Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@05:19:49 GMT

دلواپسان عزاداری حسینی؛ دوگانه‌سازی هیئت - سلامت

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۰۵۷۶۳۶

دلواپسان عزاداری حسینی؛ دوگانه‌سازی هیئت - سلامت

دلواپسانی هستند که از برگزاری عزاداری امام حسین(ع) ابراز نگرانی کرده و آن را عامل افزایش آمار ابتلا به کرونا می‌دانند. این دلواپسان در هر ردایی وجود دارند اما باید گفت که این دلواپسان باید فریاد نگرانی و عصبانیت خود را بر سر اینان بلند کنند که بدون رعایت هیچ نکته بهداشتی آزادانه در هرکجا که بخواهند می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ،ماه محرم رسید، ماه ماتم،ماهی که زمین و زمان برای فرزند علی(ع) می‌گریند؛ ماهی که خون بر شمشیر پیروز و گاهی پیروزی یک شکست می‌شود و شهادت مهر ماندگار یک پیام.
 
ماه محرم که می‌رسد شور حسینی پیر و جوان نمی‌شناسد همه قیام می‌شوند برای برپایی علم حسین(ع).اما امسال شاید متفاوت‌ترین محرم در طول این سال‌ها را تجربه کنیم، محرمی که دیگر تکایا و حسینیه‌ها  میزبان حضور عظیم عزاداران و عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) و یاران وفایش نیست. محرمی که نمی‌شود دسته‌دسته پیام عاشورا را در کاروان‌ها در دور شهر گرداند. دیگر خبری از نذری‌های خالصانه در ایستگاه‌های صلواتی نیست. این ویروس منحوس کرونا که جهان را از پای درآورده عزاداری‌های محرم را نیز تحت تأثیر خود قرارداد و نمی‌توان شاهد آن مراسم عظیم و باشکوه هیئت‌ها حسینی باشیم.

 



امابچه هیئتی‌ها پیرو مکتب سرخ عاشورا و ائمه معصوم(ع) و پرچمدار قیام عاشورا بوده و هستند. آنها در این ایام بیماری کرونا نشان دادند که چقدر در کنار مردم هستند و در امر کمک مؤمنانه و ضدعفونی محلات و شهرها کمک‌رسان بودند و کمک‌های بسیاری در جلوگیری از گسترش این بیماری کردند. همان‌طور که رهبر معظم انقلاب فرمود« عزاداری را بالاخره به یک‌شکلی می‌کنند.من می‌خواهم تأکید کنم در عزاداری‌ها معیار آن چیزی است که کارشناسان بهداشت به ما میگویند. بنده خودم شخصاً هرچه را که آن‌ها لازم بدانند مراعات خواهم کرد. توصیه من به هیئت منبری‌ها و مداح‌ها و دیگران این است که هر کاری می‌کنید ببینید ستاد ملی کرونا چه می‌گوید اگر ضابطه‌ای تائید کردند همه ما موظفیم آن‌ را رعایت کنیم.»
 
از بی‌برنامگی و عدم ثبات نظر ستاد ملی کرونا در برگزاری مراسم عزای حسینی تا آخرین روز که بگذریم اما هیئت‌ها بسیار خوب عمل کردند و در اجرای مراسم‌های عزاداری علاوه بر اینکه تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کردند بلکه گاهی پا را فراتر گذاشته و بر نحوه اجرای آن حساس‌تر و سخت‌گیرتر شدند و آنچه در شهرستان جویبار شاهد هستیم بسیار تحسین‌برانگیز است.
 
در این میان دلواپسانی هستند که از برگزاری عزاداری امام حسین(ع) ابراز نگرانی کرده و آن را عامل افزایش آمار ابتلا به کرونا می‌دانند. این دلواپسان در هر ردایی وجود دارند و اظهار فضل می‌کنند شامل شیوخ و دکترین روشنفکر تا مردم عادی شهر می‌شوند. یکی با قلم خود در کانال اختصاصی خود و دیگر در صفحات شبکه‌های اجتماعی فریاد می‌زنند اما باید گفت که این دلواپسان باید فریاد نگرانی و عصبانیت خود را بر سر کسانی بلند کنند که بدون رعایت هیچ نکته بهداشتی آزادانه در هرکجا که بخواهند می‌روند.
 
باید دلواپس جاده چالوس و هراز آمل بود که علی‌رغم تمام انتقادها همچنان این مسیر باز است و از سراسر کشور مسافران به استان مازندران سرازیر می‌شوند بدون آنکه بدانیم در چه وضعیت بهداشتی و بیماری هستند. پنجشنبه و جمعه که می‌شود مردمی که بدون در نظر گرفتن پروتکل‌ها و موارد بهداشتی در کوه، دشت و دریا حضور دارند.
 


یا به اینجا بنگیرد، ساحل است کدام پروتکل بهداشتی در این ازدحام جمعیت رعایت می‌شود، البته همین افراد در مواجه با یک مراسم مذهبی فریاد ( وا اسفایشان) گوش فلک را کر می‌کند و نگران سلامتی مردم می‌شوند.
 

 
اینجا مازندران است به جمعیت حاضر در سواحل توجه کنید!


 
 
 یا به صعود کرونایی کوهنوردان به قله دماوند بنگرید که کمترین واکنش ها نسبت به آن صورت گرفت، صعودی که شاید آمار ابتلا را افزایش دهد اما نکته مهم تر اینکه بر اساس اعلام رضا زارعی رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعود‌های ورزشی، کوهنوردانی که برای صعود به دماوند راهی این کوه می‌شوند هفته‌ای یک تُن زباله تولید می‌کنند!
 


اگر بخواهید از شهر خودمان نیز تصویر زیاد داریم از فروشگاه‌ها، بستی فروشی‌های شلوغ و بانک‌هایی که در آن نه نوبت رعایت می‌شود نه فاصله اجتماعی!
 
این نکته قابل توجه است که عزاداری امام حسین(ع) تعطیل‌شدنی نیست و نخواهد شد اما اگر دلواپس هستید، دلواپس این موضوعات باشید نه هیئت‌های عزاداری که ضمن رعایت تمام پروتکل‌های بهداشتی، حداکثر زمان برگزاری آن 1/5 ساعت است. البته این جریان رسانه‌ای که برخی رسانه‌های خاص در حال هدایت آن هستند ولی عده‌ای از مردم و حتی برخی خواص هم دانسته یا نداسته به آن دامن می‌زنند. اما امسال خیال والا شیخ همشهری ما که همواره دغدغه بیماران و ترافیک سنگین شهر را در ایام محرم داشته راحت زیرا امسال از این ترافیک سنگین خبری نیست به‌راحتی از مسیر حیدرآباد رفت‌وآمد کند.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان

ایسنا/مازندران روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه در خصوص ارتباط بین خواب و خلق‌وخو در نوجوانان گفت: در بسیاری از افراد، خواب ناکافی در بلندمدت منجر به عوارض جسمانی متعددی از جمله سردرد، خستگی، تغییرات هورمونی و به طور کلی افزایش احتمال بیماری‌ها می‌شود. همچنین عوارض روان‌شناختی شامل گیجی و سردرگمی، تحریک‌پذیری روانی، پرخاشگری، عدم تمرکز، اضطراب، افسردگی و ضعف حافظه نیز گزارش شده است.

مجید غفاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نهایت، مجموع عوارض ذکر شده تاثیر منفی بر بلوغ جسمی و روانی فرد می‌گذارد و عملکرد او در زندگی را از جنبه‌های مختلف تحصیلی، شغلی و اجتماعی مختل شده و تحت تاثیر قرار می‌دهد.

غفاری با اشاره به اینکه عوامل مختلفی منجر به خواب ناکافی می‌شود، خاطرنشان کرد: گاهی برخی بیماری‌های پزشکی و نیز برخی مشکلات و اختلالات روانشناختی، باعث مختل شدن فرایند خواب می‌شوند. در کنار این موارد، یکی از مهم‌ترین دلایل خوابِ ناکافی، عدم رعایت بهداشت خواب است. به این معنی که فرد برای خواب خود، ارزش و نظم خاصی قائل نیست چرا که در بسیاری از موارد، فرد شناختی در مورد اهمیت کیفیت خواب در ابعاد مختلف زندگی خود ندارد و در نتیجه، به آن اهمیتی نمی‌دهد.

این روانشناس بالینی و مدرس دانشگاه ادامه داد: مساله اینجاست که عدم کفایت خواب، در بسیاری از مواقع به مرور عوارض خود را نشان می‌دهد، یعنی فرد در این مورد دچار «سندروم قورباغه آب‌پز» می‌شود؛ به گونه‌ای که اوایل متوجه عوارض نمی‌شود اما به مرور زمان، کارکرد و عملکرد جسمی و روانی او مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر، استفاده از گوشی‌های هوشمند و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، بسیاری از نوجوانان را دچار مشکل ساخته است، یادآور شد: چرا که این وسایلِ سرگرم‌کننده، به خاطر سطح بالای «لذت‌دهی و محرّک‌بودن برای مغز» به تدریج فرد را دچار اعتیاد می‌کنند. چنانکه بسیاری از تحقیقات امروزه به انواع اعتیاد نظیر اعتیاد به اینترنت (وب گردی)، گوشی همراه و بازی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین و عوارض متعدد آن‌ها اشاره کرده‌اند.

غفاری افزود: افرادی که دچار چنین اعتیادهایی می‌شوند، از نظر جسمی و روانی ضعیف شده و به تدریج کارکرد و عملکرد مناسب خود در زمینه‌های مختلف فردی و اجتماعی را از دست می‌دهند.

این روانشناس بالینی تاکید کرد: بر این اساس، به والدین و نوجوانان پیشنهاد می‌شود در مورد اهمیت نقش خواب کافی و با کیفیت در سلامت جسم و روان، کارکرد و عملکرد فردی و اجتماعی افراد مطالعه و دستورات لازم برای رعایت بهداشت خواب را متناسب با ویژگی‌های فردی خود، رعایت کنند.

وی به طور ویژه هشدار داد تا قبل از ابتلا به انواع اعتیادهای جدید که در بالا به آن‌ها اشاره شد، حتما برای استفاده از گوشی‌های هوشمند و سرگرمی‌های رایانه‌ای آفلاین و آنلاین، نظم و قاعده‌ی مشخصی متناسب با سن افراد، رعایت شود و در این راه بهتر است از کمک تخصصی روانشناسان و مشاوران خانواده که پروانه اشتغال از سازمان نظام مشاوره و روان‌شناسی کشور دارند، بهره گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر علوم از دلیل اخراج استادان دانشگاه پرده برداشت
  • موضوع جوسازی در خصوص اخراج استادان صحت ندارد
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • زنگ سلامت در مدارس دامغان به صدا درآمد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • واکسیناسیون موثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقاء سلامت
  • قدردانی از متصدیان سه واحد نمونهٔ بهداشتی در مه ولات
  • اجرای برنامه های هفته سلامت با مشارکت مردم