Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان اقتصادی می‌گویند فروش داخلی نفت، اساساً طرحی برای رفع مشکلات بودجه‌ای دولت فعلی بوده و گشایشی برای مردم نخواهد داشت.

سرویس اقتصاد مشرق - آقای روحانی در دو هفته اخیر چند بار از طرح گشایش اقتصادی سخن گفته و آن را صددرصد به نفع مردم دانسته است.

آقای روحانی در جلسه دولت با اشاره به برنامه و طراحی دولت برای فروش نفت تصریح کرد: این موضوع را در جلسه سران سه قوه مورد بحث قرار دادیم و دولت کاملاً آماده است آن را اجرا کند و آن را صد در صد به نفع مردم می‌دانیم و بهترین راه تأمین مالی است ضمن اینکه در شرایطی که آمریکا دنبال آن است که نفت را نفروشیم این کار تودهنی به آمریکا هم می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 اکنون که دیگر مشخص شده منظور آقای روحانی از طرح گشایش اقتصادی، پیش‌فروش نفت به مردم در قالب اوراق سلف است، به سراغ عده‌ای از کارشناسان رفته‌ایم و از آنان پرسیده‌ایم که به نظر شما طرح گشایش اقتصادی دولت به نفع مردم است یا طرحی در جهت رفع کسری بودجه دولت است که نام گشایش را بر آن گذاشته‌اند.

سید رضا میرزائی، استاد دانشگاه

گشایش اقتصادی با عنوان فروش نفت تنها دولت را از کسری بودجه دورتر می‌کند.

مجید گودرزی استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی

 فروش نفت اساساً طرحی برای رفع مشکلات بودجه‌ای این دولت بوده و گشایشی برای مردم نخواهد داشت.

عبدالمجید شیخی، کارشناس اقتصادی

در نگاه اول می‌توان فهمید که فروش نفت جبران کسری بودجه دولت است و این گشایش اقتصادی هم در حقیقت برای دولت بود نه مردم!

بیژن صفوی، کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه

نام پیش‌فروش نفت به مردم برای رفع گرفتاری‌های دولت را «گشایش اقتصادی» گذاشتند؛ این طرح درواقع همان اوراق قرضه بوده و منفعت آن بیشتر متوجه دولت است.

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیات رئیسه مجلس

 تعجب می‌کنم از روحانی که چرا این موضوع را به این شکل مطرح کردند که انتظاری برای مردم ایجاد شود هرچند مشخص شد برای جبران کسری بودجه دولت بوده و حتی کارشناسی هم نبوده است.

محمود کریمی بیرانوند، کارشناس نفتی

هنوز طرحی برای گشایش اقتصادی ارائه نشده و پیش‌فروش نفت خام هم مشکلی از مردم حل نخواهد کرد و نهایتاً کسری بودجه دولت را تا حدی جبران می‌کند.

محمد غرضی وزیر اسبق نفت

دولت همچنان از روش‌ها قبلی خود دست برنمی‌دارد و پیش‌فروش نفت دردسرهای جدیدی برای مردم به وجود می‌آورد.

محمدعلی نقدعلی، نماینده خمینی‌شهر در مجلس

پیش‌فروش نفت برای حل مشکلاتی است که خود دولت برای مردم به وجود آورده، هرچند در بلندمدت هم این پیش‌فروش نفت مشکلات عدیده‌تری برای کشور و مردم به وجود می‌آورد.

روح‌الله ایزدخواه، کارشناس اقتصادی و عضو کمیسیون صنایع مجلس

ظاهراً گشایش اقتصادی همان پیش‌فروش نفت به صورت اوراق است که این موضوع یک آینده فروشی بوده و دولت در آینده بدهکارتر می‌شود و این گشایشی برای دولت فعلی است نه مردم یا دولت آینده.

منصور غیبی، کارشناس اقتصادی

در شرایط فعلی دولت ناگزیر از فروش نفت به مردم است، هرچند که در آینده تبعات اقتصادی برای مردم و کشور به همراه دارد اما تنها راه جبران کسری بودجه در شرایط فعلی فروش نفت به مردم است و طبیعتاً اگر مشکل بودجه حل شود، مشکل مردم هم به صورت موقت حل خواهد شد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین گشایش اقتصادی روحانی فروش نفت به مردم کارشناس اقتصادی کسری بودجه دولت گشایش اقتصادی پیش فروش نفت برای مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۰۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است

ایمان زنگنه، استاد دانشگاه و عضو انجمن اقتصاددانان کشور در خصوص بدهی گازی پتروشیمی ها به دولت و لزوم تسویه آن تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریمی که در آن به سر می بریم و اینکه دولت به لحاظ منابع مالی در مضیقه است، اهمیت دارد که درآمدهای دولت تأمین شود تا بتواند به تعهداتش برای اداره کشور عمل کند.

وی ادامه داد: دولت همواره تلاش کرده است که خوراک را با قیمت مناسب در اختیار پتروشیمی ها قرار دهد. در حالی که پتروشیمی ها گاز را با قیمت یارانه ای در اختیار می گیرند، انتظار می رود که همراهی لازم را با دولت داشته باشند و تسویه بدهی خود را انجام دهند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی هلدینگ های بزرگ پتروشیمی نسبت به پرداخت بدهی گازی خود به دولت بی اعتنا هستند. این موضوع دولت را در انجام وظایفش با مشکل مواجه می کند.

زنگنه گفت: انجام تعهدات دولت از جمله پرداخت یارانه نقدی، یارانه نان و توسعه صنعت نفت در گروی تأمین درآمدهای دولت است. اگر دولت نتواند این درآمدها را در اختیار داشته باشد، با کسری بودجه مواجه می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه به معنای روی آوردن دولت به استقراض از بانک مرکزی است. تمامی این روندها در نهایت به ضرر مردم است. زیرا مردم عادی باید تورم را تحمل کنند. در حالی که پتروشیمی های بزرگ که گاز یارانه ای دریافت می کنند و محصولات شان را در بازارهای بین المللی به فروش می رسانند، حاضر نیستند بدهی گازی خود را بپردازند.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران خاطرنشان کرد: این اصلاً قابل قبول نیست که پتروشیمی ها به قیمت بالا بردن تورم و اعمال فشار بر مردم از دادن بدهی گازی خود به دولت اجتناب کنند.

زنگنه گفت: لازم است موضوع بدهی پتروشیمی ها به دولت به نحوی حل و فصل شود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آید. در غیر این صورت، دولت نمی تواند به تعهداتش عمل کند و با کسری بودجه روبرو می شود.

وی ادامه داد: کسری بودجه دولت، فقط موضوع دولت نیست. اثرات آن بر تمام کشور خواهد بود و مردم از آن متضرر می شوند. دولت نگاه ویژه ای به صنعت پتروشیمی کشور دارد. به دلیل اینکه محصولات این بخش قابلیت تحریم پذیری کمتری دارد و صادراتش آسان است. در این شرایط، لازم است پتروشیمی ها نیز به تعهدات مالی شان به درستی عمل کنند و با دولت همراهی لازم را داشته باشند.

زنگنه تأکید کرد: شاید یکی از دلایلی که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت نمی کنند، این است که به لحاظ مدیریتی ضعف دارند و نمی توانند آنقدر سودآور باشند که به تعهداتشان عمل کنند. همچنین ممکن است شفاف نبودن مسائل مالی آنها شرایطی به وجود آورده است که هزینه هایشان بالا رفته و نمی توانند تعهداتشان را بپردازند. به هر ترتیب، نیاز است که پتروشیمی ها دیون گازی خود را به دولت پرداخت کنند تا دولت نیز بتواند به وظایفش عمل کند.

روابط مالی دولت با پتروشیمی ها همواره مورد انتقادات بسیاری بوده است. برخی کارشناسان به ارائه گاز با قیمت کمینه به پتروشیمی ها انتقاد دارند. آن ها معتقدند، اگرچه دولت نهایت همکاری را با پتروشیمی ها دارد و به آن ها خدمات می دهد، این صنایع به وظایف خود در مقابل دولت، مردم و کشور عمل نمی کنند.

شاهد ادعای این دسته از کارشناسان، همین بدهی 60 هزار میلیارد تومانی پتروشیمی ها به دولت است. این صنایع با امتناع از تسویه بدهی گازی خود به دولت مشکل ساز شده اند. به نحوی که دولت برای انجام وظایفش با محدودیت مالی روبرو شده است.

به زعم کارشناسان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به این معناست که مشکلات ناشی از کم کاری هلدینگ های ثروتمند و بزرگ کشور در پرداخت بدهی هایشان به دولت بر دوش مردم گذاشته است.

به زعم آنان، عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها به منزله دامن زدن به کسری بودجه دولت است که استقراض از بانک مرکزی و تورم را به دنبال خواهد داشت. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!
  • واکنش عباس عبدی به سخنان مهدی نصیری: اصلاح‌طلبی و براندازی دو راهبرد غیر قابل جمع است
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • کنایه روحانی به رئیسی: گفتند اینها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • رشد ۵۸۳ درصدی درآمد حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری قم
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات