Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندماهی از حضور ویروس کرونا در میان ما می گذرد اما هنوز نه عادی شده، نه میزان ابتلا کمتر شده و نه خستگی از دوش پزشکان برداشته است. با یکی از آنها که صحبت می کنم می گوید استرس مان نسبت به روزهای اول کمتر، اما خستگی هایمان زیاد شده است. روزهای پراسترس و شرایط سخت کار در بیمارستان آن هم در شرایط اپیدمی کرونا از آن روزهایی هستند که کادر درمان آرزو می کنند دیگر هیچ وقت آن را تجربه نکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، در آستانه «روز پزشک» با دو پزشک پرکار و خدوم که این روزها همانند سایر همکارانشان جان بر کف دست گرفته و مشغول مداوای بیماران کرونایی در بیمارستان های تامین اجتماعی هستند به گفت وگو نشستیم.

دکتر مریم دادگر، پزشک متخصص عفونی بیمارستان فیاض بخش و پزشک مسئول کنترل عفونت بیمارستان است که از آذرماه سال گذشته در فیاض بخش مشغول به کار شده است. از او درباره شرایط و وضعیت کاری اش قبل و بعد از کرونا سوال می کنم؛ می گوید که قبل از کرونا در بیمارستان فیاض بخش تک پزشک بودم و به همه کارهایم تک نفره می رسیدم و همه را خودم انجام می دادم.

وی ادامه می دهد: اما از وقتی که کرونا وارد کشور شد و بیمارستان شلوغ شد حجم کار ما به قدری بالا رفت که ناچار شدیم از حضور همکار دیگری نیز استفاده کنیم چون دیگر یک نفری به کارها نمی رسیدم. حالا دو نفر هستیم که هر روز از هفت و نیم صبح شروع می کنیم و تا بعدازظهر در قسمت های مختلف درگیر هستیم.

وی درباره سختی های رفت و آمد از منزل به بیمارستان هم سخن می گوید: از همان ابتدا، ما منزل می رفتیم اما با ترس و اضطراب. اوایل اپیدمی کرونا به قدری حجم کار زیاده شده بود که تا بیمارستان بفهمد باید چه طور بیمارها را سامان دهد مدتی طول کشید و روزهای طاقت فرسایی را سپری می کردیم؛ از هفت صبح که خانه بیرون می رفتم تا هشت شب، حتی نمی توانستم یک لیوان آب بخورم، آنقدر که حجم بیماران زیاد و وضعیت آشفته بود.

دادگر ادامه می دهد: امیدوارم دیگر هیچ وقت به شرایط آن دوران باز نگردیم. شب ها به منزل برمی گشتم، اما با ناراحتی و نگرانی که مبادا خانواده و دخترم مبتلا شوند.

شیرینی بازگشت به زندگی

او که خوشبختانه خودش در این ایام به کرونا مبتلا نشده، خاطره یکی از بیمارانش هنوز در ذهنش مانده است و درباره او می گوید: همان قدر که بیمار بدحال داشتیم و نتوانستیم نجاتشان بدهیم همان قدر هم بیمار بدحال داشتیم که نجات پیدا کردند. یک خانم ۵۰ ساله که بسیار وضعیت وخیمی داشت، حدود ۲۰ روز در بیمارستان ما بستری شد. با آن وضعیت ریه ای که داشت از او قطع امید کرده بودیم و با همراهانش نیز صحبت کرده بودیم که او دیگر بر نمی گردد، اما با کمک خداوند و داروهایی که تهیه کردند سلامتی اش را به دست آورد که برای ما بسیار خوشحال کننده بود.

دادگر می افزاید: متاسفانه همان ابتدای اپیدمی دو تن از همکارانمان را از دست دادیم که فکر نمی کنم هیچ وقت داغشان از دلم ما برود.

وی با بیان اینکه اسفندماه بیماری خیلی جدید بود و ما اطلاعات زیادی درباره خود ویروس نداشتیم و نمی دانستیم ممکن است چه عکس العملی در بدن نشان دهد و چه اتفاقاتی بیفتد می گوید: این موضوع خیلی برای پزشک استرس زا و دقیقا مانند این است که یک حریف جنگی داشته باشید و هیچ چیز درباره اش ندانید.

وی ادامه می هد: با دست خالی و بدون دارو با آن همه مریض بدحال و مردمی که جواب می خواستند مانده بودیم. متاسفانه در همان بحبوحه اول کار یکی دو تن از همکاران مبتلا شدند و پزشک تک بیمارستان بودم و به همین خاطر فشار کاری زیادی را تحمل کردم. در حال حاضر وضعیت کمی بهتر شده ولی کل تیر و ابتدای مرداد ماه واقعا شرایط بدی داشتیم.

فقط ویزیت می کنیم و در این لباس ها عرق می ریزیم

این پزشک بیمارستان شهید فیاض بخش از سختی های کار با پوشش های محافظتی نیز سخن می گوید: تحمل گان ها و پوششی که داریم بسیار سخت است، به ویژه حالا که هوا گرم و تعریق در این لباس ها زیاد است. به علت شرایطی که وجود دارد وقتی در بخش ها ویزیت می کنیم، هم ما و هم پرستارها که مراقب بیماران هستند و زحمت می کشند عملا نمی توانیم چیزی بخوریم و نیمی از روز روزه دار هستیم. هیچ کاری نمی توانیم بکنیم غیر از اینکه ویزیت کنیم و همین طور عرق بریزیم.

دادگر ادامه می دهد: از نظر تهیه دارو هنوز هم مشکل داریم و دارویی مانند رمدسیور را به برخی بیمارستان می دهند اما برای همه بیمارستان ها در دسترس نیست و با شرایط خاص به دست ما می رسد که برای برخی بیماران بدحال می توانیم استفاده کنیم اما اینترفرون که در پروتکل ها هست را تجویز می کنیم و در دسترس است.

وی از حضور مردم در مناطق پر ازدحام که بدون ماسک در کنار همدیگر راه می روند و اهمیتی به بیماری نمی دهند نگران است و می گوید: این بیماری همچنان در کمین ماست و اگر ازدحام جمعیت را به هر دلیلی داشته باشیم دوباره با پیک بیماری روبرو می شویم. ای بسا که پاییز و زمستان را در راه داریم و احتمال می رود که با شیوع آنفلوآنزا، کرونا فعالتر از قبل بشود.

این پزشک متخصص بیمارستان فیاض بخش با اشاره به اینکه قبلا تصور می شد ویروس با گذشت زمان و گرمتر شدن هوا ضعیف می شود اظهار می کند: ویروس اصلا ضعیف نشده، چه بسا که گیرایی آن بیشتر شده است و ما در پیک دوم که بیمارها را بستری می کردیم شاهد بودیم که خانواده ها دسته جمعی می آمدند.

ابتلاهای خانوادگی و مرگ های تلخ

دادگر می افزاید: خاطرم هست خانم و آقایی که با همدیگر در مراسم عروسی شرکت کرده بودند را به بیمارستان آوردند؛ متاسفانه آقا فوت شد و خانم مدت طولانی در بیمارستان بستری بود. یا دو باجناق بودند که به مراسمی رفته بودند و هر دو مبتلا شدند و متاسفانه یکی از آنها فوت شد. مردم توجه نمی کنند که حضور در این محافل تا چه اندازه می تواند خطرناک باشد.

از او سوال می کنم که در این روزهای پرکار و طاقت فرسای کار در بیمارستان، بیشتر از همه دلش برای چه کسی تنگ شده است؟ در جواب می گوید که دلم بیشتر از همه برای پدرومادرم تنگ شده. آنها شهرستان زندگی می کنند و قبلا هم دیر همدیگر را می دیدیم که با کرونا و محدودیت رفت وآمد، اوضاع بدتر هم شده است.

از دکتر دادگر می پرسم دلش از همه بیشتر می خواهد بعد از کرونا چه کند؟ می گوید: دوست دارم دیگر ماسک نزنم و بتوانم با خیال راحت نفس بکشم...

پزشکی در خط مقدم پذیرش بیماران کرونایی

به گزارش ایسنا، دکتر مریم نیازآذری، متخصص طب اورژانس است و شش سال است که در اورژانس بیمارستان تامین اجتماعی شهریار خدمت می کند.

او درباره شرایط کاری اش اینگونه توضیح می دهد: قبل از کرونا در بیمارستان های تامین اجتماعی و در بخش های دیگر کار می کردم. اما محیط اورژانس همیشه محیط پراسترسی است. ما بیشتر با شرایط خو گرفته ایم و راحت تر می توانیم کار کنیم؛ ولی از زمانی که کرونا آمده تعداد بیماران بیشتر شده است.

وی ادامه می دهد: آن اوایل ترس از کرونا باعث شده بود کارها با استرس بیشتری نسبت به قبل انجام شود. پوشش ما هم فرق کرده، قبلا با یک روپوش سفید و لباس معمولی می رفتیم اما الان باید ماسک و گان و کاور می پوشیم که کار را سخت می کند.

نیازآذری که شیفت های ۲۴ ساعته در بیمارستان حضور دارد و ناچار است برای مدت زمان طولانی پوشش های محافظتی را تحمل کند، به ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی اشاره می کند و می گوید: میزان مواجهه ما با ویروس بالاست و مستقیم با بیمار در تماس هستیم. بسیاری اوقات شرایط طوری است که مریض می آید و بدحال است و باید برایش لوله تراشه بگذاریم که مستقیم با دهان و حلق او در ارتباط هستیم.

این متخصص طب اورژانس که در اورژانس و در خط مقدم پذیرش بیماران کرونایی ایستاده و خدمت می کند می گوید که در اورژانس قسمتی را جدا کرده ایم که بیماران با علائم کرونا درآنجا پذیرش می شوند اما مریض هایی هم داریم که سکته قلبی کرده اند و یا تصادفی اند و چند ساعت در اورژانس در بخش عادی می مانند و بعدا معلوم می شود که کرونا هم دارند.

استرس کم، اما خستگی ها زیاد شده

نیازآذری که در اثر مواجهه با بیمار جوانی که در اوایل اسفند به کرونا مبتلا و در بیمارستان فوت کرد، بدن درد و سایر علائم کرونا را تجربه کرده و مشکوک به کرونا بوده است، می گوید که در این مدت بسیاری از همکارانم به کرونا مبتلا و بهبود پیدا کردند که تعدادی بدحال شدند و روزهای سختی را سپری کردند.حالا استرس هایمان کمتر شده، اما خستگی زیاد شده است.

او توصیه می کند مردم به دستورات و توصیه هایی که مسئولان می دهند گوش بدهند. تا حد امکان از خانه بیرون نروند، حتما ماسک استفاده کنند و در مهمانی های بی مورد و بی جهت شرکت نکنند. دست هایشان را مرتب بشویند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند. اینها بهترین کارهایی است که مردم میتوانند انجام دهند.

این پزشک بیمارستان تامین اجتماعی شهریار که اهل بابل است می گوید دلش می خواهد بعد از کرونا یک بار با خیال آسوده به شهرشان برود و مادرش را که چندماهی است از او دور است را ببیند. او آرزو می کند زندگی عادی همه مردم از سرگرفته شود و مردم هم آسایش پیدا کنند.

لینک کوتاه: asriran.com/0037OF

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: روز پزشک بیماران کرونایی تامین اجتماعی ادامه می دهد فیاض بخش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۷۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری مسعود پزشکیان درباره نقش دولت در دریافت سکه و زیرمیزی توسط پزشکان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان، نماینده اصلاح‌طلب تبریز در یادداشتی در روزنامه سازندگی نوشت:

اخیراً یکی از مواردی که مکرراً درباره موضوعات حوزه پزشکی و فساد در این حوزه مطرح می‌شود، مساله دریافت زیرمیزی یا مبالغی خارج از تعرفه‌های تعیین شده است. ریشه این مساله و فسادی که از این رفتارها ناشی می‌شود را اما باید در سیاست‌گذاری‌ها در این حوزه جست‌وجو کرد.

یکی از مهم‌ترین مواردی که به توسعه این رویه‌های غلط در نظام پزشکی دامن زده و می‌زند، مصوبه مجلس یازدهم با عنوان همسان‌سازی حقوق بازنشستگان بود. در همین مجلس که ما هم در آن حضور داشته و داریم با مصوباتی که در ارتباط با همسان‌سازی حقوق به راه انداختند در حقیقت مساله را برای جامعه پزشکی بدتر کردند چراکه در این همسان‌سازی سقف حقوق مشخص کردند و گفتند، پزشک نمی‌تواند از ایکس رقم اضافه‌تر بگیرد و باید دریافتی در سطح تعیین شده، باقی بماند. نتیجه این سیاست‌گذاری هم شد، دریافت سکه و مبالغ نقد توسط برخی پزشکان به صورت غیررسمی در ازای ارائه خدمت به بیمار در شرایطی که هیچ نظارتی بر مساله نبود و البته گرفتاری مردم در این سیستم.

مدافعان همسان‌سازی حقوق در مجلس به اسم اجرای عدالت این رویه را آغاز و به‌رغم اعتراض‌های شدید ما تبدیل به قانون کردند اما باید توجه داشت همین آدم‌هایی که دم از عدالت می‌زنند و در مجلس مدافع اسم عدالت، قوانینی همچون همسان‌سازی حقوق را مصوب می‌کنند بهترین خدمات را در حوزه پزشکی دریافت می‌کنند. درحال حاضر مجلس با بهترین بیمارستان‌های خصوصی قرارداد دارد، بیمارستان‌هایی که چندین برابر تعرفه دولتی‌ها دریافتی دارد. این افراد و مدافعان عدالت البته در این بیمارستان‌ها بهترین خدمت را می‌گیرند و پول زیادی هم برای دریافت این خدمات پرداخت می‌کنند اما برای مردم از عدالت می‌گویند و همواره در قوانین و مصوبات مورد نظرشان تنها به نمایش دادن عدالت اکتفا می‌کنند.

این گرفتاری‌ها در کشور توسط خود ما در مجلس ایجاد شد، این ما هستیم که با سیاست‌گذاری‌هایمان برای مردم یک سفره باز می‌کنیم و برای بقیه یک سفره و برای خودمان سفره دیگری! غیر از داستان همسان‌سازی، یک موضوع تعرفه‌گذاری‌های پزشکان و البته تعرفه‌گذاری‌های جدید در بیمارستان‌های دولتی نیز بر این وضعیت دامن زده و می‌زند. درحال حاضر در بیمارستان‌های دولتی در ازای ارائه خدمت درمانی پول می‌گیرند، درحالی که تجهیزات هم نیست و بیمار باید برای یک جراحی تجهیزاتش را هم از خارج از بیمارستان تهیه کند. این درحالی است که در دولت قبل و در زمان دکتر روحانی حداقل بیمارستان‌های دولتی دیگر پول نمی‌گرفتند. تعرفه‌گذاری دولت برای ویزیت پزشکان نیز بخش دیگری از این ماجراست.

وقتی کشور تورم ۶۰ درصدی دارد، دولت درحالی ‌که مجوز تعرفه‌ها را به ‌نوعی در اختیار خود گرفته، قیمت‌ها را می‌گوید افزایش بیش از ۲۰ درصد مجاز نیست؛ معنی این حرف این است که پزشکان سکه می‌گیرند و زیرمیزی و دولت هم نمی‌تواند جلوی این مساله را بگیرد. همه این موارد به فساد در حوزه بهداشت و درمان دامن می‌زند. در کنار این مساله که موضوع و طرح پزشک خانواده که مهم‌ترین دست‌انداز پیشروی فساد در وزارت بهداشت است نیز به درستی اجرا نمی‌شود اگر طرح پزشک خانواده را به درستی پیاده کنیم، پزشک، درمان و هزینه و روند کار معلوم است و راه بر بسیاری از مفاسد بسته می‌شود. در شرایط فعلی یک بیمار برای یک بیماری ممکن است به چندین مرکز درمانی و پزشک مراجعه و هزینه کند و جواب نیز نگیرد و کسی هم جوابگو نیست، درحالی که در نظام پزشک خانواده یک فرد به‌ عنوان پزشک مسئول جمعیتی تعریف شده است و این جمعیت باید خدمتی از این پزشک بگیرند که در صورت کوتاهی یا هر مشکل دیگری می‌توانند شکایت کنند. وقتی سیستم نظارت می‌کند، پزشکان و اهالی درمان مجبور هستند طبق سیستم عمل کنند اما متاسفانه حتی این گام نیز برای مبارزه با فساد در نظام پزشکی و درمان برداشته نمی‌شود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901252

دیگر خبرها

  • مرگ پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • فوت پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد
  • تکذیب مرگ پزشک طرحی در جاسک /در تهران فوت کرده
  • نقش دولت در دریافت زیرمیزی توسط پزشکان
  • مرگ پزشک طرحی در جاسک تکذیب شد/ علوم پزشکی: در تهران فوت کرده
  • فوت پزشک طرحی در جاسک کذب است
  • افشاگری مسعود پزشکیان درباره نقش دولت در دریافت سکه و زیرمیزی توسط پزشکان
  • جزئیاتی از مسمومیت پزشکان با مشروبات الکلی تقلبی در شیراز
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • امسال و سال آینده رزن ورودی بهورز خوبی خواهد داشت