Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: آمریکایی‌ها و تحلیلگران بین‌المللی بر این باورند که دولت ترامپ در تلاش برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران که با مخالفت اعضای شورای امنیت مواجه و نتیجه این شد که ۱۳ کشور از ۱۵ عضو شورا به هیچ وجه ایشان را همراهی نکردند، متحمل شکست تحقیرآمیزی شد که در تاریخ آمریکا هرگز سابقه نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«محمود واعظی» شنبه شب با حضور در گفت وگوی زنده تلویزیونی به مناسبت هفته دولت، ضمن گرامیداشت یاد شهیدان  رجایی و باهنر، افزود: این سوال مطرح است که دولت آمریکا با همه اقتداری که برای خود قائل است، چرا به این وضع افتاده؟ اگر ما این را بدانیم، خیلی راحت‌تر می‌توانیم گفت وگو کنیم.وی ادامه داد: آقای ترامپ از زمانی که سر کار آمده، اشتباهات متعددی در عرصه‌های مختلف داشته است که از جمله آنها، شیوه و میزان ارتباط با متحدانش است و همچنین نوع نگاهی که در داخل کشور به موضوعات مختلف دارد؛ در تمام تصمیماتی که گرفته، هیچ مطالعه و کار دقیق و کارشناسی نشده و به همین دلیل، همه اینها جنبه تبلیغاتی داشته است تا اینکه یک سیاست پایدار باشد.«جمع‌بندی همه آنچه که در این سه سال و نیم گذشته رخ داده، این بوده که محبوبیت ترامپ پایین آمده و مشکلاتش افزایش یافته است. دولت آمریکا در مسأله کرونا و اینکه ۱۷۰ هزار کشته داشته، بسیار بد عمل کرده است؛ از طرف دیگر، تظاهراتی که دو ماه است در شهرهای مختلف روی می‌دهد و موضوعات متعددی دیگر هم مطرح است.»واعظی با اشاره به انتخابات آمریکا گفت: نزدیک ۷۰ روز دیگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود؛ ترامپ تحقیقاً در تمام نظرسنجی ها فاصله معناداری با رقیب خود دارد و به دنبال آن است که کار پوپولیستی انجام بدهد؛ برای اینکه از بن‌بستی که با آن مواجه شده، هم در عرصه داخلی و هم عرصه خارجی رهایی پیدا کند و از طرف دیگر بتواند این را برای خود، یک موفقیت عنوان کند.وی گفت: چیزی که اماراتی‌ها اعلام کردند، دیدیم که ترامپ در آمریکا چه معرکه ای گرفت؛ در موضوعی که ارتباط آنچنانی به سیاست خارجی آمریکا نداشت. ترامپ فکر می کرد که این آمریکا، آمریکایی هست که وقتی برنامه‌ای را در شورای امنیت می برد، از نفوذ و اعتبارش استفاده می‌شود و کشورها را پشت سر خود می‌آورد. حدود یک ماه و نیم یا بیشتر تبلیغ کرد برای اینکه با قطعنامه‌هایی که شورای امنیت می برد، بتواند در مهرماه، تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران را تمدید کند. خیلی تلاش کرد و قرار بر این بود که این را به عنوان یک موفقیت بسیار بزرگ به افکار عمومی آمریکا بفروشد.
واعظی ادامه داد: نتیجه این شد که بجز خودش و یک کشور دیگر، یعنی ۱۳ کشور به هیچ وجه ایشان را همراهی نکردند و این حرفی است که خود آمریکایی‌ها و تحلیلگران بین المللی می گویند که آمریکا هرگز چنین شکست تحقیرآمیزی نداشته است. بعد از آن دوباره به یک چیزی متوسل شده که اصلاً عضو آن نیست؛ به صرف اینکه اسم آن برجام هست و خود آنان از برجام خارج شده و می‌گویند چون آمریکا در این قطعنامه ۲۲۳۱ هست، می‌تواند از آن استفاده کند.
«پیش از آنکه ما چیزی بگوییم، چین، روسیه و سه کشور اروپایی و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا، با انتشار بیانیه‌های بسیار محکمی اعلام کردند که از نظر حقوقی آنچه که آمریکا بدان استناد کرده قابل قبول نیست؛ بعد از آن هم اعضای شورای امنیت یکی پس از دیگری نامه نوشتند که این را قبول ندارند.»وی گفت: اینکه آیا مسیر چه می‌شود، اینها آمدند از بندی که در قطعنامه ۲۲۳۱ هست استفاده کنند و می‌گویند؛ وقتی ما این را به شورای امنیت می دهیم، طی پروسه آن، یک ماه طول می کشد و این فرصت یکماهه را به دولت ترامپ می دهد. این در حالی است که یک ماه، مربوط به موقعی بوده که کشوری عضو باشد، مراحل آن طی شود، جلساتش گذاشته شود و در دستور شورای امنیت بیاید. الان که چهار به علاوه یک هیچ کدام این را قبول ندارند و اعضای شورای امنیت هم قبول ندارند و خودش هم از آن خارج شده، عملاً از نظر حقوقی و شورای امنیت به هیچ وجه رأی نمی آورد.«نامه بسیار محکمی را آقای ظریف خطاب به اعضا دادند؛ الان وزارت خارجه ما، هم از نظر حقوقی و هم سیاسی اشراف کامل دارد.»
سرپرست نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: یک نگرانی ترامپ، این است که اگر دوره دولت او تمام شود و دموکرات‌ها بر سر کار بیایند، خودشان اعلام کردند که به برجام بازمی‌گردند؛ ترامپ می‌خواهد در همین ماههایی که بر سر قدرت هست، کلاً برجام را نابود کند اما جامعه جهانی می‌خواهد برجام باشد.
** اروپایی‌ها نیز تمایل دارند که ترامپ برود
واعظی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اروپاییان تا چه اندازه برجام را همراهی می کنند، گفت: اینکه می‌خواهند برجام را حفظ کنند، شفاف است؛ اینها خودشان علاقه‌مند هستند که به تعهداتشان عمل کنند؛ به هر حال نمی‌خواهم کار خلافی که اروپایی‌ها نسبت به برجام کردند را تطهیر کنم اما می‌خواهم این را بگویم؛ واقعیتی وجود دارد که بالاخره برخی بانک ها و بخش خصوصی، اقتصادشان و سهامشان و همکاری شان با آمریکا در بسیاری از حوزه‌ها گره خورده یا اگر گره نخورده، بازار بزرگی در آمریکا دارند؛ وقتی ترامپ به این صراحت آنها را تهدید می‌کند، اینجا تضاد منافع ایجاد می شود و با خودشان نیز مشکل پیدا کردند.مدیر دفتر رئیس جمهوری بیان داشت: با سیاستی که ترامپ در سه سال اخیر اتخاذ کرده، خود آنها هم منتظرند که ترامپ برود تا بتوانند بر اساس آنچه خودشان تعهد کرده اند، به تعهداتشان وفادار بمانند و لذا الان به همین دلیل سه کشور اروپایی در بیانیه ای که دادند، بسیار محکم و شفاف دفاع کردند و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا نیز در همین راستا بیانیه داد.وی تصریح کرد: فکر می‌کنم آنچه در ۲۴ ساعت گذشته از نظر سیاسی به راه افتاده، تماماً به نفع ایران و برجام است و به ضرر آمریکا؛ با تلاش هایی که انجام می دهیم این فضا ادامه پیدا می کند.
واعظی با اشاره به نقش همکاری چین و روسیه در زمینه برجام، گفت: روابط ما با چین و روسیه به نحوی است که برجام، ما را به این دو کشور پیوند می‌دهد؛ همسایگی ما با روسیه و نیز همکاری‌های اقتصادی‌ و فرهنگی‌ما با این کشور چنین ایجاب می کند که انواع و اقسام روابط را داشته باشیم. همین الان نیز وزیر دفاع ما در روسیه حضور دارد؛ لذا می خواهم بگویم روابط ما با روسها روابطی است که بسیار گسترده‌تر از اینهاست.
درباره چین نیز همین طور است؛ ما به عنوان یکی از شرکای جدی چین برای همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای مطرح هستیم؛ چرا وقتی که سند همکاری بیست و پنج ساله ایران و چین مطرح می‌شود، آمریکا اینقدر حساس باید باشد؛ این چیزی است که بین ما با یک کشور دیگر، دوجانبه است؛ به دلیل آنکه این پیوندی که بین ایران و چین است، می تواند درباره خیلی مسائل مهم منطقه و هم تحریم‌ها اثر بگذارد.واعظی در بخش دیگری از سخنانش درباره سفر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: سفر گروسی به دنبال سفری است که معاون وی حدود  ده روز قبل به ایران داشت و مذاکرات خوبی با وزارت امور خارجه و نیز سازمان انرژی اتمی داشت.وی افزود: در ارتباط با چارچوبی که توافق شد، قرار است ایشان سفری به تهران داشته باشد تا درباره ابهاماتی که در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران به وجود آورده بودند، بتوانیم به چارچوبی برسیم که بر اساس آن، کار را پیش ببریم.رییس دفتر رییس جمهوری گفت: ارزیابی من این است که با توجه به آنچه که جمع بندی و گزارشی از سفر معاون ایشان به تهران و مذاکراتی که با سفیر ما در وین داشته، امیدوار هستیم که این سفر، سفری باشد که بر روی گزارش بعدی آژانس تأثیر جدی بگذارد.
** تحریم‌ها و عوامل روانی دو عامل افزایش قیمت کالاها در کشور است
سرپرست نهاد ریاست جمهوری با بیان اینکه شخص رئیس جمهوری و همه اعضای کابینه دولت سعی دارند مشکل معیشت  مردم  را حل کنند، گفت: دو عامل تحریم‌ها و جنگ روانی دشمنان، باعث افزایش قیمت‌ها در کشور شده است.
وی در مورد افزایش قیمت کالاها در کشور، توضیح داد: از افزایش قیمت ها که اکثر مردم گرفتار آن هستند، راضی نیستیم. رئیس جمهوری و کابینه دولت جلسات زیادی را برای  کنترل قیمت ها برگزار می کنند اما عامل روانی، مرتب از خارج  و داخل کشور نوعی ناامیدی را به مردم تزریق می‌کند و در مجموع، تعامل این دو باعث افزایش قیمت کالاها شده است.
مدیر دفتر ریاست جمهوری افزود: دلیل دوم به خاطر مسایل تحریم ها در کشور است و اینکه در جابجایی پول، دچار مشکل می شویم و نمی توانیم با همه کشورها کار تجاری کنیم و کالاهای مورد نیاز را گرانتر از حد معمول خریداری می کنیم و این باعث افزایش قیمت کالاها می شود.
** دولت، بازار بورس را حمایت و صیانت می‌کند
واعظی گفت: مسأله بورس، هفته گذشته در ستاد اقتصادی دولت بازار سرمایه بحث و قرار شد وزیر اقتصاد، کمیته ای تشکیل دهد و در این زمینه پیشنهاداتی ارایه دهند. ‌این موارد در شورای عالی بورس مطرح شود.رییس دفتر رییس جمهوری افزود: امروز صبح شورای عالی بورس تشکیل جلسه داد و تصمیمات خوبی نیز گرفته شده که اطلاع رسانی نیز شد. 
وی بیان کرد: دولت به بازار سرمایه اهتمام دارد و مراقبت می کند. البته باید همزمان و مرتب با بزرگ شدن بازار، شرکت ها و بنگاه های جدید، وارد بازار شوند که دولت در این زمینه برنامه ریزی کرده است.‌واعظی گفت: رییس جمهوری تأکید دارند که شرکت های سودده و خوب، وارد بورس شوند؛ از طرفی شرکت هوایی که در بازار حضور دارد اما سهام  شناور آنان در حد کمی خرید و فروش می‌شود؛ به همین دلیل شرکت سودده است مردم هم علاقه‌مند هستند که سهامدار آن شرکت هستند؛ اما سهام کمی از آن بنگاه در بازار وجود دارد. این سهام قابل توجه بین ۵ تا ٧ درصد است و در مورد ورود سهام شرکت های جدید، تصمیم گیری شده است 
رییس دفتر رییس جمهوری ضمن تأکید بر ضرورت آگاهی مردم، در مورد بورس تأکید کرد: در اکثر کشورهای پیشرفته که اقتصاد پویا دارند، بورس نقش تعیین کننده ای دارد؛ هم برای سرمایه گذاران و هم برای مردمی که سرمایه کمی دارند، در یک سرمایه گذاری مناسب شریک می شود. 
«نباید انتظار داشت بلافاصله بعد از یک هفته و ماه، مانند قلک پول بیاورد؛ اگر فردی اعتماد به سرمایه گذاری در بورس دارد، باید صبور باشد و اگر به دلایلی در بازار حضور ندارند باید کارگزار امین را پیدا کنند، مشورت کنند و اعتماد کنند تا آنها انجام بدهند.»
وی تصریح کرد: در بازار بورس، تصمیمات نباید هیجانی باشد؛ نه از طرف سرمایه گذاران و نه از طرف مردم؛ در بسیاری از کشورها شبکه ای فعال است که مرتب بورس را تبلیغ می‌کند و وضع بنگاه ها را نمایش می دهد. 
واعظی گفت: در بورس تهران از آغاز سال ٩٩ مرتب هر روز بورس ۵ درصد ۵ درصد افزایش داشت؛ اگر سرمایه کسی در ماه ٣ درصد افزایش داشته باشد روند قابل قبولی است اما یکباره شاخص بورس از یک میلیون به ٢ میلیون رسید. 
سرپرست نهاد ریاست جمهوری گفت: بازار در حال اصلاح است و با توجه به تصمیمات امروز شورای عالی بورس، قرار شده بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه به کمک بازار بیایند و فعالیت کنند.
واعظی گفت: در بسیاری از کشورها، سرمایه گذاری در بورس سرمایه گذاری مطمئن است؛ لذا نباید به صورت کوتاه مدت به آن نگاه شود و یک سرمایه گذاری دراز مدت محسوب می شود؛ هم برای سرمایه گذار و هم برای بنگاه دار؛ زیرا می توانند مشکلات خود را و آنرا توسعه دهند؛ برای کشور و دولت نیز خوب است. 
رییس دفتر رییس جمهوری افزود: دولت اعتقاد دارد که از بازار بورس حمایت و صیانت کند و سهامداران بدانند که دولت بورس را رها نخواهد کرد.
وی گفت: افرادی که در شورای عالی بورس حضور دارند، افراد موجهی هستند؛ از طرف دولت، وزیر اقتصاد و وزیر صمت و رییس کل بانک مرکزی حضور دارند و از بخش خصوصی و نهادهای دیگر نیز هستند که ترکیب خوبی است و وظیفه آنها صیانت از حقوق سهامداران است.
رییس دفتر رییس جمهوری درباره اصلاح بازار بورس و کاهش شاخص ها و اینکه دولت به دنبال تأمین کسری بودجه است، گفت: اصلاً این طور نیست؛ آنچه که اتفاق افتاد، این بود که وقتی به این سرعت شاخص اوج می گیرد، همه پیش بینی می کردند که بورس باید خود را اصلاح کند. در مقالات مختلف نیز چنین بود و همه منتظر این رخداد بودند.
وی یادآور شد: شاخص بورس وقتی به یک میلیون و ۶٠٠ تا ٧٠٠ هزار واحد رسید، در آن مقطع انتظار می رفت که بازار بورس، خود را اصلاح کند اما بسرعت به ٢ میلیون واحد رسید. در این مقطع، عملاً با با یک اتفاق همزمان شد که اگر هم نمی افتاد، باید خود را اصلاح می کرد.
واعظی تأکید کرد: دولت باید از بازار بورس بیشتر مراقبت کند و میان سازمان بورس و خصوصی سازی وزارت اقتصاد و وزارتخانه‌هایی که در صندوق هستند، هماهنگی بیشتری ایجاد شود تا مردم به صورت شفاف بفهمند که چه اتفاقی می افتد.
وی گفت: بر اساس پیش بینی کارشناسان، شاخص بین ١.۶ تا ١.٧ میلیون واحد تقریباً اصلاح می شود و دوباره روند طبیعی خود را طی خواهد کرد.واعظی گفت:  با همت و تلاشی که شورای عالی بورس انجام می دهد و زمانی که شخص وزیر اقتصاد روی موضوع بورس می گذارد و ستاد اقتصادی دولت و رییس جمهوری پیگیری می کند، امیدواریم بورس جایی باشد که مردم، هم بتوانند پول خود را نگهداری کنند و هم سود ببرند.
رییس دفتر رییس جمهوری تأ‌کید کرد: بورس، مسأله ای است که عملاً در جلسات مختلف دولت بررسی می شود؛ قبلاً تعداد کمی از افراد حرفه ای در این بازار حضور داشتند اما اکنون افراد معمولی جامعه و از طرفی صاحبان سهام عدالت وارد بازار بورس شده اند که نزدیک به ۵٠ میلیون نفر هستند و دولت، حتماً باید از سرمایه آنها حمایت کند.
** کادر درمان ایرانی برای پزشکی کشور در سطح جهانی آبرو خریدندواعظی در پاسخ به سوال دیگری درباره ماه محرم  و روز پزشک و اینکه دولت برای جلوگیری از بازگشت موج بعدی کرونا چه برنامه هایی دارد، گفت: از فرصت استفاده می کنم و خدمت همه پزشکان روز پزشک را تبریک می‌گویم و از همه کادر درمانی از طرف دولت تشکر و قدردانی می کنم. انصافاً یک آبرویی پزشکان ما برای ایران در دنیا خریدند به طوری که وضع ما در دنیا وضع خوبی هست؛ وقتی یک هم‌وطن مان فوت می کند، ناراحت کننده است اما وقتی با جاهای دیگر مقایسه می‌کنیم، انصافاً کار بزرگی انجام دادند؛ البته پزشکان ما همیشه کار بزرگی انجام می‌دهند. اتفاقات شش ماهه گذشته باعث شد ما بیشتر فهمیدیم که چگونه آنها کار می‌کنند. امیدوار هستم مردم ما و همه قدر این عزیزان را بدانند و ما هم برای کار بزرگی که انجام دادند دست همه اینها را می بوسیم.رییس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: در ارتباط با محرم، ستاد ملی کرونا از ابتدا نظرش این بود که باید جان مردم حفظ شود و نان مردم هم وجود داشته باشد؛ الان درباره محرم هم می‌گوییم که محرم باید زنده باشد، عاشورا زنده باشد و عزاداری حسینی زنده باشد و جان مردم هم باید حفظ شود؛ هیچ راهی ندارد مگر اینکه پروتکل‌ها را رعایت می‌کنیم؛ ۴۷ روز قبل از محرم، آقای رئیس جمهوری دستور دادند که ما می‌خواهیم عزاداری داشته باشیم؛ برنامه ریزی کنید که چگونه باشد.وی تصریح کرد: این که در خارج کشور یا متأسفانه برخی نیز در داخل کشور چقدر حمله کردند، ارزیابی من از دو روز گذشته این بوده که گزارش‌های متعددی بوده است. خود وعاظ و مداحان و تمام کسانی که مسؤول برگزاری عزاداری ها هستند، به عنوان عضو ستاد ملی فعال بودند؛ می خواهم تشکر کنم که حسینیه های بزرگ را بستند و در فضای باز رفتند؛ زحمت کشیدند و امیدوارم ان‌شاءالله عزاداری آنها مضاعف مورد قبول حق قرار بگیرد.
منبع: ایرنا برچسب ها: واعظی

منبع: خرداد

کلیدواژه: واعظی رییس دفتر رییس جمهوری افزایش قیمت کالاها نهاد ریاست جمهوری شورای عالی بورس سرمایه گذاری شورای امنیت رئیس جمهوری بازار بورس واعظی گفت تحریم ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۷۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان

بین الملل تابناک: اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی، نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل، حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن، اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان و حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص اعمال تحریم علیه برخی اشخاص و نهادهای آمریکایی دخیل در اقدامات تروریستی و نقض فاحش حقوق بشر از طریق حمایت از اقدامات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها به ویژه مردم نوار غزه بیانیه‌ای را صادر کرد .‌

در متن این بیانیه آمده است :« وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار  غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای به دلیل طرح ایده‌های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.»

تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه‌ای خبر از اعمال تحریم‌ها علیه تعدادی از نهادها و اشخاص رژیم انگلیس داد.‌

 در بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط آمده است : «در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک‌سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

  نهادها:

•  پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس   
•  ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ     
•  شرکت البیت سیستم بریتانیا   
•  شرکت مگیت پارکر بریتانیا                   
•  شرکت رافائل بریتانیا                                              
  اشخاص:

•  گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس 
•  جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا      
•  شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
•  پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح     
•  آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا      
•  ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
•  سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس    
•  پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می داند.»

 نامه ای ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه ای به رئیس دوره ای شورای امنیت و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل گفت: ادعای غیرمستند و ارجاعات ناصواب علیه جمهوری اسلامی ایران در نامه مورخ ۸ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به دبیرکل و رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴) را رد می‌ کند.

ارشدترین دیپلمات جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ادعای مطروحه نامه مزبور بی اساس و صرفاً تلاش مذبوحانه رژیم اسرائیل برای منحرف کردن توجه بین المللی از جنایات شنیع و اقدامات نسل کشی است که توسط این رژیم آپارتاید علیه مردم فلسطین در نوار غزه انجام می شود.

ایروانی گفت: چنین ادعاهای بی‌اساسی همچنین تلاشی گمراه کننده با هدف سرپوش گذاشتن و مشروعیت بخشیدن به تجاوزات مداوم رژیم اسرائیل علیه لبنان و نقض مستمر قوانین بین المللی، منشور سازمان ملل متحد و قطعنامه های ۱۵۵۹ (۲۰۰۴) و ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) شورای امنیت سازمان ملل است.

او تصریح کرد: به همین ترتیب، اتهامات موجود در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ نماینده رژیم اسرائیل در سازمان ملل متحد خطاب به رئیس شورای امنیت (S/۲۰۲۴/۳۰۴) کاملاً بی اساس بوده و قاطعانه مردود است. همانطور که در نامه مورخ ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۳۰۵) ما تأکید شده است، اقدام جمهوری اسلامی ایران در ۱۳ آوریل ۲۰۲۴ در راستای اعمال حق ذاتی خود در چارچوب دفاع از مشروع و ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد بوده است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل گفت: اقدام جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی این رژیم در ۱ آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک ایران برخلاف بند ۴ ماده ۲ منشور سازمان ملل متحد اتخاذ شد.

ایروانی ادامه داد: «مجددا تاکید می‌نماید که جمهوری اسلامی ایران هرگز شروع کننده جنگ علیه رژیم اسرائیل نبوده و در آینده نیز قصد انجام آن را ندارد. با این حال، جمهوری اسلامی ایران حق ذاتی خود ذیل قوانین بین المللی برای پاسخ به هرگونه استفاده از زور یا اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت، تمامیت ارضی، امنیت و منافع ملی خود محفوظ می‌دارد.»

سفیر ایران در سازمان ملل در پایان خواسته است که این نامه به عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع شود.

حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن

هواپیماهای جنگی آمریکا و انگلیس مناطقی از استان صعده در شمال یمن را هدف قرار دادند.

روز گذشته نیز هواپیماهای جنگی آمریکا و انگلیس منطقه «رأس عیسی» در بخش الصلیف واقع در استان الحدیده در غرب یمن را بمباران کردند.

در همین ارتباط روزنامه الاخبار لبنان روز گذشته به نقل از منابع نظامی در صنعا گزارش داد که آمریکا در حال آماده شدن برای تجاوز هوایی گسترده به یمن به منظور پشتیبانی از حمله زمینی گروه‌های وابسته به امارات متحده عربی در چند جبهه است.

از سوی دیگر شورای عالی سیاسی یمن بر موضع ثابت خود در خصوص ثبات و امنیت منطقه، دریای سرخ، دریای مکران، باب المندب و اقیانوس هند تأکید کرد و به آمریکا درباره هرگونه اقدام تنش‌آمیز علیه امنیت و ثبات یمن هشدار داد.

اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان

 ارتش پاکستان اعلام کرد که نیروی دریایی این کشور با آمریکا رزمایش دوجانبه‌ای با عنوان "اتحاد ۲۰۲۴" را در آب‌های کراچی برگزار کرده است.

به گزارش روابط عمومی ارتش پاکستان، رزمایش دوجانبه نیروی دریایی پاکستان و آمریکا موسوم به اتحاد الهام گرفته شده ۲۰۲۴ به مدت ۳ روز در بندر کراچی برگزار شد.

این رزمایش شامل تفنگداران دریایی ایالات متحده، گارد ساحلی، غواصی، حقوقی، نیروی پشتیبانی فنی، امور مدنی و تیم های پزشکی بود.

 ارتش پاکستان افزود که در طول این رزمایش، فرمانده یگان رزمایش دریایی آمریکا با فرمانده ناوگان پاکستان و فرمانده گارد ساحلی دیدار و طرفین در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه گفت‌وگو کردند.

در بیانیه روابط عمومی ارتش پاکستان آمده است: هدف از این رزمایش ارتقای محیط امن و پایدار دریایی در منطقه و گسترش روابط و همکاری متقابل بین دو نیروی دریایی است.

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جولان اشغالی

مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که هدف مهمی را در بلندی‌های جولان اشغالی سوریه هدف حمله پهپادی قرار داده است.

مقاومت اسلامی عراق تاکید کرد که این حمله در راستای مقابله با دشمن صهیونیستی و حمایت از مردم غزه و پاسخ به جنایات اشغالگران صهیونیست علیه غیرنظامیان فلسطینی به ویژه زنان و کودکان انجام گرفته است.

براساس اینفوگرافی که به تازگی رسانه جنگ نیروهای مقاومت منتشر کرده‌اند، مقاومت اسلامی عراق در ۲۰۰ روزه گذشته که از طوفان الاقصی می‌گذرد، به ترتیب ۲۴۳ عملیات حمله به ۹۰ هدف در خاک عراق، ۶۵ حمله به اهداف در اراضی اشغالی و ۸۸ حمله به هدف در سوریه انجام داده است.

دیگر خبرها

  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در 4 ماه گذشته خبر داد
  • اعلام تحریم های ایران علیه افراد و نهادهای آمریکایی و انگلیسی/  نامه ایران به شورای امنیت در رد اتهامات اسرائیل/ حمله آمریکا و انگلیس به شمال یمن/ اعلام برگزاری رزمایش نظامی آمریکا و پاکستان
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها
  • ونزوئلا از ضرر ۲ میلیارد دلاری ناشی از تحریم‌ها در ۴ ماه گذشته خبر داد
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ چه تاثیری در بهبود وضعیت بازار سرمایه دارد؟
  • اجتماع کادر درمان در حمایت از جنبش دانشجویان آمریکایی