Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-27@23:47:46 GMT

چرا بدنمان مور مور می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۴۱۹۳۹

چرا بدنمان مور مور می‌شود؟

شاید فکر کنید مورمور شدن چیزی جز یک واکنش بدنی که از اجداد حیوانی مان به ما ارث رسیده نیست اما تحقیقات نشان داده ما انسان‌ها هنوز هم به این واکنش بدنی نیاز داریم و همین عکس العمل به ظاهر ساده می تواند فوایدی برای ما داشته باشد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ به لطف کنجکاوی دانشمندان و همینطور دانش و پژوهش آن ها، حالا بالاخره می دانیم که چرا انسان هنوز هم واکنش مورمور شدن را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱- در گذشته جان ما را نجات می داد

با کاهش دمای محیط، ماهیچه های اطراف فولیکول های مو مورمور می شوند. این امر در گذشته باعث گرم تر شدن بدن می شد، اما این همه ی ماجرا نیست. این واکنش بدنی اجداد ما را در برابر شکارچیان هم حفظ می کرد. چون وقتی در موقعیت خطرناکی قرار می گرفتند، مثلاً با حیوان درنده ای رو به رو می شدند، افزایش آدرنالین باعث سیخ شدن موهای بدن شان می شد و ظاهر ترسناک تری به آن ها می داد. همین امر به حفظ آن ها در برابر خطر کمک می کرد.

۲- برای رویش مجدد موها ضروری است

دانشمندان امروزه اثبات کرده اند عصب ها برای تنظیم عملکردهای بدن از سلول های بنیادی و همینطور دستگاه عصبی استفاده می کنند که معمولاً در دمای پایین فعال می شود. این امر باعث می شود سلول ها در وضعیتی آماده برای رشد مجدد باقی بمانند. به همین دلیل، وقتی مدت طولانی تری در معرض سرما قرار می گیریم، عصب ها در سطح بالاتری فعال می شوند و سیگنال های بیشتری ارسال می شود.

قرار گرفتن طولانی مدت در معرض دمای پایین نقشی کلیدی در رویش سریع تر دوباره ی موها یعنی رشد موهای جدید دارد. با این حال، مورمور شدن هم همین تأثیر را برای مدت کوتاهی دارد و در بلند مدت باعث رشد موها می شود.

۳- همان سلول ها مسئولیت ترمیم زخم ها را هم برعهده دارند

بیشتر اندام های بدن ما از سه نوع بافت مختلف تشکیل شده اند. با این حال، این بافت ها در پوست آرایش دیگری دارند. عصب ها به ماهیچه های کوچک و نرمی متصل هستند. این امر به ایجاد تعادل در عملکردهای شیمیایی و فیزیکی بدن کمک می کند. به علاوه، این اتصال به تحریکات محیطی هم واکنش دارد.

این ماهیچه ها به سلول های بنیادی هم متصل هستند که نه تنها برای رشد موها، بلکه برای ترمیم زخم ها هم ضروری هستند. در حقیقت، هر چه سلول بیشتری وجود داشته باشد، کار ترمیم زخم ها بهتر صورت می گیرد. به همین دلیل است که وقتی به پیوند پوست نیاز است، در بیشتر موارد، از پوست سر برای این کار استفاده می شود.

۴- این ماهیچه ها مثل یک پل کمکی عمل می کنند

در آخر آنکه محققان سعی کردند نقش این ماهیچه ها را از کل فرآیند حذف کنند تا ببینند که آیا بدون آن ها هم واکنش مورمور شدن را خواهیم داشت، موهایمان رشد خواهد کرد و زخم هایمان ترمیم خواهند شد. با این حال، وقتی اتصال میان این ماهیچه ها و فولیکول های مو را قطع کردند، عصب ها تحلیل رفتند و اتصالی که به موها وجود داشت هم قطع شد. این امر ثابت کرد این ماهیچه ها در واقع نقشی مهم و پل مانند میان عصب ها و موها دارند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پوست حیوان سرما سلول های بنیادی مو ماهیچه ها مورمور شدن سلول ها زخم ها عصب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۱۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آنها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جستجو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

کد خبر 6090456

دیگر خبرها

  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • چسب مو چیست و چه کاربردهایی در حالت دهندگی مو دارد ؟
  • خواص ظرف های ضد سرطانی