Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@18:31:27 GMT

شغل مناسب شما چیست؟

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۴۳۵۷۸

شغل مناسب شما چیست؟

ایسنا/کردستان برای انتخاب شغل مناسب، معیارهای متعددی وجود دارد، در حدی که معمولاً هنگام بحث از تصمیم‌گیری انتخاب شغل حقوق، جو محیط کار، تطبیق شخصیت فرد با نیازهای شغل، فرصت یادگیری و مانند این‌ها از معیارهای انتخاب شغل هستند.

در میان این معیارها، یکی از موارد شناخته‌شده که درباره‌اش فراوان گفته‌اند، تطبیق ویژگی های شخصیتی فرد با موقعیت شغلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسانی که از تطبیق شغل و شخصیت صحبت می‌کنند، این فرض را پذیرفته‌اند که برای هر موقعیت شغلی، می‌توان یک پروفایل شخصیتی ایده‌آل تعریف کرد و گفت: هر چقدر پروفایل شخصیتی یک نفر به این پروفایل مطلوب نزدیک‌تر باشد، می‌توان انتظار داشت که در این شغل، موفقیت و رضایت بیشتری را تجربه کند.

تا همین جا هم اگر بخواهید کمی وسواس علمی به‌خرج دهید، ابهام‌ها و اشکالات متعددی قابل طرح است برای مثال آیا موفقیت شغلی الزاماً به معنای رضایت از شغل هم هست؟ آیا هر کس رضایت شغلی داشته باشد، الزاماً فرصت پیشرفت شغلی هم خواهد داشت؟ سهم تطبیق شغل و شخصیت، در پیشرفت شغلی چقدر است؟ آیا فاکتورهای بسیار مهم دیگری وجود ندارند که این تطبیق در مقایسه با آن‌ها، بی‌اهمیت تلقی شود؟

این‌ها صرفاً نمونه‌هایی از ابهام‌هایی است که ممکن است در ذهن شما – یا هر کسی که کمی نسبت به مفاهیم، دقت و وسواس دارد – شکل بگیرد. اما در عین حال، ظاهراً این یک اصل پذیرفته‌شده است که تطبیق شغل و شخصیت چیز خوبی است و مستقل از این‌که نتیجه‌اش دقیقاً چیست، می‌توان اطمینان با روحیه‌ی من سازگار نیست

همه‌ی ما اصطلاح‌های شخصیت یا تطبیق شغل و شخصیت را به‌کار نمی‌بریم، اما همین مفهوم را به شکل‌های دیگری بیان می‌کنیم.

با روحیه‌ی من سازگار نیست

مثلاً می‌گوییم: «حسابداری با روحیه‌ی من سازگار نیست» یا این‌که: «این شغل هر روز یک دردسر تازه دارد و من تحمل این قدر تنش و تغییر را ندارم»،  هم‌چنین ممکن است بگوییم «این شغل به خاطر سفرهای متعدد، نیاز من را به تجربه‌ی فضاها و فرصت‌های جدید، ارضا می‌کند.» این نوع صحبت‌ها همگی به نوعی به تطبیق شغل و شخصیت اشاره دارند.

شخصیت را با کدام معیار می‌سنجیم و تعریف می‌کنیم؟

دیدگاه‌های بسیار متنوعی در زمینه‌ی شناخت شخصیت و ویژگی های شخصیتی وجود دارد روانشناسان انسان‌گرا مثل راجرز و مزلو در بررسی شخصیت، به نیازهای انسانی توجه داشته‌اند. وقتی آن‌ها از رابطه‌ شغل و شخصیت می‌گویند، منظورشان این است که شغل، باید بستری برای شکوفایی شخصیت ایجاد کند و نیازهای اولیه را فراهم کند تا فرد، فرصتی برای فکر کردن به نیازهای لایه‌های بالاتر داشته باشد.

کسانی هم مثل آلپورت، بحث صفات شخصیتی را مطرح کرده‌اند؛ آن‌ها معتقدند که برای هر شغل، می‌توان فهرستی از صفات شخصیتی را که برای آن شغل مناسب است تعیین کرد.

وقتی می‌گویید برای این موقعیت شغلی، فردی رازدار، با حوصله،‌ دقیق، دارای پشتکار، منطقی و اجتماعی لازم است، به سراغ شخصیت‌شناسی صفاتی رفته‌اید.

کتاب شغل مناسب شما

اگر فرض کنیم که شما به تطبیق شخصیت و موقعیت شغلی توجه دارید و آن را مهم می‌دانید، و نیز این‌که تیپ‌شناسی MBTI برایتان جذاب و مقبول است، می‌توانیم بگوییم کتاب شغل مناسب شما نوشته‌ پاول تایگر و باربارا تایگر شما را راضی می‌کند.

مهم‌ترین مزیت کتاب در این است که مخاطبان خود را کسانی در نظر گرفته که با شخصیت شناسی MBTI آشنا نیستند و حتی شاید تست MBTI نداده‌اند. به همین علت، همه‌ چیز از پایه آموزش داده شده است.

در فصل‌های نخست کتاب با MBTI آشنا می‌شوید و سپس در فصل‌های بعد، می‌آموزید که کدام تیپ شخصیتی برای کدام شغل مناسب است (یا بالعکس: هر شغلی به کدام تیپ شخصیتی نیاز دارد).

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معرفی کتاب استانی علمی و آموزشی موقعیت شغلی شغل مناسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۳۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۴۰۰ فرصت شغلی در مجموعه‎ی پایانه بار یزد

ایسنا/یزد مدیر پایانه بار یزد گفت: در حال حاضر حدود ۴۰۰ مورد فرصت شغلی در بخش‌های مختلف پایانه بار از جمله غرفه‌ها، بخش فنی و خدمات رفاهی ایجاد شده است.

«علیرضا مشرف» اظهار کرد: مجموعه پایانه بار یزد در  محور کنارگذر غربی شهر یزد در زمینی به وسعت ۴.۲۶ هکتار از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را آغاز کرده و دارای بخش‌های مختلفی از جمله تیر پارک، پارکینگ اصلی، خرده بار و سایت تجاری است.

وی با بیان این که در بخش تیر پارک و سایت تجاری ۱۷۹ غرفه با کاربری‌های حمل‌ونقل، فنی، خدمات رفاهی و عمومی فعال است، تصریح کرد: هم‌اکنون در غرفه‌های پایانه بار بالغ‌ بر ۲۶۰ نفر و در بخش فنی و خدمات رفاهی بیش از ۱۳۵ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار هستند.

مشرف عنوان کرد: علاوه بر غرفه‌های مذکور، دو سالن اعلان بار، مسجد، حمام، خوابگاه عمومی و خوابگاه اختصاصی رانندگان، پایگاه بسیج اصناف، دفاتر انجمن صنفی رانندگان و شرکت‌های حمل‌ونقل، دفتر انتظامات و ساختمان اداری خدمات طب کار، مرکز مخابرات در این پایانه بار ایجاد شده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: فضای سبز، پارکینگ، خیابان‌ها، تأسیسات برق، سرویس بهداشتی، انبارهای خرده بار نیز از جمله دیگر بخش‌های مجموعه پایانه بار یزد است.

مشاور مدیر کل و مدیر پایانه بار یزد با اشاره به این که خدمات پارکینگ خودرویی در تمام روزهای سال انجام می‌شود، اضافه کرد: ظرفیت اسمی پارکینگ‌های پایانه ۴۷۵ دستگاه کامیون با توقف کامل است که این عدد در شرایط تردد کامیون‌ها تا روزانه ۷۰۰ دستگاه قابل‌ پذیرش است.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی راهداری استان یزد، مشرف در پایان عنوان کرد: نظارت بر حفظ، نگهداری و خدمات‌رسانی در این مجموعه پیش‌ از این بر عهده سازمان راهداری بود که از دهه ۹۰ با توجه به سیاست‌های سازمان متبوع و در راستای برون‌سپاری خدمات، این مسئولیت در قالب قرارداد اجاره بدون اخذ سرقفلی به شرکت‌های مجری طرح خودگردان واگذار شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رویداد صدرا دانشجویان را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا می‌کند
  • ایجاد ۴۰۰ فرصت شغلی در مجموعه‎ی پایانه بار یزد
  • هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم/ هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • قالیباف: هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • قالیباف: هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم تا مردم ذی‌نفع نهایی باشند
  • قالیباف: هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم
  • شهادت رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین درباره قالیباف
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!