Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@20:07:22 GMT

آیا واقعا پفک مضر است ؟

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۵۷۹۸

مصرف پفک مضرات و عوارض بسیاری برای سلامت بدن انسان به همراه دارد، در ادامه از مضرات مصرف پفک برای کودکان و عوارض آن برای بارداری مطلع خواهید شد. ناطقان: بله، از آن جایی که پفک فاقد ارزش غذایی بوده و سرشار از مواد مصنوعی و فرآوری شده می باشد، مضر است. پفک ها محصولاتی ترد و نمکی با طعم پنیر هستند که از پودر ذرت حجیم شده تهیه می شوند و فاقد ارزش غذایی اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف غذاهای تنقلی همانند چیپس و پفک دارای اثرات جبران ناپذیری است که بسیاری از کارشناسان علوم غذایی در این مورد اتفاق نظر دارند و به عوارضی که در ادامه ی این بخش از سلامت  عنوان شده است بارها و بارها اشاره کرده اند.


عوارض و مضرات جدی پفک برای سلامت بدن

پنیر یک منبع مناسب برای پروتئین است، اما زمانی که اسیدآمینه های تشکیل دهنده پروتئین که در پنیر وجود دارند درمجاورت حرارت بالای پخت قرار می گیرند موجب تولید مواد خطرناک می شوند.
یک وعده پفک (حدود 21 عدد) حاوی 150 کالری، 10 گرم چربی و 250 میلی گرم سدیم بوده که برابر 10 درصد سدیم مورد نیاز روزانه و 15 درصد از چربی کل است. حال اگر یک بسته بزرگ پفک را در نظر بگیرید این مقادیر به طرز چشمگیری افزایش یافته و هیچ ارزش غذایی مثبتی ندارد؛ علاوه بر این، پفک ها محصولاتی فرآوری شده هستند که دارای طعم و رنگی مصنوعی می باشند.

اولین ماده موجود در پفک، پوسته ذرت غنی شده است که می تواند به معنای پوسته ذرت حاوی سولفات آهن، نیاسین، ریبوفلاوین و فولیک اسید باشد. سولفات آهن برای درمان کم خونی و سایر کمبود های آهن استفاده می شود اما معمولا توسط پزشک تجویز می شود.

مضرات پفک

نیاسین و ریبوفلاوین خطرناک نیستند اما در فرآیند تولید پفک، ذرت بصورت طبیعی استفاده نمی شود. مالتودکسترین یکی دیگر از عناصر سوال برانگیز پفک است که شیرینی آن به مراتب کمتر از قند بوده اما دارای دو برابر شاخص گلیسمی بیشتر از نیشکر است و تاثیر مشابه شکر را بر روی بدن دارد.

این بدان معناست که اگر پفک در هر وعده دارای 0 گرم قند باشد توسط بدن به عنوان یک کربوهیدرات پیچیده تجزیه می شود، همچنین پفک دارای رنگ زرد شماره 6 است که می تواند باعث افزایش بیش فعالی در کودکان و واکنش های آلرژیک در برخی بزرگسالان شود. براساس نتایج مطالعات حیوانی، رنگ مصنوعی در آن ها سبب ایجاد تومورهای آدرنال شده است.

در صورت استفاده بیش از اندازه از رنگ های غیرمجاز خوراکی در تهیه مواد خوراکی مانند پفک احتمال ابتلا به سرطان، بیماری های کبدی و کلیوی را بیشتر می کند.

ذرت در فرآیند تولید پفک، پرس شده و در حرارت بسیار بالا قرار می گیرد تا پر حجم شود. در این شرایط روغن موجود در پفک میسوزد و پر اکسید تولید میکند. میزان این ماده در مقابل حرارت و نور میزان آن افزایش پیدا می کند، ضرر این ماده شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار است که منجر به ابتلای افراد به سرطان ریه، سینه و مثانه می شود. به همین دلیل خوردن پفک، سلامت انسان را تهدید می کند.

افزایش خطر ابتلا به بیماری ها

در تهیه پفک از روغن با ترانس بالا استفاده می شود که باعث افزایش وزن، چربی خون و در نهایت بیماری های قلبی عروقی می شود. علاوه بر این استفاده از روغن هایی که چندین بار برای سرخ کردن استفاده می شوند، اغلب در محصول، بوی روغن سوخته و رنگ کدر و مات ایجاد می کنند که می تواند منجر به مسمومیت و سرطان زا شدن پفک شود.

افزودن مقدار زیاد نمک برای خوش طعم شدن آن در طی فرآیند تولید، موجب آسیب به کلیه ها، تجمع آب در بدن در نتیجه تورم بافت ها و افزایش فشار خون و سکته قلبی و مغزی می شود، همچنین ذائقه افراد به شورخواری را تغییر می دهد.
با این وجود، چربی و سدیم بسیار زیاد پفک نیز نگران کننده است. مصرف بیش از حد پفک همانند دیگر میان وعده ها مضر و خطرناک است. چربی زیاد و فرآوری شده در پفک خطر ابتلا به بیماری های قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا و برخی سرطان ها را افزایش می دهد. اگر چه پفک طعم پنیری دارد اما یک میان وعده ناسالم و غیر طبیعی است.

افزایش پوسیدگی دندانها

اغلب افراد تصور می کنند که فقط مواد غذایی شیرین موجب پوسیدگی دندانها می شود، غافل از این که پفک با داشتن ماده ای شور می تواند موجب پوسیدگی دندانها شود، زیرا هنگام مصرف، مقداری از آن به دندان ها می چسبد. پفک دارای کربوهیدرات قابل تخمیر است و تخمیر این مواد توسط باکتری های موجود در دهان باعث پوسیدگی دندانها می شود. بنابراین شستشوی دندانها با مسواک پس از خوردن پفک بسیار ضروری است.


مضرات پفک برای کودکان

مصرف پفک توسط کودکانی که در سنین رشد هستند موجب اختلال بزرگی در روند تکاملی رشد آنها می شود، از سوی دیگر کالری زیاد پفک موجب چاقی و افزایش وزن کودکان می شود که می تواند زمینه ساز انواع بیماری های متابولیک مانند دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، انواع سرطان ها و ... شود.

در صورت استفاده از رنگ های غیر مجاز در پفک وخوراکی های دیگر، احتمال آسیب کبدی وحتی مرگ کودکان دور از انتظار نیست. به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند در مورد مصرف این گونه مواد خوراکی با رنگهای مختلف و متنوع در بازار احتیاط بیشتری کنید.
تحقیقات نشان می دهد که پفک می تواند 9 برابر وزن خود آب جذب کند، بنابراین در صورت مصرف پفک توسط کودکان موجب بی اشتهایی آنها به وعده های غذایی مهم و اصلی، خستگی سیستم گوارش و فلج شدن معده می شود؛ در نتیجه در صورت مصرف مداوم توسط افراد بزرگسال نیز می تواند منجر به بروز بیماری هایی نظیر کم خونی، کوتاهی قد، پوکی استخوان و ریزش و تضعیف مو شود.


مضرات پفک در بارداری

خوردن پفک در هنگام بارداری موجب افزایش ماده ای به نام آکریلامید در بدن می شود. افزایش این ماده ممکن است روند رشد جنین را به خطر اندازد و در نهایت منجر به تولد نوازدی با سر کوچکتر نسبت به نوزادان سالم شود.
برخی از عوارض جانبی کوتاه مدت مصرف پفک عبارت است از:

    نفخ
    حالت تهوع
    بیش فعالی به ویژه در کودکان
    کم تحرکی

برخی از عوارض جانبی دراز مدت مصرف پفک عبارت است از:

    بیماری های قلبی
    چاقی
    انواع مختلف سرطان
    فشار خون بالا
برچسب ها: پفک ، ناطقان ، عوارض ، سلامت

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پفک ناطقان عوارض سلامت پوسیدگی دندانها بیماری های قلبی مصرف پفک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۵۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...

همشهری آنلاین؛ حوادث : ساعت ۲۲ شنبه شب، ساکنان ساختمانی در یکی از محله های پایتخت متوجه فریادهایی شدند که از واحد طبقه سوم به گوش می‌رسید. در طبقه سوم مادر و پسری زندگی می‌کردند که همسایه ها هر ازگاهی صدای درگیری آنها را می‌شنیدند. آن شب اما دعوای آنها متفاوت تر از شب های دیگر بود؛ ‌پسر جوان مدام فریاد می کشید و مادرش کمک می خواست. همسایه‌ها خود را به مقابل در آپارتمان آنها رساندند اما هر چه در زدند کسی در را باز نکرد و ناگهان صدای مادر قطع شد. همسایه ها با پلیس تماس گرفتند و دقایقی که گذشت بوی دود و آتش به مشامشان رسید و آتش نشانی را خبر کردند.

گزارش قتل

پلیس و آتش نشانان پایتخت در زمانی کوتاهی در محل حادثه حاضر شدند و پس از ورود به آپارتمان طبقه سوم، آتش را مهار کردند. آنها با پیکر بی جان زنی در سالن پذیرایی مواجه شدند که با ضربات چاقو به قتل رسیده بود. کمی آنطرف تر پسر مضطرب و پریشان وی ایستاده بود که توسط پلیس دستگیر شد. در این شرایط گزارش این جنایت به قاضی محمد مهدی براعه بازپرس جنایی تهران اعلام شد و او به همراه تیم تجسس پلیس آگاهی تهران در محل حادثه حاضر شدند. بررسی‌ها حکایت از این داشت که مقتول حدود ۷۰ ساله بود و به دست پسر ۳۶ ساله اش به قتل رسیده بود. پسر این زن پس از قتل مادرش، در خانه بنزین ریخته و آنجا را به آتش کشیده بود تا به زندگی خودش هم پایان بدهد اما با حضور به‌موقع همسایه‌ها آتش آسیبی به او نرسانده بود.

عامل این جنایت دستگیر شد و در بازجویی ها به قتل مادرش اعتراف کرد اما گفت که قصد گرفتن جان وی را نداشته است. این پسر جوان گفت: سال‌هاست که دچار مشکلات روحی و روانی شده ام و مدام دارو مصرف می کنم. چند ماهی هم در بیمارستان اعصاب و روان بستری بودم و شرایط خوبی نداشتم. هر وقت داروهایم را نمی خوردم، ‌خشم وحشتناکی به سراغم می آمد و صداهایی در گوشم می شنیدم؛ ‌صدای افراد مختلف که شبیه به زمزمه بودم.

وی ادامه داد: هر ازگاهی با مادرم دعوا می کردم اما آن شب ماجرا فرق داشت. مادرم از من پرسید که آیا قرص هایم را مصرف کرده ام یا نه. آن روز فراموش کرده بود قرص هایم را مصرف کنم و روانم بهم ریخته بود. مادرم عصبانی شد و به خاطر فراموشی ام اعتراض کرد. سپس خواست تا داروهایم را مصرف کنم. حتی به من گفت دیوانه ای و باید قرص هایت را بخوری. این جمله‌اش عصبانی ام کرد. بعد همان صداهای عجیب را در گوشم شنیدم. صداها می گفتند که انتقامت را بگیر. نمی دانم چه شد که جان مادرم را گرفتم. بعد که به خودم آمد تازه فهمیدم که چه اشتباهی مرتکب شده ام. تصمیم گرفتم با آتش زدن خانه به زندگی خودم هم پایان بدهم اما نقشه ام ناتمام ماند و دستگیر شدم.

این پسر جوان پس از اقرار به قتل بازداشت شد و بازپرس جنایی دستور داده تا سلامت روانی وی مورد بررسی قرار بگیرد. این در حالی است که تحقیقات نشان می‌دهد که متهم سابقه بیماری روحی و روانی و بستری شدن در بیمارستان را داشته است.

کد خبر 849440 برچسب‌ها فراجا بیماری روانی قتل - قاتل

دیگر خبرها

  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • ضرورت مقابله با بیماری زنگ زرد در مزارع گندم دیم کشور
  • «ارومیه» واقعا احیا شد؟
  • صدایی که دستور جنایت صادر کرد! | مادرم گفت تو دیوانه ای و شنیدن این جمله موجب شد تا من ...
  • آیا عمل بینی واقعا به افزایش اعتماد به نفس کمک می‌کند؟
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد
  • حضور دانش‌بنیان‌ها در حوزه حمل‌ونقل شهرها پررنگ شده است
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد