Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:45:38 GMT

جان بیمار مرا نیست ز تو روی سوال...

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۴۴۰۰۵

جان بیمار مرا نیست ز تو روی سوال...

ایسنا/خراسان رضوی بسیاری از افراد تا زمانی که بیماری یا جراحتی متحمل نشوند، ارزش و اهمیت کار پزشکان را به‌سادگی درک نمی‌کنند. روز پزشک، پزشکان سخت‌کوش را در کانون توجه قرار می‌دهد و ما را تشویق می‌کند که به ساعات طولانی کار، دلسوزی و تلاش بی‌وقفه آنان در امور درمان توجه داشته باشیم.

پزشکی یک فراخوان ویژه است و کسانی که این حرفه را برای خدمت به همنوع خود انتخاب کرده‌اند، مسؤولیت عظیم آن را می‌فهمند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر المر هس، رئیس پیشین انجمن پزشکی آمریکا، با اشاره به کار پزشکان، گفت: "پاداشی بیشتر از آن دانشی که خداوند مراقبت جسمی مردم خود را به ما واگذار کرده است، در حرفه ما وجود ندارد. خداوند متعال قدرت خلق کردن را برای خود محفوظ نگه‌داشته، اما وظیفه نگهداری و درمان بدن‌هایی که  خلق کرده را به عده‌ای از ما واگذار کرده است. " بر این اساس، تکریم و احترام به زندگی انسان و کرامت فردی، هم از ویژگی‌های بارز یک پزشک خوب و هم کلید پیشرفت‌های واقعا مفید در پزشکی است.

در سراسر جهان، روز پزشکان جشن گرفته می‌شود، زیرا همه سهم پزشکان در جامعه و زندگی فردی را می‌شناسیم اما برگزاری مراسم این روز در برخی کشورها متفاوت است و همه کشورها برای قدردانی از افرادی که در بخش مراقبت‌های بهداشتی فعال هستند، اتفاق‌نظر دارند. تصور کنید که اگر هیچ پزشکی در جهان وجود نداشته باشد، زندگی چگونه خواهد بود؟

روز ملی پزشکان روزی است که برای شناخت سهم پزشکان در زندگی فردی و اجتماعی و باهدف تجلیل از آنان نام‌گذاری شده است و واقعه‌ای که برای یادآوری آن استفاده می‌شود، موجب شده تاریخ  این روز از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد.

تکریم و گرامیداشت پزشکان در کشورهای مختلف

ایالات متحده

در ایالات‌متحده، روز ملی پزشکان روزی است که سالانه خدمات پزشکان به ملت معرفی می‌شود. این ایده توسط ادورا براون آلموند، همسر دکتر چارلز آلموند، مطرح شد. این تاریخ، سالگرد اولین استفاده از بیهوشی عمومی در جراحی بود. در ۳۰ مارس ۱۸۴۲ در جفرسون ایالت جورجیا، دکتر کرافورد لانگ از "اتر" برای بیهوش کردن یک بیمار استفاده و توموری را از گردن وی خارج کرد.

استرالیا

در استرالیا چندین روزبه نام روز پزشک مشخص‌شده است که مهم‌ترین آن‌ها  ۳۰ مارس است.

کویت

روز ملی پزشک در سوم مارس، سالروز تولد دکتر ساندوس المضیدی برگزار می‌شود. ایده این جشن توسط زن تاجر کویتی به نام زهرا سلیمان الموسوی مطرح شد. دکتر المضیدی فرزند این زن تاجر است.

برزیل

سالروز تولد سنت لوک یعنی ۱۸ اکتبر روز پزشک نام‌گذاری شده است. مسیحیان معتقد هستند سنت لوک (از حواریون) یک پزشک بوده است.

کانادا

روز ملی پزشکان در اول ماه مه در کانادا جشن گرفته می‌شود. این تاریخ در بزرگداشت دکتر امیلی استو، اولین پزشک زن که در کانادا طبابت کرد، توسط انجمن پزشکی کانادا انتخاب شد.

کوبا

روز ملی پزشکان به‌عنوان یک روز تعطیل در سوم دسامبر به مناسبت بزرگداشت روز تولد کارلوس جی فینلی برگزار می‌شود. کارلوس جی فینلی یک پزشک و دانشمند کوبایی بود که به‌عنوان پیشگام در تحقیقات تب زرد شناخته شد. وی اولین کسی بود که در سال ۱۸۸۱  اعلام کرد که یک پشه ناقل بیماری تب زرد است. نظریه وی به دنبال توصیه برای کنترل جمعیت پشه‌ها به‌عنوان راهی برای کنترل شیوع بیماری بود.

هند

روز ملی پزشکان در اول جولای در سراسر هند برای بزرگداشت پزشک افسانه‌ای و دومین وزیر بنگال غربی، دکتر بیدان چاندرا روی برگزار می‌شود. وی در اول جولای ۱۸۸۲ به دنیا آمد و در همان تاریخ در سال ۱۹۶۲ در سن ۸۰ سالگی درگذشت.

مالزی

در مالزی، هر سال روز پزشک در ۱۰ اکتبر برگزار می‌شود. بزرگداشت این روز نخستین بار توسط فدراسیون انجمن‌های پزشکان خصوصی مالزی در سال ۲۰۱۴ مطرح شد.

ترکیه

هر سال این روز در چهاردهم مارس از سال ۱۹۱۹ گرامی داشته می‌شود.

ایران

سالروز تولد ابوعلی سینا (اول شهریور مطابق با ۲۳ آگوست) به‌عنوان روز ملی بزرگداشت پزشکان انتخاب‌شده است.

فداکاری پزشکان و کادر درمان در بحران کرونا

ازآنجاکه همه‌گیری کووید-۱۹ زندگی تمام انسان‌ها در سراسر دنیا را تحت تاثیر خود قرارداده است، پزشکان، پرستاران و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، هرروز سلامتی و ایمنی خود را بر سر تلاشی چشمگیر در راه  بازگرداندن مردم به روال عادی زندگی می‌گذارند.

موارد بسیاری در سراسر جهان مشاهده کرده‌ایم که پزشکان پس از معالجه بیماران  کووید-۱۹ به‌شدت بیمار شده‌اند یا درگذشته‌اند. تلفات جسمی، شرایط سخت‌کاری و ساعات بسیار طولانی و خسته‌کننده در بیمارستان به‌تنهایی دلهره‌آور است، اما عوارض عاطفی به همان اندازه قابل‌توجه است و به‌اندازه کافی برای درهم شکستن حتی یک پزشک مجرب و باتجربه نیز کافی است. هیچ‌کس نمی‌تواند با اطمینان بگوید که این شرایط سخت چه مدت ادامه خواهد داشت، با این وجود، شجاعت پزشکان و کادر درمانی با وجود وسایل نامناسب و ناکافی و حتی کمبود ابتدایی‌ترین تجهیزات محافظتی، افزایش‌یافته است.

در میان بحران کروناویروس در سراسر جهان، روز ملی پزشک، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این روز فرصتی را برای ما فراهم می‌کند تا از پزشکان به خاطر خدمات اختصاصی شبانه‌روزی و همه سخت‌کوشی‌های خستگی‌ناپذیر آن‌ها در دوره بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ قدردانی کنیم.

نقل قول بزرگان

"پزشکان در آینده هیچ دارویی نخواهند داد بلکه بیماران خود را به مراقبت از قاب انسانی، رژیم غذایی در زمینه و پیشگیری از بیماری علاقه‌مند خواهند کرد"، توماس ادیسون.

"مردم به خاطر زحمت پزشک در درمان درد وجهی به پزشک می‌پردازند اما به خاطر مهربانی او همیشه بدهکار او باقی می‌مانند"، سنکای جوان (فیلسوف رومی).

"داروها بیماری‌ها را درمان می‌کنند، اما فقط پزشکان می‌توانند بیماران را درمان کنند"، کارل یونگ.

"حرفه ما تنها حرفه‌ای است که برای نابودی خود بی‌وقفه کار می‌کند"، مارتین اچ فیشر( پزشک مشهور آلمانی الاصل).

باوجود شیوع  کووید-۱۹در سراسر دنیا، پزشکان ، پرستاران و سایر کارمندان مراقبت‌های بهداشتی در خط مقدم این بیماری قرار دارند. کارکنان بهداشت و درمان نمی‌توانند کنار عزیزان خود حضور داشته باشند. آنان فاصله زیادی با بیماران ندارند و خود را در معرض خطر قرار می‌دهند و وقتی به خانه می‌روند، نگران ابتلای خانواده‌های خود هستند.

علاوه بر مجاهدت‌های پزشکان و کادر درمان در بیمارستان‌ها، جامعه پزشکی و علمی در تلاش است تا در مورد درک این ویروس  و پیشبرد این بیماری به نتایج خوبی دست پیدا کند.

پزشکان برای درک این‌ که چرا برخی از بیماران بدون علامت باقی می‌مانند و برخی دیگر به‌شدت بیمار می‌شوند، سخت آزمایش می‌کنند تا بتوانند تشخیص دقیق‌تری داشته باشند. این تلاش شامل توسعه درمان‌های موثر و تهیه واکسن برای جلوگیری از این بیماری است.

امسال، با توجه به همه‌گیری جهانی کرونا، همه ما باید پزشکان و همکارانشان را بشناسیم و از آنان سپاسگزاری کنیم.

به گفته دکتر کنث اس پولونسکی،دکتر بخش علوم زیستی و معاون اجرایی امور پزشکی در دانشگاه شیکاگو، همچنان که ما به‌طور دسته‌جمعی تغییرات روزمره  را تجربه می‌کنیم زیرا همه ما به طریقی از این بیماری متاثر شده‌ایم، یادمان باشد که از پزشکان، پرستاران و کلیه کارکنان مراقبت‌های بهداشتی و کارکنان پشتیبانی نیز تشکر کنیم. برای مراقبت از آسیب‌پذیرترین افراد در میان ما، آن‌ها واقعا شایسته تشکر و پشتیبانی هستند.

منابع:

uchicagomedicine

doctorsday

en.wikipedia.org

zeenews.india.com

hindustantimes.com

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی روز پزشک کروناویروس کووید 19 مراقبت های بهداشتی روز ملی پزشکان برگزار می شود روز ملی پزشک روز تولد روز پزشک یک پزشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۴۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی

آفتاب‌‌نیوز :

یزدانی می‌گوید: دکتر تیمورزاده از فعالین صنفی که آشنایی با خانم دکتر داشته و در این باره در اینستاگرامشان هم نوشته‌اند دیروز به من گفت ایشان بسیار فرد فعالی بودند، اما طی چند مرحله در پیام‌هایی که با دکتر تیمورزاده رد و بدل می‌کرده به ایشان می‌گوید آیا راهی برای مهاجرت هست که دیگر نیازی به تحصیل مجدد نداشته باشم؟ در ماجرا مرگ دکتر بخشی، خانم دکتر آل سعیدی به دکتر تیمورزاده پیام می‌دهد که باید یک کار جمعی انجام دهیم. یعنی تا چند وقت پیش هم ایشان امیدش به تغییر را از دست نداده بوده است. دکتر تیمورزاده می‌گفت ایشان به ظاهر شرایطی عادی داشت و کسی باور نمی‌کرد به خودکشی فکر کند.

خودکشی پزشکان موضوع بحث این روزهاست و خودکشی دکتر سمیرا آل سعیدی، نمونه دیگری است که پس از مورد خانم دکتر بخشی، شرایط بغرنج پزشکان را به نمایش می‌گذارد. تداوم این روند نه تنها موجب دلسردی و نگرانی دیگر پزشکان خواهد شد بلکه از دست رفتن هر پزشک، بارعلمی پزشکی کشور را نیز کاهش می‌دهد.

جهت بررسی بیشتر این موضوع، گفتگویی با هادی یزدانی، پزشک و فعال صنفی انجام شده است که در ادامه، مشروح آن را می‌خوانید:

*اطلاعات شما از پرونده خودکشی خانم دکتر آل سعیدی از کدام منابع است؟

اطلاعات من از این پرونده مبتنی بر اطلاعاتی است که در دو روز اخیر در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. این اطلاعات به صورت پراکنده از سوی بیماران، دانشجویان و همکاران خانم دکتر منتشر شده است. مورد خانم دکتر آل سعیدی برخلاف مورد خانم دکتر بخشی است که یک مورد استثنایی ناشی از ظلم و تحقیر سیستماتیک ایشان را به سمت خودکشی برد.

* خانم دکتر آل سعیدی در چه شرایطی دست به خودکشی زد و خودکشی ایشان چه تفاوتی با مورد خانم بخشی دارد؟

مورد خانم دکتر آل سعیدی از منظر دیگری نسبت به خانم بخشی قابل بررسی است. ایشان در بالاترین درجه‌ی تحصیلات علمی و فوق تخصص، بوده و سمتی در معاونت امور بین‌الملل بیمارستان امیرعلم داشته است و اگر این فرد را از بیرون نگاه کنیم، نماد یک فرد کامل و موفق است. ایشان متاهل بوده و دارای یک فرزند هشت ساله است. به واقع چه اتفاقی می‌افتد که ایشان خودکشی منجر به مرگ انجام می‌دهد؟ دکتر تیمورزاده از فعالین صنفی که آشنایی با خانم دکتر داشته و در این باره در اینستاگرامشان هم نوشته‌اند دیروز به من گفت ایشان بسیار فرد فعالی بودند، اما طی چند مرحله در پیام‌هایی که با دکتر تیمورزاده رد و بدل می‌کرده به ایشان می‌گوید آیا راهی برای مهاجرت هست که دیگر نیازی به تحصیل مجدد نداشته باشم؟ در ماجرا مرگ دکتر بخشی، خانم دکتر آل سعیدی به دکتر تیمورزاده پیام می‌دهد که باید یک کار جمعی انجام دهیم. یعنی تا چند وقت پیش هم ایشان امیدش به تغییر را از دست نداده بوده. دکتر تیمورزاده می‌گفت ایشان به ظاهر شرایطی عادی داشت و کسی باور نمی‌کرد به خودکشی فکر کند. من تمام این مسائل را گفتم تا به این نکته برسم که خودکشی هیچ قانون و صورت و ظاهری ندارد. اصلاً اینطور نیست که بگویید به چهره و رفتار یک فرد می‌آید که خودکشی کند. مورد خانم دکتر آل سعیدی نشانگر این است یک فرد که از منظر بیرونی در اوج موفقیت است و زندگی شخصی خوبی هم دارد، اما خودکشی می‌کند. خیلی از دانشجویان هم از ایشان تعریف می‌کنند که شخصیت فروتن و علمی داشت. در نتیجه حتی چنین فردی هم در موقعیت ناامیدی اجتماعی، دست به خودکشی می‌زند. آینده حتی برای چنین آدمی هم نکته‌ی مثبتی ندارد و رو به افول است، او این را در صحبت با دکتر تیمورزاده نیز گفته بود. از مجموع اطلاعاتی که از منابع مختلف به جز خانواده ایشان جمع‌آوری کردیم به نظر می‌رسد که علت خودکشی ناامیدی مطلق نسبت به هرگونه تغییر و بهبود در آینده است.

* چند درصد از پزشکان درگیر این نوع از ناامیدی اجتماعی رو به خودکشی هستند؟

من می‌خواهم مسأله را فراتر از پزشکان ببینم، باید ببینیم چند درصد مردم چنین ناامیدی دارند. وقتی شما هیچ امیدی به تغییر نداشته باشید، هرکدام از آدم‌ها در هر شرایط یک نوع تصمیم می‌گیرند. در مورد پزشکان، چندین اتفاق با هم افتاده است؛ یاس فلسفی و ناامیدی اجتماعی که بسیاری از مردم نسبت به آینده‌ی کشور دارند، در کنار مشکلات صنفی و مشکلات مالی در جوان پزشکان موجب خودکشی است. در مورد خانم دکتربخشی، ظلم سیستماتیک هم اضافه شده بود. برخی از شغل‌ها ذاتاً در ساده‌ترین حالت خود هم سخت هستند. به علت اینکه پزشکی با جان افراد در ارتباط است و چالش‌های قانونی بسیاری دارد، پزشکان نگرانی‌ها و تنش‌های زیادی دارند. ممکن است عده‌ای بگویند این شرایط برای همه وجود دارد، اما در ماجرای خودکشی پزشکان، فقط چالش‌های جامعه مطرح نیست، بلکه چالش‌های شغلی هم مطرح است. خیلی از ما در حال دیدن افت علم پزشکی در کشورمان هستیم و ایشان هم در جایگاه شغلی‌شان این مسأله را می‌دیده است. دیدن چنین مسائلی باعث ناامیدی بیشتر می‌شود.

*خودکشی در پزشکان چه تفاوت ساختاری با دیگر اقشار دارد؟

پزشکان خودکشی‌های معطوف به مرگ دارند و فرد به واسطه‌ی علمی که دارد، کار را در لحظه تمام می‌کند. بنا بر شنیده‌ها برخی از رزیدنت‌های خانم دکتر آل سعیدی گفته‌اند که ایشان حتی روز قبل از خودکشی درباره این مسأله برای دانشجویان صحبت کرده است.

* پرونده خانم دکتر بخشی به کجا رسید؟

خود من و یکسری از فعالان صنفی صبر کردیم تا گرد و خاک درگیری‌های ایران و اسراییل فروکش کند. به سبک مدیریت تمام مسائلی که در کشور داریم، یک روش صبر و سکوت در سیستم بوروکراسی اداری کشور وجود دارد که خواهان صبر است تا بحران بعدی فرا برسد و بحران قبلی فراموش شود. ما مورد خانم دکتر بخشی هم ماجرا را فراموش نکرده‌ایم. نزدیک یک ماه از مرگ ایشان گذشته، اما هیچکس در سیستم اداری کشور پاسخگو نبوده و قبول مسئولیت نکرده است. افرادیکه با ترک فعل، مسبب بردن خانم بخشی به سمت خودکشی بودند، متأسفانه با همان روش قبلی و حتی شدیدتر به کار برگشته‌اند. آن‌ها دیدند که هیچکس از آن‌ها پاسخ نمی‌خواهد.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چرا آمار خودکشی پزشکان بالا رفته؟ / این طبقه مانند گذشته نزد مردم محترم نیست
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • جزئیات تازه و تکان‌دهنده از خودکشی سمیرا آل سعیدی
  • انجام نخستین عمل رادیکال نفروکتومی در بیمارستان شهید بهشتی تفت
  • ‌ویزیت پزشکان‌ در کرمانشاه چند؟
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • پزشکی به شرط کسب درآمد!