Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@15:25:37 GMT

لبنیات در ترازوی وجدان !

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۳۶۹۹۳

لبنیات در ترازوی وجدان !

اصل این خبر چندی پیش منتشر شده است: حساب های سه شرکت مشهور تولید کننده لبنیات به دلیل نپرداختن جریمه بابت تخلف‌های ثبت شده از آنها با حکم اداره اجرای احکام سازمان تعزیرات حکومتی مسدود شده است. 

هرچند میزان تخلف این شرکت ها به طور خاص اعلام نشده ولی سخنگوی این سازمان اقدام ضربتی و غافلگیرانه اخیر را در راستای حمایت از حقوق مصرف ‌کنندگان، رعایت مشتری مداری و تبیین اخلاق حرفه ای تولید کنندگان اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن طور که آقای سید یاسر رایگانی در نشست خبری گفت؛ هر کدام از این شرکت های لبنیاتی (که ما هم در اینجا از بردن اسم آنها معذوریم) بابت تخلفات انجام شده و انباشت جریمه های گذشته بالغ بر هشت میلیارد تومان به سازمان تعزیرات حکومتی بدهکار هستند.

داستان وقتی جذاب می شود که بدانیم صدها هزار نفر مستقیم یا غیر مستقیم در این حرفه فعالیت دارند و تولیدات و خدمات آنها در لیست غذایی 80 میلیونی ایران وجود دارد و لبنیات به دلیل خواص فراوان از سفره ایرانی ها حذف شدنی نیست.

در حال حاضر سرانه مصرف شیر در ایران کمتر از 80 لیتر در سال است؛ حال این که این میزان در اروپا میانگین سالانه به 240 لیتر می رسد. ریشه های این معضل را باید در ناتوانی مالی خانواده ها و همچنین کمبود آموزش های بهداشتی و فرهنگی جستجو کرد. با این حال رواج تقلب های گسترده در بخش تهیه فرآورده های لبنی ناامید کننده به نظر می رسد.

ریشه یابی تخلفات گسترده در صنایع متنوع و جذاب غذایی شاید در این مجال کوتاه ممکن نباشد ولی حداقل می توان با یادآوری برخی نمونه ها گریزی زد به آشفته بازار صنایع لبنیاتی و سوداگرانی که به واسطه منافع شخصی سلامت انسان ها را نشانه گرفته اند.

عمده ترین موضوع فراوانی و گستردگی کسانی است که در این صنعت فعال هستند. شما هیچ شهر و روستایی را پیدا نمی کنید که در آن تولید کنندگان و توزیع کنندگان لبنیات فعال نباشند، این موضوع نظارت بر کار آنها را با مشکل مواجه می کند. بنابراین نمی توان انتظار داشت اصول بهداشتی فراورده های لبنی در همه جای کشور به درستی رعایت می شود. مضافاً بر این در شهرهایی که تقاضای مصرف بالاست فضا برای فعالیت شرکت های بزرگ لبنیات سازی بیشتر فراهم است آنها ملزم به ارائه تولیدات باکیفیت با قیمت عادلانه هستند ولی از آنجا که رقابت در این مکان ها زیاد است بنابراین امکان تخلف در تولید و توزیع بیشتر وجود دارد.

گران فروشی و یا کم فروشی فرآورده های لبنی و همین طور دخالت های غیربهداشتی در تولید این محصولات همیشه وجود داشته است که با توجه به شرایط  و مکان های مختلف متفاوت است. در سال های اخیر استفاده از روغن گیاهی پالم در تولید لبنیات بسیار سر و صدا ایجاد کرده است زیرا علاوه بر پایین آمدن کیفیت این ماده غذایی اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان بر جای می گذارد. استفاده از شیرخشک و روغن های گیاهی هنگام تولید ماست و کره حیوانی در این سال ها بارها توسط کارشناسان غذایی اطلاع رسانی شد. حتی شایعاتی در خصوص استفاده از مایع ضدعفونی کننده وایتکس در شیر به منظور گندزدایی و افزایش ماندگاری هم وجود دارد. در مواردی نیز از دستمال کاغذی یا کاغذ‌های نازک در سرشیر، ماست و شیر استفاده می‌شود تا با حفظ ظاهر و ایجاد ضخامت در مواد لبنی، مشتریان به مصرف آن ترغیب شوند و... مواردی از این دست زیاد هستند.

در گذشته عدم رعایت اصول بهداشتی در تولید فراورده های لبنی بیشتر متوجه تولیدکنندگان سنتی بود و شرکت های صنعتی به دلیل داشتن تاییدیه استاندارد کمتر مورد توجه و بازبینی قرار می گرفتند ولی از آنجا که امروز اکثر فروشگاه های مواد غذایی در بخش تولید و توزیع لبنیات هم فعال هستند بازنگری قوانین صنفی و نظارت های بیشتر در این زمینه یک ضرورت است با این حال متولیان بهداشت و سلامت و یا سازمان تعزیرات حکومتی به تنهایی نمی توانند به همه تخلفات مربوطه رسیدگی کنند ضمن این  که در مورد بازدارندگی قوانین بهداشتی هم اختلاف نظر وجود دارد. چیزی که می ماند اخلاق حرفه ای و رعایت حقوق شهروندی است و این که به هر شیوه و قیمتی نخواهیم تولیدات خودمان را در بازار عرضه کنیم، بخصوص که مسئله سلامتی میلیون ها انسان مطرح است. همیشه این ضرب المثل قدیمی یادمان باشد که «وجدان یگانه محکمه ای است که احتیاج به قاضی ندارد.»

منبع: الف

کلیدواژه: شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۶۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجدان بیدار در جامعه بیمار

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه هم میهن، لذا دانشجویان به علل گوناگون وارد عرصه می‌شوند تا وضعیت را اصلاح کنند، چون آنان خارج از ساخت رسمی و نهادهای مستقر هستند و منافع خاص هم ندارند و تعلق خاطر آنان به حقیقت بیش از دیگران است.

بر این اساس، جنبش‌های دانشجویی در یک کلام وجدان بیدار جامعه‌ای هستند که وجدان نهادهای رسمی آن به خواب رفته‌ است. به همین علت است که پس از جوش‌وخروش کافی و هنگامی که دیگران را هم بیدار، و دستاورد ملموسی برای جامعه کسب کردند؛ به انجام وظیفه اصلی خود که تحصیل و پژوهش است، می‌پردازند.

این مهمترین کارویژه جنبش دانشجویی است که جامعه را با تحولات ضروری آن همسو کنند. چنین وضعیتی در جهان مسبوق به سابقه است. پیشتر در جریان جنبش دانشجویی ۱۹۶۸ فرانسه و نیز اعتراضات در آمریکا علیه جنگ ویتنام در همان سال که آن نبرد فرسایشی را در مسیر حل قرار داد، نمونه‌های برجسته این پدیده هستند.

امروز نیز جامعه آمریکا از حیث سیاسی دچار رخوت و‌ جمود غیرقابل‌باوری شده است. اینکه سرنوشت سیاسی چنین جامعه‌ای متأثر از نتیجه رقابت میان دو پیرمردی باشد که یکی از حیث مشاعر و قدرت دماغی دچار اختلال است و دیگری نیز از حیث دروغگویی و فریبکاری بی‌رقیب باشد و از سوی دیگر، تابویی جهنمی چون اسرائیل را در سیاست ساخته و پرداخته و پرستش کنند؛ موارد بارزی است که از بیماری سیاسی این جامعه خبر می‌دهد.

به‌علاوه، رسانه‌های سنتی این جامعه شامل رادیو و تلویزیون و نیز مطبوعات دچار چنان تصلبی در موضوع اسرائیل شده‌اند که راه را بر تحولات مفید بسته‌اند. خوشبختانه برخلاف گذشته، شبکه‌های اجتماعی و اینترنت امکان محدودسازی رسانه‌ای را بسیار کم کرده‌اند و به همین دلایل است که دانشجویان آمریکایی و غیرآمریکایی در مهمترین دانشگاه‌های آنجا اعتراضات گسترده‌ای را آغاز کرده‌اند که با همراهی نسبی استادان و دیگر نخبگان جامعه نیز مواجه شده‌اند.

البته، اهداف اعتراضات نیروهای فعال در جنبش اخیر، لزوماً در جزئیات با یکدیگر مشابه نیست؛ زیرا چندین هدف گوناگون آنان را در کنار یکدیگر متحد کرده است. اعتراض به پرداخت کمک به رژیم اسرائیل که وجاهت حقوق بشری هم ندارد، اعتراض به حمایت از جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی، اعتراض به جنگ، اعتراض به الیگارشی حاکم دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات، اعتراض به رسانه‌هایی که نسبت به موضوع اسرائیل سوگیری شدیدی دارند و... از جمله مطالبات و موضوعاتی است که می‌توان در میان طیف‌های متنوع و متکثر حاضر در این اعتراضات دانشجویی، آنها را مشاهده کرد.

اما فراتر از این تمایزات و دسته‌بندی‌های درونی، نتیجه اعتراضات در کلیت خود، معطوف به بیدار کردن وجدان‌های به‌خواب‌رفته به‌ویژه در ساختار حکومت است. هر حکومتی به میزانی که به این خواسته‌ تغییرات پاسخ دهد، به‌طور نسبی در مسیر درست قرار خواهد گرفت و به میزانی که خود را از تغییر محروم کند، دچار پسرفت و تصلب خواهد شد. .

متاسفانه این روزها محافل اقتدارگرای داخل کشور به‌جای آنکه از این موارد درس بگیرند و اجازه ندهند که اعتراضات جامعه و دانشجویان عمیق‌تر شود، به شکل غلطی نتیجه می‌گیرند که: «پس ما خوبیم!».

مواجهه نادرست غربی‌ها با دانشجویان و استادان و هنرمندان و نویسندگان خود واجد سویه‌های درس‌آموزی هم هست. آنان در پی پنهان‌کاری نیستند، گزارش‌ها و تصاویر آن اعتراضات و اقدامات پلیس مستقیم مخابره و منتشر می‌شود و طبعاً اگر دادگاهی هم باشد، علنی و با مقررات کامل دادرسی است.

اگر اعتراضات دانشجویی موجود در ایالات متحده ادامه یابد، به‌طور طبیعی بیش از آنکه با سرکوب نهایی و کامل روبه‌رو شود، با درس‌آموزی و موفقیت نسبی مواجه خواهد شد. جامعه سالم و متعارف جامعه‌ای نیست که هیچ اعتراض و یا خشونتی در آن نباشد. جامعه سالم راه‌هایی برای رسیدن به تفاهم و عبور مسالمت‌آمیز از اختلافات را دارد. این کار با ارجاع داوری نهایی به مردم و نیز وجود نهادهای مستقل چون نیروی مسلح و دستگاه قضایی مستقل شدنی خواهد بود و پس از هر اعتراض و حتی درگیری و بازداشت‌هایی، جامعه به وضعیت تعادلی و البته در یک پله بالاتر از گذشته قرار خواهد گرفت.
 

دیگر خبرها

  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند!
  • وجدان بیدار در جامعه بیمار
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • جنبش دانشجویی در آمریکا بیداری وجدان ملت‌هاست
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند! | تاثیر لبنیات در چربی سوزی شکم ؛ روزانه سه وعده لبنیات بخورید
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد