Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@05:29:25 GMT

تامین سلامت و رضایت شهروندان در سایه شرافت پزشک میبدی

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۴۵۳۸۹

تامین سلامت و رضایت شهروندان در سایه شرافت پزشک میبدی

دریافت حق ویزیتی اندک نام دکتر سیدمحمد آقایی را بر سر زبان ها انداخت، وی هزینه درمان را یکی از مشکلات اقشار آسیب پذیر و کم درآمد جامعه می داندو همین مسئله باعث شده تا این طبیب میبدی با دریافت هزینه‌ای بسیار اندک، پذیرای بیماران در خانه پدری خود که حالا به مطب این پزشک تبدیل شده، باشد.

دکتر آقایی مدت ۶ سال است در خانه‌ای که دوران کودکی و جوانی خود را  در آن گذارنده‌ و تداعی‌گر خاطرات تلخ و شیرین زیادی برای اوست، مطب خود را دایر کرده و به بیمارانی که بسیاری از آنان آشنایان و همسایگان خانه پدری او هستند، خدمت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گرداگرد حیاط خانه پدری دکتر آقایی صندلی‌هایی برای نشستن بیماران به چشم می‌خورد، قبل از آنکه ویزیت بیماران آغاز شود ، پرسش های خود را از دکتر آقایی پرسیدم و این طبیب میبدی نیز با حوصله با پاسخ می داد.

دکتر سیدمحمد آقایی در این گفت و گو  ابتدا از  دوران تحصیل خود این گونه یاد کرد: زمانی که به مدرسه می رفتم، بچه‌های هم سن و سال من در وضعیتی بودند که درس خواندن برای آنها و خانواده‌هایشان زیاد اهمیتی نداشت.

وی قصه مدرسه رفتن خود را به مشکلی که برای پدرش در زمان فروختن فرش و زیلو در شهر گناباد برایش پیش آمده بود این گونه پیوند زد: پدرم پس از  فروش فرش‌ها دنبال آدرس بانک برای نقد کردن چک می‌گشت و آدرس بانک را به دلیل بی سوادی با چند بار پیمودن مسیر پیدا کرد، به همین علت بعد از بازگشت از این سفر مرا به مدرسه فرستاد تا درس بخوانم و سواد خواندن و نوشتن داشته ‌باشم و بتوانم لااقل آدرس یک بانک را بخوانم.

دکتر آقایی یادآور شد : در آن زمان به دلیل اینکه تنها پسر یک خانواده هفت نفری بودم و همچنین در خانواده‌ای بزرگ شده‌ بودم که پدر و مادرم نیز خود برادری نداشتند، هیچ موقع مجبور به کار کردن نبودم، اما خودم بیکاری را دوست نداشتم و سعی می‌کردم با کار کردن گاهی به پدرم که نانوا بود کمک کنم و همچنین زمانی هم در تابستان‌ها به کارهایی چون گل لگد کردن در کارخانه‌های خشت مالی مشغول می‌شدم.

وی در ادامه افزود: دوران تحصیل را در دبستان امام و دبیرستان مفید میبد گذارندم و برای ادامه تحصیل در دانشگاه ابتدا رشته و شغل معلمی را برگزیدم، در زمانی که اولین سال‌های خدمت خود به مدت ۶ سال را در یکی از شهرهای جنوب کشور می‌گذراندم با یکی از همکلاسی‌های دوران دبیرستان که پزشکی خوانده ‌بود و در یکی از درمانگاه های همان شهرطبابت می‌کرد، ارتباط داشتم که  این با هم بودن و ارتباط داشتن موجب علاقه‌مندی به پزشکی شد و در سن ۲۷ سالگی روی به تحصیل در رشته پزشکی آوردم.

این پزشک میبدی که هم اکنون ۲۱ سال از دوران بازنشستگی خود را گذارنده، بعد از فارغ‌التحصیل شدن از رشته پزشکی در سال ۶۶، در این شهر به طبابت پرداخت و  ماموریت‌هایی نیز در زمان جنگ در جبهه گذراند.

دکتر آقایی در ارتباط به برگزیدن خانه پدری به عنوان مطب با اشاره به اینکه قبلا در قسمت مرکزی شهر با توجه به نزدیک بودن به داروخانه مطب داشته، افزود: انتخاب خانه پدری برای محل دایر کردن مطلب با هدف حذف هزینه اجاره و ارائه خدمات به مردمی که در بافت قدیمی شهر زندگی می‌کنند، صورت گرفت .

دکتر آقایی ادامه داد: مردمی که در چندین سال اخیر در بافت قدیمی میبد ساکن شده اند بیشتر کارگر هستند و به کمک نیاز دارند، باعث شد تا خانه پدری را سرو سامان داده و آن را به عنوان مطب برگزینم.

وقتی می خواستم جواب سوال اصلی که دغدغه ذهنم را بود را جویا شوم هم محله‌ای‌های دکتر که بیماری آنان را به مطب ‌کشانده  بود،  یکی بعد از دیگری وارد شدند. 

در حال ویزیت  بیمار در پاسخ به سوالم که آیا هزینه اندک دریافتی گذران زندگی را برای دکتر مشکل ساز نمی‌کند، گفت : مبلغی که از بیماران گرفته می‌شود فرانشیز بیمه است و درمجموع با مبلغی که از بیمه می‌گیرم به شکر خدا زندگی خوبی دارم.

وی افزود : فرزندانم نیز به این رویه عادت کرده‌اند و با توجه به این فرموده حضرت امام (ره) که «کار برای خدا پشیمانی ندارد»، هیچ وقت از کار خود پشیمان نشده‌ام.

در زمان انجام مصاحبه، دکتر آقایی جواب بیماری را که از شهری دیگر آمده بود و از رزمندگان و جانبازان دوران دفاع مقدس بود ، با صبر و حوصله داد.

در شهر میبد نام پزشکان دیگری نیز چون دکتر کمال امامی بر سر زبان‌ است و شهروندان به قول معروف دست او را خَش (خوب) می‌دانند، دکتر امامی مطب ندارد و در درمانگاه‌های شهر طبابت می‌کند و داروخانه‌ها میبد با نسخه‌های متفاوت او که گاهی مردم در حال خرید در سوپرمارکت بیماری خود را می‌گویند و دکتر برای آنان روی هر برگه‌ای مانند مقوای سیگار دارو می‌نویسد، آشنایی دارند.

همچنین در اوایل شیوع ویروس کرونا به گفته مسوولان بیمارستان میبد، دکتر لیلی‌السادات حضیره متخصص عفونی در زمانی که تعداد بیماران کرونایی در بیمارستان زیاد بود، چندین روز متوالی پشت سر هم به منزل نرفت و به صورت شبانه‌روزی با همکاری کادر درمان و پرسنل بیمارستان مشغول خدمت‌رسانی به مردم بودند و هم اکنون نیز در حال انجام وظیفه خود است.

اول شهریور ماه، به مناسبت بزرگداشت ابوعلی سینا روز پزشک نامگذاری شده است.

مرکز شهرستان ۱۰۵ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد. 

برچسب‌ها میبد یزد روز پزشک

منبع: ایرنا

کلیدواژه: میبد یزد روز پزشک میبد یزد روز پزشک دکتر آقایی خانه پدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۵۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود

مسعود زارعی در حاشیه یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از پیگیری فنی و کارشناسی موضوع استفاده از آب‌های نامتعارف در کشت محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: در شهری مثل شیراز و در سالی که شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا معرفی شده است، آبیاری ۱۳۸۰ هکتار کشت با آب‌های نامتعارف خبر خوشایندی نیست.

او افزود: در سال گذشته با اقدامات کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا، هم‌افزایی دستگاه‌هایی، چون محیط زیست، بهداشت، جهاد کشاورزی و همکاری شهرداری‌های منطقه ۶ و ۷، استانداری و فرمانداری و احکامی که توسط مقام قضایی صادر شد، حدود یک هزار هکتار از کشت‌هایی که با آب‌های نامتعارف انجام گرفته بود، امحا شد.

زارعی یادآور شد: به طور قطع صرف گزارش دادن‌ها یا بازدید کردن‌ها مشکلات را رفع نکرده و مانع ورود فاضلاب به کانال‌های کشاورزی یا مانع استفاده از فاضلاب در تولید محصولات کشاورزی نمی‌شود و باید اقدامات را به ویژه وقتی پای سلامت مردم در میان است به فوریت انجام داد تا تولید چنین محصولی به بازار نرسیده متوقف شود.

او ضمن اشاره به این موضوع که این‌گونه فعالیت‌ها برخورد با معلول است، بیان کرد: اصولا مدیران و مسئولان مرتبط باید موضوع را کنترل کنند و اجازه این کشت‌های نامتعارف داده نشود.

زارعی ادامه داد: متاسفانه در یکسال اخیر برخورد‌ها با کشاورزان متخلف بازدارنده نبوده است، لذا سلامت شهروندان خط قرمز ما است و با توجه به برخی مواد غذایی تولید شده با جدیت این مسئله را دنبال خواهیم کرد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز از امحاء مجدد کشت‌های نامتعارف خبر داد و گفت: به جهت اهمیت سلامت مردم و با توجه به اینکه کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری دو عنوان سلامت و حفظ محیط زیست را به عهده دارد، در این جلسه کمیسیون با دعوت از همه مسئولان مرتبط با حوزه سلامت عمومی و زیست محیطی این موضوع ویژه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و با تمرکز کل جلسه بر این موضوع تصمیماتی خوبی اتخاذ شد.

او با اشاره به هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه در حل این معضل بیان کرد: شرکت آبفا باید مسئولیت آب‌های آلوده رها شده در سطح شهر را برعهده بگیرد و دنبال کند چرا که راه حل اصلی بر این است که آب‌های آلوده نداشته باشیم.

زارعی از انتقال فاضلاب شهری به جنوب شرق شیراز خبر داد و گفت: متاسفانه در این مکان تصفیه‌خانه‌هایی که ظرفیت لازم شبکه‌های ایجاد شده را داشته باشند، وجود ندارد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: از این تصفیه‌خانه‌ها بخشی پساب و بخشی فاضلاب خام بیرون می‌آید که نهایتا یکی شده و بخشی از آن در مسیر کانال‌های کشاورزی و بخش دیگر به دریاچه نمک وارد می‌شود.

زارعی بیان کرد: شرکت آبفا باید در این خصوص ورود جدی کرده و با احداث تصفیه‌خانه‌های لازم پساب موجود را تصفیه و قابل استفاده کند.

او یادآور شد: با فرض احداث تصفیه‌خانه پساب‌های تصفیه شده دارای گرید A تا C هستند و این مساله باید توسط جهاد کشاورزی مشخص شود که کدام فاضلاب قابل استفاده برای کشاورزی است.

زارعی در پایان با ابراز تاسف از اینکه کشت محصولات با فاضلاب انسانی وارد زنجیره غذایی مردم می‌شود که این خود تهدید و خطر بزرگی برای سلامتی شهروندان محسوب می‌شود، افزود: در این جلسه مقرر شد، علاوه بر امحاء محصولات کشت شده، با تشکیل کارگروه ویژه و ارائه راهکار‌های کوتاه و بلند مدت، مسیر دسترسی به فاضلاب به صورت دائم قطع شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فراخوان کشف قیمت و تامین دارو‌های تک‌نسخه‌ای اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • هدفگذاری تامین اجتماعی برای ارتقاء سلامت و رضایتمندی کارگران
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • ملتهب شدن اوضاع کرانه باختری در سایه حمله مجدد نظامیان صهیونیست
  • اهدای اعضای دانش آموز ۱۳ ساله اهل لالی به ۳ بیمار
  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت