ باعث انفجاری شد که هشت نفر را به کشتن داد.

خرید و فروش نیترات آمونیوم که به عنوان ماده منفجره در صنایع ساختمانی و معدنکاری نیز استفاده می‌شود، در بسیاری از کشورها تحت کنترل شدید قرار دارد.

 

منبع: همشهری آنلاین

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: لبنان انفجار حوادث هیروشیما ماده شیمیایی نیترات آمونیوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۹۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر

دانشجویان لبنانی با پیوستن به جنبش عظیم دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین تاکید کردند که این جنبش‌ها سلاح مهمی در برابر جنایات اشغالگران بوده و همه مسئولیت دارند در مقاومت مقابل دشمن غاصب صهیونیستی شرکت کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، دانشجویان لبنانی که از روز گذشته به جنبش بزرگ دانشجویی که در جهان برای حمایت از مردم فلسطین به راه افتاده است و منشا آن دانشگاه کلمبیا در آمریکا بود و سپس به سایر دانشگاه‌های این کشور و نیز سراسر جهان رسید، پیوسته‌اند، خواستار افزایش توجهات و تمرکزهای مراکز علمی بر مسئله فلسطین در کلاس درس شدند.

دانشجویان لبنانی تحت شعار واحد «دانشجویان علیه اشغالگری» اعتراض گسترده خود را به جنایت‌های رژیم اشغالگر علیه مردم غزه نشان دادند و با برافراشتن پرچم‌ها و بنرهای حمایت از فلسطین و سر دادن شعارهایی در حمایت از مقاومت و قدس خواستار پایان دادن به تجاوزات اشغالگران علیه غزه شدند.

سلاح دانشجویان در برابر جنایات صهیونیست‌ها

«هبه دهینی» دانشجوی دانشکده ارتباطات جمعی دانشگاه علوم و هنر لبنان در این زمینه به خبرنگار الجزیره گفت که اعلام همبستگی ما با مردم غزه امروز کمترین کاری است که می‌توانیم برای فلسطین انجام دهیم. ممکن است برخی از خود بپرسند که این جنبش‌های دانشجویی چه سودی دارد اما ما تاکید می‌کنیم که این جنبش‌ها یک نوع سلاح در برابر اشغالگری محسوب می‌شود.

وی افزود که در عصر دیجیتال حتی یک جمله هم می‌تواند تاثیرگذار باشد و ما بر موضع خود در حمایت از مردم فلسطین استوار هستیم و همبستگی خود را با این مردم به ویژه در غزه اعلام می‌کنیم و موضع آنها را در مشارکت در نبرد طوفان الاقصی می‌ستاییم و به امید خداوند پیروزی و آزادی فلسطین نزدیک است.

«جواد صبرا» از دیگر دانشجویان لبنانی همین دانشگاه نیز به نوبه خود گفت که تنها خواسته ما توقف جنایت‌ها و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است و پیامی که امروز ما داریم تنها محدود به مردم عرب نیست بلکه جهانی شده و این همان اتفاقی است که در تظاهرات‌ها در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم. ما امروز اینجا جمع شده‌ایم تا پیام خود را به مردم غزه برسانیم و بگوییم که کنارشان هستیم.

در دانشگاه آمریکایی بیروت دانشجویان لبنانی از مدیریت دانشگاه خواستند تا همه شرکت‌های تولید کننده رایانه و تجهیزات مختلف که به هر نحوی با رژیم صهیونیستی مرتبط هستند را تحریم کنند و برای مقابله با جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به میدان بیایند.

دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستندیک خیزش و 10 پیام

مقاومت متعلق به همه است

«میس طفیلی» دانشجوی رشته خبرنگاری در دانشگاه آمریکایی بیروت در دانشکده علوم و فنون نیز اظهار داشت که امروز همه ما برای همبستگی با مردم فلسطین و همچنین حمایت از دانشجویان معترض و آزاده آمریکایی به میدان آمده‌ایم. باید اشاره کنیم که بسیار جای تاسف دارد که دانشجویان آمریکایی در آن سر دنیا از دانشجویان عرب پیشی گرفتند و ابتدا آنها برای حمایت از مردم فلسطین به میدان آمدند.

این دانشجوی لبنانی تاکید کرد که ما نمی‌توانیم سلاح حمل کنیم و یا به جنگ در جنوب لبنان با رژیم صهیونیستی برویم اما می‌توانیم در این جنبش‌ها شرکت کنیم و این کمترین کاری است که از دست ما برمی‌آید و باید هر کاری که می‌توانیم برای مبارزه با ظلم و جنایت صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین انجام دهیم.

«محمد ابوسمهدانه» دانشجوی اهل غزه و مقیم لبنان که در این اعتراضات شرکت کرده بود نیز گفت ما اینجا هستیم تا موضع خود را در برابر جنایت اشغالگران اعلام کنیم و این موضع ما در زمان کنونی همانند یک سلاح است. ما همبستگی خود را با مردممان در غزه اعلام می‌کنیم و صدای ما اکنون تنها سلاحی است که می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

«نورهان حسینیه» از دانشجویان دانشگاه آمریکایی بیروت اظهار داشت که ما در اینجاییم تا بگوییم مقاومت تنها محدود به یک طرف نیست بلکه مسئولیتی مشترک است و همه می‌توانند در آن شرکت و علیه اشغالگری اقدام کنند.

«مریم فارِس» دانشجوی دانشگاه هایکازیان لبنان در دانشکده علوم سیاسی به نوبه خود اعلام کرد که ما برای همبستگی با مردم غزه و همچنین مردم خود در جنوب لبنان که در معرض بمباران‌ها و تجاوزات مستمر دشمن صهیونیستی قرار دارند اینجا جمع شده‌ایم.

این تظاهرات‌ها و اعتصابات در دانشگاه آمریکایی در بیروت، دانشگاه لبنان- شعبه بیروت، دانشگاه عربی بیروت در همه شعبه‌های آن، دانشگاه بین المللی لبنان- شعبه بیروت و البقاع، دانشگاه حدث لبنان، دانشگاه قدیس یوسف در بیروت، دانشگاه هایکازیان و دانشگاه روح القدس الکسلیک برگزار شد.

موج تظاهرات‌ها و تجمعات دانشجویان آمریکایی در راستای حمایت از مردم فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیاست.

این اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 9 روز پیش (17 آوریل) آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای رژیم صهیونیستی که در جنگ غزه نقش دارند شدند.

معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند. اردوگاه‌های دانشگاهی که در سراسر آمریکا ایجاد شده‌اند، دانشجویانی را از پیشینه‌های مختلف ـ از جمله فلسطینی‌ها، عرب‌ها، یهودیان و مسلمانان ـ گرد هم آورده‌اند تا بمباران غزه توسط اسرائیل را محکوم کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر
  • دیدار دوم شهرداری گرگان و الریاضی لبنان؛ چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت
  • امیدهای تیم بسکتبال شهرداری گرگان زنده می‌شود؟
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • فیلم/ چفیه بر دوش مجسمه جرج واشنگتن در دانشگاه آمریکایی بیروت
  • فیلم| دانشجویان دانشگاه آمریکایی بیروت: هیهات منا الذله
  • بخشی از بودجه عمرانی دستگاهها صرف آموزش کارگران می‌شود
  • خباثت جدید صهیونیست‌ها علیه کودکان غزه/انفجار قوطی‌های شبیه کنسرو
  • رسیدن به فلسفه زندگی از راه خودشناسی