Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- فاز نخست توافق تجاری میان آوریکا و چین موفق به از میان بردن تنش و اختلاف‌ها نشد و اکنون تنش‌ها میان واشنگتن و پکن در بالاترین حد قرار گرفته است. تاریخ انتشار: 20:15 - 31 مرداد 1399 - کد خبر: ۶۴۶۱۷۲

خبرگزاری میزان – تنش ها میان پکن و واشنگتن افزایش یافته و برخی کارشناسان حتی دو کشور را در آستانه درگیری نظامی می‎بینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرحله نخست توافق تجاری

«دونالد ترامپ»، رییس جمهور آمریکا، از زمان آغاز به کار خود در کاخ سفید مناسبات میان پکن و واشنگتن را در زمینه تجاری هدف انتقادات شدید قرار داده و تهدید به اعمال تعرفه علیه کالا‌های وارداتی از چین کرد.

در نهایت اقدام ترامپ مبنی بر اعمال تعرفه علیه کالا‌های چینی و مقابله به مثل پکن موجب تشدید تنش‌های تجاری میان ۲ کشور شد و در نهایت پس از ۲ سال کشمکش فاز نخست توافق تجاری میان چین و آمریکا در دی ماه ۹۸ به امضا رسید.

گسترش ابعاد تنش‌ها با شیوع ویروس کرونا.

اما امضای مرحله نخست توافق تجاری میان چین و آمریکا عملا تاثیری در بهبود روابط میان ۲ کشور نداشت و از زمان امضای این توافق تاکنون، تنش‌ها به سطح بی سابقه‌ای افزایش یافته است.

از ماه دسامبر سال ۲۰۱۹، شیوع ویروس کرونا در جهان آغاز شد و تمامی کشور‌های جهان را رد بر گرفت، اما با گسترش آن در آمریکا تنش میان این کشور با چین نیز ابعاد متفاوتی پیدا کرد.

ترامپ که به دلیل نحوه عملکرد خود در مقابله به ویروس کرونا هدف انتقادات شدید در جامعه آمریکا قرار گرفته، از همان ابتدا اتهاماتی را علیه چین درباره منشا ویروس کرونا مطرح کرد و این کشور را متهم به پنهانکاری درباره این ویروس کرد.

این روند همچنان ابعاد گسترده تری به خود گرفت تا جایی که بسیاری از مقامات آمریکا از جمله ترامپ و پمپئو بدون ارائه مدارک و شواهد، مدعی شدند ویروس کرونا از آزمایشگاه «ووهان» شیوع پیدا کرده است.

این اتهام زمینه‌ای برای تنش‌های بعدی میان ۲ کشور بر سر کرونا شد که همچان نیز ادامه دارد.

موضوع هنگ کنگ

یکی دیگر از ابعاد تنش میان چین و آمریکا موضوع هنگ کنگ است؛ از زمان تصویب قانون استرداد مجرمین در سال ۲۰۱۹ ناآرامی‌هایی در این منطقه ایجاد شد و مداخلات آمریکا و کشور‌های اروپایی موجب شعله ور شدن این اعتراضات شد.

در ادامه تنش میان چین با کشور‌های غربی و آمریکا، پارلمان چین قانون امنیتی هنگ کنگ را به تصویب رساند که این اقدام با واکنش مداخله جویانه آمریکا مواجه شد و تحریم‌هایی علیه بسیاریاز مقامات چین در این زمینه اعمال شد.

بیشتر بخوانید: اتهام جدید چین از سوی ترامپ؛ پکن مقصر واقعی بیکاری در آمریکاست ادعای جدید پمپئو: مالکیت دریای چین جنوبی با امپراتوری چین نیست

دریای جنوبی چین و افزایش تحرکات آمریکا

در بحبوحه تشدید اختلافات میان پکن و واشنگتن، آمریکا اقدامات تحریک آمیز خود را در دریای چنوبی چین نیز افزایش داده و علاوه بر این کشور‌های حوزه دریای چین جنوبی را تحریک به اقدام علیه چین می‌کند.

این تحرکات آمریکا واکنش چین را به همراه داشته و مقامات پکن به واشنگتن در این باره هشدار داده اند.

اتهام جاسوسی، سرقت اطلاعات و بستن کنسولگری.

اما جدیدترین مورد از زمینه‌های تنش چین و آمریکا پس از آن آغاز شد که آمریکا در ادامه اتهام زنی خود، چین را متهم به جاسوسی از نهاد‌های آمریکایی، سرقت اطلاعات و حمله هکری به شرکت‌های دارویی آمریکایی متهم کرد.

آمریکا در موقعیت‌های مختلف چین را متهم به سرقت اطلاعات مربوط به واکسن کرونا از شرکت‌های آمریکایی کرده و مدعی است که چین اقدام به جاسوسی از آمریکا می‌کند.

اتهامات آمریکا در این زمینه گسترده بسیاری دارد؛ از متهم کردن دانشجویان چینی به جاسوسی تا اتهام به پیام رسان‌های چینی و همچنین نسولگری چین در هیوستون.

اتهام زنی آمریکا تا چایی ادامه پیدا کرد که این کشور اقدام به بستن کنسولگری چین در شهر «هیوستون» کرده و چین نیز در اقدامی تلافی جویانه کنسولگری آمریکا را در شهر «هوبئی» بست.

تلاش آمریکا برای محدود کردن فعالیت پیام رسان‌های چینی در این کشور از دیگر زمینه‌های تنش میان چین و آمریکاست؛ ترامپ با مطرح کردن اتهاماتی علیه نرم افزار چینی «تیک تاک»، تهدید به مسدود کردن این پیام رسان کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آمریکا تحولات بین الملل چین و آمریکا میان چین و آمریکا نخست توافق تجاری پکن و واشنگتن ویروس کرونا تجاری میان تنش میان تنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۱۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم

استاندار هرمزگان در دیدار با مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی، با تبیین ظرفیت‌های همکاری هرمزگان از گسترش روابط با چین خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، مهدی دوستی، استاندار هرمزگان در دیدار با چای‌لی، مدیرعامل شرکت دولتی چاینا انرژی با اشاره به روابط دوستانه میان دو کشور ایران و چین، اظهار داشت: روابط دیرینه دوستی میان ایران و چین در دولت سیزدهم گسترش یافته و هرمزگان هم به دنبال توسعه روابط در زمینه‌های مختلف است. 

وی با تشریح زمینه‌های همکاری‌های گسترده دو جانبه و تبادلات مختلف اقتصادی، افزود: معتقد هستیم مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه بصورت ملموس مشاهده کنند. 

استاندار هرمزگان ظرفیت‌های هرمزگان در حوزه پالایشگاهی را آماده همکاری دانست و گفت: هرمزگان پالایشگاه‌های متعدد با ظرفیت یک میلیون بشکه را در دست اجرا دارد که زمینه استفاده از کمک‌های فاینانسی و سرمایه گذاری کشور چین برای تکمیل وجود دارد.

وی با تاکید بر شناخت کامل ایران از توانمندی‌های چین در حوزه پتروشیمی تصریح کرد: بستر لازم برای بهره‌مندی از این توانمندی در طرح‌های توسعه پالایشگاه بندرعباس وجوددارد و آماده‌ی دریافت مشاوره فنی از جانب چین هستیم.

دوستی با اشاره به سیاست دولت در تکمیل زنجیره‌های شیمی - معدنی در کشور با هدف کاهش خام فروشی، گفت: ایران کشوری است که علاوه بر ذخایر خوب معدنی، در حوزه ذخایر نفتی نیز در جایگاه خوبی قرار دارد، برای ایجاد زنجیره‌های ارزش و تکمیل زنجیره شیمی - معدنی کشور با توجه به تجربیات کشور چین خواستار دریافت مشاوره از طریق انعقاد قرارداد هستیم. 

وی استفاده از تجربیات چین در حوزه شور ورزی را مهم دانست و با تاکید بر ظرفیت ویژه جزایر استان، گفت: توسعه کشاورزی با آب دریا مورد توجه ماست و پتانسیل بسیار بالایی هرمزگان برای جذب گردشگر که سالانه میلیون‌ها نفر فقط از جزایر استان بازدید می‌کنند، آماده‌ایم در این جزایر با سرمایه‌گذاری چین بخشی از زیرساخت‌های گردشگری و هتل احداث شود. 

دوستی با اشاره به لزوم تکمیل کریدور شمال جنوب نیز گفت: در حوزه پس کرانه بندر شهید رجایی برای همکاری حاضریم همچنین در زمینه توسعه سیستم‌های کنترل خطوط ریلی و استفاده از تجربیات خوب کشور چین در ترکیب ظرفیت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری برای حوزه بنادر و خطوط ریلی آمادگی همکاری وجود دارد. 

وی با اشاره به توسعه صنعت فولاد ایران، چالش اصلی را سنگ آهن و راه نجات را ذخایر هماتیت دانست و گفت: ما در دیپلماسی با دوستانمان صریح حرف می زنیم و با غربی ها شطرنج بازی می کنیم در همین راستا ذخایر خوب هرمزگان ما را در مسیر فعال‌سازی این پتانسیل قرار داده و برای شروع کارهای مشترک با کشور چین و سرمایه‌گذاران این کشور لازم است کارگروه‌هایی را تعیین و طبق برنامه زمان‌بندی مشخص عمل کنیم.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • آمریکا نباید از خط‌قرمزها عبور کند
  • روسیه واشنگتن را به کاهش سطح روابط تهدید کرد
  • ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است
  • روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • نقشه تجاری ایران و پاکستان؛ دو همسایه ای که در تجارت غریبه هستند