Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس تازه‌ترین آمار رسمی بانک روسیه، چین هزینه بیش از پنجاه درصد از کالاهای وارداتی خود از روسیه را با یورو می‌پردازد. پوتین قصد «حذف دلار» از اقتصاد روسیه را دارد.

سرویس جهان مشرق - روسیه برای صادراتش به چین بیشتر از دلار، یورو می‌گیرد و این جدیدترین نشانه است که رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین سعی دارد به قولش مبنی بر کاهش وابستگی به ارز آمریکا عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس داده‌های منتشرشده این ماه بانک روسیه، بهای بیش از ۵۰ درصد از کالاهایی که چین در سه‌ماهه اول از همسایه شمالی خود خریده است با یورو پرداخت شده‌اند. داده‌ها نشان می‌دهند که سهم ارز در پرداخت صادرات به اتحادیه اروپا از ۳۸ درصد در پایان سال گذشته به ۴۳ درصد افزایش یافته است. حالا چین در مقابل کالاهای صادراتی روسیه بیش از دلار، از یورو استفاده می‌کند.

منبع: بانک روسیه

این تغییر بخشی از سیاست «دلارزدایی» از اقتصاد روسیه و کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد این کشور در مقابل تهدید مستمر تحریم‌های آمریکا است. احتمالاً این روند سرعت بیشتری نیز خواهد گرفت زیرا سال قبل غول نفتی روسیه، روس‌نفت پی‌جی‌اس‌سی تمام قراردادهای صادراتش را بر اساس یورو بست. سوخت و الوار اصلی‌ترین کالاهای صادراتی به چین هستند.

دیمیتری مارینشنکو، تحلیلگر شرکت فیچ ریتینگز در مسکو می‌گوید:

«ظاهراً این تغییرات دقیقاً با تغییر رویکرد روس‌نفت برای استفاده از یورو متناسب هستند. البته استفاده از حساب‌های دلاری ساده‌تر است بنابراین نباید توقع دلارزدایی کامل را داشت.»

داده‌ها نشان می‌دهند که روسیه هنوز برای پرداخت هزینه وارداتش از اتحادیه اروپا و چین به شدت به دلار وابسته است. امّا سهم روبل در صادرات در سال ۲۰۱۹ به ۱۵ درصد افزایش یافت که طبق داده‌های بانک مرکزی روسیه، تا حد زیادی به دلیل افزایش صادرات به هند با این ارز بود.

یورو به سمت تبدیل شدن به ارز اصلی برای صادرات روسیه

منبع: بانک روسیه

لازم به ذکر است اقدامات روسیه تأثیر زیادی بر کاهش نقش برجسته دلار در نظام مالی جهانی نداشته است اما در کاهش وابستگی این کشور به دلار بسیار سازنده و امیدوارکننده است.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا انفجار بیروت قرارداد ایران و چین دلارزدایی کاهش وابستگی به دلار حذف دلار اقتصاد روسیه صادرات روسیه یورو دلار چین بانک روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۵۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد

ترکمنستان ۲.۴ میلیارد دلار از صادرات گاز به چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۴ درآمد داشت، در حالی که روسیه ۲ میلیارد دلار درآمد داشته است.

به گزارش ایسنا، غول انرژی گازپروم روسیه در اوایل سال ۲۰۲۴ با هیاهوی زیادی اعلام کرد از ترکمنستان به عنوان بزرگترین تامین کننده گاز طبیعی چین از نظر حجم عرضه، پیشی گرفته است، اما وقتی از درآمدهای صادراتی صحبت می‌شود، عشق آباد همچنان بالاتر از مسکو قرار دارد.

طبق گزارش پورتال نفت و گاز ترکمنستان، عشق آباد در سه ماهه اول سال میلادی جاری، ۲.۴ میلیارد دلار از صادرات گاز به چین درآمد داشته است. این رقم توسط داریو که محبوبترین وب سایت خبری ازبکستان است، تائید شده است. در گزارش داریو خاطرنشان شده است روسیه در همین مدت، ۲ میلیارد دلار از فروش گاز خود به پکن درآمد داشته است.

دلیل اختلاف بین حجم صادرات و درآمد حاصل از آن، این است که چین، گاز روسیه را با تخفیف خریداری می‌کند. نیاز کرملین به نقدینگی برای سرپا نگه داشتن کشور و در عین حال، تامین هزینه های جنگ در اوکراین، روسیه را از بیشتر اهرم های مذاکره خود در معاملاتش با پکن، محروم کرده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، برتری روسیه در حجم صادرات ممکن است تا زمانی ادامه یابد که تخفیف های چشمگیر این کشور در فروش گاز ادامه داشته باشد. نشریه مستقل «کرونیکل ترکمنستان» گزارش کرده است ظرفیت خط لوله گاز «قدرت سیبری» روسیه به چین در سال ۲۰۲۵، حدود ۳۸ میلیارد متر مکعب پیش بینی شده است. در همین حال، ظرفیت جمعی سه خط لوله که ترکمنستان و چین را به هم متصل می کند، به ۵۵ میلیارد متر مکعب می رسد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نرخ دلار و یورو در مرکز مبادله ارز
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • درآمد ترکمنستان از فروش گاز به چین از روسیه بیشتر شد
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است