Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:03:36 GMT

چرا خاورمیانه به سمت هسته‌ای شدن می‌رود؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۵۰۶۲

چرا خاورمیانه به سمت هسته‌ای شدن می‌رود؟

۷۵ سال قبل و در تاریخ ۶ و ۹ اوت (۱۶ و ۱۹ مرداد) سال ۱۹۴۵ ارتش ایالات متحده به دستور مستقیم «هری ترومن» رئیس جمهوری این کشور برای نخستین و تنها بار از سلاح اتمی‌در یک جنگ استفاده کرد و دو بمب را روی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی انداخت.

این فاجعه بشری اگرچه با پذیرش شکست از سوی توکیو ، به سرعت جنگ را به طور کامل به سود واشنگتن خاتمه داد اما ضمن برجای گذاشتن ویرانی‌های گسترده و پیامدهای وحشتناک طولانی باعث شد بیش از ۲۰۰ هزار ژاپنی در این دو انفجار جان خود را از دست دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکته مهم و دردناک این موضوع اما آن است که اکنون کشوری که تنها استفاده‌کننده این تسلیحات به شدت مرگبار علیه اهداف انسانی بود خود به بزرگترین مدعی حوزه تسلیحات هسته‌ای در جهان تبدیل شده‌است. ایالات متحده به عنوان فاتح جنگ جهانی دوم مجموعه اقداماتی را انجام داد تا هرچه بیشتر این توانایی به صورت انحصاری باقی بماند. تنها معدود کشورهای جهان توانستند به صورت مستقل یا با کمک دو ابرقدرت بزرگ دوران جنگ سرد این ظرفیت را به دست آورند.

از آن زمان تاکنون رژیم‌های کنترل تسلیحات و منع اشاعه تسلیحات هسته‌ای در جهان دنبال شده اما سیاست‌های قدرت‌های بزرگ به ویژه ‌ایالات متحده به نوعی موجب شکست تلاش‌ها بوده است.

البته واشنگتن در این دوره طولانی با هر ترفند قانونی و غیرقانونی برای بستن مسیر کشورهایی ناهمسو در کسب این فناوری حتی در حیطه صلح آمیز آن تلاش کرد. کاخ سفید بنابر صلاحدید خود به متحدانش همچون رژیم صهیونیستی در مسیر کسب و توسعه زرادخانه هسته‌ای کمک کرد یا چشم خود را به روی فعالیت آن‌ها بست. کاخ سفید اما نسبت به کشورهای غیردوست رویکردی تهاجمی‌ و به شدت سختگیرانه در پیش گرفت.

معیارهای دوگانه کاخ سفید در خاورمیانه

اگرچه در مراسم سالگرد انفجار اتمی در هیروشیما بر این شعار تمرکز شد که «چنین فاجعه‌ای هرگز نباید تکرار شود» اما تهدید سلاح‌های هسته‌ای هر روز جدی‌تر از قبل می‌شود و کشورهای بیشتری برای کسب سریع آن مسابقه می‌دهند. گویا این شعار تنها برای کشورهایی که در مقابل آمریکا قد علم می‌کنند به صورت تمام عیار اجرا می‌شود و در مقابل، هر کشوری که کاخ سفید تشخیص دهد اجازه دارد به صورت پیدا و پنهان آن را به دست بیاورد. نمونه بارز این رویکرد دوگانه و متناقض را در خاورمیانه به ویژه در مورد اسرائیل شاهدیم.

جمهوری اسلامی‌ ایران با وجود تاکید چند باره مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیت هسته‌ای با استناد به بعضی ادعاهای اثبات نشده غربی‌ها درگیر این معیار دوگانه شده‌است. با این دیدگاه سخت‌ترین فشارها و تحریم علیه تهران به اجرا در می‌آید و پیش پا افتاده‌ترین تجهیزات و اقلام آزمایشگاهی هم به ‌ایران انتقال پیدا نمی‌کند.

 قطعنامه‌های گوناگون در شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی، تحریم‌های حداکثری و حتی انجام اقدامات خرابکارانه سایبری و میدانی در کنار ترور دانشمندان هسته‌ای با این هدف در دستور کار قرار گرفت تا ایران را از حق استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای محروم کند.

در حالی که مقام‌های آمریکایی همیشه مدعی‌اند ممانعت از فعالیت‌های ایران باعث جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه می‌شود اما در قبال شرکای خود به ویژه رژیم صهیونیستی رویکرد کاملا متفاوتی را اتخاذ می‌کنند.

به همین دلیل بود که چند روز قبل «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه جمهوری کشورمان در یک پیام ‌توئیتری در سالگرد حمله اتمی ‌آمریکا به هیروشیما تصریح کرد: تسلیحات اتمی‌ آمریکا و اسرائیل منطقه ما را تهدید می‌کند.

سیاست‌های یکطرفه کاخ سفید موجب شده است تا برخی کشورهای کوچک خاورمیانه هم برای کسب فناوری تولید تسلیحات جسورانه‌تر اقدام کنند. خبرگزاری «آناتولی» ترکیه در گزارشی عنوان داشت امارات متحده عربی و عربستان سعودی با بروز تمایلات هسته‌ای خود به تنش‌ها در خاورمیانه دامن می‌زنند.

راهبرد آمریکا و مسابقه تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه

استانداردهای دوگانه جهانی موجب شده است پول‌های هنگفت کشورهای عرب خلیج فارس نه تنها دولت آمریکا بلکه روسیه و چین را هم برای همکاری هسته‌ای با این کشورها علاقه‌مند کند. تاکنون توافق‌هایی بین این کشورها با حکومت های عربی منطقه در زمینه فراوری اورانیوم یا ساخت نیروگاه به امضا رسیده است. روزنامه «وال استریت ژورنال» حتی از توافقی میان ریاض و پکن پرده برداشت که در آن تولید کیک زرد و در مراحل بعد ایجاد ظرفیت غنی‌سازی که به تولید سلاح اتمی ‌منجر می‌شود، مطرح شده بود.

یک کارشناس کویتی به ‌آناتولی گفته است: ایالات متحده یکی از بازیگران در منطقه است اما به نحو چشمگیری به نفع برخی طرف‌ها موضع می‌گیرد. این درحالی است که سازمان ملل متحد باید بر عاری سازی خاورمیانه از سلاح هسته‌ای با محوریت نابودی زرادخانه اسرائیل متمرکز شود.

تحلیلگر تارنمای خبری تحلیلی «اخبار دفاعی» (Defense News) بر این باور است راهبردی که واشنگتن در قبال خاورمیانه اتخاذ می‌کند معیار مشخصی ندارد. همین سیاست‌ها موجب شده است تا برخی کشورها با حمایت آمریکا برای خود زرادخانه‌ای را ایجاد کنند. دیگر کشورها و از جمله متحدان کاخ سفید نیز به دنبال پیمودن همین مسیرند. اکنون عربستان آشکارا از تمایل برای گام نهادن در این مسیر سخن می‌گوید و به طور قطع کشورهای ترکیه، امارات و مصر نیز خواستار پیمودن این مسیرند.

طبق تحلیل مرکز پژوهشی «موسسه دانشگاه اروپایی» (European University Institute) خاورمیانه در شرایط پیچیده‌ای قرار گرفته است. ترکیه بمب اتمی‌ می‌خواهد و رئیس جمهوری این کشور آن را بیان کرده‌است؛ آمریکا از برجام خارج شده و در عمل توافق هسته‌ای با ایران را بی‌اثر کرد؛ امارات و عربستان نیز دیدگاهی همچون ترکیه دارند و برای کسب فناوری با استفاده دوگانه برنامه‌ریزی کرده‌اند. مشکل بمب‌های اسرائیل هم مزید بر علت است. در حالی که اسرائیل سیاست سکوت هسته‌ای را در پیش گرفته اما از دهه ۱۹۶۰ تاکنون توانسته است زرادخانه خطرناکی را ایجاد کند که براساس بیشتر ارزیابی‌ها بین ۸۰ تا ۹۰ کلاهک هسته‌ای در آن انبار شده است. مهم اینجا است که اسرائیل عضو پیمان عدم اشاعه هسته‌ای (NPT) نیست و آژانس هیچ نظارتی بر فعالیت‌های آن ندارد.

طبق تحلیل این اتاق فکر اروپایی، ایران و بسیاری از کشورهای عرب منطقه سال‌ها است که تاکید می‌کنند سلاح‌های هسته‌ای اسرائیل تهدید وجودی برای امنیت منطقه است.

به موضوعات فوق باید چالش مهم متقاعدکردن اسرائیل برای پیوستن به مذاکرات عاری‌سازی منطقه از سلاح هسته‌ای را افزود، ضمن آنکه عواملی نظیر تضعیف ان.پی.تی در کنار سیاست مدرن‌سازی تسلیحات هسته‌ای آمریکا و روسیه، بی‌رمق شدن هنجارهای مربوط به عدم اشاعه و کنترل تسلیحات هسته‌ای را هم باید اضافه کرد.

همه ‌این مسائل دورنمای ایجاد خاورمیانه عاری از تسلیحات هسته‌ای را نابود کرده‌است. به اعتقاد تحلیلگران، منطقه در وضعیت خطرناکی قرار دارد زیرا تهدیدات بالقوه باعث می‌شوند نه تنها مسیر عاری شدن منطقه از سلاح هسته‌ای طی نشود بلکه بر شدت تمایل کشورها به کسب تسلیحات هسته‌ای و خطرات ناشی از آن افزوده می‌شود.  

برچسب‌ها برجام خاورمیانه رژیم صهیونیستی هیروشیما

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام خاورمیانه رژیم صهیونیستی هیروشیما برجام خاورمیانه رژیم صهیونیستی هیروشیما تسلیحات هسته ای ایالات متحده هسته ای هسته ای هسته ای کاخ سفید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۵۰۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای

مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _دوشنبه هفدهم اردیبهشت ۱۴۰۳_ را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

روزنامه ایران در صفحه نخست امروز خود با تیتر «از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای» به خبر آغاز ساخت نیروگاه کارون در پاییز پرداخت و نوشت: برخلاف بتن‌ریزی در تأسیسات هسته‌ای دولت قبل که با هدف تعطیلی فعالیت‌های هسته‌ای ایران انجام می‌شد، اکنون بتن‌ریزی‌ها با هدف ساخت تأسیسات تازه و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز ایران انجام می‌شود. در این رابطه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: اولین بتن جزیره هسته‌ای سایت کارون در پاییز سال‌جاری ریخته می‌شود. محمد اسلامی با بیان اینکه نیروگاه کارون که قرارداد احداث آنها در دوران قبل از انقلاب با کشور فرانسه منعقد شده بود و پس از پیروزی انقلاب از سوی این کشور رها و عملاً تعطیل شد، گفت: در راستای اجرای سند راهبردی احداث ۲۰ هزار مگاوات برق در سال ۱۴۰۱، نیروگاه کارون به عنوان یکی از نیروگاه‌های دارای طراحی کامل مجدداً در دستور کار قرار گرفت.

وی تأکید کرد: مراحل تثبیت مالکیت زمین، حصارکشی، آماده‌سازی سایت، تجهیز کارگاه و شروع عملیات اجرایی برای احداث جزیره هسته‌ای در حال انجام است. اسلامی با بیان اینکه اولین بتن جزیره هسته‌ای سایت کارون در پاییز سال‌جاری ریخته می‌شود، گفت: احداث نیروگاه کارون فرصتی برای جبران عقب‌ماندگی ۵۰ ساله ایران در تولید برق اتمی خواهد بود. گفتنی است بتن‌ریزی برای ساخت و توسعه فعالیت‌های هسته‌ای، درحالی انجام می‌شود که دولت گذشته، در برجامی که خسارت‌بار خوانده شد، با هدف جلب رضایت غرب به تعطیلی فعالیت‌های هسته‌ای ایران رضایت داد که بتن‌ریزی در قلب نیروگاه اتمی اراک از آن جمله است. اکنون اما، نه فقط برای تحقق اسناد بالادستی، بلکه به دلیل تغییر ریل صورت گرفته در دولت با رأی مردم، بتن‌ریزی‌ها تغییر کاربرد داده و به جای جلب رضایت غرب، با هدف توسعه دانش و کسب مزیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای بیشتر برای کشورمان صورت می‌گیرد.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «جشن فارغ‌التحصیلی در دانشگاه‌های آمریکا با پرچم‌های فلسطین» نوشت: ۲۰ روزی می‌شود که شاهد تحولات اجتماعی بی‌نظیری در دانشگاه‌های آمریکا هستیم. تحولاتی که می‌طلبید، اساتید جامعه‌شناسی و حتی روانشناسی روی آنها متمرکز شده و آنها را تجزیه و تحلیل کنند. «درگیر شدن قشر نخبگانی آمریکا با نظام حاکم بر این کشور» و «فریاد زدن نفرت از خشونت و نسل‌کشی در غزه» و از همه مهم‌تر «عیان شدن چرایی نفرت تاریخی از رژیم صهیونیستی» همه آن چیزی است که، با شروع اعتراض‌های قشر نخبه و دانشگاهی آمریکا و سرایت آن به چهار گوشه جهان بر سر زبان‌ها افتاده است. تصور کنید دانشگاه‌هایی در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی علیه «صهیونیزم جهانی» و «نسل‌کشی در غزه» به پا خاسته‌اند که، اداره‌کنندگان آینده این کشورها هستند! به این نکته هم توجه داشته باشید، آمریکا طی این ۲۰ روز، همه آن ارزش‌هایی را که طی سالیان سال با قدرت پول، رسانه، زور، سینما و هالیوود و نخبگان همین دانشگاه‌ها رشته بود، پنبه کرده است!

دیروز تصاویر حیرت‌انگیزی از دانشگاه میشیگان منتشر شد. این دانشگاه جزو برترین دانشگاه‌های این کشور و جهان است. هزاران دانشجوی در محوطه‌ای بزرگ مثل یک استادیوم بزرگ فوتبال، در مراسم جشن فارغ‌التحصیلی شرکت کرده‌اند. مسئول مربوطه اسامی دانشجویان را می‌خواند و دانشجویان، در حالی که کلاه مخصوص فارغ‌التحصیلی بر سر، چفیه فلسطینی روی دوش و پرچم فلسطین در دستش است، به جایگاه رفته و با جمله «Free Palestine» هم وجدان بیدارش را نشان می‌دهد، هم با وجود آگاهی از خطراتی که در پیش‌رو دارد، با ۴۰ هزار شهیدی که اسرائیل با سلاح‌های آمریکایی طی فقط چند ماه قتل‌عام کرده، ابراز همدردی می‌کند. سایر دانشجویان هم که منتظر خوانده شدن نام‌شان هستند، برای این عده دست می‌زنند؛ تصاویری که تردید نداشته باشید، به اندازه خود، صهیونیست‌ها را تحت فشار قرار داده و همین روزها، دولتمردان آمریکا را هم برای جمع کردن این بساط جنایت، تحت فشار قرار خواهد داد.

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «اخراج کنید این دانشجویان حامی حماس را!» به سخنان مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا پرداخت و نوشت: صدها دانشجو در دانشگاه‌های آمریکا به دلیل مواضع ضد صهیونیستی همچنان در بازداشت پلیس هستند و حالا صداهایی در حمایت از «انتفاضه جهانی» به گوش می‌رسد. به رغم تداوم اعتراضات به رویکرد خشن علیه دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به برنامه‌هایی که علیه دانشجویان تدارک دیده شده، خواستار اخراج دانشجویان خارجی شده است که از حماس یا گروه‌های مشابه حمایت می‌کنند.

این روزها در شرایط ارعاب و تهدید، دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا در شعارهای خود خواستار یک «انتفاضه جهانی» هستند. بیش از دو هفته از آغاز اعتراض دانشجویان امریکایی به حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی می‌گذرد و پلیس و نیروهای امنیتی دست‌کم ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجو و استاد را بازداشت کرده‌اند. با وجود جمع‌آوری چادرهای دانشجویان معترض در نیویورک، صدها دانشجو، شنبه شب در خارج از محوطه دانشگاه تجمع کردند. معترضان ضمن تاکید بر لزوم قطع رابطه دانشگاه با رژیم صهیونیستی، آزادی زندانیان سیاسی را خواستار شدند، اما بدنه سیاسی آمریکا همچنان خشونت‌های صورت گرفته را کافی نمی‌داند. مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان در گفت‌وگویی با پایگاه آکسیوس به شدت به جنبش دانشجویی ضدصهیونیستی که دانشگاه‌های این کشور را در بر گرفته است، حمله کرد و در کنار برچسب «خشونت، تخریب و یهودستیزی»، اعلام کرد که جمهوری‌خواهان برنامه‌ای را برای تحت فشار گذاشتن دانشگاه‌ها برای مقابله با اعتراضات آن‌ها در دستور کار دارند و به همین منظور به چند کمیته مجلس نمایندگان آمریکا دستور داده تا درباره این اعتراضات تحقیق کنند.

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «زخم باز غزه» را برگزید و نوشت: تعداد شهدای جنگ غزه به ۳۴ هزار و ۶۸۳ نفر و تعداد زخمی‌ها به ۷۸ هزار و ۱۸ نفر رسیده است که این ارقام بخشی از جنایت‌های ادامه‌دار رژیم صهیونیستی در نوار غزه است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد شمار شهدای نوار غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۳۴ هزار و ۶۸۳ نفر افزایش یافته است. پس از گذشت ۲۱۲ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در باتلاق بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود.

رژیم اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهادهای امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است. رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۱۲ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، شکست دهد و حتی همراهی افکار عمومی جهان را به خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه از دست داده است. وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد: نوار غزه شاهد فاجعه پزشکی بی‌سابقه‌ای به دلیل ۷ ماه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و حملات این رژیم علیه مراکز درمانی است. به نقل از سما، این وزارتخانه هشدار داد اگر رژیم صهیونیستی تهدیدهای خود را درباره حمله به رفح عملی کند احتمالاً کشتار جمعی رخ خواهد داد.

روزنامه شرق در یادداشت سرمقاله امروز خود به قلم حمزه نوذری جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، تیتر «بشر هیچ‌وقت متمدن نشده است» را برگزید و نوشت: چرا در جهان به‌اصطلاح متمدن امروز شاهد رفتارهایی هراس‌انگیز و وحشتناک از سوی افرادی علیه دیگران هستیم. در جهانی زندگی می‌کنیم که خود را از جهان نامتمدن گذشته متمایز می‌کند؛ اما رفتارهایی را شاهد هستیم که هیچ نسبتی با تمدن ندارد؛ مثلاً تعرض و تجاوز به زنان و دختران گرفتارشده، اسیرشده در بحبوحه جنگ، ناآرامی‌ها و شورش‌ها و سپس کشتن آنها. تعرض و تجاوز به زنان در همه جوامع کم‌وبیش وجود دارد و در بسیاری از مواقع متجاوزان مجازات می‌شوند؛ اما تعرض فاتحان، نظامیان و شورشیان به زنان و دخترانی که در میان ناآرامی‌ها و جنگ‌ها گرفتار شده و سپس کشتن آنها معمولاً مجازاتی به دنبال ندارد. این مسئله‌ای است که هم در میان سربازان حافظ صلح در آفریقا هم در میان جنگجویان داعش و هم در اوکراین و در غزه شاهد آن هستیم. چنین مسئله‌ای زمانی که ناآرامی‌های داخلی هم رخ می‌دهد و زنانی دستگیر می‌شوند و حتی در جوامع پیشرفته هم شاهد آن هستیم. چگونه می‌توان چنین رفتارهایی مانند تعرض و تجاوز و سپس کشتن اسیر و زندانی را توضیح داد.

نوربرت الیاس، جامعه‌شناس معروف، کنترل و کف نفس را به‌مثابه خصلت اساسی انسان متمدن‌شده می‌داند. به عبارتی فرایند متمدن‌شدن فرایندی است برای کنترل و تنظیم نفس. او تصور می‌کند کنترل و تنظیم غرایز زندگی را قابل محاسبه‌تر می‌کند و خشونت و زور فیزیکی را در تعاملات اجتماعی کمتر می‌کند. وقتی کنترل و کف نفس کم‌رنگ باشد، خشونت، تعرض و تجاوز افزایش می‌یابد و موجب ناامنی در زندگی اجتماعی می‌شود. شکست و ناتوانی در کنترل نفس یعنی شکست در متمدن‌شدن. مهار نفس با لذت‌جویی‌های افرادی که به دیگران تعرض و تجاوز می‌کنند، در تضاد است.

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «شارژ رفاه با دورکاری‌» نوشت: شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشورها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوارها شود. یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تأیید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است. در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند. بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

کد خبر 750731

دیگر خبرها

  • پوتین رزمایش هسته‌ای برگزار می‌کند
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • از بتن‌ریزی در اراک تا بتن‌ریزی برای ساخت جزیره هسته‌ای
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • ببینید | نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • تسلیحات نظامی اهدایی آمریکا و اروپا به اوکراین در مسکو ! | ویدئو
  • فیلم/ نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو