Web Analytics Made Easy - Statcounter

سناتور جمهوری‌خواه کنگره با بی‌عرضه خطاب کردن همپیمانان اروپایی آمریکا به دلیل عدم حمایت از قطعنامه ضدایرانی آمریکا، بر لزوم فعالسازی «مکانیسم ماشه» تأکید کرد.

به گزارش فارس، در ادامه تلاش‌های روز‌های اخیر مقام‌های آمریکایی برای جبران شکست بزرگ واشنگتن در شورای امنیت، «تد کروز» سناتور جمهوری‌خواه سنا از ایالت تگزاس خواستار فعالسازی «مکانیسم ماشه» برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر شبکه آمریکایی «فاکس‌نیوز»، کروز روز دوشنبه در بیانیه‌ای تند ضمن ابراز خشم از شکست قطعنامه آمریکا در شورای امنیت و با انتقاد از شرکای اروپایی واشنگتن در شورا گفت: «بی‌عرضگی همپیمانان اروپایی ما، فقط و تنها یک گزینه برای ایالات متحده برای ممانعت از منقضی شدن تحریم‌های تسلیحاتی برجای گذاشت. زمان آن رسیده است که ایالات متحده بالاخره و به صورت برگشت ناپذیر با استناد به مکانیسم ماشه که در قطعنامه سازمان ملل این توصیف شده، به آنچه که از این توافق فاجعه‌بار (برجام) باقی مانده و منافعی که ایران از آن دریافت می‌کند، پایان دهد».

قعطنامه بازبینی‌شده واشنگتن برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران که ۱۸ اکتبر (۲۷ مهرماه) منقضی می‌شود، روز جمعه تنها با حمایت جمهوری دومینیکن و واشنگتن و با مخالفت چین و روسیه و رأی ممتنع دیگر اعضای شورای امنیت از جمله انگلیس، فرانسه و آلمان با شکست روبرو شد و بسیاری از دیپلمات‌های غربی این شکست را تحقیرآمیز توصیف کردند.

مقام‌های آمریکایی از جمله «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا پس از تحمل این شکست سخت، تأکید کردند که تلاش می‌کنند طی روز‌های آینده مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن تمامی تحریم‌ها علیه ایران فعال کنند. با اینحال دیپلمات‌های غربی و بسیاری از مقام‌های آمریکایی استدلال کرده‌اند با توجه به خروج یکجانبه دوسال پیش واشنگتن از برجام، ایالات متحده امکان استفاده از این بند از برجام را ندارد.

ایران از بعد از ۲۷ مهرماه اجازه خریداری جنگنده‌ها، بالگرد‌های نظامی، تانک، زیردریایی و موشک‌هایی با برد بیش از ۳۰۰ کیلومتر را خواهد داشت.

«جاناتان آلن» سفیر موقت انگلیس در سازمان ملل در بیانیه‌ای در خصوص امتناع بریتانیا حمایت از قطعنامه آمریکا گفت: «روشن بود که این (قطعنامه) حمایت شورای امنیت را جلب نمی‌کند و مبنایی برای رسیدن به اجماع ارائه نداده است» و بنابراین به ثبات منطقه کمک نمی‌کند.

وی ادامه داد: «با این وجود ما آماده هستیم تا با اعضای شورای امنیت و اعضای برجام همکاری کنیم تا بتوانیم مسیری را پیش رو داشته باشیم که حمایت شورا را تضمین کند».

کروز طی یادداشتی در هفته‌نامه «نیوزویک» با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مدعی شد: «قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، حق هر یک از شرکای اصلی توافق هسته‌ای ایران برای استناد به مکانیسم ماشه (اسنپ‌بک) را محفوظ می‌دارد و به صراحت شامل ایالات متحده آمریکا نیز می‌شود. چرا (آمریکا) نتواند؟ (به مکانیسم ماشه استناد کند؟) کل نکته مکانیسم ماشه، حفاظت از ایالات متحده در شرایطی است که ایران از این توافق برای به خطر انداختن آمریکایی‌ها بهره گیرد».

وی در ادامه با اتهام‌زنی به ایران استدلال کرد: «دولت ترامپ که از هر اقدام دیگری برای متوقف کردن دسترسی ایران به میلیارد‌ها دلار تسلیحات از ماه اکتبر (۲۷ مهرماه) خسته شده است، به سازمان ملل بازخواهد گشت تا به مزایایی که ایران از این توافق هسته‌ای دریافت می‌کند، پایان دهد. ما می‌توانیم همین فردا برای آغاز این فرایند (به سازمان ملل) برویم. ما باید چنین کاری را انجام دهیم و خیلی زود این کار را می‌کنیم».

این سناتور تندرو جمهوری خواه در حالی از مزایای برجام برای ایران سخن به میان آورده که طبق برجام قرار بر آن بود که ایران در قبال کاهش فعالیت‌های هسته‌ای خود، یکسری مزایای اقتصادی دریافت کند و روابط تجاری با کشور‌های اروپایی را از سر بگیرد، اما طبق تحلیل خود رسانه‌های غربی، حتی کشور‌های اروپایی عضو برجام نیز تاکنون به وعده‌های اقتصادی خود به ایران طبق برجام عمل نکرده‌اند و شرکت‌های اروپایی نیز وارد تعامل تجاری با ایران نشده‌اند.

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز جمعه خواستار برگزاری نشست مجازی پنج عضو دائم شورای امنیت و آلمان و ایران به منظور تلاش برای جلوگیری از هرگونه تنش‌های بعدی شد که هنوز هیچ جزئیاتی درباره آن منتشر نشده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تدکروز سناتور آمریکایی مکانیسم ماشه برجام ایران و آمریکا ایالات متحده مکانیسم ماشه شورای امنیت جمهوری خواه سازمان ملل تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۰۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است

  توجه ایران به توسعه پایدار اقتصادی
وی با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران «اکسپو ۲۰۲۴» باحضور بازرگانان از کشورهای مختلف در تهران گفت: این نشان می‌دهد که ایران در کنار عزم سیاسی برای گسترش ارتباطات به توسعه پایدار اقتصادی و تقویت مناسبات سازنده با کشورهای مختلف در این حوزه توجه جدی دارد.
   
دانشجو با خشونت ساکت نمی‌شود
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی دیگر از صحبت‌های خود درپاسخ به سوالی در مورد اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا گفت: این اعتراضات نشان دهنده بیداری جامعه جهانی و افکار عمومی دنیا نسبت به مسأله فلسطین است. وی افزود: با اقدامات پلیسی وسیاست‌های خشن نمی‌توان صدای این معترضان را خاموش کرد.کنعانی ادامه داد: وزارت خارجه ایران برخورد خشن و پلیسی با فضای دانشگاه‌ها ومطالبات دانشجویی درآمریکارابه‌هیچ‌وجه نمی‌پذیردومعتقد است که با سیاست‌های خشن و پلیسی،نمی‌توان صدای‌دانشجویان ومطالبات برحق افکارعمومی جهان درمحکومیت جنایت‌های رژیم‌صهیونیستی را خاموش کرد.
   
گسترش همکاری‌های اقتصادری ایران و عربستان
کنعانی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود با بیان این‌که ایران و عربستان در کنار گسترش همکاری‌های سیاسی به گسترش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور نیز توجه دارند، گفت: در حال حاضر دو هیات دولتی جمهوری اسلامی ایران در دو سطح و به دو منظور در ریاض به‌سر می‌برند. هیاتی به ریاست آقای خاندوزی، وزیر اقتصاد برای مشارکت در اجلاس بانک توسعه اسلامی به ریاض سفر کرده‌اند و در این هیات آقای فرزین، رئیس بانک مرکزی نیز حضور دارند.
   
گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها ادامه دارد
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع گفت‌وگوها برای رفع تحریم‌ها و این‌که آیا در جریان سفر اخیر آقای احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی به روسیه در این ارتباط رایزنی و گفت‌وگو شده است، بیان کرد: همان‌طور که هفته پیش مطرح کردم، گفت‌وگوها، تماس‌ها و تبادل پیام‌های دیپلماتیک در ارتباط با این موضوع به روش‌های مقتضی ادامه دارد. وی ادامه داد: نشست‌های بین‌المللی معمولا فرصتی است که ایران در چارچوب نشست‌های دوجانبه دیدگاه‌های خود را با طرف‌های مقابل و مرتبط در این حوزه بیان می‌کند و دیدگاه‌ها و پیشنهاداتی را که در این زمینه مطرح است، دریافت می‌کند.
   
مطالبات ما در توافق‌نامه امنیتی از دولت عراق واضح است
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با روند اجرای توافق‌نامه امنیتی ایران و عراق باتوجه به دیدار اخیر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی کشور با قاسم الاعرجی، دبیر شورای امنیت ملی عراق افزود: همان‌طور که پیش از این گفته‌ایم این توافق براساس یک مبنای مشترک جهت تامین امنیت درخصوص مرزهای دو کشور و همچنین تامین دیدگاه‌های ایران در مورد مصادر صدور ناامنی از این کشور و مرزها به جغرافیای داخل کشور است. مطالبات ما در این زمینه از دولت عراق کاملا واضح است.
   
روابط ایران و روسیه در مسیر پیشرفت است
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد گسترش روابط ایران و روسیه با توجه به سفر اخیر دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه و همچنین سفر چند روز پیش علی باقری، معاون وزیر خارجه به مسکو و حمایت روسیه از عملیات وعده صادق که از سوی ایران علیه رژیم صهیونیستی صورت گرفت، گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درست خود در حال پیشرفت است. همکاری‌های دو جانبه بین دو کشور در حوزه‌های مختلف در جریان است و ما شاهد جهشی کاملا چشمگیر در حجم مناسبات و همکاری‌های دو کشور هستیم. ایران و روسیه دارای عزم و اراده مشترک برای افزایش همکاری‌ها و برداشتن گام‌های جدید در این ارتباط هستند.

در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با اقدام تروریستی اخیر در روسیه گفت: هرگونه اقدام به عملیات تروریستی علیه شهروندان، اماکن دولتی و ... در هر کشوری که صورت بگیرد از نظر ایران مردود و محکوم است.وی افزود: در بحث مبارزه با تروریست در کنار کشورهای دوست از جمله روسیه هستیم و موضوع تروریسم یک تهدید مشترک برای دولت و ملت‌های جهان است. کنعانی ادامه داد: متاسفانه برخی از کشورها در راستای منافع نامشروع سیاسی خود از تروریسم در طول سالیان گذشته به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده کردند.وی با تاکید بر این‌که تروریست یک تهدید مخوف و نگران‌کننده است و متاسفانه برخی از کشورها مایل هستند که از آن به عنوان یک ابزار استفاده کنند، گفت: در بحث مبارزه با تروریسم در کنار کشورهای دوست خود هستیم و اقدامات تروریستی را محکوم می‌کنیم.سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در این نشست توضیحاتی در ارتباط با سفر اخیر دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران به روسیه برای شرکت در نشست امنیتی سنت‌پترزبورگ ارائه داد و گفت: آقای احمدیان در این اجلاس پنج پیشنهاد مشخص ایران را در حوزه امنیت بین‌الملل ارائه کردند.

دیگر خبرها

  • انتقاد تند برنی سندرز از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • انتقاد تند «برنی سندرز» از سیاست‌های بایدن درباره فلسطین
  • مسکو: واشنگتن در ۶ ماه اخیر، شورای امنیت را گروگان گرفته است
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • علی‌اف: صلح در قفقاز جنوبی تنها از طریق عادی‌سازی روابط باکو-ایروان حاصل می‌شود
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است