Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - سنت نیک طشت‌گذاری که از میراث اجتماعی فرهنگی گذشتگان اردبیل به شمار می‌رود، از شب ۲۷ ذی‌الحجه به مدت چهار شب و یا به‌عبارتی سه روز مانده به اول محرم شروع می‌شود. - اخبار استانها -

به‌ گزارش خبرگزاری‌ تسنیم از اردبیل، بزرگداشت یاد و خاطره مصیبت بزرگ عاشورا و زنده نگه داشتن فداکاری‌های دلاورمردان عرصه شجاعت و شهامت در اردبیل با انجام موازین سنتی و رسم ویژه برگزار می‌شود که نماد و تجسم عینی آن در مراسم خاص تشت‌گذاری قابل مشاهده و بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سنت نیک که از شب 27 ذی‌الحجه به مدت چهار شب و یا به‌عبارتی سه روز مانده به اول محرم شروع می‌شود نهایت اخلاص و عشق مومنان و عزاداران حسینی به خاندان عترت طاهره بوده و به منزله اعلام رسمی آغاز مراسم تعزیه و سوگواری سرور شهیدان و علمدار کربلا محسوب می‌شود.

در این ایام خیابان‌ها و محله‌های اردبیل همانند دیگر شهرهای ایران سیاه‌پوش شده و بر سر در مساجد و تکایا، پارچه‌های سیاه نصب می‌شود، در بازارهای شهر و به‌ویژه بخش سرپوشیده قدیمی آن به نشانه عزاداری پرچم‌های سیاه بر در مغازه‌ها و دیگر اماکن تجاری با شعارهای مذهبی به زبان ترکی و فارسی به اهتزاز در می‌آید.

شهر اردبیل از دوران قدیم تا چندی پیش، صاحب شش محله اصلی بوده که اهالی شهر با تعبیر محلات شش‌گانه از آن یاد می‌کنند. هر محله اصلی یا بزرگ نیز شامل کوچه‌ها و مساجد کوچک‌تری بوده که در زبان محلی به آن خولا (شاخه) گفته می‌شود؛ عزاداری ماه محرم در اردبیل از دیرباز توسط همین محلات شش‌گانه و شاخه‌های آنها انجام می‌گرفته و اکنون نیز همان ترتیب کهن، محلات شش‌گانه و محلات تابع آنها سامان می‌یابد.

مراسم طشت‌گذاری از روز 27 ذی‌الحجه تا اول ماه محرم

مراسم طشت‌گذاری از روز 27 ذی‌الحجه تا اول ماه محرم، یعنی در فاصله سه روزه در نزدیک به 200 مسجد اردبیل برگزار می‌شود، اولین طشت‌گذاری رسمی شهر روز 27 ذی‌الحجه پس از نماز مغرب در مسجد جامع شهر انجام می‌شود و سپس در طی روزهای باقیمانده تا آغاز محرم بقیه محله‌ها هم اقدام به طشت‌گذاری این مراسم می‌کنند.

طشت‌گذاری مسجد جامع شهر توسط عزاداران حسینی محله طوی(یکی از محله‌های شش‌گانه) شهر مدیریت می‌شود. چند روز مانده به 27 ذی‌الحجه تعدادی از زنان محله طوی اقدام به نظافت مسجد جامع و شست‌وشوی تشت‌ها می‌کنند و تشت‌ها را در گوشه‌ای از مسجد قرار می‌دهند.

در مسجد جامع اردبیل به نشان شش محله اصلی شهر، شش طشت آب وجود دارد، در روز طشت‌گذاری مسجد جامع علاوه بر عزاداران محله طوی و توابع آن، ریش‌سفیدها یا روسا و هیات امنا پنج محله دیگر نیز حضور می‌یابند.

بعد از عزاداری حسینیان محله طوی در محله‌های تابع آن، تشت هر محله توسط نماینده همان محله با کمک جوانان و در میان غلغله و ازدحام جمعیت به دوش گرفته می‌شود و روی سکویی که برای تشت‌ها در مسجد ساخته سده قرار می‌گیرد، بعد از قرار گرفتن آخرین تشت روی سکوی مورد نظر عزاداران حسینی کو‌زه‌های آب را بر دوش می‌گیرند و میان ازدحام عزاداران حسینی کوزه‌های آب را بر دوش می‌گیرند و میان ازدحام عزاداران آب آنها را درون تشت‌ها خالی می‌کنند.

عزاداران اردبیلی علاوه بر آنکه برای رفع تشنگی در طول 10 روز عزاداری اردبیلی از آب تشت‌ها می‌نوشید، به شفابخش بودن این آب نیز عقیده دارند و آن را با عنوان تبرک به خانه‌ها می‌برند تا بیمارانشان هم از آن آب بنوشند؛ البته با کم شدن آب باز هم آب تازه در تشت‌ها ریخته می‌شود که دیگر برای ریختن آب تازه شرایط خاصی وجود ندارد، روشن کردن شمع و خواندن دعای فاتحه نیز که دعای خاص آیین تشت‌گذاری است از دیگر برنامه‌های سنت تشت‌گذاری اردبیل به حساب می‌آید.

عضو هیات امنای محله‌ها و مساجد شهر در مورد آیین تشت‌گذاری این‌طور بیان می‌کند: فقط در تشت‌گذاری مسجد جامع است که شش تشت به نشان شش محله گذاشته می‌شود و ریش‌سفیدان 5 محله اصلی دیگر نیز حضور می‌یابند و تعداد تشت‌ها هم ثابت نیست. در هر حال باید گفت باشکوه‌ترین این تشت‌گذاری متعلق به مسجد جامع است.

آداب و اهمیت طشت‌گذاری

طشت‌گذاری از یک طرف اهمیت مساله آب را نشان می‌دهد چرا که آب برای ساکنان منطقه همواره دارای اهمیتی فوق‌العاده بوده و از طرف دیگر آب در حادثه کربلا جایگاه ویژه‌ای دارد، این آیین در اردبیل جزیی از مناسک عزاداری عامه مردم و نمایش رمزوارانه بخش اندکی از مصائب و آلام اهل بیت و شهادت مظلومانه امام حسین(ع) و پیروان راستین او در صحرای کربلا است.

در نظر مردم شهر اردبیل طشت مظهر مظلومیت حضرت اباعبدالله امام حسین(ع) و یاران او در کربلا تصور شده و این مراسم از جمله موارد ترسل و استجابت دعا در پیشگاه خدا بوده و به این دلیل است که مردم در مقابل تشت به خدا متوسل شده و حاجات خود را از او می خواهند؛ باور بر این است شکل‌گیری و محور این سنت حسنه در اصل به یادآوری مصائب اهل بیت حضرت امام حسین(ع)، ارزش آب و اهمیت مذهبی آن بوده و بخشی از مراسم به سالگشت فداکاری و شجاعت و ایثار عاشوراییان بر می‌گردد.

محرم در فرهنگ اردبیل علاوه بر تحول در شئون زندگی و حرکت‌های اجتماعی موجب ایجاد هنر خاص حسینی و اهل بیتی در معماری مکان‌های مذهبی و هنرهای فلز در گذشته و امروز شده است.

ایجاد میدان مخصوص در کنار مسجد قدیمی شهر و پیدایش عنصر معماری نو در مساجد اردبیل بنام تشت‌خانه(جایگاه تشت) و نیز بنیان بخشی از هنر مذهبی و نمادین مرتبط با آموزه‌های شیعه در ساخت و پرداخت تشت‌ها و جام‌های مسی و نقره‌ای و برنجی از نکات برجسته و قابل توجه آثار و برکات محرم در اردبیل به‌شمار می‌رود.

طشت‌خانه همانند سقاخانه‌ها محل‌هایی است که به یاد تشنگی شهدای کربلا در آنجا تششی پر از آب برای نوشیدن آب قرار داده می‌شود و به یاد امام حسین(ع) و اهل بیت تشنه او در مساجد در نظر گرفته می‌شود.

روشن است این طشت‌گذاری، به‌عنوان بخشی از آیین‌های مذهبی اردبیل دیدگاهی نو در سنت عاشورایی پدید آورده و پویایی فرهنگ عاشورایی مردم و قدمی شدن این رسم نیکو را به دنبال داشته است، این سنت نیکو در اصل بابی است برای وارد شدن به فرهنگ اصیل محرم و یاد‌آوری رخداد بزرگ برای عزاداران حسینی و شیفتگان علمدار کربلا.

طشت‌گذاری اول در مسجد جامع

در حال حاضر شهر اردبیل از شش محله تشکیل می‌شود که سه محله آن نعمتی و سه محله دیگر حیدری است، در هر یک از این دو طرف یکی از محلات ارشد و یکی میانه و دیگری در مرتبه پائین قرار داشت؛ به تعبیر دیگر سکنه هر در قسمت شهر سه محله خود را منزله سه برادر می‌دانستند که یکی ارشد، دو می متوسط و سومی کوچک بوده است.

در قسمت حیدری محله طوی (تاوار یا تابار) برادر ارشد و اوچدکان برادر متوسط و پیر عبدالملک برادر کوچک‌تر محسوب می‌شد، در سمت نعمتی نیز محله گازران یا اونچی میدان، سرچشمه و عالی‌قاپو به‌ترتیب بزرگ‌تر و میانه و کوچک‌تر به‌شمار می‌آمدند، همانطوری که روشن است سابقه برادرخواندگی بین محله های مختلف شهر از سده‌های پیشین برای ایجاد اخوت محکم‌تر از رسوم پسندیده مردم اردبیل و دسته‌های عزاداری بوده است.

چنان‌چه بیان شد مراسم طشت‌گذاری اردبیل از اواخر ماه ذی‌الحجه و چهار روز مانده به ماه محرم برگزار می شود، بطور کلی هر یک از محلات شش‌گانه اردبیل و شعبه‌ها که به زبان محلی خولا می‌گویند، آنها از چند روز قبل دعوت‌نامه های محترمانه‌ای برای عالمان و تاجران و بزرگان و روسای ادارات دولتی می‌فرستند و از آنها برای شرکت در تشت‌گذاری دعوت می‌کنند.

در سه دهه گذشته حرکت منسجم دسته‌های عزاداری در زمان تشت‌گذاری بدین ترتیب انجام می‌شود که روز اول میله‌های بزرگ‌تر، طوی نماینده بخش حیدری‌ها و اونچی‌میدان از بخش نعمتی‌ها مراسم خود را با نظم خاصی برپا می‌کنند.

روز دوم نوبت محله‌های میانه و متوسط یعنی اوچدکان و سرچشمه و روز سوم کوچک‌ترین بافت سازماندهی شده خودجوش یعنی پیرعبدالملک و عالی‌قاپو اقدام به تشت‌گذاری می‌کنند.

در حال حاضر سلسله مراتب تشت‌گذاری محله‌ها به‌شرح ذیل اجرا می‌شود: شب اول زنجیرزنان حسینیه اوچدکان مراسم تشت‌گذاری خود را بر گزار می‌کنند. فردای آن‌روز نوبت تشت‌گذاری مسجد جامع است، روز دوم مسجد بزرگ(اعظم) و مسجد محله اوچدکان تشت‌گذاری می شود، روز سوم مراسم خاص محله‌های پیرعبدالملک و عالی‌قاپو در مسجد جامع و شش محله (نه همه محلات ششگانه بلکه خوله‌های آنها) در مسجد بزرگ برگزار می‌شود.

بدین ترتیب دسته‌های محله نعمتی‌ها در مساجد پیرعبدالملک و عالی‌قاپو توسط شعبات متعدد زیر علم خودشان و نیز همزمان با تشت‌گذاری مسجد بزرگ، تشت‌گذاری اوچدکان توسط شعبات متعدد زیر علم خودشان، برگزار می‌شود. در شب همان‌روز سوم، محله اوچدکان با شعبات مسجد زبر علم خود رفته و در هر کدام به عزاداری و سپس به تشت‌گذاری می‌پردازند که در این بین قربانی‌های زیادی جلوی مسجد محله ذبح می‌شود. مراسم مسجد دروازه از بقعه شیخ صفی شروع می‌شود؛ بنابراین قبل از برگزاری مراسم مسجد دروازه، دسته محله دروازه عالی‌قاپو در همان روز به شعبات تابعه و زیر علم خود می رود و مراسم خاص خود را برپا می کند. در ضمن فقط یکی از شعبات آن برای تشت‌گذاری محله عالی قاپو په مسجد آنجا می آید.

مراسم محله دروازه یا عالی قاپو از گذشته با حرکت دسته این محله از مسجد عالی‌قاپو در بعد از ظهر آخرین روز تشت‌گذاری بعنی 29 ذی‌الحجه، شروع شده و برای تشت‌گذاری به مجموعه شیخ صفی‌الدین آمده و با سلام و صلوات بر پیامبر(ص) و اهل بیت عترت و طهارت(ع) و اولیاء خدا و پیروان راستین تشیع ادامه می‌یابد.

عزاداران در این مراسم طوق معروف بقعه را که نمونه‌ای از قدیمی‌ترین علم‌های اردبیل به‌شمار می‌رود و با نقش‌های مشبک و اسماء متبرک الله، محمد و على تزیین شده برداشته و به مسجد عالی قاپو می برند.

این علم تا بعد از روز عاشورا در مسجد دروازه نگهداری شده و پس از آن به محل اصلی خود در بقعه یعنی دارالحفاظ منتقل می‌شود. عزاداران عالی‌قاپو بعد از تشت‌گذاری بقعه به تشت‌گذاری دیگر محله‌های تابعه می پردازند.

روی هم رفته مراسم تشت‌گذاری مسجد بزرگ و مخصوصا مسجد جامع نو از شور و حال معنوی زیادی برخوردار بوده و این اماکن در این روز قبله اقبال پیروان امام(ع) و یاران او محسوب می شود.

اهمیت تاریخی و مرکزیت بقعه شیخ صفی‌الدین در سنت دیرینه طشت‌گذاری

نکته شایان توجه در عزاداری دهه ماه محرم، اهمیت تاریخی و مرکزیت بقعه شیخ صفی در این سنت دیرینه است. با گذشت چندین سده هنوز هم مسیر حرکت دسته‌های عزاداری از نزدیکی بقعه تغییر نکرده و این دسته‌ها ضمن طی مسیر مشخص و پس از عبور از محله گازران و میدان عالی‌قاپو و غرب بقعه به سمت مسجد سرچشمه ادامه می‌یابد و در این مسیر در اصل بقعه در مرکز ثقل این حرکت قرار می گیرد.

آنچه نباید از نظر دور داشت نقش طشت‌ها در شمع‌گذاری و دعا در کنار آن با مراسم خاص است؛ این تشت‌ها در زمان مراسم شمع‌گذاری روز تاسوعا نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد، بدین ترتیب که در کنار این طشتها ظرف‌هایی گذاشته می‌شود که شمع‌گذاران شمع خود را در آن روشن کرده و از تشت می‌بوسند و حاجت خود را از خدا می‌طلبند و از آب تشت به ظرفی که بیشتر از شیشه است و در حیبه(خورجین شمع) خود حمل می‌کنند به آن می‌ریزند و باور دارند که آبی که از تشت‌های مسجد در زمان شمع‌گذاری جمع‌آوری شده برای شفای بیماران مفید است.

از گذشته قرائت فاتحه کنار تشت در بعضی از مساجد تشریفات مخصوص داشت و خواندن آن مخصوص فرد یا خانواده‌ای معین بود که از قدیم الایام به این امر قیام و اقدام می‌کردند، در بین مساجد اردبیل فاتحه مسجد جامع، به ویژه در شب عاشورا معروفیت زیادی داشت و دعای آن به وسیله خانواده سیداحمد حسینی و پدران او خوانده می شد. متن دعاها هم از دوران صنویه باقی مانده است.

این آیین یکی از آیین‌های عاشورایی شهر اردبیل و جزو معتقدات و رفتارهای نیک مردم محسوب می‌شود و همانند بسیاری از آیین‌ها و عناصر محرم و تعزیه جنبه سمبلیک داشته و به رودخانه فرات و نیز آب اشاره دارد. مراسم و شعر مربوط به آپ که جوهره حیات است، متعدد بوده و در این میان تشت و آب و تشت‌گذاری برجسته‌ترین آنها را نشان می‌دهند، تشکل مردم محلات و ساکنانش را به بهترین وجه در عاشورا و تشت‌گذاری مشاهده می‌کنیم، در این ایام هر محله یک دسته منسجم را شکل می‌دهد و به‌عبارتی نقش مذهب و معتقدات مردم در تشکیل انسجام روابط اجتماعی کاملا مشهود است.

طشت‌گذاری عنصری فرهنگی هنری از بقایای فرهنگی میرات نسل‌ها

به همان اندازه که اصل موضوع یعنی زنده نگه داشتن رخداد بزرگ و مصائب اهل بیت و سالگشت آن مهم به نظر می‌رسد به همان قدر توجه به طشت و طشت‌گذاری همچون میرات اجتماعی فرهنگی گذشتگان دارالارشاد و به‌عنوان عنصری فرهنگی هنری از بقایای فرهنگی میرات نسل‌ها است، بنابراین برای حفظ و صیانت از این میراث معنوی که منحصر به اردبیل است، از مسیر خود خارج نشده و بدعتی در آن وارد نشود و به خاطر اپنکه ارزش فرهنگی دارد و نگه‌داشت سنت تشت‌گذاری در این منطقه و برپایی پرشکوه و استمرار آن جایگاه اصلی و قدسیانه‌اش به عنوان شاهد تاریخی از معنویت و ایران برای نسل امروز و فردا است.

البته بسیاری از رسوم غیرمعمول در عهد ما ممدوح نیستند و بانیان آنها نیز حاکمان صفری نبودند بلکه یک حرکت ناشایست گروهی از مردم سبب ایجاد چنین حرکت نابجا شده و جالب است بدانیم خود صفویان نیز با این‌گونه رفتارهایی مبارزه می کردند که بسیاری از مورخان به این موضوع مهم توجه نکرده‌اند.

آتش به اختیارانه از جنس محرم؛ طرح "خانه‌های عاشورایی" در لارستان اجرا می‌شودرئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه: چشم و امید همه مومنان به اشک و روضه و محرم استبین‌الحرمین ویژه برنامه محرمی رادیو زیارت

به هر حال رسم نیکوی طشت‌گذاری علاوه بر اینکه سبب ایجاد اخوت و وحدت فرهنگی شده بلکه هنر مذهبی ویژه‌ای را بنیان نهاده است. ساخت اشیاء مذهبی و سمبلیک و پرداخت آنها به زیباترین شکل جهت استفاده در مراسم محرم از جمله این رفتارهای خوب است، شمعدان‌های زیبا، ظروف نذری و وقفی، تشت‌های فلزی و علم مهمترین آثار مربوط به این آیین به‌شمار می‌رود. به هر حال قسمتی از غنای فرهنگی این شهر را در کنار انتساب آن به حضرت ابوالفضل العباس(ع)، مراسم مربوط به محرم و تشت گذاری تشکیل می‌دهد.

این مراسم پرشور و معنوی در بهمن‌ماه سال 1389 به عنوان میراث ناملموس در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

 انتهای پیام/145/ش

R41374/P/S6,49/CT6 بیشتر بخوانید... ۸۵۰ برگزار کننده مراسمات محرم در استان البرز برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی تعهد دادند تکلیف سریال‌های محرمی تلویزیون روشن شد/ وقتی "بوم و بانو" و "زمین گرم" با تأخیر می‌رسند! کنداکتور سیما از امشب رنگِ محرم می‌گیرد/ جزئیات همه برنامه‌های تلویزیون قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان بیشتر بخوانید... ۸۵۰ برگزار کننده مراسمات محرم در استان البرز برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی تعهد دادند تکلیف سریال‌های محرمی تلویزیون روشن شد/ وقتی "بوم و بانو" و "زمین گرم" با تأخیر می‌رسند! کنداکتور سیما از امشب رنگِ محرم می‌گیرد/ جزئیات همه برنامه‌های تلویزیون پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ تولد ۶قلوها در کرج/ حال مادر ‌و نوزادان مساعد است ۲ لحظه اعلام خبر بازگشت پیکر شهید تازه تفحص شده به خانواده‌اش پس از ۳۴ سال فراق / نهاوند ‌عطر شهادت گرفت + فیلم ۳ همدان تنها استانی که در ایام کرونا وضعیتش قرمز نشد / جایگاه نخست همدان در درمان بیماران کرونایی ۴ جزئیات جدید انهدام باند فروش سلاح و مهمات /‌ سرکرده باند ‌با جعل عنوان مدیر‌کل اطلاعات البرز سلاح ‌می‌فروخت ۵ بهره‌برداری موفقیت‌آمیز از سکوهای ۱۳A و ۱۳C در پارس جنوبی / برداشت گاز ایران روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب ‌افزایش یافت ۶ کرونا توریست ناشناخته‌‌ مناطق گردشگری / مردم اردبیل آمار تلخ مبتلایان به کرونا را باور ندارند ۷ معاون وزیر بهداشت: سهمیه جدید استخدامی وزارت بهداشت به زودی ابلاغ می‌شود / پرداخت مطالبات کارکنان بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ‌ ۸ مراسم یکصدمین سالگرد تاسیس اداره کل آموزش و پرورش اصفهان برگزار شد مهمترین اخبار استانها گزارش ویدئویی| ناگفته‌های ماجرای تبادل اسرا در سال ۶۹ / چرا صدام بدون هیچ پیش شرطی حاضر به تبادل اسرا شد؟ دستور نوبخت برای اهالی روستای چنار محمودی; پرداخت مستمری یک میلیون تومانی به صورت مادم‌العمر معاون وزیر اقتصاد: ۲ میلیون نفر در کشور سهام عدالتشان‌ را فروختند / ارزش سهام به‌ ۹ هزار میلیارد تومان رسید وزیر راه در ارومیه: تعامل و همکاری اقتصادی ایران با کشورهای همسایه تقویت می‌شود‌ مهمترین اخبار تسنیم گزارش/ خانواده موشک های فاتح ۱۳ عضوی شد/ دوربردترین موشک بالستیک تاکتیکی ایرات به نام «حاج قاسم» اختصاصی| نامه مهم ظریف در واکنش به اقدامات آمریکا برای راه‌اندازی مکانیزم ماشه روحانی: توانمان را باید بر موشک‌های کروز بگذاریم/ در صنعت دفاعی از جایگاه ۲۳ به جایگاه ۱۴ دست یافتیم عراق| ائتلاف فتح: سفر الکاظمی به واشنگتن باید متمرکز بر خروج آمریکا و پایان مداخلات آن در عراق باشد آغاز رونمایی از دستاوردهای جدید وزارت دفاع|موشک بالستیک شهید حاج قاسم و موشک کروز شهید ابومهدی جزو محصولات جدید ودجا درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گذاری مسجد جامع عزاداران حسینی تشت گذاری مسجد شمار می رود محلات شش گانه برگزار می شود مسجد جامع روز مانده عالی قاپو امام حسین ع ترین اخبار شهر اردبیل محله اصلی طشت گذاری مسجد بزرگ مراسم خاص ذی الحجه ماه محرم علم خود اهل بیت محله ها شیخ صفی کوچک تر شش محله دسته ها تشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم یادبود اسکویی امروز برگزار می‌شود

به گزارش "ورزش سه"، روز گذشته مراسم تشییع شادروان مسعود اسکویی از مقابل مسجد بلال برگزار و در قطعه نام‌آوران آرام گرفت.

در مراسم تشییع رئیس سازمان صدا و سیما، معاون صدای رسانه ملی، چهره‌های هنری و ورزشی همچون حمید استیلی، مهدی تاج، محمدرضا داورزنی، محمد شروین اسبقیان، پیمان یوسفی، مریم نشیبا، علیرضا جاویدنیا و ... حضور داشتند.

مجلس یادبود زنده یاد اسکویی امروز ۱۷ اردیبهشت ساعت ۱۳ تا ۱۴ و ۳۰ دقیقه در مسجد بلال امروز برگزار خواهد شد تا همکاران از دوران همکاری با وی بگویند.

مرحوم اسکویی با 58 سال اجرا یکی از دیرپاترین چهره‌های رادیو محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • مراسم یادبود اسکویی امروز برگزار می‌شود
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • آرامش اجتماعی؛ طرحی برای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در مناطق محروم
  • گزارش تصویری | مراسم تدفین دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران