Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- کارشناس فوتبال ایران گفت: متاسفانه افراد ناسالم، باعث ورود فساد به فوتبال شده‌اند و باید هرچه سریعتر فکری به حال این موضوع کرد.

پرونده شکایت مارک ویلموتس به فیفا و محکومیت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یورویی فدراسیون فوتبال ایران حواشی زیادی را برای فوتبال کشورمان ایجاد کرد. با بیژن ذوالفقارنسب درباره فساد در فوتبال ایران، قرارداد با ویلموتس حرف زدیم که متن این گفت‌وگو از حضورتان خواهد گذشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فساد در فوتبال سوژه مصاحبه ما با شماست.

اعتقادم بر این است فوتبال ورزشی پاک با معیارهای بالای اخلاقی در جامعه است و به سلامت روح و اندیشه کمک زیادی می‌کند و فاسد نیست.

یعنی با تمام این فسادهایی که در فوتبال صورت می‌گیرد شما اعتقاد دارید فوتبال ما پاک است؟

حرف من این نیست، من می‌گویم نباید روح فوتبال را با واژه‌هایی همچون فساد و ناپاکی درآمیخت بلکه مشکل و ریشه اصلی این اتفاقات جای دیگری است.

کجا؟

متاسفانه برخی عناصری که در فوتبال حضور دارند و از آن سود و منفعت می‌برند، در این آلودگی نقش دارند و مسیر فوتبال را به جایی هدایت می‌کنند که امروز شما با عصبانیت و ناراحتی فراوان از فساد در فوتبال صحبت می‌کنید. نباید فوتبال را با فساد مقایسه کنید. مقصر آدم‌هایی هستند که بدون رزومه‌ وارد فوتبال می‌شوند و روح این رشته ورزشی را آلوده می‌کنند.

قبول داریم آدم‌های سالمی در این فوتبال هستند اما حرف امروز درباره فسادی است که این پاکی را تحت‌الشعاع قرار داده است.

من مخالف این نظر شما هستم و اعتقاد دارم همه چیز باید در ترازوی خودش مورد سنجش قرار گیرد. من می‌توانم از افراد زیادی نام ببرم که در این فوتبال صادقانه و بدون هیچ‌گونه چشمداشت و ریالی پول مخلصانه در جهت ارتقا پیشرفت فوتبال کار می‌کنند و جوان‌های زیادی را به فوتبال معرفی کرده‌اند. ما زمانی در فوتبال حرکت جوانمردانه را خلق کردیم و الگوی بسیاری از کشورها بودیم ولی سوءمدیریت کار را به جایی رسانده است که این خوبی‌ها دیده‌ نمی‌شود و همه نیمه خالی لیوان را نگاه می‌کنند. این افراد ناسالم، شرافت را زیر سوال برده‌اند و حرفی جز شرمساری باقی نمی‌ماند.

چه کسی باید وارد گود شود و چه اقدامی باید صورت بگیرد؟

من نمی‌دانم هر نهاد یا ارگانی و سازمانی که می‌تواند و مسوولیت دارد، وارد شود و مبارزه را آغاز کند. فوتبال نیاز به کمک دارد. باید با فساد مبارزه شود تا این فاسدانی که فوتبال را آلوده کرده‌اند مجازات شوند. متاسف هستم از این جملاتی که می‌خواهم بر زبان آورم.

شما فوتبال دنیا را با ایران مقایسه کنید، در همه جای جهان مردم از فوتبال لذت می‌برند و با آن زندگی ‌کنند اما در ایران اخباری شنیده می‌شود که دردآور است. این اخبار فضای جامعه را به سمتی هدایت کرده است که وقتی با مردم در کوچه و خیابان می‌خواهید درباره فوتبال حرف بزنید فساد را وسط می‌کشند و به قول شما می‌گویند این فساد فوتبال را به ورطه نابودی کشانده است. من مجبورم برای چندمین بار بگویم به خدا مشکل فوتبال نیست؛ مشکل آدم‌های داخل آن هستند. تو را به خدا کاری نکنید که مردم بیشتر از این، از پر هیجان‌ترین و جذاب‌ترین ورزش دنیا دلزده شوند.

چرا ما باید خودسرانه و خلاف قوانین رایج فیفا برخورد کنیم. کارشناسان حقوقی که در فیفا حضور دارند خبره‌ترین و بهترین وکلای ورزشی جهان هستند و تمام قوانین را به خوبی بلد هستند و نمی‌توان آنها را فریب داد. وقتی آنها چند بار به اساسنامه ایراد می‌گیرند و گامی در جهت رفع اشکالات بر داشته ‌نمی‌شود به طور حتم با واکنش تند آنها موجه خواهند شد. من نمی‌دانم چرا دوستان عزیز ما در فدراسیون به رفتار غلط خود پافشاری می‌کنند؟ آیا آنها نمی‌دانند چه عواقبی‌ انتظار فوتبال ایران را می‌کشد؟ اگر می‌دانند که نمی‌دانم چه بگویم و اگر از این موضوع آگاهی ندارند وامصیبتا.

برای قرارداد ویلموتس باید غرامت سنگینی پرداخت کنیم.

با این مربی بلژیکی قراردادی بسته شد که نمی‌دانیم اسم آن را چه بگذاریم. من اسم این قرارداد را غیر حرفه‌ای می‌گذارم؛ قراردادی که منابع مالی ایران را به هدر خواهد داد. به طور حتم در زمانی که این قرارداد بسته شد، نمایندگان دو طرف پشت میز مذاکره نشسته بودند. گروهی از طرف فدراسیون فوتبال ایران ماموریت داشتند منافع ما را لحاظ کنند و گروه دیگر وظیفه‌شان تامین منافع طرف بلژیکی بود.

امضای قرارداد ویلموتس نشان می‌دهد نمایندگان ایرانی به بدترین شکل ممکن کار خود را انجام دادند.

امضای این قرارداد تفاوت‌ها را نشان می‌دهد، نمایندگان ویلموتس با آگاهی کامل از قوانین حقوقی و ورزشی قرارداد فوق حرفه‌ای به امضا رساندند و از سوی مقابل عده‌ای کر و لال نشسته بودند که اگر در این نشست هم حضور نداشتند، بود و نبودشان فرقی نداشت.

فیفا فدراسیون فوتبال ایران را موظف به پرداخت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یورو غرامت به ویلموتس محکوم کرده است.

متاسفانه این اتفاق افتاده است و فیفا براساس مستندات پرونده، چنین رای سنگینی را صادر کرده است. طبق یک حساب سرانگشتی و براساس قیمت یورو، فدراسیون فوتبال موظف به پرداخت حدود ۱۶۵ میلیارد تومان به حساب سرمربی بلژیکی سابق تیم ملی است. این پول را باید به مربی‌ای پرداخت کنیم که زمان کوتاهی در ایران حضور داشت و عملکردش خوب نبود. وقتی شما می‌خواهید با یک مربی بزرگ قرارداد میلیون دلاری امضا کنید باید چند وکیل خوب را به استخدام خود درآورید تا چنین کلاهی سرتان نرود. چاره یک کار است...

چه کاری؟

تمام افرادی که در این قرارداد ننگین دست داشتند و باعث چنین اتفاق ننگینی‌ شدند، باید محاکمه شوند و ریال به ریال این قرارداد از آنها گرفته شود. این اتفاق یک مطالبه عمومی است و نباید کوچک‌ترین کوتاهی در آن صورت گیرد.

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فدراسیون فوتبال فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۶۳۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران

به گزارش مارکا؛ لیونل مسی اگرچه چند سالی است که از بارسلونا جدا شده و به نظر هم نمی‌رسد که برای بازی به این تیم برگردد اما آخرین قراردادش با این تیم دارای رقمی بود که بعد از 6 سال همچنان به عنوان پرمنفعت‌ترین قرارداد ورزشی تاریخ برای یک بازیکن شناخته می‌شود.

به موجب قرارداد 5 ساله‌ای که مسی سال 2017 با خوسپ ماریا بارتومئو، رئیس وقت باشگاه بست، او صاحب درآمدی 674 میلیون دلاری شد که همچنان رده نخست نجومی‌ترین قرارداد تاریخ با یک ورزشکار است.

در رده دوم ورزشکاران دارای پرسودترین قراردادهای تاریخ، جان رام، گلف‌باز اسپانیایی قرار دارد که چند روز پیش با لیگ LIV آمریکا قراردادی به ارزش 520 میلیون دلار امضا کرد.

در این رده‌بندی، قرارداد 2 سال و نیمی کریستیانو رونالدو با تیم النصر عربستان که به موجب آن 518 میلیون دلار درآمد کسب می‌کند، رتبه سوم را دارد. او سال 2022 از منچستریونایتد به تیم شهر ریاض پیوست و زمینه‌ساز ورود گروهی دیگر از ستاره‌های فوتبال اروپا به شبه جزیره عربستان با قراردادهای نجومی دیگر شد.

رده‌بندی کامل گران‌ترین قراردادهای ثبت شده با ورزشکاران در طول تاریخ به شرح زیر است:

 

بازیکن

رقم قرارداد

رشته ورزشی

طرف قرارداد

مدت قرارداد

1

لیونل مسی

674 میلیون دلار

فوتبال

باشگاه بارسلونا

5 سال

2

جان رام

520 میلیون دلار

گلف

لیگ گلف LIV

نامشخص

3

کریستیانو رونالدو

518 میلیون دلار

فوتبال

باشگاه النصر

2.5 سال

4

پاتریک ماهومس

450 میلیون دلار

فوتبال آمریکایی

تیم کانزاس‌سیتی چیفس

10 سال

5

مایک تروت

427 میلیون دلار

بیس‌بال

تیم لس‌آنجلس داجرز

12 سال

6

موکی بتس

365 میلیون دلار

بیس‌بال

تیم لس‌آنجلس داجرز

12 سال

7

کانلو

365 میلیون دلار

بوکس

شبکه تلویزیونی DAZN

5 سال

8

آرون جاج

360 میلیون دلار

بیس‌بال

تیم نیویورک یانکیز

9 سال

9

مانی ماچادو

350 میلیون دلار

بیس‌بال

تیم سن‌دیه‌گو پادرس

11 سال

10

فرانسیسکو لیندور

341 میلیون دلار

بیس‌بال

تیم نیویورک متس

10 سال

 

دیگر خبرها

  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • رئیسی: از سوءاستفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • رئیسی: از سوء استفاده صهیونیست‌ها علیه ایران جلوگیری کنید/ بارزانی: حرمت کمک‌های ایران را نگه می‌داریم
  • آغاز بیست و چهارمین دوره ساخت و مدیریت برند Brand MBA
  • لیوان کاغذی رفیق صمیمی نوشیدنی های گرم و خنک شما!
  • لبه تیغ
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب