Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر سابق آموزش‌و‌پرورش گفت: وقتی حضور فیزیکی را تبدیل به حضور مجازی کردیم، در این صورت خود را از بخش عمده‌ای از اهداف مدرسه‌ای محروم کردیم بنابراین "باید به شدت نگران این موضوع باشیم" به همین دلیل است که بر "روش ترکیبی" تاکید دارم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سال تحصیلی جدید دانش‌آموزان از 15 شهریور آغاز می‌شود، در کنار وضعیت بازگشایی مدرسه با توجه به شرایط مختلف قرمز، زرد و سفید مسائل و موضوعات مهم دیگری هم مطرح است که در سال تحصیلی متفاوت پیش‌رو نمی‌توان آنها را نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کیفیت آموزش‌های مجازی دانش‌آموزان، تکیه صرف به آموزش مجازی و درهای بسته مدارس به روی دانش‌آموزان و در مقابل ضرورت توجه به آموزش ترکیبی "مجازی و حضوری" البته با حفظ سلامت دانش‌آموزان موضوعاتی است که این روزها محل نقد و بررسی کارشناسان آموزشی و معلمان است.

از سوی دیگر بحث هزینه‌های اینترنت در آموزش مجازی موضوع دیگری است که نمی‌توان نسبت به آن بی‌توجه بود چرا که گاه یک خانواده با داشتن چند فرزند دانش‌آموز باید هزینه قابل توجهی را در سبد هزینه‌های ماهانه خانوار برای آموزش مجازی در نظر بگیرد.

در نظرسنجی اخیر وزیر ارتباطات نیز در پاسخ به این پرسش که در سال تحصیلی گذشته، کدامیک برای شما چالش بزرگتری بود،‌ هزینه شبکه یا کیفیت خدمات شاد؟ 59 درصد اعلام کردند هزینه و 41 درصد کیفیت.

در همین رابطه میزبان "سید محمد بطحایی" وزیر سابق آموزش و پرورش و معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی (سازمان سما) دانشگاه آزاد اسلامی بودیم تا درباره محورهایی همچون شروع متفاوت سال تحصیلی جدید و ضرورت‌های توجه به آموزش ترکیبی دانش‌آموزان، نقش اپراتورها برای تأمین اینترنت رایگان در آموزش مجازی دانش‌آموزان، عدالت آموزشی زیر سایه انواع تنوع مدارس و مدارس لاکچری و مبارزه با مافیای کنکور گفت‌وگویی داشته باشیم.

این گفت‌‌وگو در دو بخش تنظیم شده که در ادامه بخش نخست آن تقدیم مخاطبان ارجمند شده است:

 سال تحصیلی جدید از 15 شهریور آغاز می‌شود و قرار است آموزش دانش‌آموزان براساس 3 سناریو پیش برود، با این حال برخی کارشناسان آموزشی و خانواده‌ها نسبت به کیفیت پایین آموزش‌های مجازی نگرانی‌هایی را مطرح می‌کنند، از سوی دیگر تکیه صرف به آموزش‌های مجازی در آموزش دانش‌آموزان چالش‌هایی را رقم خواهد زد، از نظر شما امکان ارائه آموزش‌های ترکیبی و حضور دانش‌آموزان در مدارس  در شرایط کرونایی چقدر نیاز است؟

هم‌اکنون در شرایط بحرانی قرار داریم و باید با توجه به امکاناتی که در اختیار داریم، خدمات مناسبی را برای دانش‌آموزان فراهم کنیم، هیچ فردی در اینکه آموزش مجازی یک مُسکن  و داروی موقت برای جبران یاددهی و یادگیری در شرایط کرونایی است، شکی ندارد.

اما همانند بسیاری از زمینه‌های دیگر که همیشه آموزش و پرورش مورد کم توجهی قرار می‌گیرد در آموزش مجازی نیز این کم توجهی دیده می‌شود و این کم‌توجهی پلتفرم، اینترنت و سامانه‌هایی که باید خدمات آموزش مجازی را در اختیار دانش‌آموزان و معلمان قرار دهد را شامل می‌شود، چون شبکه ملی اطلاعات در کشور راه‌اندازی نشده است همچنان دستمان زیر سنگ اینترنت است و اینترنت در کشور محدودیت‌های خاص خودش را دارد البته قصدم این نیست که بگویم در این شرایط بحرانی دولت و افراد مسئول شبکه ملی اطلاعات را راه‌اندازی کنند چون این طرح به زودی‌ها اتفاق نمی‌افتد.

مدارس را به شیوه ترکیبی اداره کنند

البته در شرایط فعلی مدارس می‌توانند به صورت ترکیبی اداره شوند، روش‌های آموزش ترکیبی در شرایط کرونایی در بسیاری از کشورها جریان دارد هر چند آموزش و پرورش در تلاش برای برقراری چنین وضعیتی است.

در برخی کشورها با شیوه‌هایی همچون استفاده از جدا‌کننده‌های پلاستیکی، میز دانش‌آموز از سایرین جدا شده است و تلاش شده تا فاصله آنها از یکدیگر حفظ شود؛ تصور می‌کنم ما در ایران باید از روشهایی که کشورهای دیگر هم تجربه کرده‌اند، استفاده کنیم و از روش آموزش ترکیبی بهره ببریم.

آموزش مجازی تیغ دو لبه!

  از مسئولان موثر در تصمیم‌گیری تقاضا دارم که به آموزش مجازی به عنوان تیغ دو لبه توجه داشته باشند، درست است که نیامدن دانش‌آموزان به مدرسه و پیگیری آموزش‌ها به شکل مجازی سلامت آنها را تضمین می‌کند اما در سوی مقابل هم قطع ارتباط طولانی مدت دانش‌آموزان با مدرسه و فضای حضوری در کلاس درس لطمات بسیاری را به آنها وارد می‌کند.

می‌توان برای حضور دانش آموزان در مدرسه آنها را به چند گروه تقسیم کرد و حتی آنها به جای 5 یا 6 ساعت، روزانه دو یا سه ساعت به مدرسه بیایند و بعضی از درس‌ها به صورت حضوری ارائه شود و برخی دروس کاملاً مجازی تدریس شوند حتی می‌توان دانش‌آموز را هفته‌ای دو یا سه ساعت به مدرسه بیاوریم تا محیط مدرسه را حس کرده و رابطه‌اش با مدرسه قطع نشود.

 اگر بحث آموزش حضوری در کنار آموزش مجازی طرح شود، ممکن است این موضوع پیش بیاید، مدارس امکانات کافی برای حضور دانش‌آموزان و حفاظت از سلامت آنها را ندارند؛ تراکم کلاس‌های درس بالاست و از سوی دیگر امکانات لازم برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در اختیار مدارس قرار ندارد.

بنده همیشه مخالف هستم که یک نسخه واحد برای تمام مدارس کشور پیچیده شود، قطعاً در کلاسی که 40 دانش‌آموز دارد اجرای روش ترکیبی دشوار است اما بسیاری از کلاس‌های درس 20 یا 25 دانش‌آموز دارند چرا می‌خواهیم با یک نسخه واحد با تمام مدارس رفتار کنیم.

دانش‌آموزان حتی یک هفته در میان به مدرسه بیایند

در مدارسی که تراکم دانش‌آموزان آنها خیلی بالاست امکان آموزش ترکیبی وجود ندارد و باید با روش دیگری برای آنها اقدام کرد اما بنده می‌گویم حتی اگر می‌توانیم دانش‌آموزان را یک هفته درمیان برای ساعات محدود به مدارس بیاوریم حتی کلاس 40 نفره را می‌توان به گروه‌های 10 نفره تقسیم کرد و دانش‌آموزان دو هفته یک بار به مدرسه بیایند مثلاً به هر دانش‌آموزی بگوییم هر 15 روز یک بار به مدرسه بیاید، این روند بسیار بهتر از نیامدن کامل به مدرسه و قطع ارتباط با کلاس درس است.

دغدغه‌مندان تعلیم و تربیت نگران فاصله دانش‌آموز با مدرسه باشند

همه افرادی که دغدغه تعلیم و تربیت دارند باید نگران فاصله دانش‌آموز با مدرسه باشند که به صورت قهری ایجاد شده و شرایطی که اتفاق افتاده این فاصله را ایجاد کرده است اما اگر این روند ادامه یابد ممکن است به تدریج این تفکر درجامعه ایجاد شود پس می‌توانیم مدرسه نداشته باشیم و برخی دروس را از طریق مجازی ارائه کنیم.

این سبک یعنی ارائه بخشی از دروس به شیوه مجازی می‌تواند در کاهش هزینه‌های آموزش و پرورش و از سوی دیگر مقوله کمبود معلم به دولت کمک کند.

بنده از همین جمله می‌ترسم چرا که بحث بسیار مهمی در این ماجرا مطرح بوده و این است که محتوای کتاب‌های درسی بخش کوچکی از سبد یادگیری دانش‌آموزان است و آنها در مدرسه طی تعامل با یکدیگر بسیاری از مسائل را فرا می‌گیرند، اینکه دانش‌آموز صبح‌ها باید رأس ساعت معینی به مدرسه بیاید نظم را فرا می‌گیرد و بخش عمده‌ای از اهداف دوران مدرسه این موارد است نه حفظ کردن فرمول‌ها.


وقتی حضور فیزیکی را تبدیل به حضور مجازی کردیم  و به دانش‌آموزان اعلام شد آن چیزی که در مدرسه یاد می‌گرفتید در خانه با استفاده از فلان پلتفرم فرا بگیرید در این صورت خود را از بخش عمده‌ای از اهداف مدرسه‌ای محروم کردیم بنابراین "باید به شدت نگران این موضوع باشیم" به همین دلیل است که تأکید دارم روش ترکیبی که طی آن دانش‌آموزان برخی روزها به مدرسه می‌آیند بسیار اهمیت دارد.

در بحث آموزش مجازی، مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و اپراتورها برای آموزش دانش‌آموزان و تامین اینترنت رایگان چه اندازه می‌تواند موثر باشد و چرا نسبت به این مسئله احساس مسئولیت نمی‌شود؟

متأسفانه با این مشکل مواجه هستیم که آسفالت کوچه و خیابان را یک الزام می‌دانیم اما برایمان مهم نیست حیاط مدرسه دانش‌آموزان آسفالت دارد یا خیر؛ طی چند ماه اخیر مصرف اینترنت و استفاده از فضای مجازی توسط دانش‌آموزان و معلمان و حتی مردم بسیار افزایش یافت و شرکت‌هایی که خدمات اینترنت ارائه می‌دهند، سود کلانی به دست آوردند.

شرکت‌های ارائه دهنده باید مکلف به ارائه اینترنت رایگان به دانش‌آموزان شوند

این شرکتها باید مکلف شوند بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را در قبال دانش‌آموزان این کشور بپذیرند در حقیقت باید مکلف شوند برای دانش‌آموزان و معلمان در ساعات معین که از پلتفرم آموزشی آموزش و پرورش استفاده می‌کنند، اینترنت را به‌صورت رایگان یا با هزینه بسیار اندک تأمین کنند؛ هم اکنون برخی دانش آموزان توانایی پرداخت هزینه اینترنت را ندارند بماند که در برخی نقاط کشور هم دسترسی به اینترنت وجود ندارد.

  اعداد و ارقام منتشر شده نشان می‌دهد شرکت‌هایی که خدمات اینترنت ارائه می‌دهند سودهای سرشاری می‌برند چه اشکالی دارد در مناطقی که به دلیل عدم دسترسی به اینترنت، دانش‌آموزان از آموزش مجازی بازمانده‌اند، هفته‌ای یک بار با تجهیزات فنی که اعزام می‌کنند آموزش مجازی دانش‌آموزان را پیگیری کنند، این همان مسئولیت اجتماعی است در حقیقت این شرکت‌ها باید نگران وضعیت تحصیل دانش‌آموزان این سرزمین باشند.

وقتی دولت و مجلس هم بی‌تفاوتند!

البته دولت و مجلس هم نسبت به این موضوع بی‌تفاوت هستند نباید شرایط اینگونه باشد که بگوییم اگر شرکت‌ها احساس مسئولیت کردند، برای تأمین اینترنت رایگان دانش‌آموزان اقدام کنند! اینگونه نمی‌شود؛ اینکه در کشوری که در شرایط بحران قرار گرفته، مدارس تعطیل شده‌اند، معلم و دانش‌آموز تجهیزات ندارند، اپراتور ارائه دهنده خدمات اینترنت به سودهای کلان خود در 6 ماه گذشته ببالد، جای تأسف  دارد.

از دولت و مجلس تقاضا دارم با تصویب قوانین و ابلاغ آیین نامه‌هایی لازم، شرکت‌ها را مکلف به پذیرش مسئولیت اجتماعی کنند تا آنها وادار شوند که خدمات لازم در زمینه اینترنت رایگان را ارائه دهند.

 آموزش و پرورش برای آموزش مجازی دانش‌آموزان، پلتفرم "شاد" را انتخاب کرده است؛ در زمان حضور شما در وزارت آموزش و پرورش بحث شبکه "سینا" مطرح بود که در دوره جدید پرونده آن بسته شد و اعتقاد بر این است که "سینا" بستر مناسبی برای آموزش مجازی نیست، هم‌اکنون پلتفرم "شاد" و الزام مدارس برای تدریس مجازی در آن را چگونه می‌بینید؟

زمانی که "سینا" را راه‌اندازی کردیم، چنین روزهایی را می‌دیدیم در حقیقت "سینا" با این هدف شروع به کار کرد که اگر زمانی بحرانی داشتیم بلافاصله بتوانیم جلسات مجازی را از طریق آن راه‌اندازی کنیم و ارتباط بین جامعه مخاطبان برقرار شود.

"شاد" از قالب‌های "سینا" الگوبرداری کرده است

اگر معتقدند "سینا" برای آموزش مجازی مناسب نیست، این انگاره صحیح نیست و با این پلتفرم آشنایی کافی ندارند؛ "سینا "در مدت کوتاهی که متولد شد در آن شرایط کشور سیر رشد خود را طی کرد و جلو رفت اما چون توفیق ارائه خدمت در آموزش و پرورش را از دست دادم کار "سینا" متوقف شد؛ تیم جدید نیز تا چند ماه به سراغ آن نرفت و بعد از مدتی که با کرونا مواجه شدند ناگزیر اسم جدیدی را انتخاب کردند و گفتند طرح جدیدی باشد بهتر است بنابراین پلتفرم "شاد" را ایجاد کردند درحالیکه پلتفرم "شاد" تقریبا از قالبهای "سینا" الگوبرداری کرده است.

باید به "شاد" برای رفع اشکالات فرصت دهیم

معتقدم اگر پلتفرمی مانند "شاد" شروع به فعالیت می‌کند باید به آن قدری مجال دهیم تا اشکالات خود را برطرف کند آن هم در کشور ما که زیرساخت‌های فنی ضعیف است اگر همه به پلتفرم شاد کمک کنند، اشکالات آن به تدریج برطرف خواهد شد و حتماً یک روزی که ممکن است 6 ماه یا یک سال بعد باشد قطعاً به پلتفرم جامع تبدیل خواهد شد که می‌تواند در ابعاد مختلف به آموزش کمک کند.

 قدری درباره مدارس "سما" صحبت کنید؛ آیا این مدارس در دوران کرونا در بحث آموزش مجازی فعالیت‌های خاصی را انجام داده‌اند؟ هم‌اکنون که خانواده‌ها از شهریه‌های بالای مدارس غیردولتی در سال تحصیلی کرونایی گلایه دارند آیا مدارس سما شهریه‌های آموزش مجازی را کاهش داده‌اند؟

هم‌اکنون مشکلی که در‌آموزش و پروش وجود دارد این است که نمی‌دانیم این اتفاق چقدر طول می‌کشد! شاید یک ماه، شاید 6 ماه و شاید کل سال تحصیلی درگیر آن باشیم؛ هم‌اکنون برای هیچ فردی تصویر روشنی وجود ندارد که این بحران جهانی چقدر طول می‌کشد به همین دلیل ما نتوانستیم تصمیمی بگیریم که براساس آن شهریه و کلاسهای حضوری و غیرحضوری را تنظیم کنیم.


