Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@19:24:29 GMT

جهل مقدس یا روشنفکری جاهلانه

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۳۳۴۰۴

جهل مقدس یا روشنفکری جاهلانه

‍‍‍‍‍‍

پایگاه خبری جماران: چند روز پیش فیلمی کوتاه از کندن درختان در منطقه ای از پاکستان در فضای مجازی منتشر شد که درباره آن چنین توضیح داده شده بود: «دولت پاکستان برای بیابان زدایی درخت کاری کرد یک مفتی مرتجع این اقدام را دخالت در کار خدا دانسته و آن را حرام اعلام می کند و مقلدان چشم و گوش بسته به تکلیف خود عمل می کنند!!»

همین فیلم و همین چند سطر گروهی زیاد از طیف های مختلف را بر آن داشت که بر این کار حمله برند و آن را جهل مقدس بنامند و مفتی پاکستان را آماج دشنام ها قرار دهند و در دل بر مردم نگون بخت و جاهلی که دست آویز مفتی های مرتجع واقع شده اند، بگریند و از همان جا به هر نوع و هر شکل از اینگونه تفکر بتازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تا اینجا خواننده محترم هم حتما با «روشنفکران جهل ستیز » هم داستان است و زیر لب هزار گونه دشنام  را نثار «جهل مقدس» می کند.

اما این نه تنها تمام داستان نیست ، بلکه داستان از اساس چیز دیگری است. 

مطابق آنچه حجه الاسلام شهیدی از روحانیون اندیشمند پاکستان توضیح داده است (و در این نوار می توانید بشنوید) و آن چه از دیگر مطلعان قضایای پاکستان شنیده شد، داستان از این قرار است که «در منطقه های متعلق به قبائل پاکستان و در نزدیک شهر پیشاور زمینی اختلافی بین دولت و مردم است. قبایل آن را متعلق به خود می دانند و دولت ظاهرا با آنها موافق نیست.  محمود خان استاندار منطقه دستور داده در آن زمین درخت کاری شود.  مردم عصبانی هم به این تصمیم معترض شده و رختها را از ریشه در آوردند. قبایل می گویند این زمین ها متعلق به دولت نیست و اگر دولت در آن درخت بکارد آن را تصاحب می کند. قبایل پیشنهاد داده اند که  دولت درخت ها را به خود آنها بدهد تا خودشان آنها را  بکارند و بعد ها مالکیت زمین از دست ایشان خارج نشود. مفتی اعظم پاکستان آقای رفیع عثمانی است و دیگری آقای منیب الرحمان  نام دارد و اصلا هیچکدام  فتوایی در این زمینه ندارند و هر چه هست اختلاف محلی است.»

حالا بگذارید به عنوان نوشته ام برگردم. اینکه ما هر چه را می شنویم بدون هیچ تحقیق و صرفا بر اساس شنیده- آن هم در فضای بی در و پیکر رسانه های مجازی- ، درباره آن اظهار نظر کنیم به مراتب «پر اشتباه تر» و با عرض معذرت «جاهلانه تر» است از اینکه کسی بر اساس باور فتوایی ناصحیح بدهد. 

در همین روزها در گروه های مختلف همین فیلم چقدر اندیشمندان را به اظهار نظر واداشت و درباره آن داد سخن دادند در حالیکه یک نفر از ایشان لحظه ای در این نکته تأمل نکرده اند که  آنچه دیده اند و توضیحی که خوانده اند، تا چه اندازه درست و مقرون به صواب است. و این همان است که من «روشنفکری جاهلانه» نام نهاده ام. 

کوتاه سخن آنکه اگر بخش بزرگی از مشکلات امروز ما « جهل مقدس» است - که البته چنین است- اما بخش بزرگ دیگری هم همین نوع «روشنفکری جاهلانه» است.

حجم ویدیو: 5.77M | مدت زمان ویدیو: 00:01:06 دانلود ویدیو حجم فایل صوتی:1.32M | مدت زمان فایل صوتی :00:01:26 دانلود فایل صوتی اخبار مرتبط نخست وزیر پاکستان: اسراییل را به رسمیت نخواهیم شناخت عمران‌خان: بدترین سناریو برای منطقه رویارویی مسلحانه مستقیم میان ایران و عربستان است آقای نمکی، الان مسئولیت با شماست! ریشه دین گریزی احتمالی را خشک کنید جهانگیری: پاکستان با جدیت از اقدامات امنیتی علیه ایران جلوگیری کند ابتلای وزیر خارجه پاکستان به کرونا

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا پاکستان سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی جهل مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۳۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است

به زعم کارشناسان فروش نفت و گاز در شرایط تحریم اقتضاهای خاص خودش را دارد. البته به طور کلی بازاریابی برای فروش نفت و گاز کشور تخصص خاصی می طلبد، اما این امر در شرایط تحریم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

واقعیت این است که طی سال های اخیر صادرات نفت و گاز کشور با محدودیت هایی روبرو شد. دولت سیزدهم و وزارت نفت تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به منظور فروش گاز به همسایگان در دستور کار قرار دادند.

یکی از مهم ترین تلاش های دولت که اخیراً به اجرا گذاشته شده است، تلاش در راستای احیای خط لوله گاز ایران-پاکستان-هند است. اخیراً اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت خط لوله در بخش پاکستانی منتشر شد. این خبر بسیار خوش حال کننده است، زیرا موفقیت کشورمان را در این حوزه نشان می دهد. در صورتی که این خط لوله با موفقیت تکمیل شود و بتوانیم اسلام آباد را متقاعد کنیم که از ایران گاز مورد نیاز خود را تأمین کند، اتفاقات خوبی به لحاظ صادرات گاز برای کشورمان رخ می دهد.

 محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی در ارتباط با دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده در دولت سیزدهم تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار این دولت اقدامات خوبی در زمینه روابط ما با کشورهای همسایه در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده شروع شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 بدهی های کشور به ترکمنستان انجام شد. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. طی سال های قبل از آن به بهانه عدم پرداخت بدهی ها، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما قطع شد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شمال شرق کشور در قسمت انتهایی خطوط لوله گاز در کشور قرار دارند و با افت فشار در این بخش روبرو هستیم. در زمستان 1401 به خاطر برداشت زیاد از خطوط لوله در مسیر گازرسانی و افت فشار در بخش های پایانی، دچار قطع گاز در مناطق شمال شرق کشور شدیم.

مهرجو گفت: در این شرایط، به دلیل سرمای زیاد، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما نیز قطع بود و با مشکلات عدیده ای همچون تعطیلی پایتخت و مسائل دیگر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 رخ داد، دولت به دنبال انعقاد یک قرارداد پایدار انتقال گاز به کشورمان از ترکمنستان برآمد. همچنین قرارداد سوآپ با آذربایجان امضا کردیم. بعد از شیطنت های سیاسی که آذربایجان انجام داد، تحرکات خوبی انجام دادیم. از یک طرف پیام قدرت کشور را به آذربایجان مخابره کردیم و از طرف دیگر توسعه روابط تجاری از طریق مبادلات انرژی را پیگیری کردیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: آذربایجان صادرکننده گاز است اما به دلیل قراردادهایی که در زمینه ال ان جی با دیگر کشورها دارد، واردکننده گاز نیز محسوب می شود. وزارت نفت با دیپلماسی فعال انرژی که به اجرا گذاشت، توانست به سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان بپردازد. به نحوی که روزانه به واردات 7 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان پرداختیم و 1 میلیون متر مکعب از آن را به آذربایجان صادر کردیم.

مهرجو خاطرنشان کرد: قرارداد قدیمی ای در زمینه سوآپ گاز و برق با ارمنستان داشتیم. به جمهوری نخجوان هم گاز صادر می کنیم که رقمش بالا نیست و زیر 1 میلیون متر مکعب است. عمده ترین شرکای کشور در زمینه صادرات گاز ترکیه و عراق محسوب می شوند که تعهد صادراتی روزانه بین 70 تا 80 میلیون متر مکعبی گاز با آن ها داریم.

وی ادامه داد: خط لوله صلح مبنی بر صادرات گاز از ایران به پاکستان که تا هندوستان نیز کشیده می شود، در دستور کار قرار گرفت. تحت تأثیر فشارهای سیاسی آمریکا و رقبای ما در منطقه این خط لوله به نتیجه نرسید. اما در جریان قرار گرفته ایم که قرار است با پیگیری های صورت گرفته از طرف کشورمان، پاکستان بخش مربوط به خودش را از این خط لوله تکمیل کند. به این ترتیب، با پیگیری مستمر دیپلماسی فعال منطقه ای در حوزه انرژی توانستیم که به تمدید قرارداد گازی عراق برسیم، سوآپ گاز از ترکمنستان را از سر بگیریم و خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.  

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • سیل در پاکستان ۱۷ قربانی گرفت
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • ترور برای بقا
  • نیوزیلند: درخواست پایان اشغالگری اسرائیل
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • تمام اتفاقات منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نیست
  • راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  • پیکر ۵ شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی والفجر یک تفحص شد