Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- دبیر سندیکای صنایع کنسرو گفت: به دلیل مشکلات عدم تخصیص ارز به تن ماهی میزان آن در سفره مردم کمتر شده و برای عبور از بحران حداقل به ۵۰ میلیون دلار ارز نیاز است. تاریخ انتشار: 14:04 - 01 شهريور 1399 - کد خبر: ۶۴۹۲۰۲

خبرگزاری میزان - سید محمد میررضوی دبیر سندیکای صنایع کنسرو در خصوص مشکلات صنعت کنسرو ماهی تن گفت: به دلیل مشکلات عدم تخصیص ارز به تن ماهی میزان آن در سفره مردم کمتر شده و برای عبور از بحران حداقل به ۵۰ میلیون دلار ارز نیاز است این در حالی است که کشور سالانه ۵۰۰ میلیون دلار صادرات آبزیان داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال‌های گذشته میزان واردات تن ماهی کم شده و میزان صید داخل هم به نصف رسیده است از سوی دیگر ارز وارداتی هم از دولتی به نیمایی تبدیل شده و بانک مرکزی حتی ارز نیمایی را هم پرداخت نمیکند.

دبیر سندیکای صنایع کنسرو گفت: قیمت تمام شده کنسرو تن ماهی به ۳۰ هزار تومان رسیده است و حتی سازمان حمایت هم تایید کرده است، اما ما آن را به قیمت ۲۷ هزار تومان عرضه می‌کنیم و به همین دلیل تولیدکنندگان از دور خارج می‌شوند و اگر این وضع ادامه یابد باعث بیکار شدن ۶۰ هزار نفر خواهد شد. اشتباه دولت به تعطیلی کارخانه‌های کنسروماهی منجر شده است.

در ادامه مسعود بختیاری نایب رییس سندیکای کنسرو گفت: مشکلات این صنعت به تصمیمات اشتباه دولت بر می‌گردد و این صنعت در آستانه تعطیلی است و باید دولت به این صنعت توجه داشته باشد.

وی افزود: کنسرو ماهی یکی از سالم‌ترین محصولات غذایی است چرا که تولید آن از ماهی است و در تولید آن از هیچگونه ماده نگهدارنده استفاده نمی‌شود از سوی دیگر مصرف کننده این محصولات بیشتر اقشار متوسط و فرودست جامعه هستند.

به گفته بختیاری ظرفیت اشتغال در این صنعت بسیار بالاست و از آنجایی که کار پاک سازی ماهی در این کارخانه‌ها با دست انجام می‌شود این صنایع بیشتر در مناطق کم برخوردار دایر است.

تعطیلی کارخانه‌های کنسرو ماهی

این فعال حوزه اعلام کرد: از ۱۳۵ کارخانه کمتر از ۳۰ کارخانه فعال هستند و آن‌هایی که کار می‌کنند با کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند این در حالی است که مصرف سرانه ماهی در کشور ما کمتر از نصف میانگین جهانی است و ما در رده صدم از نظر مصرف ماهی و رده چهارم از نظر مصرف تن ماهی هستیم.

به گفته این فعال حوزه این بحران در کشور به دلیل عدم حمایت دولت، عدم اختصاص ارز برای واردات ماهی تن وکافی نبودن صید داخل آعاز شده است به طوری که با افزایش قیمت تمام شده در داخل قیمت‌های داخلی رشد نداشتند و همه این‌ها باعث شد که بخش زیادی از فعالان این حوزه کار خود را تعطیل کنند.

وی گفت: پس از اینکه ارز دولتی برای و اردات این نوع ماهی‌ها حذف شد افرادی که ماهی وارد کردند ارز نیمایی هم به آن‌ها ندادند و همه این‌ها فشار را بر تولید کنندگان افزایش داد.

بختیاری افزود: سازمان شیلات سوخت یارانه‌ای بر مبنای ۲۰۰ هزار تن صید را در اختیار صیادان قرار می‌دهد در حالی که کل صید داخلی حدود ۷۰ هزار تن است.

به گفته این مسوول در شرایطی که صید داخلی بسیار کمتر است میزان واردات هم از ۵۰ هزار تن به ۲۰ هزار تن کاهش یافته است و اگر دولت واردات را به رقم قبلی برگرداند وضعیت تولید کارخانه‌ها بهتر خواهد شد.

دولت ارز نمی‌دهد ماهی‌ها در گمرک مانده است

در ادامه سید جلال الدین بنی هاشمی فعال دیگر این حوزه کنسر ماهی گفت: سه ماه پیش ۳۰۰ هزارتن واردات ماهی تن از چین کردیم و در این مدت نتوانستیم از گمرک ترخیص کنیم و بیش از دو میلیارد تومان هم هزینه دموراژ دادیم.

وی ادامه داد: یا نباید مجوز واردات ماهی تن می‌دادند یا اینکه اگر مجوز داده اند باید بانک مرکزی ارز آن را تخصیص دهد چه کسی باید پاسخگوی این ضرر و زیان تولید کنندگان باشد.

واردات ماهی تن به یک سوم رسیده و صید داخل هم نصف شد

در ادامه این نشست لطفی یکی دیگر از تولید کنندگان کنسرو ماهی گفت: طی سال‌های گذشته میزان واردات تن ماهی یک شرکتی از ۱۵ هزار تن به کمتر از ۵ هزار تن رسیده و امسال هم کمتر از ۵۰۰ تن وارد شده در حالی که میزان صید داخل هم به شدت کم شده است و در طی سال‌ها به نصف رسیده است بنابراین کارخانه‌ها به شدت کمبود مواد اولیه برای تولید کنسرو تن ماهی دارند.

وی افزود: محصولات وارداتی در گمرک گیر کرده و بانک مرکزی ارز نمی‌دهد در حالی که این کانتینر‌ها که در گمرک است هزینه بسیار زیادی برای تولید کننده‌ها دارد از سوی دیگر آن‌ها فساد پذیر هستند.

لطفی گفت: ما در بروکراسی بانک مرکزی و وزارت صمت گرفتار شده ایم آن‌ها نه تنها ارز نمی‌دهند بلکه موانع مختلفی هم سر راه ما ایجاد می‌کنند.

در ادامه این نشست مصطفی زفرمندی هم به مشکلات این بخش اشاره کرد و گفت: قیمت تمام شده هر تن ماهی با شرایط فعلی به ۴۵ هزار تومان می‌رسد در حالی که محبوریم آنرا به ۲۷ هزار تو مان بفروشیم.

 

بیشتر بخوانید: جنجال دوباره بر سر قیمت تن ماهی!

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت صنعت واردات ماهی تن کنسرو ماهی بانک مرکزی کارخانه ها صید داخل هزار تن تن ماهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۹۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • ثبت کمترین میزان سوانح ریلی در یک دهه گذشته
  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • یک‌هزار و ۷۰۰ واحد بهره‌بردار در شهرک‌های صنعتی قم فعال هستند
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • برای ثبت شرکت خدماتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
  • توزیع کنسرو انفجاری بین مردم گرسنه غزه! +عکس