هر دانش‌آموز دوره ابتدایی حداقل هفته‌ای دو ساعت به مدرسه می‌آید

اما گفتیم تا زمانی که این شرایط وجود  دارد، هر دانش‌آموز دوره ابتدایی و پیش‌دبستانی مدارس باید حداقل هفته‌ای دو ساعت با رضایت خانواده باید به مدرسه بیاید تا معلم خود را ببیند، با او صحبت کند و اگر ابهامی دارد، برطرف شود در حقیقت به دنبال برقراری ارتباط عاطفی دانش‌آموز با مدرسه و معلم هستیم تا این ارتباط کامل قطع نشود همچنین حداقل 12 ساعت یعنی برگزاری 12 جلسه آموزش مجازی برای دانش‌آموزان الزامی است.

در مدارس سما، امکانات نسبت به مدارس دولتی بهتر و دستمان بازتر است بنابراین گفته‌ایم همه معلمان حتی در صورت عدم حضور دانش‌آموزان در مدرسه حاضر باشند و تدریس مجازی را با استفاده از امکاناتی که در مدرسه وجود دارد مانند اینترنت و دوربین داخل کلاس درس انجام دهند.

درباره شهریه مدارس سما هم باید بگویم، مدارس سما از جمله مدارس غیردولتی است که پایین‌ترین رقم شهریه را دریافت می‌کنند آن هم بنا به ماموریت‌ها و وظایفی که این مدارس دارند البته تلاش می‌کنیم تا هفته آینده چنانچه با کاهش دانش‌آموز به صورت جدی مواجه نشدیم و توانستیم هزینه درآمدها را متعادل کنیم، تخفیفاتی را برای خانواده‌ها در نظر بگیریم با این وجود در نحوه پرداخت شهریه‌ها در مدارس سما نسبت به سایر مدارس غیردولتی خیلی مساعدت می‌شود.

 آیا به خانواده‌ها وام شهریه نیز پرداخت می‌کنید، این موضوع را از این جهت می‌پرسم که چند وقت قبل در اخبار مشاهده کردیم دانش‌آموزی در استان البرز به دلیل نداشتن پول شهریه و ممانعت مدرسه از ثبت‌نام این دانش‌آموز، مدرسه غیردولتی‌اش را به آتش کشید!

در مدارس سما چنین فشارهایی را با خانواده‌ها نداریم  با این وجود با دو بانک عامل خودمان صحبت کردیم که مقدمات آن انجام و حتی تفاهمنامه برقرار شده است تا بتوانیم از طریق آنها وام شهریه‌ای را دریافت کنیم و خانواده‌ها به‌صورت اقساط شهریه را به بانک پرداخت کنند؛ در بسیاری از مدارس ما نیازی به وام شهریه نیست چون خود خانواده‌ها به‌صورت اقساط شهریه را پرداخت می‌کنند.

پایان بخش نخست...

منبع:تسنیم
انتهای پیام/ا

منبع: دانا

کلیدواژه: مجازی دانش آموزان برای آموزش مجازی حضور دانش آموزان مسئولیت اجتماعی اینترنت رایگان دانش آموزان دانش آموزان آموزش و پرورش آموزش ترکیبی دانش آموز سوی دیگر راه اندازی خانواده ها سال تحصیلی مدارس سما هم اکنون آموزش ها هفته ای شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۷۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان

به گزارش خبرآنلاین، اصفهان، محمدرضا ابراهیمی در نشست خبری ویژه گرامیداشت هفته بزرگداشت مقام معلم، با اشاره به اهمیت و جایگاه آموزش و پرورش، اظهار داشت: اهمیت آموزش و پرورش بر کسی پوشیده نیست و اگر بخواهیم آینده جامعه‌ای را پیش‌بینی کنیم، باید بدانیم که امروز در مدارس آن جامعه چه می‌گذرد زیرا نبض آینده هر جامعه‌ای در مدارس شکل می‌گیرد و دانش‌آموزان و دانشجویان امروز، نقش‌های کلیدی جامعه فردا را در دست خواهند داشت و نقش‌آفرینان عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره جامعه خواهند بود.

