Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@14:57:31 GMT

کاهش نابرابری اجتماعی با طراحی مناسب شهر

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۲۹۸۲۲

کاهش نابرابری اجتماعی با طراحی مناسب شهر

خشونت شهری قابل پیش‌بینی است چرا که در مکان‌هایی خاص، در میان گروهی از مردم و در ساعات ویژه‌ای از روز اتفاق می‌افتد و این یعنی خشونت در تمام نقاط یک شهر به طور برابر رایج نیست.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، نابرابری چه از نظر درآمد، ثروت و رفاه عامل بسیار مهمی از تمام جوانب زندگی شهری، از انسجام اجتماعی گرفته تا پویایی و امید به زندگی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین، کاهش نابرابری و مشکلات متمرکز در شهرها و مناطقی با میزان خشونت بالا می‌تواند یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش وقوع جنایت و جرایم در آن‌ها باشد. در واقع، محلی که یک فرد در آن متولد می‌شود و رشد می‌کند، نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت و فرصت‌های کلی زندگی او به عهده دارد. شواهد حاکی است که مردم ساکن در مناطقی با میزان نابرابری اقتصادی و اجتماعی بالا، بیش از سایرین در معرض خشونت، سو اعتماد، بی‌نظمی اجتماعی، جرایم خشن و استثمار قرار می‌گیرند.

در کشور مکزیک، با وجود اقداماتی که اخیراً در جهت کاهش نابرابری درآمد و فقر از سوی دولت صورت گرفته است، با این حال، جرایم خشن در کلان‌شهرهایی با نابرابری اقتصادی به وفور در میان ساکنان رایج است. مناطقی که بیش از همه تحت تأثیر خشونت قرار می‌گیرند، اغلب محله‌هایی با کمترین دسترسی به فضای سبز، درآمد کم‌تر، کیفیت نامناسب آموزش در مدارس و بیشترین میزان پویایی هستند.

از سوی دیگر، نابرابری نژادی و جنسیتی در این کلانشهرها نه تنها بر نابرابری اقتصادی می‌افزاید، بلکه خشونت‌های مداوم را برای مردم آن‌ها به دنبال دارد. مشارکت نیروی کار، سطح آموزش، تنظیم خانواده و نمایندگان سیاسی به طور مستقیم با میزان امنیت یک منطقه یا شهر در ارتباط است.

به نگاهی به دنیای اطراف، متوجه خواهیم شد که جرایم خشن در هر شهر اغلب تنها به چند منطقه خاص محدود می‌شود و این در حالی است که در بعضی از مناطق یک شهر ممکن است هیچ اثری از خشونت مشاهده نشود. به عنوان مثال، در تحقیقی که پژوهشگران آمریکایی لاتین انجام دادند به این نتیجه رسیدند که حدود ۵۰ درصد از تمام جرایم در سه تا پنج درصد خیابان‌ها اتفاق می‌افتد و در بوگاتا نیز بیش از ۹۸ درصد کل قتل‌ها در کمتر از دو درصد خیابان‌های شهر رخ می‌دهد.

خوشبختانه اخیراً، مقامات رسمی در بسیاری از شهرهای جهان پیشگیری از جرم و کاهش خشونت را در اولویت برنامه‌ریزی‌های شهری خود قرار داده‌اند و در این راستا نیز بسیار موفق عمل کرده‌اند. به عنوان مثال، در شهرهایی نظیر سائوپائولو در برزیل و نیویورک و اوکلند در ایالات متحده آمریکا بهبود در امنیت عمومی در دو دهه اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است که همین امر منجر به رضایت بیشتر شهروندان شده است. اما کاهش خشونت چه پیامدهایی را به دنبال دارد؟

در بسیاری از نقاط جهان، برنامه‌ریزان شهری هر روز توجه خود را بیشتر بر مناطق ثروتمند متمرکز می‌کنند که همین امر باعث می‌شود مناطق فقیرنشین روز به روز از امکاناتی نظیر فضای سبز، خدمات و زیرساخت‌های اساسی شهری، اتصال دیجیتال و غیره محروم‌تر شوند و کیفیت پایین مراکز آموزشی و نبود فرصت‌های شغلی نیز در کنار تمام عوامل فوق ساکنان چنین مناطقی را به سمت جرم و خشونت سوق دهد.

از سوی دیگر، بهبود طراحی زیست‌محیطی و تدابیر هوشمند می‌تواند به طور چشمگیری با کاهش خشونت شهری در ارتباط باشد. مثلاً در شهر نایروبی پایتخت کنیا در خیابان‌هایی با سیستم‌های روشنایی مجهز، نسبت به سایر نقاط شهر، نه تنها کم‌ترین خشونت و جرم اتفاق می‌افتد بلکه اقتصاد پررونق‌تر از سایر محله‌ها است چرا که فروشگاه‌ها با امنیت خاطر تا پاسی از شب به فعالیت می‌پردازند. این در حالی است که در مناطقی که از سیستم روشنایی مناسب برخوردار نیست، تاریک شدن هوا جنایات و خشونت‌های زیادی را به دنبال دارد و فروشندگان نیز از ترس ناامنی معابر در همان ساعات اولیه شب مراکز تجاری خود را تعطیل می‌کنند.

دولت‌ها و مقامات رسمی یک شهر به منظور کاهش نابرابری و در نتیجه جرم و جنایت ابتدا باید نقاط داغ و مناطق محروم را شناسایی کنند و سپس به پیاده‌سازی مداخلاتی جامع نظیر گسترش زیرساخت‌هایی هوشمندتر، بهبود طراحی‌های زیست‌محیطی، سهیم‌سازی مردم در طراحی‌های شهری و بهبود دسترسی آن‌ها به مهارت‌های زندگی و فرصت‌های اشتغال در این نقاط بپردازند. زمانی که این تدابیر به خوبی اجرا شود، می‌توان در کم‌ترین زمان ممکن به بیشترین نتایج برای درازمدت دست یافت.

کد خبر 437743

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خشونت آمریکا نابرابری اجتماعی نابرابری مکزیک شهرهای جهان خشونت شهری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کاهش نابرابری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۲۹۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی رضایی در جلسه هم‌اندیشی اعضای شورا با رئیس و معاونان دانشگاه آزاد همدان، اظهار کرد: مرکز مطالعات و پژوهش‌ها از دوره چهارم شورا پایه‌گذاری شد.

وی به نقش مهم دانشگاه‌ها و به ویژه دانشگاه آزاد در روند پژوهشی و مطالعاتی اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد همدان نقش مؤثری در شکل‌گیری و تداوم مرکز پژوهش‌ها ایفا کرده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: اساتید دانشگاه آزاد همدان همواره در کارگروه‌های تخصصی زیرمجموعه مرکز پژوهش‌ها نقش برجسته و اثرگذاری داشته و دارند.

رضایی خواستار تعامل و همکاری بیشتر دانشگاه آزاد همدان با شهرداری و مدیریت شهری شد و افزود: امید است به واسطه افزایش همکاری در حوزه‌های مختلف علمی و پژوهشی، شاهد نقش برجسته‌تر و مؤثرتر این دانشگاه در طرح‌های توسعه شهری و مطالعات و پژوهش‌های مربوط به این حوزه باشیم.

وی با بیان اینکه در بودجه سال جاری شهرداری حدود ۵۰ میلیارد تومان در حوزه مطالعات و پژوهش، پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: امید است دانشگاه آزاد نیز با ارائه مطالعات و طرح‌های اثرگذار در این بخش ورود کند.

شهابی‌نیا: انتظار داریم دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش‌های شهری، نقش فعال‌تری ایفا کنند

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان با بیان حرکت دانشگاه‌ها به سمت نسل چهارم که منجر به ایفای نقش فعالانه دانشگاه‌ها در ارائه خدمات اجتماعی، توسعه منطقه‌ای، مشارکت منطقه‌ای، نوآوری منطقه‌ای و کارآفرینی دانشگاهی و مشارکت اجتماعی است، اظهار کرد: دانشگاه نسل چهارم به دنبال تحقق اهداف آموزشی، پژوهشی و کارآفرینی در سایه عمل به مسئولیت اجتماعی است.

سعید شهابی‌نیا با تأکید بر اینکه در حوزه آموزش در کشور مشکل داریم، ادامه داد: آموزش‌های لازم به دانشجویان و اساتید در خصوص نحوه و تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه نمی‌شود، در مقابل انتظار قدم نهادن استاد و دانشجو در حوزه دانش‌بنیانی را داریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر همدان یادآور شد: شهرداری‌ها گستره مأموریتی و خدماتی بالایی دارند، به تناسب نیز نیازهای بیشتری به پژوهش در حوزه‌های مختلف دارند، که این امر سبب شده است شهرداری همدان نسبت به سایر دستگاه‌ها بودجه بیشتری را به امر پژوهش اختصاص دهد.

رویکرد دانشگاه ارتباط اجتماعی با جامعه و شهر است

غلامرضا خاکساری نیز با بیان اینکه رویکرد دانشگاه ارتباط اجتماعی با جامعه، سایر دانشگاه‌ها و شهر است، اظهار کرد: برگزاری این جلسه به منظور ارتباط بیشتر با مجموعه شهری است.

وی با اشاره به نامگذاری شعار سال، گفت: با توجه به شعار سال و تأکید بر مشارکت مردم، دانشگاه آزاد اسلامی نیز یکی از نمادهای مشارکت مردمی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان بیان کرد: در همه زمینه‌ها در بسیاری از نقاط دنیا تمام امورات شهری به دست شهرداری‌ها بوده و امید است برگزاری اینگونه جلسات آغازی بر ارتباط و تعامل بیشتر دانشگاه با مدیریت شهری باشد.

خاکساری با بیان اینکه با توجه به ظرفیت دانشگاه و طبق سند تحول به دنبال مسئله محوری و حل مسئله هستیم، افزود: مرکز مطالعات شورای اسلامی شهر همدان نیز این مهم را به خوبی درک کرده و با انجام کارهای پژوهشی اقدام به شناسایی ضعف‌ها کرده است.

وی تصریح کرد: مرکز پژوهش‌هی شورای شهر با استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی و بهره‌گیری از پژوهش‌های انجام شده، امکان کمک به مدیریت شهری و حل ضعف‌های شناسایی شده را دارد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی یک نهاد اجتماعی تأثیرگذار در شهر بوده و نگاه ویژه به این دانشگاه لازم است.

کد خبر 6089861

دیگر خبرها

  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • وجود ۷ هزار نقطه بی‌دفاع شهری در اصفهان
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • بازتاب خشونت پلیس آمریکا در شبکه‌های اجتماعی
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" با طراحی و تولید محصولات جدید
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • بارش‌های رگباری و بهاری از بعد از ظهر امروز در فارس
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • کسب سهم مناسب از بازار با کارِ گروهی در سال ۱۴۰۲/ تحقق شعار “جهش تولید با مشارکت مردم” با طراحی و تولید محصولات جدید