Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیدایش و گسترش بیماری‌های جدید و بی‌سابقه‌ای همچون کووید -۱۹ با تحمیل بیشترین خسارات و صدمات همراه است که این آسیب‌ها در صورت نبود دسترسی به سیستم‌های کارآمد بهداشت و درمان تا چندین برابر افزایش خواهند داشت.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پیدایش کرونا ویروس و گسترش بیماری عفونی کووید -۱۹ در سراسر جهان بدون شک منجر به آشکار شدن کاستی‌های تأسف‌برانگیز و فاجعه‌بار موجود در بعضی از سیستم‌های بهداشت و درمان به طور یکسان هم در کشورهای توسعه یافته و هم در حال توسعه شده است که این ضعف بزرگ، عواقب سنگین، دردناک و به احتمال زیاد غیر قابل جبرانی را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کرونا؛ فراخوانی برای تغییر

کرونا، ویروسی است که در صورت ورود به بدن تمامی اقشار گوناگون جامعه را به یک اندازه درگیر می‌کند و تفاوت عمل آن میان فقیر و غنی تنها چگونگی برخورد فرد با آن محسوب می‌شود، با این وجود نبود داروی قطعی برای مقابله و درمان با آن، ناشناخته بودن شرایط، درگیر شدن ریه‌ها و غیره در میان تمامی ملل سراسر دنیا یکسان است و ضعف سیستم‌های بهداشت و درمان عواقب اثر آن را تا چندین برابر افزایش می‌دهد.

بنابراین لازم است این بیماری همه‌گیر را یک فراخوان جهانی آگاهی‌دهنده و بیدارکننده شناخت که می‌تواند در راستای بهبود شرایط آینده سیستم‌های مراقبت درمانی و بهداشتی (خصوصاً در بخش بیماری‌های عفونی به‌عنوان آسیب‌پذیرترین قسمت) و همچنین رفع نابرابری‌های اجتماعی موجود برای دسترسی یکسان به خدمات درمانی (با توجه به هزینه‌های بالای پزشکی) در خدمت بشر قرار گیرد.

کرونا، فقر و سیستم‌های بهداشت و درمان

شیوع کرونا و نبود دسترسی به سیستم‌های مراقبت درمانی، همچنین وجود فقر در میان قشر عمده‌ای از ساکنان جوامع که آن‌ها را ملزم می‌کند حتی در صورت بیمار بودن نیز به فعالیت‌های کاری خود ادامه دهند و یا به دلیل ترس از هزینه‌های درمان به پنهان‌کاری در زمینه بیمار بودن خود و یا اعضای خانواده‌شان اقدام کنند، باعث شده است که دولت‌ها و مسئولین سازمان‌های بهداشت و درمان، عملکرد سیستم‌های مراقبت بهداشتی ملی خود و چگونگی ایجاد شرایط دسترسی آسان به آن‌ها توسط تمامی اقشار جامعه را مجدداً مورد بررسی قرار دهند و حتی در بسیاری از موارد برای سامان بخشیدن به وضعیت مراجعان به مراکز و حصول اطمینان از سلامتی ساکنان جوامع استفاده از فن‌آوری‌های روز را در اولویت قرار دهند.

به بیان ساده‌تر، نرخ بالای شیوع این بیماری و افزایش میزان تقاضا برای تشخیص و درمان آن باعث شده است که بسیاری از کشورها به‌منظور بهبود کارآیی سیستم‌های بهداشت و درمان خود، همچنین خالی کردن بخش عمده‌ای از ظرفیت کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها برای پذیرش موارد اضطراری، ورود تحولات دیجیتالی به بخش‌های گوناگون سیستم‌های مراقبت بهداشتی خود را تسریع کنند که این اقدام یکی از نمونه‌های کارآمد در زمینه پزشکی از راه دور محسوب می‌شود. این خدمات به جز ارائه خدمات درمانی به ارائه مشاوره پزشکی آنلاین نیز می‌پردازند. برای مثال در زمان اوج شیوع کرونا در کشورهایی همچون چین استفاده از سیستم‌های دیجیتالی در این زمینه به منبع اصلی مشاوره مراقبت‌های بهداشتی در میان مردم تبدیل شد.

در کنار مراقبت‌های فیزیکی، مراقبت‌های روحی روانی نیز از جمله زیرمجموعه‌های سیستم‌های سلامت پزشکی محسوب می‌شود که در شرایط فعلی و با توجه به مشکلات روحی به وجود آمده به دنبال قرنطینه اجباری، از دست دادن مشاغل، دوری از اجتماع، حضور ۲۴ ساعته در جمع‌های کوچک و غیره، بسیاری از کشورهای سراسر دنیا با اختصاص خطوط تلفنی و یا اینترنتی مخصوص برای مشاوره آنلاین سعی در رفع این مشکل داشته‌اند. در این زمینه در بعضی از کشورها، به منظور مقابله با مشکلات ایجاد شده حتی از فن‌آوری هوش مصنوعی نیز بهره گرفته شده است.

تأثیر تحقیقات کووید -۱۹ بر سایر بیماری‌ها

دانش به دست آمده از تحقیقات کووید -۱۹ می‌تواند زمینه‌های لازم برای مطالعه بیشتر در مورد روش‌های درمانی مبتنی بر ژن و سایر فن‌آوری‌های بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با تهدیدات سلامتی را در زمان حال و آینده فراهم آورد.

این نتایج نه تنها به جهان کمک می‌کند تا با همه‌گیری گسترده فعلی به مقابله بپردازد بلکه این امید را ایجاد کرده است که بسته به ترکیب ژنتیکی DNA بیماران گوناگون، امکان دستیابی به دوره‌های درمانی مناسب و قطعی برای سایر بیماری‌ها از جمله سرطان، آلزایمر و دیابت نیز در پیش روی بشر قرار دارد.

در حالت کلی، پیدایش ویروس کرونا و فراگیری بیماری کووید -۱۹، آن هم در عصر دیجیتالی شدن و پیشرفت‌های بشری در دستیابی به دانش‌ها و فن‌آوری‌های جدید و پیشرفته، به بشر نشان داد که صنایع بهداشت و درمان در سراسر جهان برای انعطاف‌پذیر و کارآمدتر شدن نیازمند تحولات اساسی، چشمگیر و طولانی‌مدت هستند تا توان مقابله با مشکلات سلامتی گوناگون موجود در پیش روی انسان را به دست آورند و از بروز عواقب ناخوشایند به دنبال شیوع بیماری‌های نوظهور در آینده پیشگیری کنند.

کد خبر 440350

منبع: ایمنا

کلیدواژه: ویروس کرونا بهداشت و درمان انتقال بيماري کرونا کرونا در جهان کرونا در ایران تغییر ساختار نظام درمان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیستم های بهداشت و درمان سیستم های مراقبت بیماری ها فن آوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۶۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم

 بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی قم،با پیگیری‌های صورت گرفته توسط کارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی قم، مرکز غیر مجاز مداخله گر در امور طب سنتی شناسایی و تمامی فعالیت‌های آن تعطیل شد.

 این مرکز نسبت به ارائه دارو‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی و غیر اصولی در امر درمان مداخله می‌کرد.

 همشهریان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی و درمانی می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و گزارش دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • تعطیلی مرکز غیرمجاز طب سنتی در قم
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • مراسم تودیع و معارفه مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان سیریک
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • مزایای بیمارستان سیار در موقعیت های بحرانی و اضطراری
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد