Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی خورسندی در گفت‌وگو با خبرنگار معارف ایرنا از حسینیه به عنوان مرکزی برای نشر معارف الهی یاد کرد و گفت: در این دوره هر کسی می تواند ناشر فرهنگ اهل بیت باشد؛ یعنی وقتی ما یک پیراهن مشکی بر تن می کنیم و یک شال عزا به گردن می اندازیم عزای اهل بیت را اقامه می کنیم یا وقتی جلوی منزل یا داخل مغازه، پرچم و کتیبه مشکی نصب می کنیم، عزای امام حسین (ع) را زنده نگه می داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بنده معتقدم فقط هر خانه یک حسینیه نیست بلکه هر خودرو نیز می تواند مرکز نشر معارف الهی باشد. اگر هر خودرویی یک پرچم یا پوستر از عزای حسینی بزند، در اقامه عزای حسینی تلاش کرده و رانندگان اتوبوس‌های بین‌شهری می توانند با برافراشته کردن یک پرچم به تبلیغ فرهنگ عاشورایی از یک استان به استان دیگر بپردازند.

خورسندی با اشاره به برخی محدودیت های عزاداری امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: اگرچه ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام کرده نباید زیر هیچ سقفی مجلس عزای حسینی برگزار شود ولی کسی نگفته صدای عزاداری پخش نشود. بنابر این بلندگوهای مساجد و حسینیه ها را می توان راس ساعتی به پخش نوحه ها و عزاداری های سال های قبل اختصاص داد. 

مدیرعامل خانه مداحان با اشاره به تعطیلی برنامه های برخی هیئت ها در ماه محرم افزود: مسئولان هیئت ها می توانند پرچم ها و پارچه های مشکی داخل حسینیه ها را میان خانه ها و مغازه های اطراف حسینیه به عنوان امانت توزیع کنند تا فضای خیابان ها و کوچه ها را تغییر دهند.

وی با تقدیر از عزاداران حسینی که در هر شرایطی با رعایت شیوه نامه های بهداشتی مراسم ماه محرم را برپا می‌دارند، اظهار داشت: هر یک از ما باید بدانیم در شرایط فعلی چه وظیفه ای داریم. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند باید بر اساس آنچه ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی می کنند، عمل کنیم و همه ذاکران اهل بیت خود را ملزم به عمل کردن به سخنان رهبر معظم انقلاب می دانند.

خورسندی ادامه داد: هر یک از افراد جامعه از ذاکران اهل بیت و سخنرانان گرفته تا مسئولان هیئت ها بر اساس شرایط جاری به وظیفه خود عمل می کنند ولی یکی از مشکلات محرم امسال این بود که ستاد ملی مقابله با کرونا دو روز مانده به ماه محرم پروتکل هایی را اعلام کرد که این شیوه نامه ها به جلسات هیئت ها شوک وارد کرد.

خورسندی با توصیه به ترویج روضه های خانگی در ماه محرم گفت: البته منظور از روضه های خانگی این نیست که همسایگان را در یک خانه جمع کنیم و به اقامه عزا بپردازیم؛ بلکه هر کسی با اعضای خانواده در منزل خود عزای حسینی را برپا کند. چون باید به این نکته توجه کرد ممکن است همین رفت و آمدهای خانوادگی عامل انتقال ویروس کرونا باشد.

برچسب‌ها ویروس کرونا ماه محرم اختصاصی ایرنا هیأت عزاداری ستاد ملی مقابله با کرونا پروندهٔ خبری کرونا و آیین های محرم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا ماه محرم اختصاصی ایرنا هیأت عزاداری ستاد ملی مقابله با کرونا ویروس کرونا ماه محرم اختصاصی ایرنا هیأت عزاداری ستاد ملی مقابله با کرونا ستاد ملی مقابله با کرونا عزای حسینی ماه محرم هیئت ها اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۶۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در حسینیه اعظم زنجان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!
  • راکبین موتورهای توقیفی ملزم به شرکت در کلاس‌های آموزشی هستند
  • ملزم بودن رعایت پرهیز‌های دارویی آنتی بیوتیکی طیور زنده قبل از ارسال به کشتارگاه‌ها
  • آیا ادعای سید حسین نصر درباره‌ی همکاری شریعتی با ساواک حقیقت دارد؟
  • حجاب و عفاف؛ مهمترین محور سخنان خطیبان نماز جمعه شهر‌های گلستان
  • گزیده از سخنان ائمه جمعه شهرهای استان قم
  • ماموستا ملااحمد فخری منشأ خدمات بسیاری برای دین بود
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر راه‌اندازی شد/مهیای نذر جمعه اول