Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: امیدی نداریم که افرادی که در وزارت امور خارجه هستند، قدم‌های مثبتی بردارند و امید داریم که از سوی آنها و برخی گروه‌ها در کشور، قدم‌های منفی برداشته نشود.

به گزارش مشرق، فواد ایزدی کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد شکست آمریکا در شورای امنیت برای تصویب قطع‌نامه علیه ایران، اظهار داشت: دلیل این شکست این بود که کشورهای اروپایی با آمریکا همراه نشدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل این کار اروپایی‌ها نیز این بود که آنها به برجام علاقمند هستند.

وی ادامه داد: به این دلیل که برجام به صنعت هسته‌ای کشور خسارت‌های فراوانی وارد کرده و می‌کند، اروپایی‌ها می‌خواهند برجام را حفظ کنند. از همین رو بود که اروپایی‌ها از همان اول با دولت ترامپ اختلاف نظر داشتند و به کاخ سفید می‌گفتند فعلاً در برجام بمانید، چراکه بسیاری از بازه‌های زمانی که در توافق هسته‌ای وجود دارد، هنوز فرا نرسیده است.

بیشتر بخوانید: چشمک اصلاح‌طلبان به ترامپ انتخابات امسال آمریکا به جنگ داخلی تبدیل می‌شود دخیل برجامیان به بایدن!

این تحلیلگر مسائل آمریکا گفت: اروپایی‌ها به آمریکا می‌گفتند که در برجام باقی بمانید و از ظرفیت‌های موجود در آن استفاده کنید. اروپایی‌ها تحلیل آمریکا مبنی بر اینکه با خروج از برجام، واشنگتن می‌تواند امتیاز بیشتری از تهران بگیرد و یا حتی باعث سرنگونی جمهوری اسلامی شود را درست نمی‌دانستند؛ ولی کاخ سفید روی تحلیل خود پافشاری کرد.

ایزدی افزود: با توجه به اینکه تحلیل آمریکا درست از آب درآمده است، اروپا حاضر نیست تا با ایالات متحده همراهی کند و از همین رو بود که در جلسه شورای امنیت شاهد بودیم که تلاش کاخ سفید برای تصویب یک قطع‌نامه ضدایرانی شکست خورد.

وی با اشاره به اینکه آمریکا گفته بود در صورت شکست قدم بعدی فعال کردن مکانیسم ماشه خواهد بود، عنوان کرد: مکانیسم ماشه به معنی پایان برجام است؛ ولی همین موضوع مجدداً در کاخ سفید و یا برخی از افرادی که پیش‌تر جزو دولت دونالد ترامپ بودند، مورد اختلاف است. به طور مشخص می‌توان به مقاله جان بولتون مشاور امنیت ملی سابق ترامپ در وال‌استریت ژورنال اشاره کرد که در آن همان دلایل علاقه اروپایی‌ها به برجام را دلیل حفظ برجام دانسته بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل اضافه کرد: برخی از مخالفان استفاده آمریکا از مکانیسم ماشه در خود ایالات متحده معتقدند که اگر این مکانیسم اجرایی شود، در نهایت ایران از توافق هسته‌ای خارج خواهد شد و این موضوع سبب می‌شود که خسارت‌هایی که به صنعت هسته‌ای کشورمان وارد شده بود، جبران شود.

ایزدی با اشاره به نزدیکی به انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا که قرار است سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شود، تصریح کرد: برخی در کاخ سفید و اطرافیان ترامپ معتقدند که اگر در انتخابات جو بایدن پیروز شود و دولت دموکرات سر کار بیاید، به دلیل وجود زیرساختی به نام برجام، با ایران همکاری خواهد کرد و از همین رو، تلاش می‌کنند کاری انجام دهند که برجام فروبپاشد.

وی تاکید کرد: همچنین اطرافیان ترامپ معتقدند که اگر وی بتواند مجدداً در انتخابات پیروز شود، می‌تواند به یک توافق جدید با ایران دست پیدا کند. آنها معتقدند که دولت روحانی به توافق جدید با آمریکا علاقه‌مند است و در فرصت باقی مانده به پایان دولت دوازدهم، قطعاً با آمریکا به یک توافق خواهد رسید.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: برخی روزنامه‌ها در داخل عکس بایدن را تمام قد منتشر می‌کنند و این نکته بسیار عجیب است، چرا که بنده ندیدم که در آمریکا چنین کاری صورت گیرد. نباید حال ذوق زدگی و شیفتگی نسبت به انتخابات آمریکا در داخل کشور وجود داشته باشد، چرا که ما چند بار این موضوع را تجربه کردیم.

ایزدی یادآور شد: در سال ۲۰۰۸ که باراک اوباما به ریاست جمهوری رسید، برخی در داخل مدعی بودند که مشکلات در کشورمان حل خواهد شد. در مقابل اما شاهد بودیم که تحریم‌هایی که در دوره اوباما وضع شد، بسیار بدتر از تحریم‌ها در دوره بوش و ریگان بود.

وی بیان کرد: امیدی نداریم که افرادی که در وزارت امور خارجه هستند، قدم‌های مثبتی بردارند و امید داریم که از سوی آنها و برخی گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در کشور، قدم‌های منفی برداشته نشود.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین برجام مکانیسم ماشه فواد ایزدی دولت دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری ایران کاخ سفید دولت ترامپ بولتون ایزدی وال استریت ژورنال باراک اوباما کارشناس مسائل اروپایی ها کاخ سفید هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۵۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است

وزارت خارجه دولت صنعا تاکید کرد که عملیات یمن در دریای سرخ یک هدف انسانی دارد و آن فشار برای توقف تجاوز جنایتکارانه صهیونیست‌ها به غزه و رفع محاصره آن است.

به گزارش ایسنا، وزارت امور خارجه یمن در صنعا روز دوشنبه تاکید کرد که ایالات متحده مانع صلح در یمن است و از توقف کشتار جنایتکارانه در غزه ممانعت می‌کند.

براساس گزارش المیادین، وزارت خارجه یمن با بیان اینکه عملیات یمن در دریا «هدف انسانی دارد و آن فشار برای توقف تجاوز جنایتکارانه رژیم صهیونیستی و رفع محاصره غزه» است، تاکید کرد: این یک خواسته بشردوستانه است. قرار است به آن پاسخ داده شود.

این وزارتخانه با بیان اینکه حل و فصل (در رابطه با بحران یمن) ربطی به آنچه در دریای سرخ می‌گذرد ندارد، خاطرنشان کرد: به سازمان ملل تاکید شد که نقشه‌ای که با طرف سعودی به دست آمده، ربطی به حوادث غزه ندارد. قرار بر این است که آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها هیچ گونه دخالتی در آن نداشته باشند.

این وزارتخانه خاطرنشان کرد: اظهارات تیم لندرکینگ، فرستاده آمریکا به یمن، مؤید این است که آمریکا مانع برقراری صلح در یمن و مانع توقف کشتار جنایتکارانه در غزه و رفع محاصره است.

وزارت خارجه دولت صنعا تاکید کرد: آمریکا در برابر اراده همه مردم جهان از جمله مردم آمریکا ایستاده است که با مشارکت دولت بایدن در جنایات شنیع صهیونیست‌ها علیه مردم غزه مخالفت خود را اعلام کردند.

این وزارتخانه توضیح داد که آمریکا «به جای پاسخگویی به این مطالبات جهانی، به سرکوب وحشیانه دانشجویان متوسل شد، به نحوی که بار دیگر نادرست بودن شعارهای آمریکا در مورد دموکراسی را آشکار کرد».

چند روز پیش، حسین العزی، معاون وزیر امور خارجه دولت صنعا تاکید کرد که یمن از اقدامات خصمانه‌ای که ایالات متحده در حال برنامه ریزی است، آگاه است و آن را مسؤول «عواقب حماقت احتمالی‌اش علیه» یمن می‌داند.

العزی به واشنگتن هشدار داد که در صورت دست زدن به اقدامات خصمانه، «ممکن است یک راه امن هم در منطقه پیدا نکند».

وی خاطرنشان کرد که منافع این کشور «هدفی پایدار برای همه آزادگان خواهد بود».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت‌گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • طرح آمریکا و مکزیک برای سخت گیری بیشتر نسبت به مهاجران
  • درخواست وکلای دولت بایدن برای متوقف کردن عرضه تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی
  • صنعا: واشنگتن مانع صلح در یمن و توقف کشتار در غزه است
  • ۵ واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا ناقض حقوق بشر شناخته شدند
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفت وگو کردند