Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-04@15:20:47 GMT

پیشگیری از دیابت بارداری/ علایم دیابت بارداری

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۲۰۳۶۹

پیشگیری از دیابت بارداری/ علایم دیابت بارداری

ساعت ۲۴- دیابت بارداری سبب رشد غیرطبیعی جنین شده و اختلالاتی را در پی دارد. برای پیشگیری از دیابت بارداری به ویژه در مادرانی که قبل از بازداری اضافه وزن دارند باید غربال‌گری به موقع و حتی زودتر انجام شود علایم دیابت بارداری می‌تواند پرخوری، تشنگی، پرادراری، کاهش وزن و احساس خستگی باشد.

دیابت بارداری

دیابت حاملگی نوعی دیابت است که در بارداری ممکن است رخ دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری معمولاً پس از تولد نوزاد از بین می رود ، اما زنانی که به دیابت حاملگی مبتلا شده اند در معرض خطر دیابت نوع 2 بعدی هستند.

چگونه دیابت حاملگی تشخیص داده می شود؟

تمام زنان باید در طول بارداری از نظر دیابت حاملگی آزمایش شوند. این آزمایش معمولاً بین 24 تا 28 هفته بارداری اتفاق می افتد ، اگرچه ممکن است توصیه شود بعضی از خانمها زودتر آزمایش شوند.

از تست تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) برای بررسی نحوه پاسخ بدن به بار گلوکز استفاده می شود. بعد از  نخوردن به مدت 8-12 ساعت ، نمونه خون گرفته می شود. سپس نوشیدنی حاوی 75 گرم گلوکز می خورید و نمونه ها خون یک و دو ساعت بعد گرفته می شود.

اگر میزان قند خون شما در نخوردن درحد طبیعی باشد ، یک یا دو ساعته بعد آزمایش کنید ، دیابت حاملگی دارید.

پیشنهاد می شود بخوانید : معجزه انجیر در درمان دیابت و انواع بیماری ها

چه کسی در معرض خطر دیابت حاملگی است؟

اگر:

    در دوران بارداری دیابت بارداری داشته اند
    پیرتر هستند ، خصوصاً بالای 40 سال
    از پس زمینه های ملانزی ، پلی نینزی ، شبه قاره هند ، خاورمیانه یا پس زمینه آسیا هستند
    در گذشته سطح قند خون بالا بوده است
    سابقه خانوادگی دیابت نوع 2 یا یک بستگان درجه یک (مادر یا خواهر) که مبتلا به دیابت بارداری است
    بالاتر از محدوده وزن سالم هستند
    سندرم تخمدان پلی کیستیک
    در نیمه اول بارداری بیش از حد به سرعت افزایش یافته است
    در یک حاملگی قبلی یک نوزاد بزرگ (وزن بیش از 4500 گرم) یا عوارض داشته است
    برخی از داروهای ضد درد یا استروئید مصرف می کنند

برخی از زنان بدون عوامل خطر شناخته شده نیز به دیابت حاملگی مبتلا خواهند شد.

چه عواملی باعث دیابت حاملگی می شود؟

در دوران بارداری ، برخی از هورمونهای تولید شده توسط جفت (که باعث تغذیه کودک در حال رشد شما می شود) باعث کاهش عملکرد انسولین مادر می شوند. به این مقاومت انسولین گفته می شود. هنگامی که مقاومت به انسولین رخ می دهد ، لوزالمعده پس از آن نیاز به تولید انسولین اضافی برای نگه داشتن سطح قند خون در حد طبیعی دارد. اگر لوزالمعده قادر به تولید انسولین کافی نباشد ، سطح قند خون بالا می رود و دیابت حاملگی ایجاد می شود.

در بیشتر موارد ، سطح قند خون پس از به دنیا آمدن نوزاد به حد طبیعی می رسد و زن دیگر دیابت ندارد. با این وجود ، برخی از خانمها بعد از زایمان به میزان بالای قند خون خود ادامه می دهند و منجر به تشخیص دیابت نوع 2 می شود.
مدیریت دیابت حاملگی

دانستن اینکه شما به دیابت حاملگی مبتلا هستید ممکن است شوک به وجود آورد و ممکن است نگران این باشید که چگونه این امر بر بارداری و کودک شما تأثیر بگذارد. در حالی که احتمال خطر عوارض در دوران بارداری و تولد وجود دارد ، خبر خوب این است که اگر دیابت بارداری به خوبی اداره شود ، خطرات و مشکلات سلامتی برای مادر و نوزاد کاهش می یابد.

دیابت حاملگی توسط:

    دنبال یک برنامه غذایی سالم رفتن
    انجام فعالیت بدنی منظم
    نظارت بر سطح قند خون ، و
    مصرف دارو (در صورت نیاز)

تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند به شما در یادگیری نحوه مدیریت دیابت حاملگی کمک کند.

مدیریت دیابت حاملگی می تواند به نگه داشتن سطح قند خون در محدوده هدف برای یک بارداری سالم کمک کند.

پیشنهاد می شود بخوانید :خواص میخک برای دیابت
 

چه کس دیگری می تواند به من کمک کند؟

متخصصان بهداشتی هستند که می توانند به شما در مدیریت دیابت حاملگی (از جمله پزشکان متخصص ، مربیان دیابت و متخصصان رژیم غذایی) کمک کنند. آنها می توانند با شما همکاری کنند تا سطح قند خون خود را در محدوده هدف خود حفظ کنید. اینکار بهترین نتیجه را برای شما و کودک شما را فراهم می کند.

نکاتی رای سلامتی آینده شما

بعد از تولد نوزاد ، دیابت معمولاً از بین می رود. با این وجود ، برخی از خانمها بعد از زایمان به میزان بالای قند خون خود ادامه می دهند و منجر به تشخیص دیابت نوع 2 می شود. به شما توصیه می شود 6-12 هفته پس از تولد کودک (یا در اسرع وقت بعد از این زمان) یک آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) انجام دهید. این کار برای بررسی اینکه سطح قند خون شما به حد طبیعی برگشته است. زنانی که به دیابت حاملگی مبتلا شده اند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را با تقریبا 1 در 2 زن مبتلا به دیابت قبل یا دیابت نوع 2 در طی 10-20 سال افزایش می دهند. به همین دلیل ، توصیه می شود هر 1 تا 3 سال یک بار به طور منظم چک دیابت نوع 2 انجام دهید. با پزشک خود در مورد خطر خود و اینکه چند بار باید بررسی کنید برای ابتلا به دیابت صحبت کنید.

پیشنهاد می شود بخوانید : خواص توت خشک / توت خشک و دیابت مادران چاق و دیابت بارداری

در مادران چاق که در هنگام بارداری احتمال دیابت دوران بارداری در آنها بیشتر می‌گردد، احتمال رشد غیرطبیعی جنین در ماه ششم ۵ برابر بیشتر می باشد. همچنین این کودکان در زندگی مستعد اضافه وزن و دیابت خواهند بود. نتایج مطالعات نشان می‌دهد رشد بیش از حد جنین هفته‌ها قبل از غربال‌گری دیابت دوران بارداری شروع می‌گردد.

پژوهشگران پیشنهاد می‌نمایند برای پیشگیری از خطر سلامت جنین غربال‌گری زودتر انجام گردد. همچنین می‌گویند با رژیم غذایی و ورزش و دارو می‌توان از رشد بیش از حد جنین جلوگیری کرد.

یولاسوویو محقق دانشگاه کمبریج بریتانیا می‌گوید نتایج مطالعات نشان می‌دهد جنین مادرانی که دیرهنگام به دیابت دوران بارداری پی می‌برند رشد غیرطبیعی دارند. نتایج حاصل از سونوگرافی بیش از ۴ هزار زن باردار نشان می‌دهد دیابت دوران بارداری که بین هفته ۲۰-۲۸ انجام شده زمانی است که دیگر جنین رشد غیرطبیعی داشته است.

همچنین نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد هم چاقی و هم دیابت در دوران بارداری خطر رشد بیش از حد جنین را در هفته ۲۸ بارداری به دنبال دارد.

برای پیشگیری از خطر عوارض بیماری دیابت بارداری بهتر است آزمایشات در ابتدا انجام گردد تا بهبود در نتایج کوتاه و بلندمدت حاصل شود. از آنجا که هنگام غربال‌گری بزرگ بودن غیرطبیعی نوزادمشخص می‌شود، نتایج نشان می‌دهد بهتر است قبل از اختلال در رشد جنین در مورد بیماری دیابت بازداری غربال‌گری انجام گردد.

غربال‌گری پیش از موعد بخصوص برای مادران چاق سودمند خواهد بود از آنجا که رشد غیرطبیعی جنین در حدود هفته‌های ۲۰ در این مادران دیده می‌گردد، هر گونه تلاش برای کاهش خطر تولد غیرطبیعی در وزن جنین مادران چاق، باید به موقع و حتی زودتر صورت می پذیرد. ( دیابت بارداری )

پیشنهاد می شود بخوانید : خواص شنبلیله و دیابت

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ديابت سئوی سایت دیابت دوران بارداری دوران بارداری دیابت بارداری رشد غیرطبیعی سطح قند خون نشان می دهد دیابت نوع 2 مادران چاق غربال گری بیش از حد حد طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۰۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور

به گزارش «تابناک»، دکتر حسام‌الدین علامه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند. 

وی با بیان اینکه برآوردها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور  زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز به ایسنا گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ 
  • دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم- ترامپ
  • جلوگیری از سقط عمد ۳ هزار مورد جنین سالم در کشور
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • سالانه بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ هزار سقط عمد در ایران انجام می‌شود
  • امام جمعه ساری: ماماها از مسئله زشت سقط جنین فاصله بگیرند
  • وجود ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور
  • جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور
  • چرا برخی زنان باردار مُهر می‌خورند؟
  • برگزاری همایش کنشگران مقابله با سقط عمد جنین در مشهد