Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اتکا به قابلیت ویژه کشاورزی در دلگان سیستان و بلوچستان و اختصاص هزار هکتار به کشت پنبه می توان مواد اولیه یکی از بزرگترین و قدیمی ترین صنایع جنوب شرق را تامین کرد و از این حیث واردات آن کاهش می یابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، کشاورزی پتانسیل ویژه ای در سیستان و بلوچستان محسوب می شود، ظرفیتی که می تواند در تولید صنایع دیگر جهش ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با استفاده از محصولات کشاورزی می توان چرخ صنایع استان را به حرکت درآورد و با تامین مواد اولیه زمینه را برای جهش تولید و کاهش هزینه ها و سودآوری بیشتر فراهم کرد، به علاوه استفاده از این ظرفیت می تواند راه را برای اشتغالزایی جوانان هموار کند.

در این میان صنایع بافت بلوچ که از گذشته های دور در ایرانشهر فعال است بخش اعظمی از مواد اولیه مورد نیاز خود را که پنبه است از پاکستان وارد می کند، با اتکا به کشاورزی منطقه این ظرفیت وجود دارد که پنبه مورد نیاز این کارخانه در داخل استان تولید شود و هزینه ها کاهش یابد و از واردات آن از دیگر کشورها بی نیاز شویم.

کشاورزی پتانسیل ویژه برای اشتغالزایی

عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر، سرباز، دلگان، فنوج، لاشار، بنت، آشار و آهوران در مجلس شورای اسلامی این خصوص گفت: یکی از پتانسیل های بالقوه و مهم حوزه انتخابیه کشاورزی است که می‌توان از آن به عنوان یک فرصت طلایی برای رشد و شکوفایی اقتصاد و اشتغال جوانان استفاده کرد.

وی بیان کرد: در دیدار با مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور برای استفاده از ظرفیت های بالقوه کشاورزی ایرانشهر، هزار هکتار از اراضی مجتمع کشت و صنعت کمیته امداد امام ( ره) در جلگه چاه هاشم به کاشت پنبه برای کمک به چرخه تولید شرکت گسترش صنایع بلوچ اختصاص یافت.

به گفته این نماینده، با هماهنگی انجام شده در مرحله اول ۵۰۰ هکتار از اراضی مجتمع مذکور زیر کشت پنبه خواهد رفت.

واردات پنبه از پاکستان کاهش می یابد

مجتبی شجاعی، فرماندار دلگان هم در این باره به خبرنگار ما گفت: با کمک نماینده ایرانشهر و همکاری استاندار اقدام مشترکی برای ایجاد حلقه و یا زنجیره تولید بین ایرانشهر و دلگان ایجاد می کنیم.

وی ادامه داد: این اقدام برای حمایت از بافت بلوچ و تولید در منطقه صورت می گیرد، با پیگیری نماینده حوزه، 500 هکتار از مجتمع کشت و صنعت پنج هزار هکتاری جلگه چاه هاشم دلگان در مرحله اول به کشت پنبه اختصاص می یابد.

به گفته این مقام مسئول، این مجتمع بزرگترین مجتمع کشت و صنعت استان است و هزار هکتار آن را نخیلات شامل می شود و بزرگترین سایت نخیلات کشور است که مربوط به هلدینگ کمیته امداد امام خمینی در تهران می شود.

فرماندار دلگان تصریح کرد: سال گذشته به صورت آزمایشی کشت پنبه در قطعه کوچکی از این مجتمع انجام شد که نتیجه خوبی داشت.

به گفته این مقام مسئول، پنبه مورد نیاز برای کارخانه بافت بلوچ از کشورهایی مانند پاکستان وارد می شود که اگر این مساحت زمین به کشت پنبه در استان اختصاص یابد، زنجیره تولید کارخانه بافت بلوچ کامل می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: هزار هکتار بافت بلوچ کشت پنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۴۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از ۳۰۰ رشته از قنوات دچار خسارت شده که جهت مرمت و بازسازی آنها اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیاد ریال مورد نیاز است. - اخبار استانها -

سیدمحمدرضا سیدحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به 9 اردیبهشت روز جهانی قنات اظهار داشت: کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از نظر وابستگی به آب قنات رتبه چهارم کشوری را داراست. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: طبیعت خشک و کم باران استان، نیاکان سختکوش مردم این دیار را مانند سایر استان‌های کویری کشور سمت تکنولوژی حفر قنات سوق داده که نتیجه زحمات و تلاش‌های طاقت فرسای آنها در قالب یک هزار و 925 رشته قنات به طول دو هزار و 327 کیلومتر به عنوان میراثی گران‌بها به ما سپرده شده است. 

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان از نظر تعداد قنوات رتبه ششم کشوری و به لحاظ وابستگی کشاورزی استان به آب قنات با 15 درصد رتبه چهارم کشوری را در بین استان‌های قنات‌خیز کشور برخوردار بوده و این نکته موید نقش بسزا و مهم قنات در تولید محصولات کشاورزی و ایجاد اشتغال در استان است.

سیدحسینی خاطرنشان کرد: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و بارش‌های فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از 300 رشته از قنوات دچار خسارت شده و جهت مرمت و بازسازی این قنوات، اعتباری بالغ بر یک هزار و 200 میلیاد ریال مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: جهت حفظ و نگهداری این میراث ملی لازم است که با یاری مالکین و کشاورزان قنوات به مرحله‌ای برسیم که قنوات مجدداً رونق سابق خود را بازیابند و با اختصاص اعتبار لازم و اجرای عملیات زیربنایی به روش‌های علمی در حفظ این میراث ارزشمند کوشا باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • ضرورت افزایش تولید برق و کاهش محدودیت‌های برق صنایع
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان