Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملک فاضلی گفت: سیستان و بلوچستان اگرچه ظرفیت گسترده ای به نام مرز دارد اما از آن استفاده چندانی نمی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان، سیب و سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: در طول 40 سال گذشته آبادانی متوازن در کشور ایجاد نشده است و همین موضوع سبب شده افرادی که در سیستان و بلوچستان توانمند می شوند به دیگر نقاط کشور و حتی خارج از مرزها که عمران و آبادانی بیشتری دارد مهاجرت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار کرد: نیروهای توانمند سیستان و بلوچستان به تهران و خراسان می روند در حالی که این استان برای توانمندی و مهارت آن ها هزینه کرده است، اما به دلیل مشکلاتی که در منطقه وجود دارد ماندگاری افراد کم می شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان اظهار کرد: علت این مهاجرت عدم توسعه متوازن از دیدگاه بزرگان ما در کشور است، زیرا آن ها به آباد کردن محورهای اصلی تاکید دارند که اشتباه است، چرا که باید علاوه بر توسعه شهر و ایجاد کارخانه، راه و دیگر امکانات برای آن به توسعه روستاها هم توجه داشت تا تخلیه نشود و حاشیه نشینی صورت نگیرد.

فاضلی تصریح کرد: اگر این نگاه تغییر نکند وجود داشته باشد هیچ وقت حاشیه نشینی از بین نمی رود، بلکه بیشتر می شود،  این آسیب اجتماعی در کل کشوربه دلیل فراموش کردن مناطق محروم و روستاها است و عدم توسعه متوازن شهر و روستا حاشیه نشینی را در پی دارد.

وی بیان کرد: در زاهدان که شهر بزرگی است حاشینه نشینی دیده می شود ولی در سراوان دیده نمی شود، در یک دیوار سفید لکه سیاه کاملا واضح است ولی در دیوار خاکستری دیده نمی شود و این تعبیر شهرهای کوچک مانند سراوان است که 51 درصد حاشینه نشینی پنهان دارد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: باید به فراهم کردن امکانات در روستاها اقدام کرد و از این طریق مانع از گسترش حاشیه نشینی شد، وظیفه نمایندگان این است که علاوه بر توانمند کردن نیروی انسانی به فکر ماندگاری آن ها هم باشند.

فاضلی اضافه کرد: زمانی نیروی انسانی ماندگار می شود که امکانات فراهم شود و فرزند و آینده او را دچار دغدغه نکند و احساس عقب ماندگی از افرادی که مهاجرت کرده اند را نداشته باشد.

وی اظهار کرد: برای نیروی تحصیل کرده باید محل کار و ماندگاری در نظر گرفته شود، نیروی انسانی توانمندی در همه زمینه ها داریم، هوش و توانایی فرزندان ما در این منطقه محروم بالاست و در کشور و دنیا بیشترین ضریب هوشی را دارند.

به گفته این مقام مسئول، آنچه خداوند به ما داده بی نهایت است ولی از آن حداقل بهره برداری را کرده ایم، متاسفانه جوانان ما کار را در دولت می بینند و به این سمت هجوم می آورند در حالی که فقط 10 درصد تحصیل کرده ها می توانند جذب دولت شوند و باقی در بازار خصوصی مشغول به کار خواهند شد.

وی گفت: معمولا بیشتر نیروی کار در بخش های صنعت و معدن جذب می شوند که در استان ما جایگاهی ندارد، سراوان فاقد کارخانه است و اگرچه ظرفیت گسترده ای با نام مرز دارد اما از آن استفاده چندانی نمی شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حاشیه نشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۱۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند ۵ ساله توسعه شاخص‌های آموزشی، فضاها و نیروی انسانی سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان با حضور مسئولین کشوری و استانی و در جریان برگزاری همایش خیرین مدرسه یار، از سند پنج ساله توسعه شاخص‌های آموزشی، تربیتی، فضاها و نیروی انسانی سیستان و بلوچستان رونمایی شد.

به گزارش ایسنا، در خلال برگزاری همایش خیرین مدرسه یار که شامگاه پنجشنبه با حضور خیرین نیک اندیش و مسئولین کشوری و استانی در محل آمفی تئاتر شهید عالی اداره کل برگزار شد؛ از سند پنج ساله توسعه شاخص‌های آموزشی، تربیتی، فضاها و نیروی انسانی سیستان و بلوچستان رونمایی شد.

این سند ضمن تبیین وضعیت موجود دستگاه تعلیم و تربیت استان، با ترسیم نقشه راه بدنبال ارتقا شاخص‌های یادشده در طی پنج سال پیش رو خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • مردم سالاری نظام جمهوری اسلامی در دنیا بی‌نظیر است
  • شوراها از نگاه بخشی و کوتاه مدت پرهیز کنند
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • عقب نشینی ناوهواپیمابر و یک ناوشکن آمریکایی از دریای سرخ
  • داورزن هزار و ۷۰۰ نفر شتر دارد
  • رونمایی از سند ۵ ساله توسعه شاخص‌های آموزشی، فضاها و نیروی انسانی سیستان و بلوچستان
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • خراسان جنوبی در محاصره سیل ؛ بعضی روستاها تخلیه شدند | انسداد برخی محورهای مواصلاتی + تصاویر