Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@18:38:13 GMT

بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی ممکن است؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۳۸۵۱۲

بازگشایی مدارس در شرایط کرونایی ممکن است؟

تحریریه پارسینه: براساس گفته مسئولان، شهریور امسال جایگزین مهرماه شده و دانش‌آموزان باید از 15 شهریور سال جدید تحصیلی را آغاز کنند. خانواده‌ها اما در شرایطی که آمار ابتلا و مرگ و میر کرونا در کشور همچنان بالا است، نگران این موضوع هستند.

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش اخیرا درباره زمان بازگشایی مدارس، گفته است که تصمیم ستاد ملی کرونا مبنی بر بازگشایی مدارس از تاریخ ۱۵ شهریورماه است و ما تابع تصمیمات ستاد ملی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حاجی میرزایی عنوان کرده است: چنانچه موج دوم شیوع کرونا که در آن قرار داریم، تشدید شود و تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا تغییر کند؛ امکان تغییر زمان بازگشایی مدارس از ۱۵ شهریورماه نیز وجود دارد.

با این حال، بازگشایی مدارس در شرایط فعلی که کرونا هنوز با قدرت بر زندگی همه مردم کشور حاکم است، شرایط به خصوصی پیدا خواهد کرد.

سابقه بحث بازگشایی مدارس از نیمه شهریور ماه به نوعی به پیش از بحث کرونا باز می گردد. شورای عالی آموزش و پرورش هم در این بحث پیشتر برای تغییر تقویم آموزشی ورود پیدا کرده بود.

احمد عابدینی معاون شورای عالی آموزش و پرورش با توضیح این تصمیم پیش تر عنوان کرده بود: بازگشایی مدارس از نیمه شهریور، در واقع به بحث تغییر تقویم آموزشی بازمی گردد، اما در شرایط فعلی نیز دانش آموزان از نظر آموزشی ضرر کرده اند و به نوعی این زمان برای جبران عقب ماندگی های تحصیلی آنها مناسب است. با توجه به عقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان حتی این امکان نیز وجود دارد که مدارس از ابتدای شهریور ماه بازگشایی شوند، اما این بازگشایی مستلزم تمهیداتی است که اولا مدارس به وسایل ضدعفونی و بهداشتی مجهز شوند و از سوی دیگر اینکه خانواده ها نسبت به حضور دانش آموزان در مدارس احساس امنیت داشته باشند. عوامل اجرایی در آموزش و پرورش باید به لحاظ فرهنگی روی موضوع بازگشایی مدارس کار کنند تا خانواده ها و دانش آموزان بپدیرند که با حضور در مدارس خطری آنها را تهدید نمی کند.

راه‌اندازی کارزای در مخالفت با بازگشایی مدارس

اما همه این موارد باعث نشده که خانواده ها نسبت به بازگشایی مدارس نگرانی نداشته باشند. چناچه که حتی کارزاری هم در مقابله با این موضوع راه اندازی شده است. درخواستی که عده ای از دانش آموزان و خانواده هایشان با هشتگ #مدارس_را_تعطیل_کنید در فضای مجازی از آن حرف می‌زنند. این افراد با راه‌اندازی کارزاری رئیس جمهور را خطاب صحبت‌های خود قرار داده و طی پیامی نوشته‌اند: 

«جناب آقای دکتر روحانی
رئیس جمهور محترم
با سلام
همانطور که مستحضرید دانش‌آموزان برای یادگیری دروس در سال جاری باید مدت زیادی را در فضای مجازی بگذرانند. بسیاری از دانش‌آموزان توان پرداخت هزینه‌های اینترنت را ندارند. سرعت اینترنت پایین است. همچنین اینکه چشم بچه‌ها در اثر کار مداوم با تلفن همراه یا لپ‌تاپ اذیت می‌شود. خیلی از دانش‌آموزان در دروس مختلف مثل ریاضی، زیست و... مشکل دارند. این دروس برای یادگیری حتماً نیاز به کلاس حضوری دارد و در فضای مجازی قابل آموزش نیست و در شرایط فعلی نیز امکان تشکیل کلاس حضوری به دلیل خطرات آن وجود ندارد.

ما امضاکنندگان این کارزار، موافقت خود را با متن فوق و تعطیلی مدارس اعلام می‌داریم.»

ترکیب تحصیل آنلاین و حضوری در سال تحصیلی جدید

با توجه به سابقه تصمیم گیری مدیران در ماه های اخیر به ویژه درباره کنکور، به خوبی می تروان فهمید که نمیتوان تاریخ اعلام شده را زمان قطعی برای بازگشایی مدارس دانست و امکان تغییر احتمالا وجود خواهد داشت. اما مدارس، در هر تاریخی که باز شوند باید برخی نکات بهداشتی مهم را اجرا کنند.

در همین راستا، مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش از تهیه پروتکل‌ بهداشتی جدید برای بازگشایی مدارس خبر داد و گفت: تا زمان بازگشایی، مشکلات مدارس باید در حوزه سرویس بهداشتی و آبخوری، تعداد اندک روشویی‌ها، سیستم نامناسب دفع فاضلاب و مشکل آب آشامیدنی برطرف شود.

محمد محسن بیگی درباره اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی همزمان با بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: پروتکل بهداشتی جدید که با همراهی وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت تنظیم شده است، هفته آینده ابلاغ می‌شود؛ پروتکل قبلی فقط برای یک ماه بازگشایی مدارس بود. در دستورالعمل بازگشایی مدارس و پروژه مهر تأکید شده است در جلسات شورای عالی آموزش و پرورش که بالاترین مرجع تصمیم‌گیری در استان با ریاست استاندار است برای جلب مشارکت سایر دستگاه‌ها برنامه‌ریزی کنند تا سایر دستگاه‌ها به هر میزان که می‌توانند در بازگشایی و رفع اشکالات بهداشتی مدارس کمک کنند.

به گفته مدیران آموزش کشور، وزیر آموزش و پرورش به سازمان نوسازی مدارس تکلیف کرده است تا زمان بازگشایی، مشکلات مدارس را در حوزه سرویس بهداشتی و آبخوری، تعداد اندک روشویی‌ها، سیستم نامناسب دفع فاضلاب و مشکل آب آشامیدنی برطرف کند.

همچنین در پروتکل جدید با پیش‌بینی سناریوهای مختلف در مدارس درباره تراکم کلاس‌های درس، چیدمان صندلی‌ها، ضدعفونی محیط، عدم حضور دانش‌آموزان و معلمانی که ریسک بالایی دارند، توصیه‌های آموزشی به عوامل مدرسه از مدیر تا سرایدار و خدمتگزار ملاحظاتی لحاظ شده است.

نگاهی به شیوه‌نامه بازگشایی مدارس

در شیوه‌نامه بازگشایی مدارس برای سال تحصیلی 1399-1400 با اشاره به رعایت پروتکل‌های بهداشتی آمده است: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی که توسط وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ می‌شود، الزامی است. این دستورالعمل‌ها را باید از منابع رسمی از طریق بخشنامه‌های پورتال وزارت متبوع دریافت و به همه عوامل صحیح و موثر اطلاع‌رسانی کنید.

باید به دانش‌آموزان بیاموزید که فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را در مسیر مدرسه، در زمان ورزش، زنگ تفریح و... رعایت کنند.
تعداد معلمان و دانش‌آموزان در ارتباط چهره به چهره به حداقل برسد.

به همکاران یادآوری شود در زمان استراحت و جلسات شورای معلمان فاصله گذاری را رعایت کنند.
تعداد معلمان و  دانش‌آموزان در ارتباط چهره به چهره به حداقل ممکن برسد.

باید تعداد دانش‌آموزان و معلمانی که با هم در یک زمان و مکان "کلاس و کارگاه" در تماس چهره به چهره هستند تا حد امکان به حداقل ممکن برسانید برای تحقق این مورد باید:

الف)دانش‌آموزان به نحوی گروه‌بندی شوند که فاصله اجتماعی مورد تاکید در دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت شود.

ب) دانش‌آموزانی که در یک روز در کلاس نیستند باید به نحوی مدیریت شوند که مشغول به انجام کارهای مرتبط با برنامه درسی خود باشند.

پ) معلمان باید برنامه‌هایی را تهیه کنند که بتوانند از طریق آن متناسب با حضور دانش‌آموزان در کلاس و در فضای مجازی فعالیت‌ها و یادگیری آنها را پوشش دهند

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بازگشایی مدارس بازگشایی مدارس دانش آموزان دستورالعمل ها زمان بازگشایی فضای مجازی آموزش و پرورش خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۳۸۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: طبق سند اوقات فراغت، باید برای ۱۲ ماه سال دانش‌آموزان برنامه داشته باشیم؛ به همه مدیران ابلاغ شده که تابستان امسال از تمام ظرفیت‌های ممکن برای اوقات فراغت دانش‌آموزان استفاده شود.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت آموزش و پرورش، حجت‌الاسلام محمدحسین پورثانی در برنامه تلویزیونی ثریا با بیان اینکه در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت‌بدنی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اظهار کرد: بعد از ۱۸ سال که از این قانون می‌گذرد هنوز هم می‌گوئیم معاونت پرورشی آن‌چنان که باید باشد نیست.

وی با بیان اینکه در ۱۸ سالی که بعد از قانون احیا می‌گذرد، تقریباً یک بار جذب مربی پرورشی داشتیم افزود: سایر جذب‌هایی که در حوزه مربی پرورشی و مشاور صورت گرفته، در حد سالی ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر بوده، امروز حدود ۴۵ هزار نیروی پرورشی و مشاور داریم و حدود ۷۰ هزار کمبود نیرو داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه بیشتر فضاهای پرورشی متروکه شده بودند گفت: حدود ۳۴۶ اردوگاه دانش‌آموزی داریم، در بحث محتوا نیز حوزه پرورشی نه به صورت صد درصد اما در بسیاری مواقع به حوزه‌ای کناردستی و کیفیت‌بخشی تبدیل شده است، مربیان پرورشی در مدارس از ابزار لازم برای تربیت دانش‌آموزان بهره‌مند نیستند، بنابراین در عنصر محتوا، نیروی انسانی و فضا که سه ضلع اصلی کار تربیتی هستند مشکل و کمبود داریم و تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم.

پورثانی با بیان اینکه ۱۱۲ هزار مدرسه و ۶۰۰ هزار کلاس درس و حدود یک میلیون فرهنگی داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرموده بودند دستگاه آموزش و پرورش با سایر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست، سایر دستگاه‌ها نیرو را استفاده می‌کنند، اما وزارت آموزش و پرورش نیروی انسانی را تربیت می‌کند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده بودند مصالح کشور و نکات دیگر را معاونت پرورشی با رویکرد عقلانی برای دانش‌آموزان جا بیاندازد، ادامه داد: ما نه تنها گروه‌های مردمی بلکه از نهادهای انقلابی و گروه‌هایی که دغدغه تربیت دارند، استقبال می‌کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برنامه هفتم توسعه عنوان کرد: طبق دستورالعمل اوقات فراغت، برای اولین بار در سال گذشته فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار گرفت.

پورثانی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ هزار گروه دانش‌آموزی جهاد تبیین در کشور وجود دارد، گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می‌گوید که کل جریان آموزش و پرورش برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه است، کسانی که سند را نوشته بودند پیشنهاد داده بودند که وزارت آموزش و پرورش به وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر نام یابد. در تمام صفحات مبانی سند تحول یک کلمه به نام آموزش و پرورش پیدا نمی‌کنید و تنها یک کلمه به نام تربیت وجود دارد.

وی با بیان اینکه در هر استان و هر منطقه‌ای که گروه جهادی و مردمی وجود داشته باشد پیگیری لازم برای فعالیتش انجام می‌شود، تصریح کرد: در ۷۲۰ منطقه کشور، هر منطقه یک معاون پرورشی داریم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در اعتکاف دانش‌آموزی شرکت کردند، اظهار کرد: سطح شبهات دانش‌آموزان زیاد اما عمق کمی دارد، باید اقتضائات دانش‌آموزان درک و برای آن برنامه‌ریزی شود.

کد خبر 751092

دیگر خبرها

  • باید از دالان کنکور به اشتغال دست پیدا کنیم
  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • باشگاه خبرنگاران پلیس در اردبیل راه اندازی شد
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد