Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- لوکاشنکو دستور تقویت مرز‌های بلاروس را صادر کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا به نقل از خبرگزاری فرانسه، الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس به دولت دستور داد از بروز آشوب جلوگیری و مرز‌ها را تقویت کنند.
طی روزهای گذشته، معترضان بسیاری در شهر‌های مختلف بلاروس به دلیل انتخاب مجدد «الکساندر لوکاشنکو»، رئیس‌جمهور بلاروس دست به تجمع زدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


گفته می‌شود این اعتراضات بنا به درخواست «اسوتلانا تیخانوفسکایا»، رقیب اصلی لوکاشنکو در انتخابات اخیر شکل گرفته‌اند.
با اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی الکساندر لوکاشنکو بر رقیب انتخاباتیش سویتلانا تیخانفسکا که حالا به عنوان رهبر اپوزوسیون به لیتوانی گریخته، خیابان‌های بلاروس یک هفته پرالتهاب را پشت سر گذاشت.
مخالفان دولت نتیجه انتخابات را تقلب و خواهان برکناری لوکاشنکو از مقام خود هستند.لوکاشنکو اردوکشی‌های خیابانی را حاصل دخالت‌های خارجی در انتخابات این کشور می‌داند.
نتیجه این انتخابات و متعاقباً ناآرامی‌های بعد از آن، واکنش‌های بسیاری را به همراه داشته و برخی از کشور‌ها نتیجه این انتخابات را قبول نکرده‌اند.

تایید کشته شدن یکی از معترضان بلاروسی
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بلاروس کشته شدن یکی از معترضان را که بنابر اعلام نزدیکانش به ضرب گلوله کشته شد تایید کرد.

به خواست مردم بلاروس احترام بگذارید
سیاستمدار مخالف بلاروس خواستار احترام اتحادیه اروپا به خواست مردم بلاروس شد.
سیاستمدار مخالف بلاروس روز چهارشنبه از شورای اتحادیه اروپا خواست انتخابات ریاست جمهوری را که به گفته وی ساختگی است به رسمیت نشناسد و از کشور‌های اروپایی درخواست کرد به انتخاب مردم بلاروس احترام بگذارند.
سوتلانا تیخانوفسکایا که در لیتوانی به سر می‌برد این اظهارات را در نطقی ویدئویی مطرح کرد.

رفت و برگشت سریع هواپیمای دولتی روسیه به بلاروس
یک هواپیمای دولت روسیه که معمولا مقامات ارشد دولتی از آن برای سفر‌های خود استفاده می‌کنند، سفری کوتاه به بلاروس داشت و خیلی سریع به کشور بازگشت.
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، این هواپیما در ساعات اولیه چهارشنبه در مسکو به زمین نشست.
این پرواز درحالی انجام شد که بلاروس، متحد نزدیک روسیه، با یک بحران سیاسی و خشم معترضان از آنچه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری نهم اوت می‌خوانند، دست به گریبان است.
آن‌ها خواستار برکناری الکساندر لوکاشنکو از سمت خود هستند. وی از قبول درخواست معترضان خودداری کرد و این اعتراض‌ها را بخشی از یک توطئه خارجی برای برهم زدن ثبات کشور خواند.
اطلاعات ردگیری پرواز نشان می‌دهد، یک هواپیمای توپولف Tu-214 که یک مرکز فرماندهی و کنترل نیز است، روز سه شنبه از مسکو به مینسک پرواز کرد و اوایل روز چهارشنبه به مسکو بازگشت.
اکنون توجه‌ها معطوف به چگونگی واکنش نشان دادن روسیه به بزرگترین بحران سیاسی در یکی از همسایه‌های این کشور، از زمان بحران سیاسی 2014 اوکراین است. مسکو پس از آنکه رهبر طرفدار روسیه در اوکراین در پی اعتراض‌های مردمی سرنگون شد، به مداخله نظامی در این کشور پرداخت.

گفتگوی تلفنی وزرای خارجه بلاروس و اسپانیا
وزارت امور خارجه بلاروس اعلام کرد وزیر امور خارجه این کشور و همتای اسپانیایی وی در تماسی تلفنی درباره بحران بلاروس گفتگو و توافق کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه بلاروس اعلام کرد وزیر امور خارجه این کشور و همتای اسپانیایی وی روز چهارشنبه در تماسی تلفنی درباره بحران بلاروس گفتگو و توافق کردند هیچ قدرت خارجی نباید در امور داخلی بلاروس مداخله کند.
این گفتگوی تلفنی در آستانه کنفرانسی ویدئویی فوق العاده اتحادیه اروپا انجام شد که قرار است با هدف گفتگو درباره بحران بلاروس برگزار شود.

نشست فوری اروپا در مورد بلاروس
سران کشور‌های اروپایی در مورد بلاروس جلسه فوری تشکیل دادند. آن‌ها می‌خواهند پیامی سیاسی به مقاملات بلاروس بفرستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس 24، خبرنگار شبکه در بروکسل در مورد این نشست گفت: این نشست چندین پیام سیاسی دارد که نخستین پیام حمایت مردم بلاروس است.
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اوایل هفته هم از مردم بلاروس اعلام حمایت کرد.
وی گفت: مردم بلاروس تغییرات سیاسی می‌خواهند و ما اروپایی‌ها از آن‌ها حمایت می‌کنیم. از دیدگاه اتحادیه اروپا انتخابات ریاست جمهوری بلاروس عادلانه و در شرایط برابر نبود.
علاوه بر این اتحادیه اروپا می‌خواهد این پیام را به مینسک برساند که پایان فوری خشونت‌ها و آزادی معترضانی که در روز‌های اخیر دستگیر شدند را خواستار است. اتحادیه اروپا همچنین تحقیقات شفاف در مورد هرگونه تقلب انتخاباتی را خواستار است.
خبرنگار شبکه در مورد اینکه امکان تحریم دوباره بلاروس وجود دارد گفت: وزیران امور خارجه اروپا روز جمعه در مورد اصول تحریم‌های مقامات بلاروس و عاملین سرکوب‌ها و همچنین عاملین تقلب انتخاباتی توافق نسبی داشتند. تحریم‌ها با مسدود کردن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر این افراد به اروپا همراه خواهد بود. این فهرست در دست تهیه است و بنابر اعلام یک دیپلمات اروپایی امروز آماده نیست. اتحادیه اروپا به دنبال انتقال سیاسی قدرت در بلاروس بدون مداخله در امور داخلی این کشور است. انتقال سیاسی در بلاروس بدون حضور روسیه امکان پذیر نیست. از همین رو آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و شارل میشل رئیس شورای اروپا روز گذشته تلفنی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفتگو کردند.

هشدار پوتین به مرکل درباره دخالت در امور داخلی بلاروس
رئیس‌جمهور روسیه طی تماسی تلفنی با صدر اعظم آلمان با محور تحولات بلاروس، گفته دخالت‌ کشور‌های خارجی در امور داخلی بلاروس قابل قبول نیست و می‌تواند به افزایش تنش‌ها منجر شود.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه دیروز (سه‌شنبه) با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در مورد تحولات بلاروس به صورت تلفنی گفتگو کرد.
به نوشته خبر‌گزاری تاس، دفتر مطبوعات کاخ کرملین طی بیانیه‌ای گفته این تماس تلفنی از سوی برلین صورت گرفته و دو طرف در مورد اعتراضات و ناآرامی‌های بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور صحبت کردند.
در بیانیه کرملین آمده است: «روسیه اظهار داشته که تلاش‌‌ [کشور‌های] خارجی برای دخالت در امور داخلی این کشور (بلاروس) قابل قبول نیست و می‌تواند موجب افزایش تنش‌ها شود.»
پوتین در این بیانیه گفت امید بر آن است که این وضعیت در بلاروس هر چه سریعتر بهبود پیدا کند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بلاروس انتخابات ریاست جمهوری الکساندر لوکاشنکو اتحادیه اروپا امور داخلی مردم بلاروس امور خارجه رئیس جمهور کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۴۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس

در حال حاضر همانطور که کمک‌های اخیر نظامی انگلیس نشان می‌دهد، قوای اوکراین کمی تهاجمی‌تر خواهد شد و بر روی موشک‌های میان برد و سلاح‌هایی تمرکز خواهد کرد که در نبردهای بهاره بتواند در آستانه انتخابات انگلیس موفقیت‌هایی را به ارمغان بیاورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه تسنیم، سیاست مداران و بخشی از جامعه انگلیس بر این باورند که باید به اوکراین کمک های مالی بیشتری شود و بخش دیگری از جامعه انگلیس از این ایده حمایت نمی کنند.

اما ریشی سوناک نیم درصد دیگر به بودجه نظامی انگلیس اختصاص داد تا 2.5 درصد از تولید ناخالص ملی این کشور صرف نظامی گری شود.

این مهم به بخش هایی از جامعه از جمله تحقیقات و بهداشت و درمان فشار خواهد آورد اما محافظه کاران از این فرآیند حمایت می کنند چرا که شرایط در جهبه‌های جنگ اوکراین با آنچه پیش بینی می شد، چندان هم خوانی ندارد.

تکیه بر جنگ اوکراین برای دستاورد انتخاباتی

در حال حاضر و پس از گذشت بیش از دو سال از آغاز جنگ در فوریه 2022 باید به چند نکته توجه داشت. انگلیس در گذر این دو سال سه نخست وزیر به خود دیده و دولت محافظه کار پس از بیش از یک دهه حضور در قدرت، خود را برای انتخاباتی در تابستان 2024 آماده می‌کند که نظرسنجی ها نشان می دهد برای پیروزی به یک معجزه نیاز دارد.

از سوی دیگر این حضور نظامی با تشویق و راهبری بوریس جانسون، نخست وزیر پیشین انگلیس وارد کارزار سیاسی این کشور شد، در حالی که اکنون نه از جانسون خبری است و نه از تبلیغاتی که در سال گذشته برای این جنگ در سطح شهرهای انگلیس صورت می گرفت.

اما محافظه کاران بخشی از حضور بین المللی خود را در گروی این جنگ می بینند و درست پس از تصویب کمک های نظامی آمریکا، محافظه کاران انگلیسی نیز بسته کمک های نظامی تصویب کردند که یکی از بخش های جالب توجه آن، تانک های چلنر 2 است.

نقشه‌های بلندمدت انگلیس برای جنگ اوکراین

یک ماه قبل در مارس 2024 مجلس عوام انگلیس گزارشی را در خصوص جنگ اوکراین و کمک های نظامی انگلیس منتشر کرد که این گزارش نشان می دهد نگاه لندن به روند جنگ در اوکراین یک نگاهی مقطعی و صرفاً پیروی از حرکت عمومی غرب نیست و این کشور اهداف مخصوص خود را در اوکراین چه در وضعیت کنونی و چه آینده این کشور دنبال می کند.

آنچه تاکنون انگلیس برای اوکراین انجام داده است، آموزش 30 هزار نیروی متخصص نظامی است که در 10 هزار تن هم در سال 2024 طبق برنامه آموزش داده می شوند. این افراد شامل نیروهای نظامی هستند که در جبهه های جنگ حضور دارند یا حضور خواهند یافت که بخش مهمی از آنها را خلبانان جت های جنگنده و کاربران سامانه های راداری و موشکی تشکیل می دهند که البته شامل پرنده های تهاجمی نیست.

آنچه مجلس عوام انگلیس در اختیار عموم قرار داده، نشانگر موضع لندن در مقابل جنگی است که به گفته٬ رابرت (اف) کندی (جونیور)‌٬ از یک کودتا علیه دولت حامی روسیه آغاز شد.

انگلیس البته اصلی ترین حامی جنگ در اوکراین نیست این کشور را آلمان پس از مرکل و البته آمریکای بایدن همراهی می کنند اما می توان به جرات گفت مانند مسابقات اسب دوانی نعل به نعل آلمانی ها سیاست مداران محافظه کار کمک های مالی برای ادامه این جنگ اختصاص داده اند.

آنچه در گزارش رسمی آمده است، همچنین نشان می دهد از فوریه (‌بهمن – اسفند )‌ 2022 عددی معادل 7.1 میلیون پوند توسط دولت محافظه کار به این جنگ اختصاص داده شده است که شامل کمک های نظامی و پشت جبهه های جنگ است.

این کمک ها تنها در داخل اوکراین صرف نشده  بلکه همانطور که اشاره شد بخش مهمی از آن در آموزش نیروهای متخصص صرف شده است. اگر بخواهیم به تفکیک در مورد این کمک ها صحبت کنیم باید اینگونه اشاره شود:

 2.3 میلیارد پوند

سال مالی 2022

2.3 میلیارد پوند

سال مالی 2023

2.3 میلیارد پوند با تصویب بودجه کمکی 2.5 میلیارد پوندی در 12 ژانویه 2024

سال مالی 2024- 25

 *Detailed timeline of UK military assistance to Ukraine (February 2022-present)

آینده متزلزل در جبهه اوکراین

این کمک ها نشان می دهد در جبهه های شرقی هیچ چیز آرام نیست. از پیشروی روسیه خبرهایی به گوش می رسد و از نافرمانی فرماندهان نسبت به زلنسکی.

 به نظر می رسد ماه عسل زلنسکی و رهبران غربی روزهای سردی را سپری می کند و آمریکایی ها هم از ادامه کار با زلسنکی چندان خشنود نیستند. چهره ای که می تواند جانشین زلسنکی شود بلاشک یک نظامی است و تنها نیرویی که توانسته مستقل از زلسنکی برای خود با غربی ها به گپ و گفت بنشیند، وزیر دفاع رستم انورویچ اومروف است که به پست ریاست جمهوری اوکراین نزدیک است.

در بین تسلیحات و کمک های نظامی که به اوکراینی ها داده شده و آنها که وعده گرفته اند، آنچه مشهود است راهبرد نظامی است که انگلیسی به همراه دو متحد بزرگ خود در جنگ اوکراین دنبال می‌کنند. آنها خواهان تضعیف قوای نظامی روسیه از طریق از بین بردن تسلیحات عملیاتی روسها هستند؛ به همین دلیل موشک‌های نقطه زن و میان برد همواره در لیست کمک های نظامی غربی بوده است.

در حال حاضر همانطور که کمک های نظامی انگلیس نشان می دهد، قوای اوکراین کمی تهاجمی تر خواهد شد و بر روی موشک های میان برد و سلاح هایی تمرکز خواهد کرد که در نبرد های بهاره بتواند در آستانه انتخابات انگلیس موفقیت هایی را به ارمغان بیاورد.

این موفقیت ها با سرنگونی سامانه های ضد موشکی و ناوهای روسیه برای لندن معنا خواهد یافت به همین جهت در نبردهای بهاره و ضد حمله های روزهای پیش رو به بنادر و سامانه هایی تمرکز دارد که در سواستوپل کریمه و مناطق شرقی مستقر هستند.

نویسنده: سید بهزاد اخلاقی، کارشناس مسایل روسیه

 

تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یفوعده انگلیس برای ارائه بزرگترین بسته کمکی به اوکراین

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحلیلگر سابق سیا: غرب نفوذ پوتین را دست کم می‌گیرد
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • تغییر مجدد معادلات جنگ اوکراین
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس
  • دوگین: اوکراین نباید وجود داشته باشد!
  • رمزگشایی از محرومیت ورزشی روسیه/ نوبت اسرائیل هم می رسد؟
  • «دوگین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