Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: فضای فراموش شده تونل امیرکبیر در منطقه 14 شهرداری تهران بعد از نزدیک 6 سال بلاتکلیفی با افتتاح میدانگاه امیرکبیر جان دوباره می‌گیرد و به این ترتیب مساحتی حدود هشت هزار و 400 متر مربع فضای عمومی در میان بافت متراکم محله شکوفه در اختیار ساکنان این محله قرار می‌گیرد.
سال 1393 محور جنوبی تونل امیرکبیر در محله شکوفه تهران به بزرگراه امام علی متصل شد و قرار بود پارکینگ طبقاتی تونل هم ساخته شود اما با اینکه عملیات اجرای پارکینگ بیش از 80 درصد پیشرفت داشت، پروژه به دلایل مختلفی رها و به محلی برای تجمع زباله و زباله گردی تبدیل شده بود اما با گذشت بیش از 6 سال بلاتکلیفی پروژه امیرکبیر جان دوباره گرفت و قرار است یکم شهریور ماه امسال میدانگاه امیرکبیر افتتاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افتتاح این میدانگاه (پلازا) در حالی است که در جلسه هشتم بهمن سال 1398، اعضای شورای شهر تهران خواستار رسیدگی و توجه به فضاهای عمومی در منطقه 14 شدند و در همین جلسه زهرا نژاد بهرام، عضو هیات رئیسه با اشاره به اینکه منطقه 14 در حوزه خدمات عمومی دچار فقر شدید است، گفته بود: «عرشه زیرگذر امیرکبیر یک ظرفیت بالقوه برای تبدیل شد به یک میدانگاه عمومی را دارد که از مسئولان شهرداری می خواهیم هر چه سریع تر این مهم را اجرایی کنند.» حالا با گذشت هفت ماه از این درخواست بلاتکلیفی 6 ساله میدانگاه امیرکبیر به پایان رسید.
کاوه حاجی علی‌اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره جزئیات این پروژه به شهر گفت: میدانگاه امیرکبیر بین خیابان های هفده شهریور و شکوفه روی تونل امیرکبیر در منطقه 14 تهران قرار گرفته است. زمین پروژه یک دهه قبل از سوی شهرداری تهران برای ساخت تونل امیرکبیر خریداری شد و بعد از ساخت تونل و سه طبقه پارکینگ روی آن، به یک فضای رها شده تبدیل شده بود. از همین رو از سال 1397 این پیشنهاد به شهرداری منطقه داده شد که این زمین را برای ایجاد یک میدانگاه در اختیار سازمان نوسازی قرار دهد، چرا که محله شکوفه محله متراکم و فشرده ای است و فضای باز آنچنانی ندارد. سرانجام با موافقت شهرداری منطقه 14، سال 1397 و 1398 طرح پروژه تهیه، عملیات اجرایی آن هم از آبان سال 1398 شروع شد و قرار است میدانگاه امیرکبیر روز اول شهریور 1399 به بهره برداری برسد.
او افزود: هزینه اجرای پروژه میدانگاه با مساحتی حدود هشت هزار و 400 متر مربع، حدود 15 میلیارد تومان شد و در طراحی آن به جز فضای بازی شهری که شامل مسیر پیاده روی، مسیر دوچرخه سواری و همچنین فضاهای متعدد نشیمن و زمین بازی کودکان است تلاش بر این بود که فعالیت های مورد نیاز و مورد تقاضای مردم محله در این فضا جانمایی شود تا هم میدانگاه با خواست جامعه محلی انطباق داشته باشد و هم این فعالیت ها سبب شود که چراغ این فضا همواره روشن بماند تا امکان نظارت و امنیت هم برقرار باشد. از همین رو مجموعه ای از فضاهای ورزشی و فرهنگی سربسته در ضلع شمالی میدانگاه ایجاد شد و واحدهای رستورانی هم در آن تعبیه شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان کرد: میدانگاه امیرکبیر نخستین پروژه در این مقیاس است که امسال به بهره برداری می رسد اما به جز پروژه امیرکبیر اکنون سه پروژه دیگر در دست اقدام است از جمله میدانگاه «خورشید» در محله شیخ صدوق در منطقه 20، میدانگاه «بریانک» در منطقه 10 و میدانگاه «دریافت» در محله یافت آباد در منطقه 18. از این سه مورد پروژه میدانگاه خورشید در دست اجراست، میدانگاه بریانک در همین هفته وارد فاز اجرایی شد و میدانگاه دریافت هم از مهرماه وارد فاز اجرایی می شود.
خبرنگار: ریحانه جاویدی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: تونل امیرکبیر منطقه 14

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۱۹۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزاد سازی ۱۳هزار پلاک فرسوده حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران

 مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه خط راه آهن در منطقه ۱۷ شهری تهران در سال‌های گذشته به دلیل ایجاد آسایش و امنیت از روی زمین به زیر زمین منتقل شده است، تصریح کرد: بعد از این عملیات چندین موضوع مورد تاکید قرار گرفت از جمله این موضوعات، ایمنی تونل احداث شده، تهویه مناسب تونل، روشنایی کافی تونل و همچنین امکان تخلیه سریع مسافران هنگام بحران بود که بر رعایت آنها تأکید شد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در توافق شرکت راه آهن با شهرداری تهران بنا شد تا زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود. در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب سازی، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده رو شد که هم اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده رو‌ها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به اینکه اکنون اختلاف نظر‌هایی در خصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد: در خصوص حریم‌هایی مسیر راه آهن باید تصمیم گیری شود، در حریم ۱۷ متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تا تسهیل‌گری‌هایی انجام شود.

وی افزود: هم‌اکنون پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷ متر در محدوده ۳۰ متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است و هم اکنون منتظر تایید هیأت وزیران است که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد.

بذرپاش ادامه داد: در صورت تصویب هیئت وزیران، محدوده ۳۰ متری از حریم ۱۷ متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی را پیدا می‌کنند. این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت و ساز خواهند یافت.

نوسازی بافت فرسوده شهری سیاست اصلی دولت است

وی با تاکید بر اینکه نوسازی بافت فرسوده سیاست‌های اصلی دولت است، توضیح داد: ۱۳ هزار پلاک در منطقه ۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به عنوان پلاک فرسوده هستند و در صورت موافقت هیأت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی می‌شود.

بذرپاش گفت: با آزادسازی ۱۳ هزار پلاک فرسوده حریم ۳۰ متری تونل ریلی منطقه ۱۷ تهران امکان ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی فراهم می‌شود که گشایش خوبی برای شهر تهران خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • افتتاح فاز اول آزادراه شوشتری تا پایان سال
  • آزاد سازی ۱۳هزار پلاک فرسوده حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | گره کور بزرگراه بسیج باز می شود
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | ویژگی های این معبر جدید پایتخت
  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند
  •  ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در حریم ریلی منطقه ۱۷ تهران
  • ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی با آزادسازی حریم ریلی «منطقه ۱۷ تهران»
  • سرنوشت بچه گمشده محله مولوی تهران چه شد؟
  • سند تک برگ ۱۴۲ میلیون مترمربع از اراضی شهر جدید امیرکبیر صادر شد