Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، اختلافات و نزاع‌ها در جریان اصولگرا بالا گرفته است. بعد از آن که لیست وحدت در آخرین ساعات انتخابات مجلس یازدهم با اعمال نظرهای فراتر از احزاب بسته شد و پایداری با شورای ائتلاف اصولگرایان به لیست واحد رسید انتظار این بود که حداقل تا مدتی اصولگرایان در فضای رسانه‌ای و علنی باهم وارد چالش نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما لیست وحدت با گذر از انتخابات تبدیل به لیست انشقاق و اختلافات گفتمانی و رویکردی شد.

این نکته پذیرفته است که در لیست سی نفره انتخاباتی قطعا افرادی از طیف‌های مختلف اصولگرا حضور داشته‌اند و بنابراین اختلاف دیدگاه و رویکرد این افراد باهم چندان عجیب و دور از ذهن نیست اما اینکه نفر دوم لیست، برخی اتهامات اقتصادی را متوجه نفر اول کند چندان در عالم سیاست و ائتلاف‌های انتخاباتی رایج نیست. از سوی دیگر اگر با گذشت زمان مواجه بودیم این اختلافات قابل پذیرش بود اما هنوز عمر مجلس یازدهم به سه ماه نرسیده که رئیس مجلس «محمدباقر قالیباف» از «مصطفی میرسلیم» نماینده تهران در مجلس و نفر دوم ائتلاف اصولگرایان شکایت کرده است.

میرسلیم عضو شورای مرکزی حزب موتلفه و نفر دوم لیست اصولگرایان در تهران برای انتخابات مجلس از فردای انتخابات نقدهای خود را متوجه قالیباف سرلیست اصولگرایان کرد.هر چند او در روزهای بعد از انتخابات ۹۶ هم در گفتگوهای رسانه‌ای خود اعلام کرده بود که اگر به دور دوم انتخابات می رفت در مورد قالیباف صریح‌تر صحبت می‌کرد. موضع‌گیری که نشان از اختلافات جدی او با قالیباف دارد.با این وجود، وحدت در انتخابات مجلس و قرار گرفتن در لیست، باعث سکوت او شد.

 اما اظهارات میرسلیم مبنی بر پرداخت رشوه ۶۵ میلیاردی برای کنار گذاشتن طرح تحقیق و تفحص مجلس دهم از شهرداری تهران باعث شد جدال‌ها و اختلافات به قدری زبانه بکشد که قالیباف از او  و سه فعال رسانه‌ای شکایت کند. برای بررسی اختلافات اصولگرایان در مجلس یازدهم و درگیری گفتمانی طیف‌های مختلف این جریان با «پروانه سلحشوری» نماینده مردم تهران در مجلس دهم گفت‌وگو کرده‌ایم.

شکایت از میرسلیم فراتر از اختلافات اصولگرایان با یکدیگر است

سلحشوری در پاسخ به این سوال که شکایت قالیباف از میرسلیم دارای چه پیام‌هایی است و اختلافات اصولگرایان چرا علنی شده است، گفت: به نظر من این اختلافات و شکایت از میرسلیم فراتر از اختلافات اصولگرایان با هم است. بحث شخصیت حقوقی نمایندگان مجلس مطرح است که با این رویکرد ریاست مجلس تضعیف می‌شود. مسئله دیگر عملکرد افراد در مسئولیت‌هایی است که بر عهده داشته‌اند. همه آقای میرسلیم را به عنوان فرد سلیم النفس و از لحاظ اقتصادی پاک‌دست می‌شناسند و در حوزه تخصصی خود هم فرد متخصصی هستند. بنابراین نباید چنین فردی در مجلس منزوی شود و مدارکی ارسالی او به قوه قضاییه باید بررسی شود. من به شخصه از اینکه آقای میرسلیم رئیس کمیسیون صنایع نشد متعجب شدم.

وی ادامه داد:  همه افرادی که در مجلس مقابل هم ایستادند و دچار اختلاف شده‌اند اصولگرا هستند و موتلفه هم به عنوان جریان قدیمی اصولگرا  به نوعی به عنوان پدر معنوی این جریان شناخته می‌شود اما بنظر می رسد نواصولگرایی توانسته حتی جوانان موتلفه را هم جذب کند. بنابراین جریان نواصولگرا درصدد حذف شخصیت‌های منتقد در مجلس است. اقای میرسلیم بحث‌هایی مطرح کرده و مستندات خود را به قوه قضاییه ارسال کرده که باید رسیدگی شود و با طرح نام نماینده‌ای مسئله به انحراف کشیده نشود چرا که میرسلیم از رئیس کمیسیون صحبت کرد اما فردی که بازداشت شده هیچگاه رئیس کمیسیون نبوده است.

 با این حال من این مسئله را فراتر از اصولگرایان می‌دانم و برای به خطر افتادن ماهیت و استقلال مجلس و سلب آزادی عمل از نمایندگان با این رویکرد قالیباف اعلام خطر می‌کنم. با این رویکرد حذفی حتی نمایندگان مجلس هم اجازه انتقاد و نقد نخواهد داشت. در این وضعیت رسانه‌ها و مردم که معلوم است چه سرنوشتی پیدا خواهند کرد.

شاهد تغییرات گفتمانی در جریان اصولگرا هستیم

نماینده مردم تهران در مجلس دهم با بیان اینکه شاهد تغییر گفتمانی در جریان اصولگرا هستیم بیان داشت: ما در جریان اصولگرا شاهد منزوی شدن جریان سنتی و برآمدن جریان نواصولگرا هستیم.جریان سنتی به خیلی از امور پایبند بود اما در جریان جدید ما این پایبندی را مشاهده نمی کنیم.بنظر می رسد این نگاه جدید که تحت عنوان نواصولگرایی در کشور راه افتاده از یک طرف شعار مبارزه با غرب می‌دهد  و دیگران را متهم می‌کند اما خود به نوعی به یک اقتصاد لیبرالی و نولبیرالی غربی معتقد است. درواقع این جریان فراتر از بحث‌های پوپولیستی در حال حرکت اقتصادی است تا در کنار قدرت سیاسی قدرت اقتصادی را هم تسخیر کند.

سلحشوری ادامه داد: جریان سنتی اصولگرا در حاشیه قرار گرفته است و نباید منتظر سال‌های آتی باشیم و از الان می‌توانیم این جریان را یک جریان حاشیه‌ای به حساب‌بیاوریم. شما مشاهده کردید در سهم خواهی‌هایی که در مجلس یازدهم صورت گرفت میرسلیم تنها ماند و تعداد بسیار اندکی حاضر به حمایت از او شدند. موتلفه در مجلس یازدهم از نظر گفتمانی، عملکردی و تعداد در اقلیت است و به حاشیه رفته است و به نظر نمی‌رسد جریان نواصولگرایی جدیدی که جای پای خود را باز کرده به مقیدات سنتی‌ها پایبند باشد. صدای  «محمد رضا باهنر»، میرسلیم و حتی «احمد توکلی» چندان در جریان اصولگرایی شنیده نمی‌شود.

آقای قالیباف از فرصت پیش آمده برای دفاع از خود استفاده کند

عضو فراکسیون امید مجلس دهم در پاسخ به این سوال که اتهامات میرسلیم به قالیباف را چگونه ارزیابی می‌کنید هم اظهار داشت: آقای قالیباف و دوستان رئیس مجلس به نظر من باید از فرصت پیش آمده برای دفاع از خود و رفع اتهامات و ابهامات استفاده کنند. فرصت خوبی در اختیار قالیباف قرار گرفته است. از سوی دیگر باید توجه کنیم اتهامات مالی متفاوت از اتهامات سیاسی است. برای اتهامات سیاسی نمی‌شود کاری کرد اما کسی در مظان اتهامات مالی قرار گرفته باید شفاف‌سازی کند. نقش قوه قضاییه دراین زمینه هم کلیدی است.

کد خبر 541667 برچسب‌ها محمد باقر قالیباف پروانه سلحشوری مجلس شورای اسلامی مصطفی میرسلیم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محمد باقر قالیباف پروانه سلحشوری مجلس شورای اسلامی مصطفی میرسلیم اختلافات اصولگرایان جریان اصولگرا مجلس یازدهم مجلس دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۴۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس برگزار شد. 

قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت:، زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

 قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه کشورمان با یادآوری اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. 

وی افزود: همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است. 

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است. 

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت: به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. 

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ضرب‌الاجل به پاستور
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • قالیباف؛ شمشیر را برای رئیسی از رو بست
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی
  • ضرب الأجل قالیباف به دولت رئیسی / فقط تا روز یکشنبه می‌مانیم /جلسه سومی وجود ندارد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • ضرب‌الاجل مجلس برای دولت/منتظر مدیریت بازار ارز هستیم