Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@04:03:40 GMT

چرا "یوسف بن علوی" برکنار شد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۱۹۰۴۲

چرا 'یوسف بن علوی' برکنار شد؟

به گزارش تابناک، میر جواد میرگلوی بیات، در مصاحبه با ایسنا در ارتباط با تحولات اخیر در عمان و اقدام پادشاه این کشور در ایجاد تغییرات گسترده در کابینه عمان اظهار کرد: به نظر می رسد این تغییرات بیش از این که دارای پیام خارجی باشد، دارای مصرف داخلی است .

وی ادامه داد :همانطور که پیش از این عرض کرده بودم" هیثم بن طارق "نامحتمل ترین گزینه برای جانشینی سلطان قابوس بود و خودش هم فکر نمی کرد که به عنوان جانشین سلطان قابوس انتخاب شود و انتخاب این گزینه یک شوک به جامعه سیاسی عمان و تحلیلگران این حوزه وارد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل عمان خاطرنشان کرد: در این شرایط سلطان هیثم از ملزومات قدرت برخوردار نبود چراکه بسیاری از از سران قبایل در عمان و همچنین چهره های موثر در جهان عرب با اسعد بن طارق آل سعید رابطه خوبی داشتند و تصور بر این بود که او جانشین سلطان قابوس خواهد شد، وقتی فردی با چنین قدرتی انتخاب نمی شود و یک گزینه غیر محتمل برای این سمت انتخاب می شود، پایه های قدرت فرد انتخاب شده ضعیف خواهد بود و چه بسا که سلطان هیثم احتمال انجام کودتا علیه خود را نیز می دید ولی از آنجایی که ارتش و سیستم نظامی عمان وفادار به سلطان قابوس بود دوران گذار از قدرت تا حدودی در عمان بدون ایجاد مشکل خاصی انجام شد.

میر گلوی بیات، با بیان اینکه جامعه عمان مدتی در شوک این انتخاب بود و طبیعی بود که سلطان هیثم در این مدت تغییری را در کابینه ایجاد نکند، افزود: از طرف دیگر سلطان قابوس شخصیت محبوبی دربین عمانی ها و همچنین جامعه بین المللی بود و تا دو ماه شخصیت های جهان برای همدردی با مردم عمان به این کشور سفر می کردند، دو ماهی که به نوعی ماه عسل سلطان هیثم بود بعد از اتمام این دوران این ضرورت وجود داشت که تغییراتی در دولت عمان ایجاد شود ولی کرونا و کاهش شدید قیمت نفت عمان این تغییرات را با تأخیر مواجه کرد در واقع این تغییرات در عمان باید ۶ ماه پیش رخ میداد ولی ویروس کرونا و تبعات ناشی از آن این موضوع را به تاخیر انداخت .

این کارشناس مسائل عمان با بیان این که شیوع ویروس کرونا در این کشور عربی، بحران اقتصادی ایجاد کرد و سلطان هیثم مجبور شد که در عرصه اقتصادی، سیاست انقباضی را دنبال کند، چنان که تعدادی از مهاجران نیز از این کشور اخراج شدند، افزود: کرونا و تبعات ناشی از آن باعث ایجاد نارضایتی هایی در بین مردم شد و این موضوعی است که سلطان هیثم از آن می ترسد، اگر این نارضایتی کنار روند تثبیت قدرتش در عمان رخ می داد، ممکن بود که او حتی پادشاهی عمان را از دست دهد لذا فرصت را غنیمت شمرد تا تغییراتی را در کابینه عمان ایجاد کند و در همین چارچوب ۱۱ وزیر عمان تغییرات و چند وزارتخانه جدید ایجاد کرد .

میر گلوی بیات افزود: سلطان هیثم، پسرش را نیز که پیش بینی می شود به عنوان ولیعهد انتخاب شود به عنوان وزیر وزارتخانه جدید تاسیس فرهنگ ورزش و جوانان انتخاب کرد.

وی با تاکید بر اینکه تغییرات در کابینه عمان سیگنالی برای ساخت قدرت در این کشور و برای مردم عمان است و مصرف داخلی دارد، خاطرنشان کرد: تغییر یوسف بن علوی را نیز می توانیم در همین چارچوب تحلیل کرد و من فکر نمی کنم سلطان هیثم با این تغییرات بخواهد سیگنالی را برای خارج از کشور بفرستد .

این کارشناس مسائل عمان خاطرنشان کرد: در چند سالی که سلطان قابوس مریض بود یوسف بن علوی عملاً سیاست خارجی عمان را در چارچوب مکتب سلطان قابوس طراحی و به پیش می‌برد، او در این سالها به تصمیم‌ساز سیاست خارجی عمان تبدیل شده بود.

وی با بیان اینکه از آن طرف سلطان هیثم دارای شخصیتی تازه کار است و تلاش کرده هر شخصیت مستقل و قدیمی که ممکن است چالشی را در قدرت او ایجاد کند کنار بگذارد و ما در گذشته نیز شاهداین گونه تصمیم ها بودیم، گفت: سلطان هیثم علاوه بر تغییر یوسف بن علوی، رییس مجلس الدوله عمان را نیز تغییر داده است، سلطان هیثم می خواهد خود در عرصه سیاست خارجی عمان مطرح باشد تا یوسف بن علوی، چراکه عملاً طی این سالها نماینده سیاست خارجی عمان چه در ایران و چه در دیگر کشورها یوسف بن علوی شناخته شده است و سلطان هیثم می خواهد بیش از این که یوسف بن علوی مطرح باشد خود در این عرصه نقش آفرینی کند.

وی با اعتقاد د بر اینکه سیاست خارجی عمان با تغییر وزیر امور خارجه این کشور تغییر نخواهد کرد، افزود: عمان به دلیل انزوای جغرافیایی، مذهبی و ضعف اقتصادی در منطقه شبه جزیره عربستان امکان اینکه بخواهند سیاستی را در پیش بگیرد که متحدان چون ایران و یا حتی اسرائیل را از دست بدهد، ندارد از دیگر سو مکتب سلطان قابوس مکتبی نیست که سلطان هیثم بتوانند به راحتی از آن خارج شود چرا که این موضوع با اعتراض مردم این کشور، رو به رو می شود.

میر گلوی بیات با بیان اینکه مکتب سلطان قابوس و مسائل ساختاری مورد اشاره باعث می شود که این کشور همچنان بعد از یوسف بن علوی سیاست خود در اساس خارجی را همانند قبل ادامه دهد، تصریح کرد: شخصیت جایگزین یوسف بن علوی شخصیتی تکنوکرات است و رابطه خوبی با ایران دارد، او فرد عاقلی است و بعید است که بخواهد تغییری در سیاست خارجی عمان به وجود آورد.

این کارشناس مسائل عمان با تاکید بر اینکه تغییر یوسف بن علوی دارای پیام خارجی نیست گرچه برخی از تحلیلگران و کاربران عربستانی از این تغییر خوشحال هستند در مورد شخصیت یوسف بن علوی نیز گفت: او از علویان عمان است و حدود 45 سال در وزارت خارجه عمان حضور داشت و از سال ۱۹۹۷ به عنوان وزیر مسئول در امور خارجه عمان انتخاب شده است.

وی افزود: یوسف بن علوی در یک دهه اخیر نقش بسزایی در سیاست خارجی عمان داشته و فردی خود ساخته است. فقدان یوسف بن علوی در سیاست خارجی عمان فقدان کمی نخواهد بود و احتمالا مقامات عمانی پس از مدتی خواهند فهمید که یوسف بن علوی در عرصه سیاست خارجی عمان چه ارزشی داشته است .

منبع: تابناک

کلیدواژه: کنکور 99 مکانیسم ماشه جعفر سرقینی محمدرضا شجریان آیت الله تسخیری یوسف بن علوی عمان کنکور 99 مکانیسم ماشه جعفر سرقینی محمدرضا شجریان آیت الله تسخیری سیاست خارجی عمان سلطان هیثم یوسف بن علوی سلطان قابوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۹۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز با صائب تبریزی: شرم یوسف مانع رسوایی یعقوب ماست

برنمی آیم به تسکین دل خودکام خویش چون فلک در بیقراری دیده ام آرام خویش   موجه بی دست و پا رادایه ای چون بحر نیست فارغم از فکر آغاز و غم انجام خویش   چشمه امید رانتوان به خاک انباشتن ورنه می گشتم ز بی صیدی شکار دام خویش   شکرستانی برای تلخکامان گشته است غفلت شیرین لبان ازلذت دشنام خویش   دردسر بسیار دارد دردمندیها که من سوختم چون لاله تاپرکردم ازخون جام خویش   حرص برمن دردهای نسیه راکرده است نقد صبح نا گردیده می افتم به فکر شام خویش   گرچه مطلب نیست در پیغام دردآلود من خجلتی دارم،که نتوان گفت، از پیغام خویش   شرم یوسف مانع رسوایی یعقوب ماست چشم ما درپرده دارد جامه احرام خویش   قوت گویاییی تا در زبان خامه هست ثبت کن بر صفحه ایام صائب نام خویش کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • چرا باید از شکستن حکم اعدام بابک زنجانی استقبال کنیم؟
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابد
  • لاپید: اگر کابینه نتانیاهو برکنار نشود قیمت‌ها همچنان افزایش می‌یابند
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • امروز با صائب تبریزی: شرم یوسف مانع رسوایی یعقوب ماست
  • کناره گیری وزیر اول مسلمان اسکاتلند
  • کناره‌گیری وزیر اول اسکاتلند از سمت خود
  • وزیر اول اسکاتلند استعفا داد
  • نخست وزیر اسکاتلند قصد استعفا دارد
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید