Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@13:47:10 GMT

مصرف روی و آهن در دوران نقاهت کرونا الزامی است

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۸۵۶۲

مصرف روی و آهن در دوران نقاهت کرونا الزامی است

جلال نوروزخانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روش های تغذیه ای مناسب مملو از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند زمینه ساز تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری کووید۱۹ شود.
وی افزود: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی را در زمان  پیشگیری و بخصوص دوران نقاهت از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری کووید ۱۹ دارد که عامل ابتلا به آن به بیماریهای زمینه ای مثل دیابت و بیماریهای ریوی، قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح بر می گردد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: مواد ویتامینی همچون روی و آهن قادر هستند در دوران نقاهت بیماری کووید۱۹ در تقویت سیستم ایمنی بدن بیمار را یاری بدهند  که منابع تامین آهن گوشت قرمز ، جگر و منابع گیاهی آن حبوبات ، خشکبار و سبزیجات تیره برگ است.
نوروزخانی همچنین منابع تامین روی را نیز پروتئین هایی نظیر گوشت سفید از جمله ماهی و دیگر غذاهای دریایی برشمرد .
وی کمبود ویتامین هایی مثل ویتامین Cو Aو D و تضعیف سیستم ایمنی بدن را عامل تاثیرگذار در افزایش احتمال ابتلا به این بیماری دانست و افزود: منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه های حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین Cمثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه ای ،جعفری،پیازچه، شاهی ، گوجه فرنگی از منابع غذایی خوب ویتامین Cهستند.
این کارشناس حوزه تغذیه اضافه کرد : هویج و کدوحلوایی و سبزی های سبز تیره مثل اسفناج، برگ چغندر وبرگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین Aهستند و بطورکلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی ها ( بجز سبزی های نشاسته ایی ) و حداقل ۲واحد میوه توصیه می‌شود.

هر واحد غذایی حاوی ۸۰ کالری است که در مواد غذایی مختلف متفاوت است که شامل پنج گروه غذایی نان، سبزی ، گروه میوه ، گروه گوشت و لبنیات می‌شود.

وی همچنین کودکان زیر پنج سال، مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می کنند را از جمله افرادی دانست که بیشتر در معرض خطرابتلا هستند و لازم است برای پیشگیری به نکات ویژه تری توجه بکنند .
نوروزخانی به این افراد توصیه کرد که روزانه از سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه ، هویج و کدوحلوایی ، مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا مصرف بکنند و از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.

رییس گروه تغذیه مازندران به افرادی که علائم سرماخوردگی دارند توصیه کرد که از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

وی تاکید کرد : رعایت تعادل و تنوع و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذی ها و پروتئین در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها از جمله ویروس کرونا دارد.

بیماری کووید ۱۹ که بعد از ۶ ماه همچنان کشورهای جهان را درگیر خود کرده است تاکنون افراد زیادی را مبتلا و جان افرادی را نیز گرفته است. این بیماری که در ابتدا با علائم تنفسی در میان مردم شناخته شد بعدها روند علائم آن تغییر کرده است و علائم گوارشی نیز به جمع دیگر علامت ها از جمله تنگی نفس اضافه شده است.

تقویت سیستم ایمنی بدن همواره توصیه متخصصان و کارشناسان برای مقابله با این بیماری مطرح شده است و بخش بیشتری از تامین این ایمنی بدن به نوع تغذیه افراد بر می گردد.

برچسب‌ها ویروس کرونا مازندران تغذیه سالم پروندهٔ خبری کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا مازندران تغذیه سالم ویروس کرونا مازندران تغذیه سالم تقویت سیستم ایمنی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۸۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود

 به گزارش تابناک، رشد و توسعه فیزیکی کودکان یکی از دغدغه‌های اصلی والدین است که در آن، قد بلند ترجیح داده می‌شود و به عنوان نشانه‌ای از سلامت و تندرستی در نظر گرفته می‌شود.

علاقه به داشتن قد بلند نه تنها در میان کودکان بلکه در میان والدین آنها نیز مشهود است، چرا که اغلب با مزایایی چون اعتماد به نفس بالاتر و موقعیت‌های اجتماعی بهتر همراه است. با این حال، تعیین قد نهایی یک فرد تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی قرار دارد.

به گزارش فرطب، ژنتیک به طور قطعی در تعیین قد نقش دارد، اما تغذیه صحیح نیز می‌تواند تاثیر بسزایی بر روند رشد قدی داشته باشد. تغذیه کافی و متعادل باعث تامین مواد مغذی لازم برای رشد و نمو سلول‌ها و بافت‌های بدن به خصوص استخوان‌ها می‌شود. در این میان، اهمیت مصرف پروتئین و مواد مغذی خاص نظیر کلسیم و ویتامین D که نقش اساسی در تقویت ساختار استخوانی و بهبود رشد قدی دارند، نباید نادیده گرفته شود.

از این رو، درک اهمیت تغذیه در کنار عوامل ژنتیکی و توجه به نقش آن در تحقق پتانسیل رشد قدی کودکان، می‌تواند به والدین کمک کند تا با اتخاذ رویکردهای مناسب تغذیه‌ای، زمینه ساز رشد بهینه فرزندان خود باشند.

اهمیت تغذیه در رشد قدی کودکان
رشد قدی کودکان نه تنها تحت تاثیر عوامل ژنتیکی قرار دارد، بلکه تغذیه صحیح نیز نقش کلیدی در این فرآیند ایفا می‌کند. احمد اسماعیل زاده تاکید می‌کند که ویتامین‌ها و مواد مغذی ضروری برای رشد استخوان‌ها و بهبود قد کودکان حیاتی هستند.

تاثیر پروتئین بر افزایش قد کودکان
پروتئین، به عنوان یکی از اساسی‌ترین مواد مغذی برای تقویت بدن کودک و تحریک هورمون‌های رشد، معرفی شده است. این ماده مغذی برای سلامت ماهیچه‌ها، استخوان‌ها، پوست و سایر اندام‌های بدن ضروری است.

نقش لبنیات در رشد قدی
لبنیات، به ویژه شیر و ماست، حاوی پروتئین و دیگر مواد مغذی هستند که می‌توانند به افزایش قد کمک کنند. مصرف روزانه ۳-۴ وعده لبنیات به دستیابی به پتانسیل رشد در کودکان و نوجوانان کمک می‌کند.

اهمیت شیر و فرآورده‌های لبنی در دوران کودکی
شیر و فرآورده‌های لبنی منابع خوبی از انرژی، پروتئین‌ها، فسفر، منیزیم، ویتامین D و به ویژه کلسیم هستند که برای رشد و نمو کودک ضروری می‌باشند. مصرف این محصولات در دوران کودکی به تقویت استخوان‌ها و رشد اسکلتی کمک می‌کند.

تاثیر ویتامین D و کلسیم بر رشد قد
علاوه بر کلسیم، ویتامین D نیز در تقویت استخوان‌ها و بهبود رشد قدی نقش دارد. ویتامین D به تراکم و استحکام استخوان‌ها کمک کرده و کمبود آن می‌تواند به ضعف عضلانی و اختلال در رشد قد منجر شود.

افزایش ترشح فاکتور رشد شبه انسولین با مصرف لبنیات
محصولات لبنی نه تنها به جذب کلسیم کمک می‌کنند، بلکه ترشح فاکتور رشد شبه انسولین را نیز افزایش می‌دهند که این امر به نوبه خود به رشد اسکلتی کمک می‌کند.

از این رو، توجه به تغذیه مناسب و غنی از پروتئین، کلسیم، و ویتامین D در دوران رشد کودکان، می‌تواند به دستیابی به حداکثر پتانسیل قدی آن‌ها کمک کند.

 

دیگر خبرها

  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • این ویتامین موجب افزایش قد می‌شود
  • کمبود این ویتامین‌ها، دلیل شدت شوره سر!
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • توضیح گلر جوان پرسپولیس درباره شوت عبدالکریم!
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید