Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@18:22:02 GMT

نهضت حسینی(ع)؛ مکتبی انسان‌ساز

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۳۴۰۸

نهضت حسینی(ع)؛ مکتبی انسان‌ساز

امام حسین (ع) به دنبال پیروانی واقعی بود که اگر امروز ما به عنوان شعیان ایشان به شناخت و تهذیب نفس نپردازیم، بی‌تعارف زمان ظهور به مانند کوفیان رودروی امامی قرار می‌گیریم که بار‌ها برای آمدنش لحظه شماری می‌کردیم.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ایمان محمدی؛ سالها از واقعه دهم محرم ۶۱ و شهادت انسان کامل و حجت خدا، امام حسین (ع) می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به فرمایشات امامان معصوم (ع)، هر ساله مراسم عزاداری در رثای و سوگ ایشان و یاران حضرت برگزار می‌شود، اما به نظر می‌رسد که هدف این قبیل مراسمات در حدود ۱۰۰ سال اخیر دچار تغییراتی از جانب تشیع انگلیسی (در زمانه پیش از انقلاب اسلامی) شده و حتی گروه های انحرافی پس از انقلاب نیز دست از تغییر ماهیت این مراسمات و آیین ها بر نداشتند و متاسفانه باید گفت که هدف اصلی نهضت، در بسیاری از این مراسم گم شده است و این برنامه ها فقط در ظاهر و فرم مناسکی خلاصه شده اند تا جایی که حتی اعتراض رهبر انقلاب اسلامی را نیز بر می انگیزد...


حال باید اندیشید که چرا نهضتی به این عظمت و آرمانی به این بزرگی تنها در مناسکی که بعضاً برخی از آنها انحرافی و فاقد سند روایی و نقلی و فقهی اند، اسیر شده است که البته عمده این انحراف را میتوان نتیجه ورود استعمارگران به ایران دانست. زیرا نهضت و شعور حسینی خطری دائمی برای آنها بوده و اینگونه شد که شعور حسینی را منحصر به شور حسینی، برای منفعت طلبی و کسب سودشان تبدیل کردند و با ریشه دواندن شور حسینی( به جای شعور حسینی) در میان مردم، فضا برای تامین منافع استعماری و حتی کسب درآمد از این فضا آرام آرام مهیا شد.



به نحوی که امروزه، شناخت امام حسین(ع) را خلاصه می‌کنند در ده روز اول ماه محرم و در روزهای دیگر سال، هیچ کاری با شناخت و درک احساس عظمت ایشان ندارند و با میدان دادن بیش از حد به برخی از مداحان و بالا بردن بیش از حد جایگاه آنها در هیآت مذهبی، فضا را برای علما و اندیشمندان و اندیشیدن درباره نهضت حسینی بسته اند.


امروز برخی از مداحان قدرت و نفوذی بین مردم و مسئولین دارند که متاسفانه مرجعیت فکری جوانان را به عمد یا به سهو، در دست خود گرفته اند و مرید تربیت می‌کنند و به پدیده‌ی دین بدون روحانیت و اسلام سَبُک و بدون اندیشه و صرفاً احساسی، دامن زده‌اند و بعضاً با اظهار نظراتی شاد  و احساسی و خلاف مصالح دینی و اجتماعی و ملی، سخنانی میگویند که موجب وهن مراسمات دینی است.



مثلا یکی از آنها اخیراً گفته که ما در حصار حسین (ع) کرونا نمی‌گیریم یا اختیار جان ما دست خودمان است! یا می‌گویند: که من به هر قیمتی دسته راه می اندازم! هنگامی که عقل و اندیشه از دین حذف شود، عرصه برای این قبیل خرس خاله های شر رسان که تعدادشان کم است ولی سخنانشان بازتاب رسانه‌ای پیدا میکند، باز می‌شود! یا در حالت های بعدی انگار فراموش کردند که ائمه اطهار چقدر به عقلانیت اهمیت میدادند!

البته لزوم هر نقد منصفانه‌ای پرداختن به تمام ویژگی هاست وما علیرغم اینکه گرفتار این آقایان هستیم مداحانی هم داریم که جایگاه خود را میدانند و عاقلانه و عاشقانه برای امامشان نوکری می‌کنند. جا دارد یادی کنیم از سلیم موذن زاده اردبیلی که اخلاصش زبان‌زد خاص و عام بود و نوای زینب زینبش همچنان آتش در دل سوختگان عالم عشق میزند.


به هرحال همانطور که پیشتر گفته شد، باید اهداف فراموش شده نهضت حسینی (ع) را دوباره احیا کنیم که مهمترین آن عدالت طلبی و سکوت نکردن در برابر ظلم و امر به معروف و نهی از منکر است.

امام حسین (ع) به دنبال پیروانی واقعی بود که اگر امروز ما به عنوان شعیان ایشان به مطالعه و شناخت و تهذیب نفس نپردازیم بی تعارف زمان ظهور به مانند کوفیان رودروی امامی قرار میگیریم که بارها برای آمدنش لحظه شماری میکردیم!


امید است که درکنار سوگواری برای امام شهیدمان، با شناخت ایشان، راه نهضت حسینی و قیام مهدوی را با شناخت دقیق طی کنیم تا ان شا الله هم خداوند و هم امامان معصوم از ما راضی باشند.

 

ایمان محمدی - عضو بسیج دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نهضت حسینی امام حسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۳۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله رسول فلاحتی ظهر شنبه در مراسم شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت، امام جعفر صادق (ع) در مصلی امام خمینی (ره) رشت ضمن تسلیت سالروز شهادت پیشوای امت اسلامی امام صادق (ع) اظهار کرد: شیعه به مذهب جعفری نیز تعبیر می‌شود زیرا شیعه مدیون کلاس‌ها و دانشگاه عظیم علمی و روایی است که از مکتب امام صادق (ع) دارد.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به ورود اسلام به برخی کشورهای اروپایی از جمله بوسنی تصریح کرد: برخی مسلمانان اروپا در تعالیم‌شان می‌گفتند «تاریخ اسلام پنجاه سال بعد از پیامبر (ص) را مطالعه و تحقیق نکنید» و هدف از بازداشتن مسلمانان از تحقیق در این زمینه، این بوده که مسلمانان نسبت به حوادث و اتفاقات رخ داده در درون جامعه اسلامی بعد از پیامبر آگاه نشوند؛ اما برخی تحلیلگران غربی که به آئین اسلام گرویدند اسلام را از همین رهگذر مطالعه و متوجه حقایق آن شدند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را بر عهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند، افزود: آن حضرت حدود ۴ هزار شاگرد تربیت کردند و در دوران حیات و امامت خویش با فشارهای منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) مواجه شدند؛ ظلم‌ها و فشاری که منصور بر امام وارد کرد، بر هیچ امامی وارد نشده بود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) همواره امام صادق (ع) را تحقیر می‌کرد و مورد شکنجه روحی قرار می‌داد گفت: او آرامش را از امام سلب کرده بود و بارها تصمیم به قتل امام را گرفته بود؛ سرانجام آن حضرت را به شهادت رساند.

وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، افزود: اهل‌بیت عصمت و طهارت در دوران حیات‌شان، شکنجه‌های روحی و سختی‌های زیادی را متحمل شدند تا حکومتی مبتنی بر احکام اسلام تشکیل دهند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه حکومت اسلامی در ایران در سایه تلاش‌های شهیدان، امام و روحانیت شکل گرفت؛ حکومتی که آرزوی انبیا و اهل‌بیت عصمت و طهارت بود، تصریح کرد: دشمن امروز تلاش می‌کند ما را درگیر امور جزئی و سیاه‌نمایی‌ها کند تا از اصل نظام و حکومت اسلامی که مورد توجه انبیا و اولیا است فاصله بگیریم.

آیت‌الله فلاحتی با اشاره به بسط قدرت جمهوری اسلامی که معادلات تمام قدرتمندان جهانی را برهم زده و قدرت‌های نظامی را وادار به خضوع کرده است، افزود: با وجود هجمه‌های گوناگون علیه نظام اسلامی اما در این فضاهای مسموم جهانی نیز طعم شیرین اداره جامعه بر مبنای اسلام و مدیریت اسلامی در اذهان و دل‌های ملل نشسته است و ملت‌ها حکومت اسلامی و پیام جمهوری اسلامی را باور کردند و جمهوری اسلامی در سرتاسر دنیا تأثیرات شگرف خود را به منصه ظهور رساند.

امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه «علم و عمل باید در کنار هم باشد» تصریح کرد: عمل بدون معرفت و دانش فایده‌ای ندارد البته علمی که با عمل همراه نباشد نیز فایده‌ای ندارد.

کد خبر 6096421

دیگر خبرها

  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • کتاب «رضای انقلاب» در حوزه هنری رونمایی می‌شود
  • ترکیب احتمالی استقلال برای مصاف با ذوب‌آهن
  • ترکیب احتمالی تراکتور مقابل فولاد
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • بیرانوند نباید در پنج بازی گل بخورد؛ رقابت حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • رقابت سخت بین حسینی و پورحمیدی برای کسب دستکش طلایی
  • ویژگی حجاج در سفر معنوی حج/ برائت مشرکان اصل قرآنی است
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)