Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-04@06:35:33 GMT

توضیحات روحانی در مورد « طرح گشایش اقتصادی »

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۳۱۵۵۴

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  با گذشت ۱۰روز از اعلام طرح گشایش اقتصادی از سوی رئیس‌جمهور که درنهایت از آن به‌عنوان طرح دولت برای فروش نفت یاد شد، رئیس‌جمهور اجرای آن را منوط به موافقت سران دو قوه دیگر دانست.

 

حسن روحانی روز گذشته در جلسه هیات دولت با اشاره به برنامه و طراحی دولت برای فروش نفت تصریح کرد: این موضوع را در جلسه سران سه قوه مورد بحث قرار دادیم و دولت کاملا آماده است آن را اجرا کند و آن را صد در صد به نفع مردم می‌دانیم و بهترین راه تامین مالی است، ضمن اینکه در شرایطی که آمریکا دنبال آن است که نفت را نفروشیم این کار تودهنی به آمریکا هم هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 

رئیس‌جمهور افزود: اگر سران دو قوه دیگر از آن حمایت کنند، آن را عملیاتی می‌کنیم چرا که دولت هفته‌ها روی تدوین آن زحمت کشیده است و از افتخارات طرح اقتصادی این دولت به شمار می‌رود ولی برای اجرایی شدن آن نیاز داریم که روسای دو قوه دیگر به‌طور کامل با آن موافق باشند اگر هم موافقت نکردند به‌دنبال طرح‌های دیگر خواهیم رفت و مسیر را ادامه می‌دهیم. روحانی خطاب به ملت ایران با بیان اینکه دولت طرح‌های متعددی را برای کاهش مشکلات مردم در دست دارد، گفت: دولت مرتبا به‌دنبال ایجاد مسیرهایی برای گشایش جدید در رفع مشکلات مردم است.
 

طرح موضوع «گشایش اقتصادی» در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در ۲۰ مرداد از سوی حسن روحانی اعلام و پس از آن گمانه‌زنی‌ها درباره آن آغاز شد. این طرح که با هدف تامین مالی دولت از سوی قوه‌مجریه تدوین شده است به بیان دولتی‌ها مربوط به پیش‌فروش قطعی نفت است که البته هنوز جزئیات و مکانیزم اجرایی این طرح به‌صورت مشخص اعلام نشده است.
 

از بانک مرکزی استقراض نمی‌کنیم

همچنین رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود در این زمینه اظهار کرد: افتخار دولت است که بگوید کشور را بدون نفت اداره می‌کند. سال گذشته حدود ۴۳ میلیارد واردات داشتیم ولی به همان میزان هم صادرات غیر نفتی داشتیم و کشور را بر اساس صادرات غیرنفتی اداره می‌کنیم که در تاریخ ایران سابقه نداشته است.
 

رئیس‌جمهوری ادامه داد: اگر به تاریخ قبل از انقلاب بازگردید متوجه می‌شوید اگر یک زمان نفت نبود، چه می‌کردند؟ این را رصد کنید تا متوجه شوید که اتکای دولت‌های قبل از انقلاب به نفت چقدر بوده و پس از انقلاب چقدر شده است؟ زیرا در سال‌های گذشته زمانی بوده که ۴۰ تا ۵۰ درصدبودجه کشور متکی به نفت بودولی درسال ۹۹ فقط۱۰ درصد بودجه کشور متکی به نفت بوده است.

 

وی با یادآوری اینکه در شرایط سخت کشور را اداره می‌کنیم و برای مشکلات بودجه، طراحی لازم را انجام دادیم، گفت: اگر قرار بود به جای فروش نفت مالیات در نظر می‌گرفتیم این برای مردم سخت می‌شد و باید در سال جهش تولید به نحوی مالیات در نظر می‌گرفتیم که اصل تولید صدمه نبیند.
 

روحانی با بیان اینکه دولت نمی‌خواهد از بانک مرکزی استقراض کند، گفت: دولت قبلی ۵۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی برای مسکن استقراض کرد ولی ما به رغم برخورداری از این قدرت، دست خود را در این هفت سال هیچ وقت به سوی بانک مرکزی دراز نکردیم و به‌دنبال پول پر فشار نبودیم.
 

رئیس‌جمهوری به راهکارهای دولت برای درآمدزایی اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی برای اداره کشور باید اوراق منتشر می‌کردیم یا سهام یا نفت می‌فروختیم که هر سه کار در حال انجام است. روحانی ادامه داد: ۵۷ هزار میلیارد اوراق خزانه از ابتدای سال در حال فروش است و هر جا که لازم باشد باز خواهیم فروخت و شیوه‌ای قانونی است. همچنین سهام دولتی هم در حال فروش است و خوشبختانه فروش سهام شرایط خوبی دارد زیرا معتقدیم اقتصاد باید به مردم واگذار شود.
 

وی با بیان اینکه بازار بورس، بازار خوبی است و دولت با تاکید به بانک مرکزی، ‌شورای بورس و وزیر اقتصاد همیشه خواستار مراقبت این بازار بوده، عنوان کرد: البته این مراقبت انجام می‌شود ولی ذات بورس و اقتصاد به‌صورت خط مستقیم نیست، بلکه شکستگی دارد ولی مهم این است که در طول سال این خط شکسته به سمت بالا باشد و دولت این خط را حفظ می‌کند.
 

فروش اوراق سلف نفتی به نفع کشور است

روحانی در ادامه به فروش سلف نفت اشاره کرد و توضیح داد: برای فروش نفت طرحی در نظر گرفته شد و در سه قوه نیز این طرح مورد بحث و بررسی قرار گرفت و دولت این طرح را ۱۰۰ درصد به نفع کشور می‌داند و بهترین راه تامین مالی و بهتر از اوراق است.

 

وی تاکید کرد: از طرفی این طرح تو دهنی به آمریکاست. زیرا آمریکا می‌خواهد نفت فروخته نشود ولی اگر روسای دو قوه دیگر حمایت و موافقت کردند، طرح اجرایی آن را عملیاتی می‌کنیم. اگر هم موافقت نکردند پیگیر طرح‌های دیگر خواهیم شد.
 

بازهم مقاومت می‌کنیم

روحانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: حرف‌های عجیب و غریب گاهی در گوشه و کنار دیده می‌شود، آدم دچار حیرت است. والله بالله اگر دولت قوی باشد، یعنی نظام قوی است. اگر دولت بشکند یعنی نظام شکسته است. همه ما می‌دانیم آن بار سنگین اصلی اجرایی بر دوش دولت است.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، روحانی افزود: این دولت است که اگر یک روز بشکند و یک روز و یک ساعت اگر نباشد، آموزش، بهداشت، برق و آب مردم و تمام خدماتی که به مردم ارائه می‌شود، از بین می‌‌رود.

 

مواد غذایی که در فروشگاه‌‌ها و تمام نیازمندی‌ها و صنعتی که هست، برای دولت و ملت است. تقویت نظام به نفع همه ما است. وی افزود: در این شرایط خاص می‌فهمیم و می‌دانیم که دشمن با فشارهایش به هدفش نرسیده و نخواهد رسید اما موجب آزار مردم شده است. این را می‌دانیم.
 

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه تحریم می‌شکند و از بین می‌رود، تاکید کرد: حالا یک سال، دو سال و سه سال مقاومت کردیم و مقاومت هم می‌کنیم. در این شرایط اقتصادی، دغدغه دولت اول ثبات و آرامش اقتصادی است. می‌خواهیم اقتصاد کشور دارای یک آرامش و ثباتی باشد. روحانی افزود: مردم نسبت به هفته آینده، ماه و سال آینده دلشان قرص باشد و نگرانی نداشته باشند. از طرفی هم در سال جهش تولید هستیم و می‌خواهیم به تولید تکیه کنیم.
 

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

حسن روحانی در بخش دیگری ازسخنان خود از اجرایی شدن همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با همکاری وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی از اول مردادماه خبر داد و گفت: همسان‌سازی حقوق ۳ و نیم میلیون نفر بازنشسته جامعه کارگری انجام شده و احکام آنها از امروز ۲۹ مردادماه اجرایی می‌شود.

 

آخرین خبر

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گشایش اقتصادی روحانی اقتصاد جام نیوز نفت دولت رئیس جمهوری دو قوه دیگر بانک مرکزی فروش نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۱۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • توضیحات لطیفی درباره برنامه‌های استخدامی دولت در سال جاری
  • بیکاران به زودی از طریق سامانه‌ای شناسایی می‌شوند | توضیحات وزیر کار درباره لایحه جامع اشتغال
  • توضیحات وزیر کار درباره افزایش بیمه کارگری
  • توضیحات وزیر کار درباره بیمه کارگری
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • رئیسی پروژه‌ای که در دولت روحانی افتتاح شده بود را دوباره افتتاح کرد!