Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – مهسا نجاتی؛ بر اساس آمار موسسه مطالعات سیاست، ثروت 12میلیاردر برتر ایالات متحده اخیرا به بیش از یک تریلیون دلار افزایش یافته است.

در واقع این آمار به ظاهر یک رقم بهت‌آور بوده که حتی در ویرانی اقتصادی گسترده‌تر بر اثر بیماری همه‌گیر ویروس کرونا بیشتر شده است.

چاک کالینز، مدیر اندیشکده پیشرو در واشنگتن گفت: "این متمرکز شدن ثروت و قدرت، یک واقعه نگران‌کننده در تاریخ ایالات متحده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله نشان می‌دهد قدرت اقتصادی و سیاسی به میزان زیادی در دستان دوازده نفر است. از دیدگاه یک جامعه خودمختار دموکراتیک، این وضعیت نشانگر الیگارشی بودن (حکومتی که به دست چند تن اداره می‌شود) دوازده نفر است."

از آنجا که این بیماری همه‌گیر اولین بار در ماه مارس در ایالات متحده پدیدار شد، این 12فرد الیگارشی، در مجموع 40درصد، یا 283میلیارد دلار افزایش ثروت را تجربه کرده‌اند.

گفتنی است که مدیرعامل تسلا، ایلان ماسک، با 2.80درصد رشد در ثروت خود، بزرگترین ذینفع بوده، و تا تاریخ 13آگوست، دارایی خود را به سه برابر افزایش داده و به 73میلیارد دلار رسانده است. این میزان حتی شامل رشد قابل توجه سهام تسلا در روز دوشنبه که سبب سوق دادن ایلان ماسک به رتبه چهارم لیست میلیاردرهای بلومبرگ شد، نمی‌شود.

عمر اوکامپو، محقق برنامه IPS در خصوص نابرابری و منافع عمومی گفت: "کل ثروت این 12نفر بیش از مجموع تولید ناخالص داخلی بلژیک و اتریش است. در همین حال، ده‌ها میلیون آمریکایی بیکار هستند یا توسط بسته‌های حمایتی زندگی می‌کنند، و همچنین 170هزار نفر در ایالات متحده بر اثر کووید-19 جان خود را از دست داده‌اند."

این دوازده نفر، مانند همه افراد دیگر، با آغاز سالی سخت روبرو شدند و مجموع ثروت این گروه از اول ژانویه تا 18مارس تقریبا 100میلیارد دلار کاهش یافت. اما طولی نکشید که ثروت خالص آنها دوباره بازگشت و از میزان آن در سپتامبر 2019 فراتر رفت. البته به غیر از وارن بافت که ثروت وی هنوز دو میلیارد دلار نسبت به سال گذشته کمتر است.

تنها جف بزوس و این گروه نبودند که اخیرا بخت با آنها یار بوده است. بر اساس گزارش موسسه سیاست اقتصادی که به نقل از واشنگتن پست منتشر شد، جبران خدمات مدیر ارشد اجرایی، به بالاترین سطح خود در طول هفت سال گذشته رسید و قرار است که در سال 2020 باز هم افزایش یابد.

محققان دریافتند که در واقع، نسبت دستمزد بین مدیران ارشد و کارگران در 350شرکت بزرگ آمریکایی، 320 به 1 است.

در همین حال، بسیاری در این لیست "الیگارشی" عملکرد خوب دیگری نیز در روز سه‌شنبه داشتند. سهام آمازون 4.08درصد، آلفابت 2.67درصد، تسلا و مایکروسافت 0.57درصد افزایش یافت و همه در منطقه سبز قرار گرفتند.

سهام داوجونز با سقوط 0.24درصدی عقب ماند، در حالی که اس اند پی500 رشد 0.23درصدی و نزدک رشد 0.72درصدی را تجربه کردند.

در نمودار ارائه شده، میزان دارایی ثروتمندترین افراد آمریکا را مشاهده می‌کنید؛

پربیننده ترین آغاز پرواز‌های ترکیه به ایران از ۱۱ شهریور ترامپ با ایران توافق می‌کند پنجمین ثروتمند جهان اقتصاد آمریکا را تهدید کرد پامپئو پنجشنبه از ایران شکایت می‌کند واکنش روسیه به رد پیشنهاد پوتین از سوی آمریکا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ایلان ماسک وارن بافت جف بزوس بیکاری بیل گیتس ثروت مشکلات اقتصادی مارک زاکربرگ میلیاردرها وارن بافت جف بزوس قدرت ایلان ماسک سهام تسلا ثروتمندان جهان میلیاردر آمریکایی ویروس کرونا قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۸۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

آفتاب‌‌نیوز :

 اخیراً گمرک ایران لیست ۱۰۰ واردکنندۀ نخست به‌لحاظ ارزش دلاری در سال ۱۴۰۲ را منتشر کرد، نکتۀ قابل‌توجهی که در این لیست و بین شرکت‌هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده‌اند به چشم می‌خورد، نقش پررنگ شرکت‌های خودروساز مونتاژی است.

همان‌طور که در پیوست شماره ۲ گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت‌کنندگان ارز در سال ۱۴۰۲ قرار دارند، به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ صنایع خودروسازی مدیران حدود ۱ میلیارد دلار، کرمان موتور حدود ۷۵۰ میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود ۶۳۵ میلیون دلار و بهمن موتور حدود ۴۰۰ میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.

واردات ۸.۴ میلیارددلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس‌کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال ۱۴۰۲ به‌میزان ۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به‌لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.

وی در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال ۱۴۰۲ بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با ۱۳ درصد، کرمان موتور با ۹.۶۵ درصد و کوروش موتور آریا با ۵.۳۵ درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیارد‌ها دلار به شرکت‌های مونتاژکار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است؛ با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل‌توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل‌توجهی توسط شرکت‌های مونتاژکار با توجه به تخصیص ارز ۳-۴ میلیارد دلاری به آنهاست.

همچنین دیگر نکته‌ای که برخی از کارشناسان مطرح می‌کنند این است؛ آیا این امکان وجود نداشت بخشی از ارز‌های تخصیص داده‌شده به شرکت‌های مونتاژکار صرف واردات خودرو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت‌ها تخصیص داده شده است، می‌توان تعداد قابل‌توجهی خودروی باکیفیت وارد کشور کرد که یقیناً می‌تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • دریا منبع قدرت و ثروت است/ ۸۰ درصد تجارت ما از خلیج فارس است
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • صادرات خرما به ۴۰۰ میلیون دلار رسید
  • مدودف خواستار مصادره دارایی‌های شهروندان کشور‌های غیردوست شد
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • توقیف دارایی‌های روسیه دلارزدایی را تسریع می‌کند
  • لزوم ارایه برنامه‌های عملیاتی برای افزایش تولید و ثروت در کردستان
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • روسیه به کانادا هشدار داد