Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هیئت‌های اندیشه‌ورز واحدهای استان تهران باید حضور فعالانه در مسائل و چالش‌ها داشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نشست هم اندیشی عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با مدیران گروه علوم انسانی و اعضای هیئت اندیشه ورز دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی صبح امروز برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم خسرو پناه با بیان اینکه علوم انسانی در کشور با سه چالش مواجه است، اظهار کرد: چالش نخست، چالش فلسفه علوم انسانی و چالش دوم چالش کاربردی علوم انسانی است. در جامعه‌شناسی با سه رویکرد تبیینی، تفهمی و انتقادی مواجه می‌شویم و این نشان‌گر جزائر دیدگاهی علوم اجتماعی است. نظریه‌های علوم انسانی در کنار روش‌های تحقیق علوم انسانی در دانشگاه ها آموزش داده می‌شود و عقبه و پیشینه آنها مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

چالش فلسفی و پارادیمی در علوم انسانی

وی در توضیح چالش فلسفه علوم انسانی گفت: علوم انسانی با دیگر علوم متفاوت است. در علوم انسانی اجتماعی جهان واقع وجود دارد، در علوم انسانی یک نظریه نداریم زیرا در این علوم یک پارادایم‌هایی وجود دارد که در عرض هم هستند. 

خسروپناه گفت:کوپر در منطق اکتشاف علم گفته که سه جهان درگیر نظریات و چالش‌های علم است. در علوم اجتماعی جهان واقع، جهان عالمان و جهان جزائر علمی مورد بررسی قرار می‌گیرد، در علوم انسانی پارادایم‌های موازی و در عرض هم وجود دارد. اکنون در اقتصاد آماری و تبیینی کمتر از پارادایم انتقادی اثری دیده می‌شود اما در سایر رشته‌ها ازجمله روانشناسی کثرت دارد. لازم است اقتصاد شناختی نیز به‌عنوان یک پارادایم مهم در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی پیگیری شود.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با مدیران گروه علوم انسانی با بیان این پرسش که  تکلیف علمی  و سیاست‌گذاری ما در حوزه پارادایم‌ها چیست، گفت: اساتید باید در این حوزه ورود کنند‌ از همین رو هیئت‌های اندیشه ورز در استان‌های سراسر کشور راه اندازی کرده‌ایم. استان تهران دارای ۶ هیئت اندیشه ورز است‌.

به گفته وی اساتید باید پیشنهادات خود را به این هیئت‌های اندیشه ورز ارائه دهند و پس از بررسی به سازمان مرکزی اجاع داده شود.

خسروپناه در خصوص چالش دوم علوم انسانی عنوان کرد: آیا دانشجوی علوم انسانی پس از اخذ دکتری آیا در رشته خود کلیدی‌ترین مباحث را می‌داند؟ 

چالش آموزشی در حوزه علوم انسانی

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با مدیران گروه علوم انسانی با بیان اینکه مخالف برگزاری امتحان جامع هستم، گفت:  سوال اینجاست چه‌قدر توانستیم دانشجویان دکتری را در رشته‌های مختلف علوم انسانی به مرحله نظریه‌پردازی برسانیم. از این‌رو معتقدم این نوع از آزمون جامع دکتری نادرست بوده و کارایی ندارد.

خسروپناه عنوان کرد: آموزش فرعِ رساله دکتری باید باشد و نه اصل، این نوع امتحان آزمون کاملاً غیراصولی است و این آزمون باید در راستای رساله دکتری قرار بگیرد. همین مسائل باعث شده تا دانشجویان ما مهارت کاربست مباحث را در عرصه عمل ندارند. 

چالش مهارتی در حوزه علوم انسانی

وی ادامه داد: فارغ التحصیلی که نتواند از دانش خود استفاده کند، باید مهارت کاربست علوم خود را در عرصه عمل پیدا کند‌. اکنون دانشگاه آزاد اسلامی مدارس مهارتی را راه اندازی کرده است اما این شیوه به صورت موقت موفق است اما به صورت دائم موفق نخواهد بود‌‌ مهارت باید در دل دانش آموخته شود. 

خسروپناه با بیان اینکه اکنون در بسیاری از دانشگاه‌ها تعداد دانشجویان را تعداد فارغ التحصیلی دانشجویان است، گفت: اساتید و دانشگاهیان باید پاسخگو به سه چالش‌های مطرح و دیگر چالش‌های علوم انسانی باشند. ما نیاز به اندیشه دانشگاهیان داریم. هیئت‌های اندیشه‌ورز واحدهای استان تهران باید حضور فعالانه در مسائل و چالش‌ها داشته باشند.

انتهای پیام‌/۴۰۸۴/

منبع: آنا

کلیدواژه: عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی هیئت های اندیشه ورز علوم انسانی علوم انسانی علوم انسانی استان تهران چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۸۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند

در راستای تأمین این منویات ذکر چند نکته ضروری است:

نخست اینکه یکی از اولویت‌های جامعه کارگری در آستانه روز جهانی کارگر، مقوله درآمد و معیشت است. قدرت خرید کارگران در سال‌های اخیر به‌شدت کاهش پیدا کرده است. امروز یکی از مطالبات عمومی کارگران، افزایش دستمزد است و بر این اساس رقمی که  امسال برای حداقل مزد تعیین شده به هیچ وجه کفاف نیازهای معیشتی آنان را نمی‌دهد و انتظار دارند رقم مزد۱۴۰۳ مورد بازنگری قرار گیرد. 

خواسته دیگر کارگران این است که به مطالباتشان برای مشارکت در بازار کار توجه شود، بنابراین دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند. اگر فکر کنیم نظرات کارگران بدون اثرگذاری و کارآمدی است، کشور را از سرمایه نیروی انسانی محروم کرده‌ایم و از این ظرفیت عظیم که همانا حضور و مشارکت کارگران است، غفلت ورزیده‌ایم. کارگران هم دانش و مهارت دارند و هم نیروی انسانی بالقوه و موتور محرک توسعه هستند. در همه کشورها محوریت بازار کار، اول سرمایه انسانی (نیروی کار) است و بعد سرمایه‌های مادی؛ اما متأسفانه در ایران به این امر توجه نداریم و اگر بخواهیم از این ظرفیت بزرگ برای توسعه و رونق تولید استفاده کنیم، باید به کارگران توجه ویژه داشته باشیم.

فراموش نکنیم کارگران علاوه بر اینکه صاحب مهارت‌اند، بعضاً کارآفرین هم هستند و می‌توانند در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت‌های خارق‌العاده انجام دهند یا از طریق تشریک‌مساعی با همکاران خود بخش‌های بزرگی از مشکلات صنعتی کشور را حل کنند. بنابراین توجه به کارگران و مشارکت و اعمال رأی آن‌ها در تصمیمات هم می‌تواند برای این قشر، روحیه‌بخش باشد و هم در عین حال امنیت ملی را ارتقا دهد.

اکثر قریب به اتفاق کارگران، قراردادی هستند، کارگران به فردا و آینده شغلی خود اطمینان ندارند اما متأسفانه دولت سازوکارهای مناسبی برای حمایت از کارگر ندارد نظارت‌ها نیز ضعیف است، امنیت شغلی کارگران دچار مشکلات اساسی شده است.

دیگر خبرها

  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • انتظار جامعه از روانشناسان و مشاوران تشخیص درست مسائل هویتی است
  • همایش ملی سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار شد
  • رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در قزوین
  • آغاز نوبت اول کنکور/ رقابت داوطلبان گروه‌های ریاضی و انسانی در نخستین روز
  • دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند
  • دیدار طهرانچی با رئیس، مدیران و کارکنان مرکز جذب و امور هیئت‌علمی