Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره شبکه سمن‌های محیط زیست از چپاول کوه‌های خلج مشهد خبر داد و گفت: ارتفاعات خلج در حریم شهر هستند و به عنوان طبیعت متصل به شهر، حفاظت مشهد را بر عهده دارند اما افراد سودجو سنگ‌های این ارتفاعات را که بهترین نوع سنگ است به ایتالیا و چین و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صادر کرده و سودهای سرشاری کسب می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش قدس آنلاین، فرشته تقی‌زاده گفت: ما پیگیری معادن خلج را از مدت‌ها پیش آغاز کردیم ولی چون بهره‌بردار این کوه‌ها مجوز خود را از تهران تمدید کرده بود، نتوانستیم کاری برای جلوگیری از آن انجام دهیم.

عضو هیئت مدیره شبکه سمن‌های محیط زیست تشریح کرد: طبق قانون بهره‌برداری از معادنی که در حریم شهر هستند ممنوع است و هر فعالیت معدنی که انجام می‌گیرد، باید بخشی از بهره‌برداری صرف احیای محیط زیست و رفع تخریب‌های صورت گرفته شود.

وی با بیان اینکه ادامه ارتفاعات جنوبی به سمت کوه‌های خلج ختم می‌شود، اظهار کرد: این ارتفاعات در حریم شهر هستند و به نوعی حفاظت شهر را بر عهده دارند و طبیعت متصل به شهر محسوب شده و از تفرج‌گاه‌های بسیار قدیمی مشهد هستند.

تقی‌زاده با اشاره به اینکه برخی افراد سودجو سنگ‌های با ارزشی که در آنجا وجود دارد را به صورت گسترده چپاول می‌کنند، ادامه داد: در پیگیری‌هایی که کردیم متوجه شدیم که بهره‌برداری از این معادن مجوز دارد و مجوز یکی از این معادن تمام شده و فرد بهره‌بردار شخصی است به نام فتح‌الله یاوری است که از اصفهان به مشهد می‌آید و در تکاپوی تمدید مجوز برای بهره‌برداری است.

عضو هیئت مدیره شبکه سمن‌های محیط زیست با شرح اینکه طبق اصل ۵۰ قانون اساسی هر فعالیت اقتصادی و عمرانی که به قیمت تخریب غیرقابل بازگشت تمام شود ممنوع است، مطرح کرد: این ارتفاعات منابع طبیعی ما محسوب می‌شوند و باید برای نسل آینده حفظ شوند و اینطور نیست که هر گونه منابع طبیعی که پتانسیل اقتصادی داشته باشد، را بتوانیم تخریب کنیم.

طبق گفته تقی‌زاده در قانون صنعت و معدن اینگونه است که در حریم شهرها بهره‌برداری از معادن مجاز نیست و ارتفاعات خلج در حریم شهر مشهد واقع شده است.

وی اظهار کرد: خیلی از موارد ممکن است به لحاظ اقتصادی سودمند باشند اما باید برآورد کنیم و ببینیم آیا این اجازه را داریم که به قیمت تخریب غیر قابل بازگشت این منابع از آنها سود کسب کنیم یا خیر.

عضو هیئت مدیره شبکه سمن‌های محیط زیست ادامه داد: پروانه شخص بهره‌بردار از این ارتفاعات ۲۰ سال بوده و اکنون که به پایان رسیده قانون صنعت و معدن از این شخص نمی‌خواهد که دوباره استعلامات را بگیرد و مجددا با تشریفات مختصری مسأله را رفع و رجوع می‌کند.

تقی‌زاده خاطرنشان کرد: از ساعت پنج صبح تریلی‌ها سنگ‌های عظیم گرانیت را تا زمان تاریکی هوا از ارتفاعات خلج می‌برند و با صادرات این سنگ‌ها که بهترین نوع سنگ است به ایتالیا و چین و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سودهای سرشاری کسب می‌کنند.

وی نسبت به دیگر معایب این بهره‌برداری خاطرنشان کرد: اگر از روستای ده‌غیبی که در مجاورت این ارتفاعات است دیدن کنید می‌بینید که مردم خاک‌سنگ خوراک‌شان است و روی تمام وسایل و هوا خاک سنگ وجود دارد و سنگ‌های معادن که ترکیبات خطرناکی دارد، خوراک مردم می‌شود.

عضو هیئت مدیره شبکه سمن‌های محیط زیست با تاکید بر اینکه آنجا یک اکوسیستم به هم پیوسته است، بیان کرد: وقتی ما یک گوشه را تخریب کنیم تبعات آن زیست‌مندان دیگر را نیز متأثر می‌کند، تخریب‌های صورت گرفته در ارتفاعات خلج به قدری بی‌ضابطه است که اگر این منطقه را ببینید فکر می‌کنید وارد میدان جنگ شده‌اید.

وی همچنین عنوان کرد: در این گونه بهره‌برداری‌ها باید ببینیم چه چیزی را به دست آورده و چه چیزی را از دست می‌دهیم که قطعا چیزی که از دست می‌دهیم بسیار گرانبهاتر است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سودجویی شبکه سمن های محیط زیست ارتفاعات خلج بهره برداری حریم شهر تقی زاده سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۷۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، حسن کریمدادی در نشست مردمی با اهالی محله «خوش‌سیما» در شهرک شهید رجایی، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای معلم و شهدای کارگر، اظهارکرد: باورمند به لزوم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و زنده‌نگهداشتن یاد و خاطره شهدای گرانقدر هستیم و اولین مصوبه شورای ششم، نامگذاری معابر به نام شهدا بود و این مهم را مایه افتخار می‌دانیم.

وی گفت: دیگر مصوبه شورای ششم، تخصیص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های زودبازده با نظر مردم و شورای اجتماعی محلات بود که اعتبار آن، برای سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ این عدد به ۱۵ میلیارد تومان افزایش یافت.

کریمدادی با بیان اینکه شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره توجه خاصی به حاشیه شهر داشته و اعتبارات خوبی را به این حوزه تخصیص داده که در ادوار مختلف نظیر نداشته است، افزود: از سوی دیگر، یکی از بزرگترین اتفاقاتی که در این دوره شاهد بودیم، تصویب طرح «مسجدمحوری» بود که جزئیات مختلف و متعددی دارد.

عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: با اجرایی شدن این طرح، دغدغه‌های بسیاری از مساجد حل و فصل می‌شود و مسجد به پایگاهی برای تمامی فعالیت‌های هر محله تبدیل خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه آرامش امروز کشور را مدیون شهدا و جانبازان گرانقدر هستیم و عزت ما در گرو این عزیزان است، گفت: برای ادای دین نسبت به این بزرگواران، در کنار نامگذاری معابر، تبدیل وضعیت ۴۵۵۰ نفر از نیروهای شهرداری‌ را دنبال کردیم.

کریمدادی افزود: در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بیش از ۸ هزار متر نقاشی دیواری چهره‌های شهدا را داشته‌ایم، رویدادهای مختلفی در این خصوص تعریف و برگزار کرده‌ایم، تسهیلات ویژه شهرسازی برای خانواده شهدا درنظر گرفته‌ایم.

رئیس کمیسیون خدمات‌شهری و محیط‌زیست شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در ادامه به این حوزه اشاره داشت و تصریح کرد: ۶۵ درصد فعالیت‌های شهرداری در حوزه خدمات‌شهری است؛ فضای سبز شهری مشهد در کشور بهترین است و در استقبال از بهار پیشگام در سطح ملی هستیم.

کریمدادی با بیان اینکه یکی از بهترین‌ بوستان‌های سطح شهر، یعنی بوستان «کرامت» در منطقه ۶ شهرداری درحال ساخت است، گفت: این بوستان شامل ۸ باغ می‌شود و تا پایان سال، برخی فازهای آن تکمیل و اجرا می‌شود.

وی احداث بوستان کرامت را اقدام بزرگی دانست که اجرای آن بیش از ۳ هزار میلیارد تومان برای شهرداری هزینه دارد و باید در فازهای مختلف احداث شود.

کریمدادی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر شاهد کاهش نزولات آسمانی هستیم، گفت: در شهر مشهد بیش از ۶۶۰۰ هکتار فضای سبز داریم که نگهداری از آنها امری ضروری است؛ برهمین اساس، قرارداد ۲۵ ساله خرید پساب برای تامین منابع آبی مورد نیاز فضای سبز منعقد کرده‌ایم.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901650

دیگر خبرها

  • موفقیت شورا و شهرداری یزد در کاهش آسیب‌های شهری
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • موفقیت شورا و شهرداری در کاهش آسیب‌های شهری هنگام وقوع بارندگی
  • ایجاد ایست‌کار، گامی در راستای حفظ شان و منزلت کارگران
  • همه پروژه های عمرانی شورای ششم کرج پیوست زیست محیطی دارند
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • ساماندهی خودرو‌های عرضه غذا در تهران
  • زباله‌های پلاستیکی؛ معضل دیروز، امروز و فردای استان ایلام
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم