Web Analytics Made Easy - Statcounter

بخش عمده‌ای از ناوگان جنگنده‌های ایران، بیش از چهل سال عمر کرده و نیازمند نوسازی است. خرید سامانه‌های دفاعی و پدافندی از جمله گزینه‌های مدنظر جمهوری اسلامی برای خرید تجهیزات نظامی است. گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛ امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران در رأس یک هیئت دفاعی و نظامی، روز گذشته در پاسخ به دعوت رسمی ارتشبد «سرگئی شایگو» وزیر دفاع فدراسیون روسیه با سفر به این کشور با همتای خود و مقامات دیگر روسیه دیدار و از ششمین نمایشگاه و همایش بین المللی نظامی فنی روسیه موسوم به ۲۰-ARMY نیز بازدید خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تقویت و تحیکم بیش از پیش همکاری‌های دفاعی تهران-مسکو در حوزه‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی مهمترین اهداف سفر وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح به مسکو خواهد بود.
شورای امنیت ۱۳ سال پیش در اوج همکاری اتمی ایران طی قطعنامه‌ای خرید و فروش هرگونه سلاح متعارف را که در شمار فعالیت‌های عادی کشورها است، در ارتباط با ایران ممنوع کرد. تحریم‌های تسلیحاتی بین‌المللی علیه ایران، ۱۸ اکتبر، مصادف با ۲۷ مهر ۹۹، منقضی خواهند شد و بار‌ها مقامات آمریکایی با طرح اتهامات واهی، به دنبال بازگشت این تحریم‌ها بوده و هستند. «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا در توئیتر خود مدعی شد: «اگر تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در ماه اکتبر منقضی شود، ایران قادر خواهد بود هواپیما‌های جنگنده جدیدی همچون سوخو-۳۰ از روسیه یا جی-۱۰ از چین خریداری کند. با [وجود] این هواپیما‌های بسیار مرگبار، اروپا و آسیا در چنگ ایران خواهند بود. [اما]آمریکا هرگز اجازه نمی‌دهد این اتفاق بیفتد.»
شورای امنیت ۱۳ سال پیش در اوج همکاری اتمی ایران طی قطعنامه‌ای خرید و فروش هرگونه سلاح متعارف را که در شمار فعالیت‌های عادی کشورها است، در ارتباط با ایران ممنوع کرد.
خرید و فروش چه نوع سلاح‌هایی تحریم شد؟
بند ۵ از بخش بیانیه قطعنامه، در توضیح این مسئله آمده است: «تمامی کشورها، مشروط به اینکه شورای امنیت پیشاپیش بر مبنایی مورد به مورد، تصمیم به تصویب بگیرد، می‌توانند در این فعالیت‌ها مشارکت داشته و یا اجازه آن را صادر کنند: تأمین، فروش یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم، هرگونه تانک جنگی، خودرو‌های رزمی زرهی، سامانه‌های توپخانه‌ای سنگین، هواپیما‌های رزمی، بالگرد‌های تهاجمی، ناو‌های جنگی، موشک‌ها یا سامانه‌های موشکی، مطابق با اهداف «فهرست تسلیحات متعارف سازمان ملل» یا مواد مرتبط، شامل قطعات یدکی از داخل و یا از طریق قلمرو‌های تحت حاکمیتی‌شان، و یا توسط اتباع آن‌ها و یا افراد تحت حاکمیت آنها، یا با استفاده از هواپیما‌ها و یا کشتی‌های حامل پرچم‌های آنها، اعم از اینکه از قلمروشان نشأت گرفته یا خیر، به ایران، یا برای استفاده در داخل ایران و یا در جهت تأمین منافع ایران و ارائه آموزش فنی، منابع یا خدمات مالی، پیشنهادات، دیگر خدمات و کمک‌های مرتبط با تأمین، فروش، انتقال، تولید، حفظ و نگهداری و یا استفاده از تسلیحات و مواد مرتبط توصیف شده در این بند فرعی، به ایران توسط اتباع این کشور‌ها و یا از داخل یا از طریق قلمرو‌های تحت حاکمیتشان.»
بخش عمده‌ای از ناوگان هوایی نظامی را ایران هواپیما‌های قدیمی آمریکایی (F-۱۴) تشکیل می‌دهند که در دوران پهلوی به اجبار از آمریکا خریداری شده بود تا شرکت هوافضای آمریکایی گرومن از ورشکستگی نجات پیدا کند. نشریه تخصصی «فلایت اینترنشنال» در شماره خود در سال ۲۰۱۸، لیستی از تعداد و نوع جنگنده‌های در اختیار ۹۸ کشور دارای نیروی هوایی جهان را منتشر کرده است؛ در این لیست تعداد جنگنده‌های در اختیار نیروی هوایی ایران ۱۸۲ جنگنده ذکر شده که به شرح زیر است:   ۴۷ فروند جنگنده اف ۴ در چهار کلاس دی، ای، آراف و ۴‌ای
۲۶ فروند اف ۵‌ای صاعقه
۱۷ فروند اف ۷
۲۴ فروند اف ۱۴
۲۰ فروند میگ ۲۹
۹ فروند میراژ اف ۱‌ ای کیو
۲۳ فروند سوخو ۲۴
۷ فروند سوخو ۲۲
۹ فروند سوخو ۲۵   بخش عمده‌ای از ناوگان جنگنده‌های ایران، بیش از چهل سال عمر کرده و نیازمند نوسازی است؛ وبسایت دیپلماسی ایران به نقل از آلوف امیر ایشیل «فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی» می‌نویسد: «نیروی هوایی ایران عمدتاً از هواپیما‌های قدیمی آمریکایی و هواپیما‌هایی تشکیل شده که ایرانی‌ها بعد‌ها به آن‌ها دست یافتند.»  
خرید سامانه پدافندی S-۴۰۰ و تانک T-۹۰ از جمله گزینه‌های مدنظر جمهوری اسلامی ایران برای خرید تجهیزات نظامی است. به گزارش روزنامه Independent فارسی: سامانه پدافندی اس‌۴۰۰ یکی از ضعف‌های اصلی نظامی ایران عدم برخورداری از سامانه‌های پدافندی موشکی مناسب است. ایران بیش از ۱۰ سال با روسیه در گفتگو بود تا سامانه پدافندی موشکی اس‌۳۰۰ را تهیه کند و در این میان، اما سامانه جدیدتر اس‌۴۰۰ به میان آمده که می‌تواند آرزوی ایران باشد. این تسلیحات ضدهوایی در واقع نمونه پیشرفته همان اس‌۳۰۰ است که در دهه ۱۹۹۰ توسط شرکت آلماز روسیه ساخته شد و می‌توان آن‌را بهترین از نوع خود دانست.   دولت چین اولین قدرت خارجی بود که در سال ۲۰۱۴ موفق شد این سامانه را از روسیه خریداری کند. بعد از آن می‌توان گفت بسیاری قدرت‌های مطرح جهان غیرغربی به دنبال این دستاورد روس‌ها بوده‌اند، حتی ترکیه عضو ناتو که خواستش برای خرید اس‌۴۰۰ جنجالی است. در میان کشور‌های منطقه، عربستان سعودی و قطر، دو سوی قائله خلیج فارس، هر دو خواهان این سامانه هستند.  
دستاورد فروش سلاح توسط روس‌ها به ایران
اندیشکده شورای آتلانتیک طی یادداشتی به قلم دکتر مارک کاتز، استاد علوم سیاسی دانشگاه جرج‌ میسون معتقد است دولت روسیه تمایلی به همراهی با آمریکا در فعال‌سازی مکانیسم ماشه نشان نخواهد داد و در برابر تلاش‌های واشنگتن برای جلوگیری از رفع تحریم تسلیحاتی ایران نیز مقاومت خواهد کرد. نویسنده برای مخالفت مسکو با تداوم تحریم‌های تسلیحاتی ایران سه دلیل عمده را برمی‌شمارد:
۱_روسیه با فروش تسلیحات به ایران، درصدد تحمیل اراده خود به آمریکا می‌باشد در حالی که آمریکا پیش‌تر با عدم تمایل به تمدید پیمان استارت جدید، در پی مقابله تسلیحاتی با روسیه برآمده است.
۲_ تمایل ایران به دریافت تسلیحات مهمی مانند سامانه دفاعی اس ۴۰۰، هواپیما‌های جنگنده سوخو ۳۰ و تانک‌های تی ۹۰، سود اقتصادی خوبی برای روسیه به ارمغان خواهد آورد.
۳_ افزایش توان تسلیحاتی ایران فرصتی برای تضعیف عربستان در منطقه غرب آسیا خواهد بود زیرا مسکو و ریاض قبلاً در مسأله قیمت نفت با اختلاف جدی مواجه شدند و اکنون روسیه با تقویت ایران، پاسخ مخالفت‌های عربستان را خواهد داد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: روسیه نظامیان آمریکایی سوخو 30 تحریم تسلیحاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیروی هوایی هواپیما ها اس ۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۵۹۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

بین الملل تابناک: هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه، افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر، حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات، انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه و برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه

رییس آژانس مرکزی اطلاعات(سیا) آمریکا در گفت‌وگویی به تکرار ادعاهایی درباره روابط دفاعی ایران و روسیه پرداخته و درباره سطح فعالیت‌های هسته‌ای ایران اظهارنظر کرد.

"ویلیام برنز" رییس سیا با مطرح کردن ادعاهایی درباره همکاری دفاعی ایران و روسیه، گفت که شراکت روسیه و ایران در حال پیشروی "در مسیر بسیار خطرناکی" است.

پایگاه خبری بیزینس اینسایدر گزارش داد که برنز در گفت‌وگویی با شبکه سی‌بی‌اس مدعی شد، روسیه در ازای دریافت کمک‌های نظامی برای جنگ در اوکراین در حال ارائه ،کمک‌هایش به ایران در زمینه برنامه موشکی آن است.

روسیه از سوی اوکراین و متحدان غربی آن به استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین متهم شده است.

ایران این ادعا را رد کرده و گفته است که همکاری‌های نظامی آن با روسیه در چارچوب روابط دفاعی دوجانبه بوده و ارتباطی به جنگ اوکراین ندارد.

مقامات ایران همنین تاکید کرده‌اند، برخلاف متحدان غربی اوکراین که آشکارا به مداخله نظامی در این جنگ می‌پردازد، از هیچ یک از طرفین این جنگ حمایت نمی‌کند و آماده میانجیگری برای رسیدن به راهکاری برای حل‌وفصل سیاسی این مناقشه است.

با این حال، برنز مدعی است که ایران تسلیحاتی به روسیه داده که در جنگ اوکراین، از جمله علیه زیرساخت‌های غیرنظامی استفاده شده‌اند.

رییس سیا همچنین در ادامه مدعی شد که روسیه در حال بررسی عرضه هواپیماهای جنگنده به ایران نیز هست.

برنز در بخش دیگری از اظهاراتش درباره ایران گفت که برنامه هسته‌ای ایران بیش از پیش پیشرفته است.

او مدعی شد که برنامه هسته‌ای ایران "تا حدی پیشرفته است که اگر بخواهند پافراتر بگذارند، غنی‌سازی ۹۰ درصدی تنها چند هفته طول می‌کشد."

برنز با ادعای این که ایران پیشتر، در برنامه هسته‌ای خود اهداف نظامی را دنبال می‌کرد که در سال ۲۰۰۳ متوقف شد، گفت که فکر نمی‌کند ایران تلاش‌ها برای ساختن تسلیحات هسته‌ای را ازسرگرفته باشد.

افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر

تعداد تفنگداران آسیب‌دیده در رزمایش نیروی دریایی آمریکا در فلوریدا به ۳۵ نفر افزایش یافت.

تعداد مجروحان حادثه در تمرین تفنگ‌داران نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی سواحل فلوریدا به ۳۵ تن افزایش یافت.

این حادثه در پی برخورد دو «هاورکرافت» نیروی دریایی آمریکا روی داد که برای جابه‌جایی تجهیزات و تفنگ‌داران از کشتی به ساحل مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سخنگوی نیروی دریایی آمریکا در ابتدا تعداد مجروحان این حادثه را ۳۰ نفر اعلام کرده بود، اما اکنون تعداد زخمی‌ها به ۳۵ تن افزایش یافته است.

پنج نفر از مجروحان که وضعیت وخیم‌تری داشتند، برای مراقبت ویژه به مرکز درمانی دانشگاه «ساوانا» منتقل شده بودند، اما پنتاگون اعلام کرد یکی از آن‌ها به مرکز پزشکی نیروی دریایی ایالات متحده در پورتسموث انتقال یافته تا مراحل درمان خود را در نزدیکی محل اقامت خود ادامه دهد.

حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات

مقاومت اسلامی عراق باردیگر اهدافی در جنوب مناطق اشغالی فلسطین را هدف قرار داد.

در همین ارتباط، مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد است که از طریق حملات پهپادی، پایگاه هوایی نظامی رژیم صهیونیستی در ایلات را هدف قرار داده است.

به گفته مقاومت اسلامی عراق، مجاهدان این گروه سحرگاه امروز پایگاه هوایی نظامی اشغالگران اسرائیل در ایلات واقع در جنوب فلسطین اشغالی را هدف قرار داده‌اند.

مقاومت اسلامی عراق بامداد یکشنبه هم در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که در حمایت از مردم غزه و در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی بندر نفتی حیفا در فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است. طبق اعلام مقاومت اسلامی عراق، حیفا با یک فروند موشک پیشرفته «الأرقب» مورد حمله قرار گرفته است.

در این بیانیه مقاومت اسلامی عراق آمده است: رزمندگان ما، بندر حیفا در اراضی اشغالی فلسطین را با موشک کروز پیشرفته ارقب هدف قرار دادند. این عملیات در ادامه مقاومت در برابر اشغالگران و یاری مردم غزه و پاسخ به جنایاتی انجام شده که رژیم غاصب علیه زنان و کودکان و سالخوردگان فلسطینی مرتکب می‌شود.

مقاومت اسلامی عراق بر ادامه عملیات خود برای درهم کوبیدن مواضع دشمنان تاکید کرده است.

دو روز پیش نیز، مقاومت اسلامی عراق از حمله به اهدافی در عمق فلسطین اشغالی خبر داده بود. در همین ارتباط نیز مقاومت اسلامی عراق اعلام کرد که مجاهدین ما بعدازظهر پنجشنبه با موشک‌های ارقب «موتور کروز» یک هدف حیاتی را در بئرشبه در سرزمین‌های اشغالی هدف قرار دادند.

مقاومت اسلامی عراق همچنین افزوده بود که دو هدف حیاتی را در تل آویو در سرزمین‌های اشغالی با موشک ارقب هدف قرار دادیم. به گفته مقاومت اسلامی عراق، حمله به دو هدف در بئرشبه و تل آویو با موشک ارقب شد.

تصاویر ماهواره‌ای نیز از اهداف بمباران شده توسط مقاومت اسلامی در عراق در سرزمین‌های اشغالی حکایت دارد.

انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد: نیروی هوایی این کشور در سوریه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در صحرای استان حمص منهدم کرد.

به گزارش خبرگزاری سوریه (سانا)، «یوری پوپوف» معاون مرکز هماهنگی روسیه در سوریه در بیانیه‌ای اعلام کرد: حملات هوایی ارتش روسیه ۲ پایگاه تروریست‌هایی را که منطقه التنف در مرز سوریه با عراق و اردن را ترک کرده و در منطقه صعب العبور حومه شرقی استان حمص و منطقه العمور در این استان پنهان شده بودند، هدف قرار داد.

به گفته وی، در منطقه التنف روزانه ۹ مورد نقض حریم هوایی توسط جنگنده‌های «اف -۱۵»، تایفون، تاندربولت و هواپیماهای اطلاعاتی از نوع «ام سی ۱۲ دبلیو» که همگی متعلق به ائتلاف تحت سرکردگی آمریکا موسوم به «ائتلاف ضد داعش» هستند، ثبت شده است.

برنامه آمریکا برای فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» 

شرکت بوئینگ تایید کرده که قصد دارد با فروش جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس ۲» به عربستان سعودی، درآمدهای خود از این نسل جنگنده را افزایش دهد.

 عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

دیگر خبرها

  • کم رنگ شدن خط قرمز عدم استفاده از تسلیحات غربی علیه روسیه
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره «نتایج رویارویی دو قدرت اتمی»
  • پوتین دستور تمرینات نظامی جهت استفاده از سلاح هسته‌ای را صادر کرد
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟(+عکس)
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • «شاهین مبارز» چند نبرد موفق داشته است؟
  • اوکراین : جنگنده سوخوی 25 روسیه را سرنگون کردیم
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!