تسنیم در خبری نوشت:وی با بیان اینکه هرگونه توجه به آموزش و پرورش به‌معنای سرمایه‌گذاری ویژه برای تعالی جامعه در آینده است، افزود: میزان توجه به آموزش و پرورش یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع است و در قانون اساسی و دین مبین اسلام مورد تأیید قرار گرفته است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان انتخاب سالروز شهادت شهید مطهری را به‌عنوان روز معلم مایه افتخار دانسته به بیان ویژگی‌های این شهید فرزانه پرداخت و گفت: شهید مطهری یک عالم کامل جامع‌الشرایط بود که در همه سطوح احاطه کامل عقلی، علمی و فلسفی داشت و همان طور که امام(ره) فرمودند همه آثار ایشان برای جوانان و جامعه مفید است؛ حدود نیم قرن از تألیف آثار شهید مطهری می‌گذرد اما بسیاری از آنها هنوز تازگی و طراوت دارند و این موجب افتخار جامعه معلمان است که سالروز شهادت یک عالم به‌عنوان روز گرامیداشت مقام معلم انتخاب شود.

وی با ابراز اینکه خوشبختانه با اقدامات ویژه دولت سیزدهم، مجلس و قوای سه‌گانه حال آموزش و پرورش خوب است اما برای رساندن جامعه به تعالی، هنوز کافی نیست، خاطرنشان کرد: کم‌توجهی‌های ادوار گذشته نسبت به آموزش و پرورش جبران شده و در این مدت اقدامات خوبی انجام شده و تاحدودی کمبودها در حوزه تجهیزات، فضای آموزشی و نیروی انسانی جبران شده است اما هنوز کافی نیست و جای کار وجود دارد

سال گذشته مدارس اصفهان به‌مدت ۱۱ روز غیرحضوری شدند

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران حاضر در جلسه گفت: کار ما و شما هر دو در دایره رسالت فرهنگی است و باید برای انجام آن علاقه و هدف متعالی داشته باشیم؛ رسانه یک نهاد و عنصر فعال در آگاهی دادن به جامعه است و تعمیق آگاهی از سوی رسانه‌ها در این ارتباط امری است که ضرورت دارد؛ علاوه بر این رسانه‌ها باید واسطه بین مردم و مسئولین باشند و دستاوردهای ارگان‌های مختلف را به اطلاع مردم برسانند و از سویی نیز کمبودها را نیز گزارش کنند.

وی با بیان اینکه "از رسانه‌ها انتظار داریم نسبت به سایر نهادها و مؤسساتی که در مقابل آموزش و پرورش تکلیف دارند، مطالبه‌گر باشند."، گفت: اگر نهادها و مؤسساتی که بر اساس مصوبات قانونی در قبال آموزش و پرورش وظایفی دارند، به مسئولیت‌شان عمل کنند بسیاری از مشکلات ما رفع خواهد شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان تأکید کرد: بسیاری از نهادهای کلان تولیدی در قبال بهبود شرایط آموزش و پرورش مسئولیت اجتماعی دارند و باید به مسئولیت‌شان عمل کنند؛ سال گذشته مدارس اصفهان به‌دلیل آلودگی هوا به‌مدت ۱۱ روز غیرحضوری شد و تعطیلی ۶۰۰ هزار دانش‌آموز خسارت بزرگی به‌شمار می‌رود زیرا حدود ۴۰ میلیون نفرساعت آموزش ما کم‌رمق شده است و جبران ترک‌فعل‌های انجام‌شده، می‌تواند آموزش و پرورش را از این عقب‌ماندگی کیفی رها کند.

وی اضافه کرد: رسانه‌ها باید تعمیق‌بخشی به دو واژه مقدس تعلیم و تربیت را در دستور کار قرار دهند و نگذارند که آموزش و پرورش تحت‌تأثیر کم‌کاری دیگران قرار گیرد.

تنوع مدارس موافقان و مخالفان زیادی دارد

ابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش به تنوع مدارس در سطح جامعه اشاره کرد و با تأکید بر اینکه تنوع مدارس موافقان و مخالفانی دارد، گفت: در شورای‌عالی آموزش و پرورش کارگروهی برای این موضوع ایجاد شده است و این کارگروه بیش از یک سال است که روند فعالیت تنوع مدارس را بررسی می‌کند و نتیجه این کارگروه در آینده‌ نزدیک منجر به کاهش تنوع مدارس خواهد شد.

وی در ادامه به اقدامات انجام‌شده برای حفظ و ارتقای کیفیت آموزش در مدارس دولتی اشاره کرد و افزود: توجه ویژه به مدارس دولتی از سال گذشته شروع شده است و در این راستا ما از برخی معلمان مجرب و نمونه درخواست کردیم که نیمی از ساعات آموزشی را در مدارس دولتی حضور داشته باشند و همچنین امکانات سخت‌افزاری خوبی در اختیار آنها گذاشتیم و این مهم منجر به کسب رتبه دوم کشوری در امتحانات نهایی توسط مدارس عادی اصفهان شد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با اعلام اینکه استان اصفهان حدود یک میلیون نفر دانش‌آموز دارد، متذکر شد: رشد دانش‌آموزی در استان اصفهان طی چند دهه اخیر تقریباً صعودی است و شهرستان‌های اصفهان، کاشان، نجف‌آباد، خمینی‌شهر، شهرضا و غیره شاهد افزایش تعداد دانش‌آموز هستیم و در مناطق روستایی و شهرهای تعداد دانش‌آموز کاهش یافته است.

خروج ۴۲ مدرسه از چرخه آموزش بر اثر فرونشست

وی با تأکید بر اینکه "ما در شهرستان‌های بزرگ دچار کمبود فضای آموزشی هستیم."، گفت: در استان اصفهان حدود ۱۵۰ مدرسه تحت‌تأثیر فرونشست قرار گرفته‌اند که با اقدامات فنی ـ مهندسی انجام‌شده بخش عمده آنها همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرد و ۴۲ مدرسه از روند آموزشی خارج شده که فضای برخی جایگزین شده است.

به‌گفته این مقام مسئول ناحیه ۵ آموزش و پرورش اصفهان در منطقه خانه اصفهان، ناحیه ۴ آموزش و پرورش و برخوار بیشترین مدارس آسیب‌دیده از فرونشست را دارند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان در بخش دیگری از سخنانش به بررسی تأثیر اپیدمی کرونا به‌روی سیستم آموزش و پرورش پرداخته اظهار داشت: همه جهان از این پدیده تأثیر گرفت و آثار کرونا در کوتاه‌مدت تمام نمی‌شود، به‌طور مثال دانش‌آموزان پایه اول و دوم که به‌صورت آن‌لاین آموزش دیدند، دچار مشکل آموزشی و پرورشی شده‌اند و تا رسیدن به سطح استاندارد مسیر سختی پیش‌ِرو دارند؛ به همین دلیل سعی کردیم هرچه زودتر مدارس را باز کنیم و در این مسیر چالش‌های زیادی را داشتیم.

وی اضافه کرد: تشکیل ستاد پساکرونا اولین اقدامی بود که در این زمینه انجام دادیم که در این ستاد مسائل کیفیت‌بخشی آموزشی، امور تربیتی و آسیب‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و اقدامات خوبی انجام شد؛ در زمان حاضر شکل و کیفیت آموزشی متفاوت شده است، باید در نظر گرفت که در شرایط امروز نوع آموزش متفاوت شده است و از فضای مجازی و سامانه شاد به‌عنوان مکمل استفاده می‌کنیم.

استخدام سه‌هزار و ۶۰۰ معلم در سال ۱۴۰۳

ابراهیمی در ادامه با ابراز اینکه کمبود نیرو در استان اصفهان به‌عنوان ابرچالش تعریف شد، ادامه داد: دولت سیزدهم اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و دانشگاه فرهنگیان را تقویت کرده است و بر همین اساس سال گذشته ۲۵ هزار نفر دانشجومعلم در کل کشور پذیرفته شدند که سهم استان اصفهان ۲ هزار و ۳۰۰ دانشجومعلم بود.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۲ در کل کشور بیش از ۳۰ هزار نفر ورودی داشتیم که از این میزان ۲ هزار و ۷۰۰ نفر در استان اصفهان پذیرفته شدند و در سال جاری مجوز استخدام حدود ۷۰ هزار نفر در کل کشور صادر شد که سهمیه اصفهان برای استخدام ۳ هزار و ۸۶۰ نفر بود؛ البته این عدد به‌صورت کامل محقق نمی‌شود چرا که در برخی از مناطق کدرشته‌ها به حدنصاب نمی‌رسد با این حال انتظار ما این است که در سال آینده حدود سه هزار و ۶۰۰ نفر جذب شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان با تأکید بر بهبود فرایند استخدامی در سال جاری گفت: ما سال گذشته با سونامی بازنشستگی مواجه بودیم و از طرفی کارهای ورودی‌ها به‌موقع انجام نشد که بخشی از این مشکلات ناشی از اقدامات فرانهادی بود اما در سال جاری فرایند استخدام‌ها زود شروع شده است.

وی افزود: از طرفی ما به‌دنبال استفاده ویژه از حق‌التدریس نیروهای شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش برای جبران این کمبود هستیم که در این راستا شیوه‌نامه‌ای در دست تدوین داریم و قرار است نرخ حق‌التدریس افزایش یابد که افزایش برای افرادی که به مناطق محروم می‌روند، بیشتر خواهد بود.

ابراهیمی تأکید کرد: آموزش و پرورش تا رسیدن به کیفیت مطلوب فاصله دارد با این حال ما اقداماتی را در دستور کار داریم که در صورت تحقق به شرایط مطلوب می‌رسیم.

۹۸درصد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به مدرسه برمی‌گردند

وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران پیرامون آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل نیز گفت: در سطح استان اصفهان ۸ هزار و ۳۰ نفر بازمانده از تحصیل داریم که ۹۸ درصد آنها به مدرسه برمی‌گردند و ۲ درصد نیز هنوز جذب نشده‌اند.

ابراهیمی با بیان اینکه در استان اصفهان مدارسی برای کودکان کار فعال شده است، ابراز کرد: در سطح استان ۲ مدرسه در استان با رویکرد رسیدگی و آموزش به کودکان کار راه‌اندازی شده است و همچنین یکی از خیّران مدرسه‌ساز در منطقه زینبیه در حال ساخت مدرسه‌ای برای دانش‌آموزان کار است.

همه نهادها برای اجرای طرح "نماد " همکاری کنند

وی در خصوص آسیب‌های اجتماعی موجود در مدارس یادآور شد: همه نهادها باید همکاری لازم را برای اجرای طرح نماد داشته باشند، ۱۴ دستگاه برای این طرح مسئولیت دارند اما همکاری لازم را ندارند و آموزش و پرورش در این زمینه به‌تنهایی وارد عمل شده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان با ابراز اینکه "جذب مشاور را در استان اصفهان مدنظر داریم."، ادامه داد: آماری از تعداد دانش‌آموزان معتاد نداریم اما در مدرسه استعمال مواد مخدر نداریم.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901427

دیگر خبرها

  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی خراسان رضوی خیرساز هستند
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه این استان
  • ۱۵۰ مدرسه در اصفهان تحت تاثیر فرونشست / حقوق معلمان حق‌التدریس افزایش پیدا می‌کند
  • کمبود زمین برای ساخت مدرسه در البرز/ درخواست کمک از دستگاههای ملی
  • اشتغال به تحصیل ٣٤ هزار دانش آموز اتباع خارجی در مدارس استان کرمان
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت