Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-29@12:28:13 GMT

کشف اجرام خنک در نزدیکی خورشید

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۲۳۸۹۸

کشف اجرام خنک در نزدیکی خورشید

خبرگزاری میزان- حدود ۱۰۰ جرم خنک در نزدیکی خورشید توسط «تلسکوپ کک» در در مائوناکیا هاوایی رصد شد. تاریخ انتشار: 17:21 - 29 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۸۴۹۲

خبرگزاری میزان - ایسنا به نقل از تک اکسپلوریست نوشت: این اجرام از سیارات عظیم‌تر هستند، اما از کوتوله‌های قهوه‌ای سبک‌تر هستند. علاوه بر این، این اجرام در بین خنک‌ترین اجرام شناخته شده قرار دارند و به اندازه کافی خنک هستند تا از ابر‌های آبی (water clouds) برخوردار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"آرون میسنر" (Aaron Meisner) محقق این مطالعه از بنیاد ملی علوم "NOIRLab "گفت: این اجرام خنک فرصتی برای درک ساختار جدید در شکل گیری و جو سیارات فراتر از منظومه شمسی را برای ما فراهم می‌کنند. این مجموعه کوتوله‌های قهوه‌ای خنک همچنین به ما امکان می‌دهد تا به طور دقیق تعداد جهان‌های شناور آزاد (free-floating worlds) را که در فضای بین ستاره‌ای در نزدیکی خورشید در حال گردش هستند، تخمین بزنیم.

کوتوله‌های قهوه‌ای ستارگان کوچکی هستند که هنگام تشکیل شدن مرکزشان، به اندازه کافی داغ نمی‌شوند تا فرایند ذوب یا همجوشی هسته‌ای در آن‌ها به وجود آید. به عبارت دیگر آن‌ها به خورشید‌های نورانی و گرم تبدیل نمی‌شوند بلکه بلافاصله پس از تشکیل سرد می‌شوند و نوری از خود نمی‌تابانند بگونه‌ای که به سختی دیده می‌شوند.

دانشمندان این مطالعه با استفاده از طیف سنج حساس مادون قرمز رصدخانه کک، دما و گاز‌های موجود در جو آن‌ها را اندازه گیری کردند. هر طیف در اصل اثر انگشتی است که به دانشمندان امکان می‌دهد یک کوتوله قهوه‌ای خنک را از انواع دیگر ستاره‌ها متمایز کنند.

مشاهدات دیگر انجام شده توسط تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا، رصدخانه مونت مگانیک و رصدخانه لاس کامپاناس نیز به جمع آوری اطلاعات از دمای کوتوله قهوه‌ای کمک کرد.

کوتوله‌های قهوه‌ای بعضی اوقات به عنوان "ستاره‌های شکست خورده" شناخته می‌شوند. جرم پایین، درجه حرارت پایین و عدم واکنش هسته‌ای داخلی آن‌ها را به شدت ضعیف و تشخیص آن‌ها را بسیار دشوار ساخته است. به همین دلیل، هنگام جستجوی خنک‌ترین کوتوله‌های قهوه‌ای، ستاره شناسان فقط می‌توانند امیدوار باشند که چنین اجرامی را تنها نزدیک به خورشید شناسایی کرده و تشخیص دهند.

برای این مطالعه ستاره شناسان با بیش از ۱۰۰ هزار دانشمند آماتور همکاری کردند. این دانشمندان با جدیت تمام پیکسل به پیکسل تصاویر تلسکوپ را بررسی کردند تا حرکات ظریف کوتوله‌های قهوه‌ای و سیارات را شناسایی کنند.

بیشتر بخوانید: آتشفشان‌های فعال در سیاره زهره

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سیارات نجوم کوتوله های قهوه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۳۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟

شاید تا به حال پیش آمده باشد که از خود بپرسید، چگونه با وجود خورشید که به‌راحتی زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟ در واقع چرا فضا با وجود پرشمار ستاره مانند خورشید، همچنان سرد و تاریک است؟ 

چرا با وجود این‌که خورشید زمین را روشن می‌کند، فضا تاریک است؟

به گزارش گجت نیوز، در پاسخی ساده به این سوال باید گفت از آنجایی که نور خورشید در فضا منعکس یا پراکنده نمی‌شود، ما فضا را سیاه می‌بینیم. در واقع در خلا، ذرات و موادی که نور خورشید را پراکنده و منعکس کنند وجود ندارد؛ اما در مورد زمین و با ورود نور خورشید به جو، مولکول‌ها و ذرات جو آن را پراکنده می‌کنند و در نتیجه در طول روز ما آسمان را به رنگ آبی می‌بینیم.

با این وصف، رنگ آبی آسمان حاصل برهم‌کنش نور خورشید با مولکول‌های گاز موجود در جو زمین است؛ پدیده‌ای که به آن پراکندگی رایلی نیز می‌گویند.

از طرفی، رنگ آبی با طول موج کوتاه، بیش از رنگ قرمز در آسمان منتشر می‌شود و به همین دلیل، چشم انسان نور آبی را بیشتر و بهتر تشخیص می‌دهد و همین مسئله سبب می‌شود تا آسمان را به رنگ آبی ببینیم.

همه این‌ها یعنی روشنایی زمین در طول روز حاصل وجود جو است که به انعکاس و پراکنده شدن نور خورشید کمک می‌کند. این در حالی است که فضا یک محیط بی‌نهایت گسترده و وسیع با ذرات و ماده اندک است که قادر به منعکس کردن نور خورشید نیستند. جالب است بدانید در فاصله مدار خورشید تا زمین و در هر ۱۰۰ سانتی‌متر مکعب، تنها یک اتم هیدروژن خنثی وجود دارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرد
  • دنباله‌داری که هنوز نیامده سر و صدا به پا کرده و از ستارگان هم درخشان‌تر خواهد بود
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟
  • ببینید | استقرار انبوه تانک‌ها در نزدیکی رفح؛ اسرائیل آماده جنگ می‌شود؟
  • چگونه می‌شود خورشید زمین را روشن کند اما فضا تاریک باشد؟
  • فعالیت معدن یا احیای منابع آبی! / منابع محلی خبر از حفاری در نزدیکی سرچشمه کامو می‌دهند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند
  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر