Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@14:07:15 GMT

زایش بیابان در کاشمر

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۶۲۴۸

زایش بیابان در کاشمر

ایسنا/خراسان رضوی عضو شورای پژوهش و فناوری اداره کل‌ حفاظت محیط ‌‎زیست خراسان رضوی گفت: به دلیل خشکسالی‌ها، تغییر اقلیم و افزایش فشار بر منابع زمین توسط انسان طی چند دهه گذشته شاهد زایش بیابان و نابودی منابع‎ طبیعی در کاشمر هستیم.

هادی معماریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: طی دو دهه گذشته بسیاری از قنوات و رودخانه‌ها خشک و بسیاری از عرصه‌های این شهرستان به بیابان و کانون‌های بحران فرسایش بادی تبدیل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: کانون‌های بحران حدود ۶۰ هزار هکتار عرصه را در برمی‌گیرند که در مجاورت کویر مرکزی کاشمر قرار دارند، قسمت‌هایی از روستاهای عشرت‌آباد، تربقان، اسحاق‌آباد، تل‌آباد، اسماعیل‌آباد، فدافن تحت تأثیر قرار گرفته و در بیشتر مواقع شاهد طوفان‌های گرد و غبار در این منطقه هستیم.

عضو شورای پژوهش و فناوری اداره کل‌ حفاظت محیط‌‎ زیست خراسان رضوی افزود: کاهش بارندگی، افت سطح آب زیرزمینی، شور شدن منابع آب و رها کردن اراضی کشاورزی به دلیل کمبود آب موجب افزایش سطوح بیابانی و کانون‌های بحران در منطقه شده است.

وی همچنین از وجود نزدیک به ۷۰ هزار هکتار عرصه بیابانی در بخش مرکزی کاشمر خبر داد و بیان کرد: فرش بیابان‌ها در شهرستان کاشمر هر روز با فرسایش بادها گسترده‌تر می‌شود و نبرد طبیعت با انسان در این دیار سال‌هاست آغاز شده به‌ طوری که بسیاری از منطقه را کانون‌های بحرانی فرا گرفته است.

معماریان تأکید کرد: اگر روند تخریب سرزمین در استان خراسان رضوی و شهرستان کاشمر با همین سرعت پیش برود در کمتر از یک دهه آینده به نقطه غیر قابل برگشت در تخریب محیط‌ زیست خواهیم رسید.

عضو شورای پژوهش و فناوری اداره کل‌ حفاظت محیط‌‎ زیست خراسان رضوی ادامه داد: در این حالت سیستم طبیعی زمین دیگر قابل بازیابی نیست و طبیعت به سمت ما حمله خواهد کرد که نتیجه آن مهاجرت‌های اکولوژیک خواهد بود.

معماریان افزود: اکنون در برخی از نقاط این استان مانند دشت کاشمر و نیشابور به دلیل برداشت بیش از حد از منابع و فرو نشست زمین به این نقطه غیر قابل برگشت بسیار نزدیک شده‌ایم.

وی گفت: بیش از ۱.۵ میلیون هکتار از اراضی بیابانی این استان به‌ طور مستقیم تحت تأثیر کانون‌های بحران فرسایش بادی بوده که در ۱۵ کانون، ۱۷ نقطه و ۱۵ شهرستان و عمدتاً در مناطق مرکزی، غرب و جنوب غربی استان گسترده شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بيابان زايي کاشمر کانون های بحران خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۶۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: در بارندگی‌های یک هفته اخیر بیشترین میزان ذخیره‌سازی رواناب در سد‌های حاجی آباد زیرکوه و نهرین شهرستان طبس انجام شد. 

عباس سارانی افزود: یک میلیون و ۶۴۰ هزار مترمکعب در سد حاجی آباد زیرکوه و ۹۷۰ هزار متر مکعب در سد نهرین طبس رواناب مهار شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی افزود: در بارندگی‌های چند روز گذشته حجم فعلی مخازن سد‌های استان به ۱۸.۵ میلیون مترمکعب رسید.

به گفته وی در حال حاضر ۲۴ درصد مجموع ظرفیت هشت سد مخزنی استان که معادل ۷۵ میلیون مترمکعب است آبگیری شده است.

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • تحصیل ۷۰ هزار اتباع خارجی در خراسان رضوی
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر مربع از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • رفع تصرف ۸۰۰۰ متر از اراضی ملی در رحیم آباد رودسر
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • کسب مدال طلا تیراندازی با تپانچه برای ورزشکار خراسان رضوی
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • آفت ملخ در تاغزارهای چند شهرستان خراسان رضوی طغیان کرد
  • تکمیل راه آهن دورود - خرم آباد از منابع مختلف پیگیری می شود
  • (تصاویر) احیای سنت گلاب گیری حرم رضوی در باغ دولت‌آباد یزد