Web Analytics Made Easy - Statcounter

در تاریخ ملت ایران فراز و نشیب‌های تلخ و شیرینی وجود دارد که تعیین‌کننده سرنوشت و سازنده فرهنگ آنها است که در این میان، شهادت ۲ شخصیت فداکار یعنی محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر که قربانی آتش کین منافقان شدند، فصلی از شهادت را در تاریخ انقلاب گشود. از آنجا که دولت رجایی، نخستین دولت مکتبی بود که عهده‌دار امور اجرایی کشور شد و در آن دوره بحرانی، بیش‌ترین حد از تلاش و کوشش را برای خدمت به اهداف مقدس انقلاب از خود نشان داد در تاریخ انقلاب اسلامی از جایگاه ممتازی برخوردار است، آن حد از ایثار که جان خویش را نیز بر سر این آرمان نهاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین به مناسبت شهادت آن ۲ بزرگوار هفته نخست شهریور به عنوان «هفته دولت» نامگذاری شده است.

آغاز و پایان دولت رجایی

پس از برکناری ابوالحسن بنی‌صدر از مقام ریاست جمهوری، محمدعلی رجایی با کسب ۹۰ درصد آرای مردم به عنوان دومین رییس جمهوری انتخاب شد و محمدجواد باهنر را که فردی فرهیخته و دانشمند بود به عنوان نخست وزیری خود انتخاب کرد، این برهه از تاریخ انقلاب همزمان با شرایطی بود که نیروهای ضد انقلاب می‌کوشیدند، انقلاب اسلامی را از مسیر خود منحرف سازند و آن را از حرکت بازدارند اما رجایی و باهنر با ساده زیستی و خدمت های صادقانه خود توانستند، عشق و ایمان را به مردم ارزانی کنند و خدمات شایانی به همه مردم به ویژه محرومان ارایه دهند. به همین دلیل هم منافقین چنین رویه ای از طرف دولت منتخب ملت را برنمی تافتند و نقشه ترور دولت مردان انقلاب را طراحی کردند. به همین دلیل ساعت سه بعدازظهر روز هشتم شهریور ۱۳۶۰ خورشیدی هنگامی که رییس جمهوری، نخست وزیری و چند تن از مقام های نظامی و امنیتی کشور در جلسه ای در ساختمان نخست وزیری حضور داشتند، بمبی جاسازی شده در یک کیف دستی را در این مکان منفجر کردند که به شهادت محمد علی رجایی، محمد جواد باهنر و تعدادی از افراد حاضر در جلسه منجر شد.

امام خمینی(ره) در پی شهادت این ۲ بزرگوار در پیامی فرمودند: ملتی که قیام کرده است در مقابل همه قدرت های عالم، ملتی که برای اسلام قیام کرده است، برای خدا قیام کرده است، برای پیشرفت احکام قیام کرده است، این ملت را با ترور نمی شود، عقب راند؛ گرچه خود واقعه و خود این افرادی که شهید شده اند در نظر همه ما عزیز و ارجمندند. آقای رجایی و آقای باهنر هر ۲ شهیدی هستند که با هم در جبهه های نبرد با قدرت های فاسد هم جنگ و هم رزم بودند. مرحوم رجایی به من گفتند که من بیست سال است که با آقای باهنر همراه بودم و خدا خواست که با هم از این دنیا به سوی او هجرت کنند.

دولت مکتبی رجایی؛ الگویی برای دولت‌های بعدی

پیروزی انقلاب اسلامی با شعارها و آرمان هایی همراه شد که مهمترین آنها در خصوص ضرورت تعامل و ارتباط میان دولت و ملت بود زیرا فاصله رژیم با مردم در دوره پهلوی به اعتراض عمومی و در نتیجه انقلاب اسلامی انجامید و با تشکیل نوعی از نظام به نام جمهوری اسلامی، مبانی این ارتباط متحول شد. بنابراین دولت مکتبی رجایی در چنین نظامی تا آنجایی که در توان داشت از طبقات محروم و پا برهنگان جامعه حمایت کرد و آنها را مورد عنایت خاص خود قرار می داد و در رفع محرومیت و دفاع از آنان در برابر قدرتمندان می کوشید اما چنین دولت مکتبی مورد تحمل دشمنان نظام اسلامی قرار نگرفت و عمر آنها خیلی زود ناجوانمردانه به پایان رسید.

اگرچه عمر دولت شهید رجایی کوتاه بود اما میراثی برای دولت های بعد از خود به یادگار گذاشت و معانی ارزشمندی که پس از شهادت رجایی و باهنر متجلی شد، می تواند سرلوحه عمل آنها قرار بگیرد. بنابراین از آنجا که در قانون اساسی ایران، دولت دارای وظایف مختلفی در مقابل ملت است که به مادی و معنوی تقسیم می شود و در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی و... تبلور پیدا می کند، دولت های مختلف می توانند با توجه به چنین وظیفه ای عملکرد قابل قبولی از خود به یادگار بگذارند.

آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری، شهید باهنر را مرد بی تظاهر نام می برد که هیچ کس از ظاهر آرام او نمی‌فهمید در باطن و ذهن و اندیشه موّاج او چه می‌گذرد، ایشان شهید رجایی را  با صبر و متانت و حوصله عظیم معرفی می کند. از این‌رو کارنامه دولت مکتبی شهید رجایی می تواند همواره روشنی بخش راه و مسیری باشد که دولت های بعدی آن را طی کرده است.  

هفته دولت؛ فرصتی برای ساختن ایرانی استوار، آزاد و آباد

ایجاد محیط مساعد برای رشد فضایل اخلاقی بر پایه ایمان، تقوی و مبارزه با تمام مظاهر فساد و تباهی، آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی، تامین آزادی های سیاسی و اجتماعی در حدود قانون، رفع تبعیض های ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای همه در تمام زمینه های مادی و معنوی، تأمین حقوق همه جانبه افراد از زن و مرد و ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون و ... بعضی از وظایفی بوده که در طول ۴۰ سال از عمر نظام جمهوری اسلامی و در ۱۲ دولت مستقر با تفاوت هایی اعمال شده است اما هفته دولت می تواند فرصتی برای دولتمردان فراهم کند تا برای ساختن ایرانی مقتدر، استوار، آباد و آزاد تلاش کنند که این مهم هم جز با آگاهی مسوولان به نقش تاثیرگذار خود به دست نمی آید. 

امام علی(ع) به مالک اشتر چنین هشدار می دهد: اگر با مقام و قدرتی که داری، دچار تکبر و یا خود بزرگ بینی شدی به بزرگی حکومت پروردگار که برتر از توست بنگر که تو را از آن سرکشی نجات می دهد و تندروی تو را فرو می نشاند و عقل و اندیشه ات را به جایگاه اصلی باز می گرداند.

هفته دولت؛ فرصتی برای بیان عملکرد دولت

 در طی این هفته، مردم با عملکرد و دستاوردهای دولت در زمینه های گوناگون عمرانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی آشنا می شوند. هیات دولت با توجه به وصیت نامه سیاسی امام خمینی(ره) و رهنمودهای آیت الله خامنه ای می کوشند در زمینه های گوناگون به موفقیت های بیشتر و مهم تری دست یابند و آینده بهتری برای ملت بزرگ و پرافتخار ایران رقم بزنند. بنابراین هفته دولت فرصتی است تا عملکرد دولت‌ها که با اهداف بزرگی همچون عدالت طلبی، مبارزه با فساد، پاک دامنی، صداقت و صراحت و توجه به محرومان روی کار می‌آیند، برای مردم بیان شود.

برچسب‌ها محمدجواد باهنر هفته دولت مقام معظم رهبری دولت جمهوری اسلامی محمدعلی رجایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدجواد باهنر هفته دولت مقام معظم رهبری دولت جمهوری اسلامی محمدعلی رجایی محمدجواد باهنر هفته دولت مقام معظم رهبری دولت جمهوری اسلامی محمدعلی رجایی انقلاب اسلامی قیام کرده دولت مکتبی هفته دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۶۰۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین روحانی نژاد نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در نخستین گردهمایی گروه‌های مردمی و جهادی و وزارت راه و شهرسازی متشکل از بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی که با مشارکت سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، با اشاره به این فرمایش امام راحل که قبل از انقلاب شکوهمند اسلامی نداشتن مسکن مشکل اساسی مردم به شمار می‌رفت، گفت: امام راحل امید داشتند دولت‌های آتی مشکل مسکن را حل کنند، هر چند وضعیت مسکن قبل و بعد از انقلاب قابل مقایسه نیست و قبل از انقلاب بخش بزرگی از شهرها را حلبی آبادی‌ها تشکیل می‌داد اما امروز مستأجران هم مسکن مناسبی دارند و بد مسکنی چندان زیاد نیست.

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به مهاجرت مردم از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ گفت: عزم دولت سیزدهم حل مشکلات بخشی از مردم در حوزه مسکن است.

روحانی‌نژاد تصریح کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در خانه دار کردن مردم، در بازسازی حوادث بعد از زلزله و سیل، گام‌های بلندی برداشته است و دلیل آن هم وجود گروه‌های جهادی است که در حوادث جزو اولین گروه‌ها هستند که در کنار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای ساخت خانه‌های جدید تلاش می‌کنند.

وی با بیان اینکه باید از ظرفیت این گروه‌های جهادی برای نوسازی مسکن استفاده کرد، گفت: دولت سیزدهم توجه بسیاری برای حل مشکل مسکن دارد و وزیر راه و شهرسازی نیز تمرکز خود را بر این موضوع گذاشته است.

روحانی نژاد اظهار کرد: زمین رایگان برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن برای اقشار کم درآمد در این دولت تخصیص یافته است. امیدواریم در سال‌جاری با تخصیص زمین برای ۵۰ هزار واحد مسکونی دیگر دولت سیزدهم به دوران طلایی ساخت مسکن کم درآمدها تبدیل شود.

کد خبر 6098549 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • استخدام بیش از ۱۵۰۰ ماما در کشور/ حمایت ویژه دولت از ماما‌ها
  • موفقیت معلمان در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی است
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • بیشترین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دوره اخیر برای آموزش و پرورش بوده است
  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • نگاهی به رویارویی ذوب‌آهن و استقلال
  • خدمات جهاد سازندگی ماندگار است
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • رویارویی استقلال با تیمِ دوچهره و ادامه مأموریت تعقیب سرخ‌ها